Αποστολέας Θέμα: Κατάληψη...  (Αναγνώστηκε 93379 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
Απ: Κατάληψη...
« Απάντηση #25 στις: 22/11/07, 22:12 »
Τα κίνητρα της πλειοψηφίας...μμμμ ωραίο ακούγεται.... κάποτε και για τους φοιτητές του Πολυτεχνείου έτσι έλεγαν, ότι αποτελούν την μειοψηφία...

Τί κοινό έχει αυτό που είπα εγώ με τη θεώρηση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ως μειοψηφία?
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: 22/11/07, 22:16 »
Μίκα τι να σου πω.....διατηρώ ελπίδες πως μέχρι να αποφοιτήσεις θα καταφέρεις να κατανοήσεις απλά ελληνικά και πριν γράψεις να σκέφτεσαι κιόλας και να συγκρατείς όσα διαβάζεις.
Εγώ ήμουν που λίγο πιο πάνω είπα πως ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ δεν ήθελε να πάει σχολείο.Μήπως και πριν 50 χρόνια είχαμε τα ίδια προβλήματα?Μήπως τότε που έκαναν μάθημα σε πολύ χειρότερες συνθήκες τα πράγματα ήταν τελικά καλύτερα?
Μιας που μίλησες για Ευρώπη για ρώτα τι ώρα πηγαίνουν τα παιδιά στην Ευρώπη σπίτι τους από το σχολείο...αν τολμήσει κανείς να πει πως οι μαθητές θα κάνουν και τα μαθήματά τους στο σχολείο και θα γυρνούν σπίτι στις 5 όχι κατάληψη θα γίνει θα τους βάλουν και φωτιά...άσε την ευρώπη ήσυχη λοιπόν...
Αυτοοριστήκαμε και κριτές...ουάου...να το βάλω στο βιογραφικό μου...εσύ που κάνεις κατάληψη για να διαβάσεις γιατί προσβάλεσαι?Είπαμε ότι είμαστε -μιας και το α' ενικό πρόσωπο σου αρέσει- κατά των ανούσιων καταλήψεων αυτών που γίνονται για το ότι δεν υπάρχει χαρτί στις τουαλέτες.
Όσο για τα συμπεράσματα...έχουμε περάσει απο κει που ήσουνα και σε περιμένουμε να ρθεις εδώ που είμαστε...
Όσο για το κόθορνοι μάλλον αυτοί που τρώνε το κουτόχορτο του συνδικαλισμού αξίζουν το χαρακτηρισμό.Και το στοματάκι σου να το προσέχεις γιατί έχει πάρει το στραβό το δρόμο.
Δυστυχώς την ελπίδα αυτού του τόπου τη σκοτώνετε εσείς -αν και δεν ξέρω τι εννοεις με το"εμεις" που χρησιμοποιείς- που διαμαρτύρεστε για το σχήμα της τυρόπιττας που δεν πίστευα πως υπήρχε σαν αίτημα αλλά το είδα με τα μάτια μου.Τη σκοτώνουν αυτοί που διαμαρτύρονται με τον πιο εύκολο τρόπο,στηριζόμενοι στην ανέκαθεν υπάρχουσα τεμπελιά των μαθητών.

