Αποστολέας Θέμα: Κατάληψη...  (Αναγνώστηκε 93381 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
Απ: Κατάληψη...
« Απάντηση #50 στις: 23/11/07, 14:26 »
Για την πρόληψη των καταλήψεων προτείνω να εφαρμοστεί το εξής μέτρο: Όταν τα συλλογικά όργανα των μαθητών αποφασίζουν αποχή από τα μαθήματά τους να μην εγγράφεται αυτή η αποχή ως απουσία και να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αξιολόγηση των μαθητών που λαμβάνουν μέρος σ' αυτή, ακόμα κι αν τα μαθήματα συνεχίζονται. Εξ' άλλου έχω την γνώμη ότι αυτή η πρακτική είναι αυτονόητη.

Αυτό είναι το πιο σωστό.
Κι αν εσάς όταν ήσασταν μαθητές δεν σας ενοχλούσαν αυτά, τώρα εμάς μας πειράζουν. Άλλωστε, όταν δεν κάνουμε τίποτα, μας λέτε άχρηστους και αδιαφόρητους. Ότι το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάμε στην καφετέρεια και να βάλουμε κάρτα στο κινητό. Κι όταν κάνουμε, πάλι άχρηστους και αδιαφόρητους μας λέτε...  ::)

Αυτοί πάλι οι "αδιαφόρητοι" ποιοι είναι? Αυτοί που δεν έχουν laptop? Εκτός αν εννούσες "αδιάφοροι".
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 14:31 από King Lui »
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #51 στις: 23/11/07, 14:30 »
ΜΙκα, παρα πολυ ωραια η εκθεση σου..
Εαν λοιπον ειχες μαθει την υποχρεωση να διδασκεσαι, θα ειχες μαθει πως η σηψη γραφεται με "η" και οχι με "υ"...

Φίλε freemind ,με αγάπη σου λέω ότι αυτό είναι λίγο χτύπημα κάτω από τη ζώνη.Καλό θα ήταν να τα αποφεύγουμε...
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #52 στις: 23/11/07, 14:30 »
Δεν νομίζω ότι διαφωνούμε πουθενά pappou (btw συγκινητική η φωτογραφία του profil σου :D).. Απλά θα ήθελα να προσθέσω δύο πράγματα..

Πρώτον, δεν είμαι σίγουρος αν το αισθητήριο των παιδιών είναι ανεπηρέαστο.. Και εξηγούμαι, σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας ισχύει η δυναμική και η κυριαρχία του όχλου και νομίζω ότι μέσα στο περιβάλλον ενός σχολείου το φαινόμενο αυτό μεγενθύνεται.. Αν για παράδειγμα, ο Α θέλει να κάνει κατάληψη στο σχολείο του και τυχαίνει να είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής, τότε εκείνοι με την πιο ασθενή προσωπικότητα ακολουθούν παθητικά.. Επίσης πολλά παιδιά επηρεάζονται σε σεβαστό ποσοστό από τους γονείς τους.. Ακόμα, το σχολείο είναι ένας μικρόκοσμος με τα θετικά και τα αρνητικά του.. Για παράδειγμα σε ένα σχολείο της Κηφισιάς κανένας μαθητής δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί αν σε ένα σχολείο στο Πέραμα, αναδύουν αναθυμιάσεις από την θάλασσα.. Με αυτό θέλω να πω, ότι ένας έφηβος διαθέτει περιορισμένο κοινωνικό αισθητήριο, το οποίο περικλείεται στις καθημερινές του παραστάσεις..

Δεύτερον, η ιδέα σου περί μη καταγραφής απουσιών στις αποχές, φαντάζει σωστή αλλά ίσως κάποιοι να προφασιζόντουσαν ψεύτικες αφορμές για αποχή και με αυτό τον τρόπο να "γλίτωναν" μαθήματα.. Δυστυχώς, η κατεργαρία μας οδηγεί πολλές φορές σε τέτοιες πρακτικές...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #53 στις: 23/11/07, 14:31 »
Εαν λοιπον ειχες μαθει την υποχρεωση να διδασκεσαι, θα ειχες μαθει πως η σηψη γραφεται με "η" και οχι με "υ"...

