Δεν μπορώ να σε πείσω ότι η ομάδα χωρίς τον Καραγκούνη δεν βλέπεται.. Αυτό που μπορώ όμως να κάνω είναι να σε παρακαλέσω από εδώ και στο εξής να παρατηρήσεις στατιστικά την απόδοση των παιχνιδιών του ΠΑΟ με και χωρίς τον Καραγκούνη.. Ξεκινώντας από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.. Μετά από 10 παιχνίδια, δηλαδή προς το τέλος του πρωταθλήματος, θα δεις ότι θα έρθεις και θα μου πεις "faser είχες δίκιο"

..
Τώρα για τον Ζιλμπέρτο.. Ποτέ η Εθνική Βραζιλίας δεν έβγαζε καλούς αμυντικογενείς παίχτες.. Δεν είναι κριτήριο το ότι παίζει βασικός στην Εθνική Βραζιλίας γιατί και ο Λούσιο παίζει στα μπακ των σελεσάο, αλλά στις περισσότερες εμφανίσεις του γελάει ο κόσμος.. Τώρα για τα χιλιόμετρα που κάνει: Στην Αγγλία, απλά αν όλοι οι παίχτες τρέχουν (και δεν εννοώ καλύπτουν χιλιόμετρα, αλλά παίζουν σε γρήγορο ρυθμό) και ένας δεν τρέχει αυτό φαίνεται (μην τρέφουμε αυταπάτες, γι'αυτό ο Σίλβα ήταν στην τελευταία του χρονιά στην Άρσεναλ στον πάγκο και παραχωρήθηκε σχετικά εύκολα, ενώ ο Μακελελέ έπαιζε βασικός σε μεγάλες ομάδες ακόμα και στα 30φεύγα του).. Στην Ελλάδα επειδή όλων των ποδοσφαιριστών οι ρυθμοί τους είναι μεταξύ γρήγορου και αργού replay, τότε περιμένεις ένας παίχτη σαν τον Ζιλμπέρτο που έπαιζε στο γρήγορο Αγγλικό πρωτάθλημα, να έρχεται στην Ελλάδα και να φαίνεται 2-3 κλικ γρηγορότερος.. Παρόλα αυτά, φαίνεται το ίδιο..
Για το πρεστίζ που λες, σου απαντώ ότι προτιμώ να έχεις παίχτες σαν τους Χένρικσεν, Μίκλαντ, Βαζέχα, Μινχ που δεν τους ήξερε σχεδόν κανείς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά την δουλειά τους την έκαναν τέλεια, παρά Ζιλμπέρτο, Σοόυζα, Ασάνοβιτς, που ανέβαζαν το πρεστίζ του συλλόγου αλλά είχαν περάσει την Ελλάδα για το Λαγονήσι.. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟ, έχουν λίγο μεγαλύτερη κρίση από κάποιους άλλους (ονόματα δεν λέμε) για να αποφανθούν αν μια μεταγραφή έχει πιάσει ή όχι.. Αν τα παιχνίδια του Ζιλμπέρτο τελειώναν σήμερα, τότε θα λέγαμε ότι ήρθε και δεν ακούμπησε στον ΠΑΟ (συγκρινόμενος βέβαια με τη φήμη που τον ακολουθεί όχι σε σχέση με τον....Κουτσουρέ).. Δεν ξέρω, μπορεί μετά από μερικά παιχνίδια να πετάει.. Το θέμα είναι όμως ότι πήρες ένα κράχτη για να σου κερδίσει το πρωτάθλημα (αυτός είναι ο Νο1 στόχος, μην το ξεχνάμε) και να σου ενσταλλάξει στους υπόλοιπους παίχτες ψυχολογία πρωταθλητή (που την έχει σε μεγάλο βαθμό) και είσαι 8 αγωνιστικές πριν το τέλος στο -11 από έναν Ολυμπιακό ο οποίος είναι εξίσου ασταθής..
Λοιπόν, το derby ήταν κακό με ελάχιστες φάσεις (αναλογικά της ποιότητας των παιχτών) με έναν κακό διαιτητή από την άποψη ότι σφύριζε το κάθε τι μέσα στο γήπεδο και δεν άφησε ούτε ένα πλεονέκτημα για δείγμα.. Συνέβαλλε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο να διεξαχθεί ένα παιχνίδι χαμηλής ποιότητας ενώ γενικότερα η διαιτητική τριάδα δεν κατάφερε να περάσει απαρατήρητη για ακόμη μια φορά.. Το τελευταίο δεν το εξετάζω, γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται..
Ένα σχόλιο για τον ΠΑΟ.. Δεν νομίζω ότι θα ξαναβρεί ποτέ τον ΟΣΦΠ σε χειρότερη κατάσταση από απόψε.. Δεν νομίζω να του ξανατύχει ποτέ να παίζει με 10 παίχτες και αντί να σφυροκοπείται από αριστερά και από δεξιά, να είναι αυτός που θα κάνει τις φάσεις.. Εδώ είναι και το μεγάλο πρόβλημα.. Η ομάδα δεν γνωρίζει πως να τελειώνει φάσεις, ομαδικά και ατομικά.. Υπήρχαν 2 καθαρά τετ-α-τετ (και κάποια άλλα όχι τόσο καθαρά όπως του Χριστοδουλόπουλου που κόβεται από τον Αβραάμ) όπου Σπυρόπουλος αλλά και Κλέιτον (δεν εξετάζω το ότι σφυρίχτηκε offside αλλά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τελειώσει μια εύκολη φάση) στέρησαν από τον ΠΑΟ σήμερα μια νίκη γοήτρου και τίποτα περισσότερο (αν δεν μέτραγε το goal του Κλέιτον πάλι σαν νικητής θα ήταν ο ΠΑΟ)..
Τέλος, κάντε στον εαυτό σας μια χάρη.. Δείτε το ματσάκι στο μπάσκετ (όσοι δεν βγείτε εννοείται - είμαι κρεβατομένος με κρύωμα γμτ

) και αφήστε τις αθλητικές κυριακές, τους ΠΡΠΠ και τους βαρούχες να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα.. Να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και να φανατίζουν τους ανίδεους.. Δεν χρειάζεται να μπούμε καν στη διαδικασία να δούμε μία-μία τις φάσεις για το ποιος ήταν offside, το ποιος δεν ήταν, αν κάποια κίτρινη δεν έπρεπε να βγει και λοιπές αηδίες.. Έχω την εντύπωση ότι το παιχνίδι στο Ελληνικό θα είναι πολύ συναρπαστικό

..