1ον δεν αναφέρθηκα σε κανέναν προσωπικά οπότε δεν μιλήσα ούτε για σενα ούτε για κάποιον άλλο συγκεκριμενο από εδω μέσα..
2ον (γραμματικό το ζήτημα) με την λέξη ''κόθορνος'' εννοώ εκείνους στην αρχαία ελλάδα που πήγαιναν με όποια παράταξη τους συνέφερε και γενικώς δρούσαν σαν τους χαμαιλέοντες αλλάζοντας χρώμα ανάλογα με τους κυβερνόντες, κάτι που ισχύει και σήμερα...!Δεν το χρησιμοποιώ ως βρισιά με την έννοις ''είσαι περιορισμένης αντίληψης''
3ον Το ότι ίσως καποια σχολεία να έχουν πραγματικα και καίρια προβλήματα δεν περνάει από το μυαλό σου? Δεν είναι όλοι χάχες και τεμπέληδες, αλήτες και παλιόπαιδα που βαριούνται που ζουν και λένε ας κάνουμε μια κατάληψη να περάσει η ώρα..Υπάρχουν πάρα πολλά συγκροτημένα άτομα που γνωρίζουν τις υποχρεώσεις και απαιτούν τα δικαιώματα τους απλά!!
4ον Δηλαδή εσύ είσαι ευχαριστημένη που έκανες μάθημα σε πιό χαλιες συνθήκες από εμας????????? Δηλαδη να πάρει σε αυτό τον κόσμο το σχολείο αξίζει μόνο για να σε περάσει σε μια σχολή?????? Και επειδή το σύστημα είναι σάπιο πρέπει να διαιωνίσουμε την σαπίλα του μένοντας αμέτοχοι??? Επιτέλους πια ΠΟΣΟ  άλλο θα τραβήξει αυτή η κατάσταση??? Δεν γίνεται να μην διαμαρτυρηθούμε!! Όχι μόνο στην παιδεία, αλλά σε όλους τους τομείς!!! Και δεν το λέω αυτό επειδή είμαι το φερέφωνο ενός κόμματος, και ούτε εκπροσωπώ κανένα κόμμα και καμία ιδεολογία αυτή την στιγμη!! Είναι η αλήθεια, η κοινή λογική!!!! Το σύστημα χάσκει από παντού!Παντού υπάρχουν τρύπες κα ''παραθυράκια'' για να βολεύονται οι εκάστοτε κυβερνώντες και τα τσιράκια τους!! Γίνεται καταπάτηση των θεμελιωδων διαιωμάτων καθημερινα! Αξίζει να διαμαρτυρηθούμε και πρέπει να διαμαρτυρηθούμε αν δεν θέλουμε να καταστρέψουμε οι ίδιοι την χώρα μας...!!!
5ον Ναι όντως, όταν πιάνω τα ευρωπαικά συστήματα παιδείας να τα συγκρίνω με το ελληνικό όντως κάνω μεγάλο λάθος και τα προσβάλλω αφού τα συγκρίνω με της ελλάδας...!!Απέχουμε έτη φωτός και το ξέρουμε...Και δεν πρόκειται και ποτέ να τα φτάσουμε....!! Κοίτα αν εφαρμόζονταν το σύστημα των ξένων σχολείων με ακρίβεια και όχι να ήταν ένα κακέκτυπο τους, δεν νομίζω ότι θα υπήρχε πρόβλημα..Αρκεί αυτό που είπα να μην ήταν μια κακογραφία τους, αλλά παρόμοιο με αυτα...! Αφού έτσι και αλλιως έχουν εντελώς διαφορετική δομή της ύλης, υποδομες καμία σχέση με τη δική μας και γενικώς εντελώς διαφορετικό κορμό απ'ότι εμείς...Τώρα δεν ξέρω αν εδω θα πετύχεναι το πείραμα αν και διατηρώ αμφιβολίες ως προς την ορθότητα της εφαρμογής του..
 Αλλά κατά βάσιν, τα ιδιωτικά σχολεία έχουν σχεδόν υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα και δεν νομίζω να τους βγήκε σε κακό.... Τώρα στα δημόσια...οψόμεθα...

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: 22/11/07, 22:48 »
@Constantine

Εντάξει έχεις δίκιο για το πως μίλησα στην αρχή,παραφέρθηκα όντως,  αλλά νομίζω πως ο Ρούφους είπε κατι που ξεκάθαρα είναι η αλήθεια, και κατα τη γνώμη μου όποιος διαφωνεί με αυτό απλά εθελοτυφλεί...
 Εγω δεν το παιξα φωστήρας που θελω να αφυπνίσω τον κόσμο!! Και μάλιστα σε ευχαριστώ για 2η φορά που αποδεικνύεις ότι μου μιλάς έτσι λόγω της ηλικίας μου, που λόγω των 17 χρόνων της δεν είναι άξια προσοχής...!Άμα ήμουν συνομήλικη σου δεν νομίζω ότι θα υπήρχαν αυτές οι εκρήξεις εμπειροπληξίας και ''εγω έχω περάσει αυτά που λες, άρα ξέρω καλύτερα από σενα''...Μπορεί να μην έχω ακόμα ούτε τις πανεπιστημιακές σας γνώσεις, ούτε τις εμπειρίες σας, αλλα αυτό δεν αναιρεί αυτομάτως το δικαίωμα μου να εκφραζω ελεύθερα την γνώμη μου και μάλιστα να απαιτώ απο τους άλλους να της δίνουν την ίδια προσοχή που δίνω και εγω στις δικές τους απόψεις και στα δικά τους λόγια, όταν μιλάνε...!

« Τελευταία τροποποίηση: 22/11/07, 22:51 από Mίκα ! »

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: 22/11/07, 23:18 »
Καταρχήν (καταντώ γραφική, αλλά δεν πειράζει, καλή καρδια!  ;D) +100000000000000 για την Μίκα.