Φίλε freemind ,με αγάπη σου λέω ότι αυτό είναι λίγο χτύπημα κάτω από τη ζώνη.Καλό θα ήταν να τα αποφεύγουμε...
Οπως μπορουμε να αποφευγουμε πομπωδεις λεξεις, που δεν ξερουμε τη χρηση τους και την ορθογραφια τους.. :/

Μικα, θαυμασε την αγωνιστικοτητα των παιδιων πουκ ανουν καταληψεις:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=851917&lngDtrID=244
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 14:33 από freemind »
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #54 στις: 23/11/07, 14:33 »
Δεύτερον, η ιδέα σου περί μη καταγραφής απουσιών στις αποχές, φαντάζει σωστή αλλά ίσως κάποιοι να προφασιζόντουσαν ψεύτικες αφορμές για αποχή και με αυτό τον τρόπο να "γλίτωναν" μαθήματα.. Δυστυχώς, η κατεργαρία μας οδηγεί πολλές φορές σε τέτοιες πρακτικές...

Μα αφού τώρα αρκετοί προφασίζονται ψεύτικες (ανούσιες) αφορμές για κατάληψη. Τουλάχιστον έτσι θα προφυλαχτούν αυτοί που θέλουν να κάνουν μάθημα.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #55 στις: 23/11/07, 14:38 »

Οπως μπορουμε να αποφευγουμε πομπωδεις λεξεις, που δεν ξερουμε τη χρηση τους και την ορθογραφια τους.. :/

Μικα, θαυμασε την αγωνιστικοτητα των παιδιων πουκ ανουν καταληψεις:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=851917&lngDtrID=244
Εδώ μέσα υπάρχουν διάφορες ηλικίες και μορφωτικά επίπεδα...Ας το θυμόμαστε αυτό και ας μην κρίνουμε τόσο αυστηρά.Εκτός και αν όλα είναι ένας λεκτικός ανταγωνισμός και όχι η αντιπαράθεση (έστω και λανθασμένων)απόψεων.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: 23/11/07, 14:40 »

Αλλα μας εφαγε η επανασταση και τα δικαιωματα του αγωνα...Συγνωμη, αλλα αυτα περι καπιταλισμου και σηψης και παρακμης, δεν μου λενε τιποτα..Μου λενε οι κατεστραμμενοι τοιχοι, τα καμμενα θρανια, οι εξωσχολικοι και η αγνοια των περισσοτερων μαθητων τι ειναι αγωνας και ποια ειναι τα αιτηματα...

Συμφωνω με τον papou.

Πω ρε εντάξει μέσα στη βιασύνη μου έκανα ένα ορθογραφικό λάθος!!!! Σταυρώστε με εσείς οι αναμάρτητοι!!  :P :P
  Φρίμαιντ, δεν περίμενα καλυτερη αντιμετώπιση από εσένα που μου απέδειξες ότι για μία ακόμα φορά βλέπεις τα πράγματα επιφανειακά και χάνεις την ουσία...Στάθηκες στο ορθογραφικό μου λάθος, χωρίς να σκεφτείς τα άλλα που είπα...Πω πω τώρα με έκανες σκόνη, με αναίρεσες τελείως...

Μην νομίζεις πως δεν ξέρουμε τις υποχρεώσεις μας και ότι απλά την έχουμε δει επαναστάτες χωρίς αιτία! 

Μήπως μια υποχρέωση στον εαυτό σου θα ήταν να μην είσαι στο internet στις 1:30 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής?

Λοιπόν, και πού ξέρεις εσύ ότι απλά ας πούμε δεν ήταν ανοιχτό το pc και εγω έκανα κάτι άλλο??? Και σήμερα είχαμε 5ωρο στο σχολείο, οπότε δεν νομίζω ότι ενοχλώ κανέναν που μπήκα για λίγο στο νετ!!! Από την στιγμή που δεν αμελώ τις υποχρεώσεις μου, δηλαδή το διάβασμα,και τα βγάζω σε πέρας δεν εχω δικαίωμα να ξεκουράζομαι για λίγο στο νετ???
 Και πού ξέρεις ας πούμε πως δεν ήταν κανένα αλλο μέλος της οικογενειας μου στο διαδίκτυο και απλα ήταν ανοιχτή η σελίδα τοι κιθάρα??? Αντε και εσύ ωραία επιχειρήματα έχεις...!! Απορρώ γιατί να κάνεις ένα τέτοιο σχόλιο αφού δεν μέ ξέρεις καθόλου!!!!??????!!!!!! Πολύ εύκολα ανοίγουμε το στόμα μας και κρίνουμε ανθρώπους εδω μέσα!!! Άντε για να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο βαράμε και όποιον πάρει ο χάρος....Ωραίος είσαι... :P :P
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 14:42 από Mίκα ! »

