Μπορεί κάποιος να μου επιχειρηματολογήσει σοβαρά γιατί δεν γουστάρει τον 10κάτε για προπονητή?
Αν παρατεθούν και παραδείγματα παιχνιδιών ακόμα καλύτερα.
Αν και έχω παραθέσει τις απόψεις μου για τον Τεν Κάτε ένθεν και εκείθεν, εν τούτοις επειδή είναι από τα αγαπημένα μου θέματα

θα τις πω εδώ επιγραμματικά:
1. Ο Τεν Κάτε, πολλάκις, έχει μετατοπίσει το βάρος της ευθύνης των κακών αποτελεσμάτων του ΠΑΟ προς στους παίχτες, στις συνεντεύξεις τύπου.. Πιστεύω σε κανέναν από εμάς δεν θα άρεσε να μας "αδειάσει" το αφεντικό μας μπροστά σε κόσμο, ακόμα και αν φταίγαμε.. Γι' αυτό υπάρχει και η Παιανία.. Τα εν οίκω μη εν δήμω.. Επιδεικνύει μια πολύ μπλαζέ συμπεριφορά, χωρίς τουλάχιστον η εικόνα της ομάδας να το δικαιολογεί.. Αν βλέπαμε καλό ποδόσφαιρο θα το ανεχόμασταν, τώρα όμως;
2. Στο 1,5 χρόνο της θητείας του έχει διώξει σημαντικές (κατά τη γνώμη μου) μονάδες.. Ο Μόρρις είναι πολύ καλύτερος από τους τωρινούς αμυντικούς, ο Ίβανσιτς σαν αντι-Καραγκούνης (στο κέντρο δηλαδή και όχι στα άκρα) θα ξεκούραζε μια χαρά τον "τυπάρα", ο Μάτος θα ξεκούραζε τους τωρινούς αμυντικούς χαφ, ενώ παίχτες που έχουν παροπλιστεί ενδεχομένως να βοηθούσαν στον μαραθώνιο των πολλών παιχνιδιών.. Πιστεύω ότι εδώ που φτάσαμε, και ο Μάλαρτζ θα ήταν χρήσιμος (ο ΠΑΟ έχει μεγάλο πρόβλημα στο τέρμα) και ίσως ο Γκούμας (αν άντεχε να παίζει στα 30φεύγα του)..
3. Η ομάδα φαίνεται να μην έχει αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο.. Δεν υπάρχει κίνηση και αλληλοκάλυψη.. Στο ποδόσφαιρο προσπαθείς να βοηθήσεις τον συμπαίχτη σου κάνοντας κινήσεις για να ξεμαρκαριστείς και όχι να κολλάς πάνω στον παίχτη που σε μαρκάρει.. Πραγματικά πέρυσι και φέτος δεν έχω δει αιφνιδιασμό που να φαίνεται (και να είναι) δουλεμένος και φυσικά να αποφέρει κάποιο ευκαιρία.. Στα στημένα επίσης έχεις πρόβλημα.. Δεν διανοείται ομάδα επιπέδου ΠΑΟ να χτυπάει 10 κόρνερ ανά παιχνίδι και να μην κάνει υποψία ευκαιρίας σε ένα από αυτά..
4. Ακούω συχνά από οπαδούς του ΠΑΟ το εξής: Γιατί να παίξει ο ΠΑΟ καλό ποδόσφαιρο αφού ο ΟΣΦΠ τις περισσότερες χρονιές το σήκωνε χωρίς να παίξει καλή μπάλα; Την άποψη αυτή την συνυπογράφει νοερά και ο Τεν Κάτε.. Σε αυτό έχω να απαντήσω ότι αν κατορθώσει ο ΠΑΟ να πάρει το πρωτάθλημα με τέτοιες εμφανίσεις, εγώ θα πω του Τεν Κάτε μπράβο.. Επειδή όμως βλέπω τις γκέλες να έρχονται με δρασκελιές, πριν με πουν κάποιοι "μετά Χριστόν προφήτη" δηλώνω ότι θεωρώ πολύ πιθανή τη περίπτωση μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου να κάνει τουλάχιστον 4 γκέλες (χωρίς να υπολογίζω τη Καβάλα).. Θα πουν μερικοί και οι γκέλες είναι μέσα στο παιχνίδι.. Συμφωνώ, αν γίνονται από όλους.. Η ιστορία έχει δείξει ότι ο ΟΣΦΠ κάνει λιγότερες γκέλες από όλους και γι' αυτό στο τέλος παίρνει το πρωτάθλημα..
5. Τέλος, χρεώνω στον Τεν Κάτε τη κακή χρησιμοποίηση του έμψυχου υλικού της ομάδας.. Πέρυσι που έκανε όργια με τις αρχικές ενδεκάδες λέγαμε ότι δεν ξέρει την ομάδα.. Φέτος όμως τι να πει κανείς που παίζει επί 90 λεπτά την Δυναμό Βουκουρεστίου με 3 αμυντικά χαφ; Που για να βάλει μέσα τον Νίνη (τον πιο φορμαρισμένο παίχτη αυτή τη στιγμή) πρέπει να κάτσει να το σκεφτεί πρώτα (αν είναι δυνατόν, λες και είναι κανένα puzzle); Που έπαιζε με τη Γαλατασαράι με ένα επιθετικό (τον Σαλπιγγίδη) και ενώ όλοι βλέπαμε ότι δεν φτάνει, εκείνος έβαλε το Πετρόπουλο στο 75' και ενώ φυσικά το πουλάκι είχε πετάξει; Που βάζει το Ρουκάβινα (2 μέτρα παλικάρι) να κάνει μπούκες από τα αριστερά σαν αντι-Λέτο, ενώ ο συγκεκριμένος είναι φτιαγμένος για δεύτερος επιθετικός; Που φάγαμε στη μάπα τον Βύντρα 10 παιχνίδια φέτος;
Επειδή όμως και οι παίχτες δεν είναι στο απυρόβλητο, σημειώνω ότι και εκείνοι φέρουν ένα μέρος της ευθύνης.. Απλά επειδή οι παίχτες από κάπου λαμβάνουν οδηγίες, θεωρώ ότι το μερίδιο αυτό είναι σχετικά μικρό.. Την κίνηση που κάνουν πολλοί προπονητές ("βγείτε μπροστά") όταν οι ομάδες τους κλείνονται, δεν είναι ηλίθιοι οι παίχτες και δεν την καταλαβαίνουν, αλλά εκείνες τις στιγμές λειτουργεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης.. Αν δεν υπάρχει ένα σχέδιο επίθεσης ή πίστη στην άμυνα ότι θα αντέξει, κανένας παίχτης δεν ρισκάρει να βγει μπροστά.. Συνήθως αυτό είναι σημάδι ομάδας η οποία δεν πιστεύει πολύ στον εαυτό της.. Έχετε δει ποτέ τον Γκουαρντιόλα να κάνει αυτή την κίνηση; Τον Μουρίνιο; Τον Χίτσφελντ; Δεν είναι καθόλου δύσκολο στους παίχτες να βγουν μπροστά και να προσπαθήσουν να σκοράρουν.. Απλά δεν το κάνουν γιατί δεν έχουν τη ψυχολογία ότι θα μπορέσουν να προκαλέσουν ζημιά στον αντίπαλο.. Όλα αυτά όμως είναι δουλειά του προπονητή και κανενός άλλου..