Λοιπόν, εγώ τις απόψεις μου για το θέμα της κατάληψης, τις έχω γράψει σε προηγούμενο ποστ. Πιστεύω ότι οι καταλήψεις είναι συνήθως ακραίες. Στην περίπτωση της Μίκας όμως, που ξέρω τι κατάσταση επικρατεί στο "σχολείο" της -ο Θεός(αν υπάρχει)να το κάνει!- δικαιολογημένα γίνεται κατάλήψη, έστω κι αν είναι ο έσχατος τρόπος αντίδρασης και δεν υπάρχει άλλη λύση. Άλλωστε πιστεύω ότι οι περισσότεροι νέοι είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι και μέσω των καταλήψεων δεν διαμαρτύρωνται μόνο για την ελεεινή και τρισάθλια κατάσταση της ελληνικής "δωρεάν" εκπαίδευσης, αλλά και για άλλα ζητήματα, που αφορούν γενικότερα το ελληνικό κράτος. Ακόμη κι αν είναι ακραίος τρόπος αντίδρασης, κάπως δεν πρέπει να δείξουν και οι νέοι ότι ενοχλούνται; Κι αν εσάς όταν ήσασταν μαθητές δεν σας ενοχλούσαν αυτά, τώρα εμάς μας πειράζουν. Άλλωστε, όταν δεν κάνουμε τίποτα, μας λέτε άχρηστους και αδιαφόρητους. Ότι το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάμε στην καφετέρεια και να βάλουμε κάρτα στο κινητό. Κι όταν κάνουμε, πάλι άχρηστους και αδιαφόρητους μας λέτε...  ::)
Όσο για το θέμα της παιδείας στα άλλα ευρωπαικά κράτη, έχω να πω ότι θα μπορούσαμε να το πάρουμε ως παράδειγμα και να αρχίσουμε σταδιακά να γινόμαστε κι εμείς έτσι. Να προσαρμόσουμε το σύστημά τους με βάση την τις δυνατότητες του ελληνικού κράτους... Και δεν πιστεύω ότι οι νέοι θα έκαιγαν τα σχολεία, όπως είπε κάποιος (δεν ξέρω ποιος), επειδή δεν θα θέλανε να κάθονται μέχρι τις 5 εκεί. Γιατί με βάση την κοινή λογική, δεν θα χρειαζόταν μετά να πάμε στο φροντηστήριο, ούτε να τα χώνουμε σε αυτό. Δεν ξέρω, ώρες ώρες μου φαίνεται ότι ορισμένοι ξεχνούν πως κάποτε υπήρξαν και 17 χρονών...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: 22/11/07, 23:25 »
Αυτη την φορα δεν θα εκνευριστω. Τα χουμε πει χιλιες φορες πια οποτε δεν εχει νοημα να εκνευριζομαι. Μικα θα συνηθισεις.

Καταρχας η καταληψη δεν ειναι θεσμος που ειπε καποιος... ::)

Για να πιασουμε τα πραγματα απο την αρχη.

Ολοι λετε, ή τουλαχιστον η πλειοψηφια της μεσοαστικης μας κοινωνιας για τους τεμπελχαναδες μαθητες ή φοιτητες που το μονο που θελουν ειναι να ξυνονται και να μην κανουν τιποτα, και τι ρεζιλικια πραματα ειναι αυτα, στο εξωτερικο δεν συμβαινουν τετοια πραγματα, παπαπα ντροπη σε μας και σε οσους κανουν τετοια αντιδημοκρατικα πραγματα φτου κακα.

Θα σταθω ομως αποκλειστικα στους μαθητες μιας και για αυτους γινεται λογους.

Πριν αρχισουμε να κρινουμε να δουμε την κατασταση στα σημερινα παιδια και οχι στην σημερινη παιδεια. Το απολυτα δεδομενο ειανι οτι δεν υπαρχει πολιτικοποιηση στα παιδια. Η μαλλον τα παιδια ΑΠΕΧΘΑΝΟΝΤΑΙ την πολιτικη. Και δεν εννοω τον Καραμανλη και τον Γιωργακη. Εννοω την πολιτικη ως ορο. Το γεγονος αυτο βεβαια σημβαινει γιατι υπαρχουν ανθρωποι σαν τον Γιωργακη και τον Κωστακη που δινουν λαθος ερμηνεια στο τι ειναι πολιτικη. Αυτη η απεχθεια λοιπον των παιδιων για την πολιτικη τα οδηγα στο αυτονοητα, να μην εχουν τα ιδια πολιτικη σκεψη και κριση.

Δευτερος παραγοντας για τα σημερνια παιδια. Οι αναγκες που εχει η σημερινη κοινωνια και τι ζηταει απο τα παιδια. Κοινως τι λενε στα παιδια οτι πρεπει να γινουν οταν μεγαλωσουν. Τα γνωστα. Να βγαλουν λεφτα να παρουν εν απτυχιο οχι γιατι πρεπει να μαθουν απο αυτο αλλα γιατι θα τους δωσει μια καλη δουλεια και εναν σταθερο μισθο.
Ουτε καν δηλαδη να κανει καποιος την δικη του επιχειρηση για να αναπτυξει και λιγη κριτικη σκεψη στα πραγματα. Τα παντα γυρνανε γυρω απο εναν καλο μισθο. Αρα τα παιδια αυτοματα αδιαφορουν για ο,τι εχει να κανει με κριτικη σκεψη, ψαχνουν αν δουν τι θα τους δωσει αυτον τον πολυποθητο καλο μισθο χωρις να ξερουν πως και γιατι.

Τριτος παραγοντας. Σχολειο. Μικρογραφια της κοινωνιας. Αυτο που προωθει ειναι η αποστηθιση, η παπαγαλια, το αριστα στα διαγωνισματα την βαθμοθηρια, τον αθεμιτο ανταγωνισμο. Κοινως οτιδηποτε ΔΕΝ αναπτυσει μια κριτικη και μια πολιτικη σκεψη.

Ευκολα εχω απαριθμιση 3 παραγοντες που κανουν τα παιδια να ειναι υποτονικα, να μην εχουν κριση, να μην παιρνουν την ικανοτητα της επιχειρηματολογιας, της αποψης. Τα παντα ειναι ετοιμα. Η αποψη και η ιδεολογια δεν υπαρχουν στην κοινωνια. Υπαρχει μονο μια, η κυριαχη "ιδεολογια" που χρωματιζεται προοδευτικα ή μη ισα ισα για να δωσει την αισθηση στις αδιαφορες μαζες οτι υπαρχει ποικιλια αποψεων κτλ κτλ.