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 23/11/07, 14:43 »
faser, έχει πολλές προεκτάσεις αυτό το θέμα που έπιασες γιαυτό και προτιμώ να μην καταπιαστώ μαζί του, επί του παρόντος. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι τώρα πια μαθαίνω μόνο από νέους ανθρώπους, το μόνο που χρειάζεται είναι να τους ακούω προσεκτικά, με σεβασμό και χωρίς προκαταλήψεις. Όπως άλλωστε χρειάζεται να κάνω με τον κάθε άνθρωπο.

ΥΓ. Αδιαφόρητος είναι λέξη από την νησιώτικη διάλεκτο και βέβαια δεν σημαίνει "αδιάφορος".
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #58 στις: 23/11/07, 14:44 »

Μα αφού τώρα αρκετοί προφασίζονται ψεύτικες (ανούσιες) αφορμές για κατάληψη. Τουλάχιστον έτσι θα προφυλαχτούν αυτοί που θέλουν να κάνουν μάθημα.
King Lui,

Το μέτρο που πρότεινε ο papous έχει ένα ποσοτικό και ένα ποιοτικό σημείο.. Ποσοτικό -- να μην μπαίνουν απουσίες.. Ωραία, αυτό γίνεται εύκολα.. Ποιοτικό -- να μην επηρεάζεται αρνητικά η κρίση του κάθε καθηγητή περί του ατόμου που απέχει.. Δύσκολο.. Πάρα πολύ δύσκολο.. Όλοι οι καθηγητές που βλέπουν άδειες τάξεις (και δεν μιλάω για τους απλούς δημοσίους υπαλλήλους που μετράνε ένσημα) αλλά γι' αυτούς που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν γνώση, δεν θα έπαιρναν και με το καλύτερο μάτι εκείνους που κάνουν αποχή..

Τώρα για το σχόλιο ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν μάθημα, εγώ πιστεύω το εξής.. Μέχρι μια τάξη (2α και 3η Λυκείου) όπου πλησιάζουν οι Πανελλαδικές, κανένας δεν θα ήθελε να κάνει μάθημα.. Και δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, ούτε εγώ ήθελα :D :D, άρα επίτρεψε μου να πιστεύω ότι με το να μην καταγράφονται οι απουσίες, τα αποτελέσματα αυτού του μέτρου θα ήταν άδειες τάξεις.. Προσωπική γνώμη βέβαια..

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #59 στις: 23/11/07, 14:45 »
Φιλε MACMISIAS, η Μικα ( και δεν αφορα μονον αυτη ), εχει καποιες ιδεες και αποψεις. Δεκτο αυτο.
Ομως, οταν υπερασπιζεσαι το δικαιωμα για καλυτερη παιδεια, πρεπει να εχεις κανει και εσυ καποια βηματα γι'αυτο..Και η ορθογραφια τουλαχιστον καποιων λεξεων, ειναι η βαση μιας καλης γλωσσικης παιδειας, που δεν ειναι αναγκη να την αποκτησεις μονο μεσα στο σχολειο, αλλα κι εξω απο αυτο.

Οταν λοιπον, βλεπεις 2 παραγραφους με ξυλινη γλωσσα, που αναφερεται σε εννοιες καπιταλισμου, παιδειας, σηψης, κλπ κλπ, περιμενεις και ενα αντιστοιχο γλωσσικο επιπεδο...

Τελοσπαντων, ζηταω συγνωμη και απο την Μικα.