Ειναι στην φυση ομως τον νεων, οταν αισθανονται οτι αδικουνται να αντιδρουν, να επαναστατουν. Την επαναστατικοτητα αυτη θελει (ανεπιτυχως) να ευνουχισει η κοινωνια. Αυτο ομως που μπορει να κανει ειναι να κοβει την σκεψη των νεων και να τους παρουσιαζει σαν "επαναστατες χωρις αιτια". Και τα χκξαταφερνει. Ολοι μας παραδεχομαστε οτι τις περισσοτερες φορες οι μαθητες δεν εχουν σοβαρα ή δικα τους αιτηματα. Παρ'ολα αυτα επαναστατουν. Ισως να μην ξερουν απολυτα γιατι. Ισως να μην μπορουν να κρινουν. Αλλα αντιδρανε.

Αυτη η αντιδραση αν την εξετασουμε εν τελει δεν ειναι αβασιμη.

Θα επαναλβω αυτο που ειπα και πριν. Δεν υπαρχει δυνατοτερο επιχειρημα απο το "δεν εχω ορεξη να παω σχολειο" ή "δεν μετραβαει το σχολειο".
Ειναι φυσικο, ο χωρος που δεν τραβαει το παιδι θα μεινει και αδιαφορος απο αυτο.

Δεν εχει γινει κατανοητο νομιζω οτι τα παιδια δεν κανουν καταληψη ωστε να παιξουν playstation. Το playstation δεν ειναι ο σκοπος αλλα η διεξοδος. Γιατι δηαλδη το παιδι να μην θελει να παει στο σχολειο? Τι ειναι αυτο που κανει το σχολειο τοσο μισητο? Σε τελικη με τους φιλους του θα ειναι, παρεα. Γιατι ομως να μην θελει να παει στο σχολειο συγκεκριμενα?

Ψαχνει λοιπον τροπους το παιδι να αποφυγει το σχολειο. Και τι κανει? Το κλεινει. Τοσο απλα. Τοσο φυσικα. Το κλεινει και το διαμορφωνει οπως θελει αυτος. Το κανει εναν χωρο οπου να θελει να πηγαινει.

Σας παρακαλω ας μην κολλησουμε σε λεξεις. Οπως πχ "θελει να φερει playstation" "θελει να κανει μπαφο" και αλλες λασπες. Το οτι το παιδι βρισκει εκει διεξοδο ειναι λαθος της κοινωνιας που δεν του εχει δειξει κατι πιο αγνο.

Ισως τα παιδια να μην εχουν ετοιμες προτασεις για το πως θα γινει το εκπαιδευτικο. Πως να ειχαν αλλωστε? Τους εμαθε κανενας τον τροπο ή το συστημα για να μπορουν να κρινουν? Παραλογο σας φαινεται να μην εχουν προτασεις? Εχετε εσεις μηπως? Εχουν ομως το προβλημα.  Και το πιεζουν αυτους που τους εχουν μαθει οτι παιρνουν αποφασεις δηλαδη τους πολιτικους, να βρουν λυσεις. Ισως το κανουν αγαρμπα ισως λαθος, αλλα οι κινησεις τους εχουν ψυγματα απολυτης αληθειας μεσα. Τα οποια ομως δυστυχως η κοινωνια και ο μεσος νους τα απορριτπουν αμεσως, γιατι αυτο προωθειτε απο τα μμε. Αλλα ακομα και ο μεσος ανθρωπος εχει ενα σκουλικη αμφιβολιας μεσα του.

Ισως παλι λιγα παιδια να εχουν καταφερει να ξεφυγουν απο τα δεσμα που δημιουργει η φυλακη αυτης της κοινωνιας. Ισως και να ειναι μια μειοψηφια, η μειοψηφια ομως δεν εχει παντα λαθος. Και αν θελουμε να λεμε οτι ειμαστε πραγματικοι δημοκρατες δεν πρεπει ετσι απλα να απορριπτουμε την αποψη της μειοψηφιας και ν αδεχομαστε της πλειοψηφιας χωρις να ξερουμε τι λεει η μια και τι η αλλη. Γιατι καμια επανασταση δεν εγινε ποτε απο πλειοψηφιες. Ποτε.

ΥΓ:Τα παιδια δεν κανουν καταληψη στο φροντηστιριο γιατι το ρπβοηλμα δεν ειναι στα φρονστηρια ειναι στα σχολειο. Αν ηταν καλα τα σχολεια δεν θα υπηρχαν φροντησρια. Και μη μου πεις οτι ξερεις εν απαιδι που να θελει να πηγαινει φροντ και οχι σχολειο.

ΥΓ1:Τα ιδιωτικα σχολεια δεν μπορουν να κλεισουν γιατι ειναι ακριβως ιδιωτικα. Φερνει και ο εκαστοτε αφεντης τους μπατσους και μαζευουν ολα τα παιδια. Το δημοσιο σχολειο ειναι ασυλο.

ΥΓ2:Καλο θα ηταν να ασχολουμαστε εις βαθος σε πολιτικα θεματα και οχι επιφανειακα και ευκαιριακα.

ΥΓ3:Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!
« Τελευταία τροποποίηση: 22/11/07, 23:48 από Roufus-King Mob »
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος eleos* (Βάλια πια....)

• Το ξανθό emoticon
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μακρια, πολυ μακρια να ταξιδευουμε....
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: 23/11/07, 00:07 »
Constantine*, απ οτι ειδα ειπε οταν αισθανονται οτι αδικουνται.. εγω αυτο το λαμβανω ως κριση κ αντιληψη.....

FSL, Ιωαννα μου... το θεμα ειναι να μη πηγαινουμε πισω ομως, αλλα μπροστα... το οτι εκανε η μαμα μ ή η μαμα σ μαθημα σε χωρους οποιονδηποτε συνθηκων για μενα δε λεει κτ... ζουμε σε χρονια που τουλαχιστον στην παιδεια μπορουμε να εχουμε "πολυτελειες"...  :-\
Screw prince charming!! Give me the guy ..with tattoos and a bad boy attitude!.....

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: 23/11/07, 00:12 »
Constantine* διαβασε ολοκληρωμενα αυτο που εγραψα, θα το καταλαβεις καλυτερα και δεν θα χρειαστει να το ξανανλυσω. Παντως δεν ειχε καμια σχεση με αυτο που ειπες.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #32 στις: 23/11/07, 00:39 »
Επειδή ακούστηκαν κάποια πράγματα για το Πολυτεχνείο και ότι ξεκίνησε από καταλήψεις μου σηκώθηκε η τρίχα και είπα να πω και εγώ 2 λέξεις.. Καταρχάς να μην συγκρίνουμε πράγματα που δεν συγκρίνονται μεταξύ τους ούτε στην σφαίρα της φαντασίας.. Κατά τη διάρκεια της χούντας, καταπατόντουσαν ανθρώπινα δικαιώματα, οπότε καμία σχέση με τις μαθητικές καταλήψεις εν έτοι 2007.

Κάθε μέρα, πηγαίνοντας για τη δουλειά, περνάω από το παλιό μου σχολείο όπου εδώ και ένα μήνα, κάποιος έγραψε με μαύρο σπρέϋ στους έξω τοίχους την λέξη κατάληψη με τεράστια γράμματα.. Τέτοιες στιγμές είναι να απορείς πραγματικά πως κάποια άτομα συλλαμβάνουν τέτοιες σκέψεις.. Τι φαιά ουσία κουβαλάνε..

Στην ουσία τώρα.. Οι καταλήψεις γίνονται για 3 λόγους:

α) Ένα νομοσχέδιο που εκ πρώτης όψης και ανάγνωσης φαίνεται άδικο.
β) Ελλειπείς ή και απούσες κτιριακές εγκαταστάσεις και
γ) Η κατάσταση της παιδείας γενικότερα..

Όλες οι άλλες αφορμές είναι επιεικώς αστείες.. Για κανένα όμως από τους άνωθεν λόγους μια κατάληψη (και ιδιαίτερα με τον τρόπο που γίνεται σήμερα) δεν αποτελεί γιατρειά.. Δυστυχώς πάρα πολύ λίγα νομοσχέδια αποσύρθηκαν ή άλλαξαν σημαντικά οπότε μια κατάληψη δεν προσφέρει τιποτα.. Στη Γαλλία, ο Σαρκοζί πρόκειται να αλλάξει όλο το καθεστώς του γαλλικού δημοσίου.. Γίνονται απεργείες, χαμός, επεισόδια αλλά 0 εις το πηλίκο..  Αν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές τότε η σωστή οδός είναι να συσταθεί μια επιτροπή από τους γονείς και να παραπονεθούν/αιτηθούν στο δήμο/κοινότητα.. Επίσης μια καταγγελία στις εφημερίδες θα βοηθούσε.. Από την άλλη μεριά, αν κάποιος νομίζει ότι με μια κατάληψη θα αποκτήσουμε ξαφνικά το επίπεδο της αγγλικής παιδείας ας το ξανασκεφτεί.. Η παιδεία για να βελτιωθεί χρειάζεται πόρους, αλλά που να βρεθούν και οι πόροι όταν τα ταμεία είναι άδεια και το κράτος φορολογεί ανελέητα για να τα ξαναγεμίσει.. Η παιδεία δεν αλλάζει με μια κατάληψη αλλά με μια καλύτερη κυβέρνηση.. Όμως οι μαθητές δεν ψηφίζουν, γνωστό.. Ας κρατήσουν λοιπόν τις ιδέες και όταν έρθει η ώρα ας πράξουν τα δέοντα..

Παιδιά, κανείς δεν ήθελε/θέλει να πάει σχολείο.. Κανείς όμως δεν μπορεί να αγνοήσει και την σημασία της γνώσης.. Ευτυχώς όμως που το σχολείο είναι υποχρεωτικό γιατί αν δεν ήταν, δεν θα αποφοιτούσε κανένας, με ότι άσχημο συνεπάγεται αυτό..