Συνεχιστε τη κουβεντα..Και του χρονου εδω θα ειμαστε..Οταν θα εχουν καει τα μισα σχολεια απο τη δηθεν αγωνιστικοτητα των μαθητων-χαβαλετζηδων, θα ξαναπιασουμε το θεμα απο την αρχη...

Μικα, ζηταω συγνωμη. Μπορεις να συνεχισεις την εκ βαθους αναλυση της αγωνιστικοτητας των παιδιων του Λυκειου.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος delfinaki

• Αρχόντισσα των Θαλασσών
  • Θαμώνας
  • Ουδέν κρυπτόν
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: 23/11/07, 14:51 »
Για να έχουμε καλύτερη κρίση του θέματος (από πρώτο χέρι), προτείνω να πάει ο καθένας μας σε όποιο σχολείο της αρεσκείας του θέλει,
να κάνουμε και εμείς κατάληψη ;D έ?

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #61 στις: 23/11/07, 14:55 »

Νομιζω πως ολοι θελουμε ενα γερο χερι ξυλο.
Οι πιο παλαιες γενιες, γιατι βγαζουν το κομπλεξ της ελευθεριας απο το 35-40' και μετα
Οι μεσαιες ( εμεις ) γιατι δωσαμε το εναυσμα για αγωνιστικες δρασεις του αερα
Και οι νεοτερες γιατι ισοπεδωσαν ο,τι ειχε απομεινει απο την εννοια της αγωνιστικοτητας..

« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 15:00 από freemind »
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: 23/11/07, 14:56 »
@ Φριμαιντ!!
Πω πω ένα λάθος έκανα, χαλάρωσε πια!!! Ξέρω πως γράφετε η λέξη αλλά επειδή έγραφα γρήγορα μου ξέφυγε!!!
Δηλαδή εσύ έχεις το αλάθητο????Δεν σου ξεφεύγει ποτε τίποτα???? Και έτσι να είναι, τότε δείξε λίγη κατανόηση σε μας τους κοινούς θνητούς, που δεν έχουμε τις γνώσεις σου και μας ξεφεύγει καμιά φορά κανένα ορθογαφικό....
 Ελεος πια...! :P

Δεν υπερασπίστηκα αυτούς που έκαψαν τα σχολεία..!! Εμείς δεν πειράξαμε ούτε θρανίο,ούτε καρέκλα!Ούτε καν σκουπίδια δεν κάναμε..! Δεν σημαίνει πως επειδή υπήρχαν αντίξοες συνθήκες σε κάποια σχολεία, όλα είνα ένα μπο***λο! Και πάλι, δεν πρέπει να μας προβληματίζει ότι τα παιδιά έχουν αυτά τα συναισθήματα για τα σχολείο και την Παιδεία?? Δεν είναι μια απόδειξη ότι το σύστημα είναι τόσο χάλια που θέλουν να το κάψουν?? Είδες ποτέ σε δημόσιο σχολείο του εξωτερικού να γίνεται κάτι τέτοιο?? Άρα σημαίνει πως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά παιδείας και κουλτούρας!Και επειδή το σχολείο κανονικά είναι ο μεγαλύτερος φορέας παιδείας και πνευματικής ανπάπτυξης, φανταστείτε πόσο χαμηλό επίπεδο έχει ώστε να διοχετεύει τέτοια πρωτόγονα συναισθήματα στους μαθητές...!!

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #63 στις: 23/11/07, 14:56 »
Το μέτρο που πρότεινε ο papous έχει ένα ποσοτικό και ένα ποιοτικό σημείο.. Ποσοτικό -- να μην μπαίνουν απουσίες.. Ωραία, αυτό γίνεται εύκολα.. Ποιοτικό -- να μην επηρεάζεται αρνητικά η κρίση του κάθε καθηγητή περί του ατόμου που απέχει.. Δύσκολο.. Πάρα πολύ δύσκολο.. Όλοι οι καθηγητές που βλέπουν άδειες τάξεις (και δεν μιλάω για τους απλούς δημοσίους υπαλλήλους που μετράνε ένσημα) αλλά γι' αυτούς που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν γνώση, δεν θα έπαιρναν και με το καλύτερο μάτι εκείνους που κάνουν αποχή..
Τώρα για το σχόλιο ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν μάθημα, εγώ πιστεύω το εξής.. Μέχρι μια τάξη (2α και 3η Λυκείου) όπου πλησιάζουν οι Πανελλαδικές, κανένας δεν θα ήθελε να κάνει μάθημα.. Και δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου, ούτε εγώ ήθελα :D :D, άρα επίτρεψε μου να πιστεύω ότι με το να μην καταγράφονται οι απουσίες, τα αποτελέσματα αυτού του μέτρου θα ήταν άδειες τάξεις.. Προσωπική γνώμη βέβαια..