Θέλουμε καλύτερα σχολεία και σχολικές εγκαταστάσεις ενώ είμαστε οι πρώτοι που θα γράψουμε στο θρανίο πως "κλίνεται" ένα δύσκολο ρήμα πριν το διαγώνισμα των αρχαίων, ή θα αφήσουμε την στάμπα από τα παπούτσια μας στους φρεσκοβαμμένους τοίχους.. Επίσης, πρήζονται οι φωνητικές μας χορδές για περισσότερα χρήματα στην παιδεία αλλά όταν μεγαλώσουμε και κάνουν το λάθος να μας αυξήσουν τις κρατήσεις (όπως έγινε πρόσφατα με το κατά τα άλλα πλουσιοπάροχο ταμείο των δημοσιογράφων) δεν το επιτρέπουμε επουδενί.. Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε στην Ελλάδα.. Μην περιμένουμε να αλλάξουνε όλα σε ένα ανοιγόκλειμα ματιών..
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 00:41 από faser »

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: 23/11/07, 00:52 »
Eπειδή κάτι είπατε για το Πολυτεχνειο, και επειδή η μητέρα μου ήταν μέσα και έχω κάποιες άμεσες γνώσεις νομίζω πως πρέπει να αναφερθώ κάπως στα γεγονότα για να ξεκαθαρστουν
 Σε συνέλευση στα σκαλιά της Νομικής έπεσε η ιδέα να πάνε στο πολυτεχνείο από κάποιον.Στο δρόμο από τη Νομική στο Πολυτεχνείο έγινε και η 1η ανοιχτή  διαδήλωση  καθαρά κατα της Χούντας....Και στο Πολυτεχνείο μπήκαν μέσα  και έκαναν κατάληψη!Εκει συγκροτήθηκε και ο πρώτος επαναστατικός πυρήνας..!Και είπε η εσα στον πρύτανη να τους παραδώσει το κτήριο και εκείνος αρνήθηκε...!Και μετά ξέρουμε τι έγινε..
  Δεν σύγκρινα το Πολυτεχνείο με τις καταλήψεις...Απλά είπα πως η εξέγερση αυτή από μια κατάληψη ξεκίνησε...

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
« Απάντηση #34 στις: 23/11/07, 01:14 »
Εντάξει και εγω το μισω το σχολείο και αδημονώ για την ώρα που θα δώσω την τελευταία κόλα των Πανελλαδηκών για να τελειώσουν τα βάσανα μου, και προσωπικά οφελήθηκα απο την

:o  :o  :o  :o

Άντε καλά...

Wait, you are young yet  ;)
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #35 στις: 23/11/07, 02:32 »

σε ποιο νομοσχεδιο αναφερεσαι και τι εννοεις αδικο?

Εσύ που είσαι ανήλικος ,είσαι ανεύθυνος για τις πράξεις σου ,υπεύθυνος για τις πράξεις σου είτε σου αρέσει είτε όχι ,είναι οι γονείς σου, που μπορούν να πάνε φυλακή για τις δικιές σου μαγκιές...
ενα παιδι 16-17 δεν ειναι τοσο ανευθυνο οσο νομιζεις....
Καλά, πιστεύετε ότι ένα παιδάκι 14-15 χρονών, έχει κοινωνική κ' πολιτική βάση για να κάνει κατάληψη?

ναι φιλε το πιστευω.
πιστευω οτι ενα παιδι αυτης της ηλικιας στην εποχη του ιντερνετ και της τηλεορασης ειναι πολυ πιο μπροστα απο εναν γέρο σε ενα κωλοχωρι που ψηφιζει πασοκ ή νδ επειδη ειναι δυο τα καφενεια στο χωριο του κ πρεπει να επιλεξει....

Προσπαθείτε άδικα να δώσετε πολιτικό χρώμα σε απολίτικες πράξεις, όπως είναι κατα κόρον οι καταλήψεις σχολείων στο 99% των περιπτώσεων.

γιατι μια καταληψη ειναι ''απολιτικη πραξη''?
οι μαθητες δεν  ασκουν πολιτικη πιεση?δεν εχουν πολιτικα αιτηματα?το σχολειο δεν ειναι πυρηνας της πολιτειας?εκτος αν για σενα οι καταληψεις ειναι κατι αλλο,κατι που πρεπει να μας εξηγησεις.γιατι για μενα καταληψη ειναι πραξη διαμαρτυριας παρανομη  που ασκεις πολιτικη πιεση.
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 03:04 από bairn of mosul »
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

Αποσυνδεδεμένος Joevaicci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: 23/11/07, 02:40 »
Εντάξει και εγω το μισω το σχολείο και αδημονώ για την ώρα που θα δώσω την τελευταία κόλα των Πανελλαδηκών για να τελειώσουν τα βάσανα μου, και προσωπικά οφελήθηκα απο την

:o  :o  :o  :o

Άντε καλά...

Wait, you are young yet  ;)

Καλα ντε μη ν ταράζεσαι τόσο.

Πάντως να αφήσω κι εγώ το σχόλιό μου που είναι γενικού χαρακτήρα. Πριν αποφασίσεται να γράψετε, να πείτε ή ακόμη ακόμη να σκεφτείτε μια άποψη πάνω σε θέματα, όπως αυτό που συνδιάζει ζητήματα πολιτικής, ψυχολογίας, φιλοσοφίας (όσον αφορά τα περί παιδείας) να είστε σίγουροι ότι θα αποφύγετε τον κίνδυνο να διαμορφώσετε μια άποψη ευκαιριακά, ξύνοντας την κορυφή του παγώβουνου κι έχοντας μια τάση υπεραπλουστευτικής θεώρησης τέτοιων πολύπλοκων ζητηματων. Δεν είναι εύκολα θέματα αυτά. Αποτελούν ζητήματα συζήτησης πολιτικών επιστημόνων. Δεν είναι σοβασρό με βάση δυο εμπειρίες και δυο ανησυχίες να διαμορφώνετε από τώρα μια άποψη που την υπερασπίζεστε με σθένος και σιγουριά για την ορθότητά της.

Αυτά, φιλικά.
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #37 στις: 23/11/07, 02:46 »

Τι σχολείο δηλαδή θα θέλαν τα παιδιά?
Αν όμως υπήρχε τέτοια λύση, που θα "μόρφωνε" τα παιδιά και ταυτόχρονα δε θα είχε καμία μορφή "αναγκαστικού", θα είχε ήδη υλοποιηθεί.

Το να κλείνεις όμως το ίδιο το σχολείο με πρόσχημα διάφορες αιθεροβάμονες θεωρίες ενώ ο συνηθέστερος πραγματικός λόγος είναι η ευκαιρία για λίγο άραγμα, το θεωρώ λάθος και αντίθετο στην προσπάθεια βελτίωσης του σχολείου.

μα το αναγκαστικο του σχολειου δεν υπαρχει για κανεναν αλλο λογο αλλα για την κοινωνικοποιηση.τι μορφη μη αναγκαστικου να ειχε??μα εξορισμου οι νομοι ειναι εξαναγκαστικοι!!!!...δεν το πιανω το επιχειρημα σου.ειναι δυνατον να λεει ο νομος υποχρεωτικη εκπαιδευση και να μην εχει μορφή "αναγκαστικού"????Εκτος και αν πιστευεις οτι οι νομοι δεν χωρανε στην εκπαιδευση και αρθρα ολοκληρα πρεπει να καταργηθουν επειδη ειναι ''εξαναγκαστικα''....

οσο για το δευτερο κομματι με την ολη τοποθετηση σου τα ισοπεδωνεις ολαα.δεν λεω υπαρχουνε περιπτωσεις που οι μαθητες υπερβαλλουν,αλλα στις περισσοτερες περιπτωσεις τα παιδια εχουν σοβαρα αιτηματα.ενταξ δεν το ζω και απο μεσα αλλα ξερω την κατασταση με τα βιβλια,με τα κτιρια με τους καθηγητες....στην ελλαδα ζω δεν ειμαι στο βελγιο.
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 02:59 από bairn of mosul »

Αποσυνδεδεμένος eleos* (Βάλια πια....)

• Το ξανθό emoticon
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μακρια, πολυ μακρια να ταξιδευουμε....
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: 23/11/07, 03:28 »

Ο τρόπος για να βελτιώσουμε κάτι που δεν είναι τέλειο όμως, δεν είναι να το κλείσεις ή να το καταργήσεις. Είναι να το τροποποιήσεις ώστε να προσεγγίσει περισσότερο το ιδανικό.

δε πηρα καμια θεση σε σχεση με τις καταληψεις κ το κλεισιμο ή τν καταργηση του σχολειου.. εξηγουμαι για να μη παρεξηγουμαι....
Screw prince charming!! Give me the guy ..with tattoos and a bad boy attitude!.....

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: 23/11/07, 07:44 »
Βάλια μου δεν είπα να γυρίσουμε πίσω σε καμία περίπτωση ούτε να είμαστε "αδιαφόρητοι" όπως είδα παραπάνω και ψάχνω τα μάτια μου τώρα.
Η παιδεία και όχι μόνο σ αυτή τη χώρα πάει κατά διαόλου και μόνη λύση σε όλα έχουμε βρει την κατάληψη.Στο σχολείο του μαθητή μου που ανέφερα πιο πάνω την απόφαση για κατάληψη πήραν 5 παιδιά μετρημένα.Τον ρώτησα καλά γιατί οι υπόλοιποι δεν είπατε τίποτα?Και μου απάντησε το αναμενόμενο...εγώ θα πάω για μάθημα?Να με κράξουν θες?
Και μη μου πεις κανείς ότι δε γίνονται αυτά...όποιος τολμήσει να πάει κόντρα στο ρεύμα απομονώνεται και όχι δεν είναι μεμονωμένο παράδειγμα...
Η γνώση είναι δύναμη αλλά εμείς τα σχολεία τα κλείνουμε...ο μπαμπάκας αντί να σκάει τα 20ευρα για να πάρεις τα vans παπουτσάκια θα μπορούσε μαζί με τους άλλους μπαμπακούληδες να μαζευτούν και να σπάσουν τα ούμπαλα στους αρμόδιους για να αποκτήσει το σχολείο πχ καλύτερο κυλικείο.
Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών δε στηρίζει την κατάληψη για τα αιτήματα.Απλά δεν πάει σχολείο όταν γίνεται η κατάληψη.Κάποτε δίνονταν μάχες για να ανοίγουν τα σχολεία τώρα τα κλείνουμε ελαφρά τη καρδία.Αιτήματα υπάρχουν που είναι οι μαθητές που υποτίθεται πως τα υποστηρίζουν?Πως τα κάνουν γνωστά?Με 10 άτομα πίσω από τα κάγκελα και τους υπόλοιπους στις γύρω καφετέριες?Αυτός είναι ο αγώνας?
Οι περισσότεροι μαθητές ενός σχολείου υπό κατάληψη δε θυμούνται καν τα αιτήματα...