Όντως έχεις δίκιο..Απλά ίσως με την αποχή και την μη καταμέτρηση των απουσιών να αποφεύγονταν οι καταστροφές μέσα στα σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #64 στις: 23/11/07, 14:59 »
Μικα, εγω λεω πως απλως κρυβομαστε πισω απο ενα δαχτυλο και αναρωτιομαστε εαν οντως χωρανε οι ελεφαντες πισω απο ενα λουλουδι ( και αφου δεν τους εχουμε δει, μαλλον κρυβονται καλα ).

Το 90% των παιδιων δεν ξερει τα αιτηματα και εαν τα ξερει, δεν μπορει να κατανοησει τι ειναι το αρθρο 16 ( τουλαχιστον αυτο ηταν το βασικο αιτημα ).

Το συστημα ειναι χαλια, απο τη στιγμη που και οι ιδιοι οι μαθητες το απαξιωνουν με ακραιες συμπεριφορες. Εαν οντως θελεις να αλλαξεις το συστημα, το κανεις με πιο δημοκρατικους τρπους και οχι ( κατα τυχη ) στην αρχη καθε χρονιας!!

Εχει γινει πλεον συνθημα οι καταληψεις να γινονται το πρωτο εξαμηνο του σχολικου ετους..

Και κατι τελευταιο...

Μεσα στα φροντιστηρια, τα πρωτογονα συναισθηματα σας, που πανε;
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #65 στις: 23/11/07, 15:02 »
Εχει γινει πλεον συνθημα οι καταληψεις να γινονται το πρωτο εξαμηνο του σχολικου ετους..

Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα...

Αποσυνδεδεμένος paran0id

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: 23/11/07, 15:11 »
μικα θα ηθελα να ξερω πως παντα καταφερνεις να πηγαινεις κοντρα με ολους (πλην κλικας (all rights reserved)) και να μιλας για την επιχειρηματολογια τους χωρις να προβαλεις εσυ ορθοτερα επιχειρηματα...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #67 στις: 23/11/07, 15:14 »
Paranoid, η Μικα αναφερεται στην καταληψη του σχολειου που ειναι η ιδια μαθητρια. Παρολαυτα, οι καταληψεις δεν ηταν αποκλειστικοτητα ενος σχολειου, αλλα περισσοτερων απο 200. Αρα, ειναι επικινδυνο να μιλαμε για το συνολο της καταληψης, με σημειο αναφορας μονο ενα παραδειγμα σχολειου.

Αυτο πρεπει να καταλαβει η Μικα!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #68 στις: 23/11/07, 15:15 »

Βρε Freemind μου (σε συμπαθώ κιόλας :D) αυτό που λες δεν σχετίζεται με τις καταλήψεις των σχολείων.. Τα φροντιστήρια είναι το μέσο για να περάσεις στη σχολή που οραματίζεσαι (ατυχώς και δυστυχώς για μένα).. Είναι σαν να πρέπει να σηκώσεις μια βαριά πέτρα, να μην μπορείς, και να κατηγορείς το μοχλό που χρησιμοποιείς για το ότι δεν σηκώνεται..

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: 23/11/07, 15:16 »
μικα θα ηθελα να ξερω πως παντα καταφερνεις να πηγαινεις κοντρα με ολους (πλην κλικας (all rights reserved)) και να μιλας για την επιχειρηματολογια τους χωρις να προβαλεις εσυ ορθοτερα επιχειρηματα...

Δηλαδή συγγνώμη, το ότι βγήκα αμόρφωτη επειδή έκανα από βιασύνη ένα ορθογραφικό λάθος το θεωρείς εσύ ορθό επιχείρημα για την μη χρησιμότητα των καταλήψεων επειδή μας έχει φάει το αγωνιστικό πνεύμα και αμελούμε τα μαθήματα μας??? Πες μου ένα σημείο που να δείχνει πως δεν έχω τεκμηριώσει την άποψη μου επι του θέματος για να το διορθώσω την επόμενη φορά... :P

Βρε Freemind μου (σε συμπαθώ κιόλας :D) αυτό που λες δεν σχετίζεται με τις καταλήψεις των σχολείων.. Τα φροντιστήρια είναι το μέσο για να περάσεις στη σχολή που οραματίζεσαι (ατυχώς και δυστυχώς για μένα).. Είναι σαν να πρέπει να σηκώσεις μια βαριά πέτρα, να μην μπορείς, και να κατηγορείς το μοχλό που χρησιμοποιείς για το ότι δεν σηκώνεται..
Συμφωνώ απόλυτα...Και προσθέτω ότι αν ο κρατικός μηχανισμός ήταν ανεπτυγμένος και δεν έχασκε από παντού, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην εκπαίδευση, ισως να μην χρειαζόταν να πηγαίνουμε καν φροντηστήριο...
   Εγω πάλι απορρώ γιατί δεν εφαρμόζουν το σύστημα Μοντεσσόρι....Πιστεύω πως είναι ένα πολύ καλό σύστημα και πολύ πιο παιδαγωγικό από το δικό μας....
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 15:19 από Mίκα ! »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #70 στις: 23/11/07, 15:19 »

Παρολαυτα, ειναι και αυτο ενα μεσο εκπαιδευσης..που πολλες φορες γινεται πιο δυσβασταχτο απο το ιδιο το σχολειο. Εκει ομως, κανεις δεν μπορει να μιλησει ασχημα σε εναν καθηγητη ή να κανει καταληψη..Γιατι οι ιδιοι οι μαθητες αισθανονται πως ειναι χωρος ιδιωτικου δικαιου που πληρωνουν γι'αυτον...Εκει ειναι το προβλημα του Ελληνα..Σεβεται την ιδιωτικοτητα, οχι το δημοσιο αγαθο.
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος paran0id

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: 23/11/07, 15:22 »
Paranoid, η Μικα αναφερεται στην καταληψη του σχολειου που ειναι η ιδια μαθητρια. Παρολαυτα, οι καταληψεις δεν ηταν αποκλειστικοτητα ενος σχολειου, αλλα περισσοτερων απο 200. Αρα, ειναι επικινδυνο να μιλαμε για το συνολο της καταληψης, με σημειο αναφορας μονο ενα παραδειγμα σχολειου.

φρι, το ξερω αυτο, και το σχολιο το εκανα με αφορμη μια παλιοτερη συζητηση που ειχα με τη μικα

ελεγα οτι ειμαι εναντια της καταληψης στο σχολειο το δικο μου, γιατι δεν εχουμε εμεις λογο για καταληψη(βιβλια εχουμε, καθηγητες εχουμε, καινουριο κτηριο εχουμε κτλ κτλ), και η μικα μετα μου ειπε οτι ειμαι εγωιστης και οτι πρεπει να κανουμε καταληψη για συμπαρασταση στα αλλα σχολεια. εγω αυτο δε το θεωρω λογο για καταληψη. επισης βλεπω οτι η μικα εξω απο το κεφαλι της δε βγαινει. δεχεται μονο επιβεβαιωση οσων λεει, οχι και κριτικη. ε κακο του κεφαλιου της.

και μικα δεν γινεται να το παιζεις αριστεροφρων και να προσπαθεις να επιβαλλεις την αποψη σου, δε κολλαει

Δηλαδή συγγνώμη, το ότι βγήκα αμόρφωτη επειδή έκανα από βιασύνη ένα ορθογραφικό λάθος το θεωρείς εσύ ορθό επιχείρημα για την μη χρησιμότητα των καταλήψεων επειδή μας έχει φάει το αγωνιστικό πνεύμα και αμελούμε τα μαθήματα μας??? Πες μου ένα σημείο που να δείχνει πως δεν έχω τεκμηριώσει την άποψη μου επι του θέματος για να το διορθώσω την επόμενη φορά... :P
μικα τι ναπαλμ ηταν αυτο που πεταξες τωρα? ειπα για ορθογραφικο λαθος?

μονη σου εκτειθεσαι...

Αποσυνδεδεμένος Nick82

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: 23/11/07, 15:24 »
δεν γινεται να το παιζεις αριστεροφρων και να προσπαθεις να επιβαλλεις την αποψη σου, δε κολλαει

Και όμως,κολλάει! ;D
Αλλά η αρτηριοσκλήρωση της Αριστεράς είναι μια άλλη ΜΕΓΑΛΗ κουβέντα... ;)

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: 23/11/07, 15:26 »

Σε κάθε περίπτωση είναι πρόβλημα των σχεδιαστών του συστήματος αξιολόγησης να το καταστήσουν αντικειμενικό. Είτε με επανασχεδιασμό του συστήματος είτε με επιμόρφωση των αξιολογητών είτε και με τα δύο.

Δηλ faser, θέλεις να πεις ότι κατά την γνώμη σου οι ανώτερες τάξεις του Λυκείου είναι άχρηστες? Τότε για ποιόν λόγο κατηγορούμε τα παιδιά? Επειδή είναι ειλικρινή και δεν κρύβονται πίσω απ' το δάχτυλό τους?
Μα στην υποθετική περίπτωση που οι τάξεις άδειαζαν (αν γινόταν ποτέ αυτό!) και το σύστημα λειτουργούσε κανονικά τότε δεν θα ήταν μια καθαρή απόδειξη της αποτυχίας του και της ανάγκης επανασχεδιασμού του?

Παρόλα αυτά έχω την γνώμη ότι υπάρχουν παιδιά για τα οποία το δημόσιο σχολείο είναι η μόνη ευκαιρία μόρφωσης. Ας μην τα εξουθενώνουμε εντελώς.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: 23/11/07, 15:30 »

φρι, το ξερω αυτο, και το σχολιο το εκανα με αφορμη μια παλιοτερη συζητηση που ειχα με τη μικα

ελεγα οτι ειμαι εναντια της καταληψης στο σχολειο το δικο μου, γιατι δεν εχουμε εμεις λογο για καταληψη(βιβλια εχουμε, καθηγητες εχουμε, καινουριο κτηριο εχουμε κτλ κτλ), και η μικα μετα μου ειπε οτι ειμαι εγωιστης και οτι πρεπει να κανουμε καταληψη για συμπαρασταση στα αλλα σχολεια. εγω αυτο δε το θεωρω λογο για καταληψη. επισης βλεπω οτι η μικα εξω απο το κεφαλι της δε βγαινει. δεχεται μονο επιβεβαιωση οσων λεει, οχι και κριτικη. ε κακο του κεφαλιου της.

και μικα δεν γινεται να το παιζεις αριστεροφρων και να προσπαθεις να επιβαλλεις την αποψη σου, δε κολλαει
@Παρανοιντ
1ον Παρανοιντ, θα μπορούσα και εγω να είχα αναφερθεί σε πολλά που μου είχες πει και να σκάψω το λάκο σου πίσω από την πλάτη σου, ο οποίος θα έφθανε σε βάθος όσο το βάθος του Ατλαντικού Ωακεανού!! Οπότε μην με προκαλείς να βγάλω στην φόρα πράγματα που συζητήσαμε εμείς οι δύο πέρα από το κιθάρα...Το ότι σε είπα εγωιστη τότε δεν ήταν μόνο για τις απόψεις που εξέφρασες για την κατάληψη αλλά και  μαζί για άλλα πράγματα...Οπότε δεν είναι καλό από μέρους σου να δημοσιεύεις κομμάτια που λέγαμε, αφου αυτά είναι λειψα και δεν θα δώσουν ολοκληρομένη εικόνα της συζήτησης μας στους αναγνώστες!!
2ον ΕΛΕΟΣ!Δεν επιβάλλω την άποψη μου!!!!!! Απλώς την εκφράζω!!!! Όπως και οι υπόλοιποι!!

@Φριμαιντ
Και πάλι δεν σημαίνει πως σε όλα τα σχολεία έγιναν βανδαλισμοί επειδή έβγαλαν τα ΜΜΕ 2-3 στα οποία έγιναν...