Και προς θεού κάποια στιγμή θα πρέπει κάποια άτομα να αντιληφθούν τη στοιχειώδη χρήση του παραδείγματος....δεν είπα πως όντως θα κάψουν τα σχολεία....έλεος δηλαδή....
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #40 στις: 23/11/07, 09:41 »

σε ποιο νομοσχεδιο αναφερεσαι και τι εννοεις αδικο

Bairn of Mosul, αναφέρομαι σε κάθε νομοσχέδιο που άπτεται της παιδείας.. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την κατάργηση των δεσμών, πολλά σχολεία έκλεισαν γιατί θεωρήθηκε ότι το καινούργιο σύστημα αξιολόγησης και εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήταν άδικο.. Το ίδιο γίνεται και τώρα για το περίφημο Άρθρο 16..

Όσον αφορά το σχόλιο περί πολιτικοποίησης σε μικρές ηλικίες, έχω να πω ότι ο μέσος μαθητής 15-17 ετών (δεν μιλάω για εξαιρέσεις) δεν έχει προλάβει να διαβάσει κάποια βασικά βιβλία τα οποία θα του χρειαστούν για να διαμορφώσει πολιτική γνώμη.. Κακά τα ψέμματα, η μόρφωση δεν αποκτιέται μέσα στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.. Αν ο κάθε νέος δεν θελήσει να την "ψάξει" από μόνος του, θα μείνει έρμαιο της κοινής γνώμης.. Ειδικά στη κατάσταση που έχει φτάσει σήμερα η νεολαία, θεωρώ αδύνατο η πλειοψηφία των μαθητών να διατηρεί στιβαρές πολιτικές πεποιθήσεις.. Στις μέρες μας, έχει επικρατήσει ο δυτικισμός, και ο οχαδερφισμός σαν άμεση συνέπεια (ξέρουμε πολύ καλά πόσο απαθείς είναι οι αμερικανοί) οπότε μην ευαγγελιζόμαστε εφυπνισμένες κοινωνίες όταν πάμε και πληρώνουμε € 5 το καφέ στο Κολωνάκι επειδή είναι in ή όταν οι μεσημεριανές εκπομπές έχουν τρελά ποσοστά τηλεθέασης..

Και για να μιλήσουμε και στο μαθητικό επίπεδο, στις όχι και τόσο παλιές μέρες όπου πήγαινα σχολείο, η βέργα είχε καταργηθεί προ πολλού, αλλά υπήρχε στοιχειώδης σεβασμός.. Σήμερα, επειδή μιλάω με παιδιά καθηγητών, η συμπεριφορά κάποιων μαθητών απέναντι στους καθηγητές τους έχει φτάσει στο απροχώρητο.. Όταν κυκλοφορούν σε κινητά και internet σχολικά πορνοβίντεο, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω στα περί της πολιτικοποίησης των μαθητών.. Δυστυχώς για εσάς, τους σκεπτόμενους (κρίνοντας από τα posts σας) αυτές οι περιπτώσεις σας αμαυρώνουν.. Μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό αλλά είναι εντελώς διαφορετική συζήτηση.. Ίσως να φαίνομαι σπαστικός, που μιλάω έτσι πατερναλιστικά αλλά πιστέψτε με δεν είναι στις προθέσεις μου.. Απλά μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως καίγοντας θρανία σε βαρέλια το βράδυ και αράζοντας στις διπλανές καφετέριες μπορεί να αλλάξει το παιδαγωγικό σύστημα.....

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: 23/11/07, 10:44 »
Εχοντας ζησει και εγω μια καταληψη απο μεσα δεν μπορω να πω οτι τα πραγματα ειναι τοσο αγαθα οσο τα περιγραφει ο ρουφους.Ουτε ειδα τα παιδια που εκαναν την καταληψη να ειχαν καποια ιδεολογια...Και αυτο φανηκε και απο το γεγονος οτι δεν ειχαμε καν αιτηματα..Το μονο αιτημα ηταν μια καθηγητρια που ελειπε απο μαθημα κατευθυνησης(δεν νομιζω να διαφωνει κανεις οτι ηταν λογικο αιτημα).Απο κει και περα ηταν τα κλασικα πραγματα που οομως κανεις δεν γνωριζε καλα..Ωραιο ειναι να ξερεις γιατι κανεις κατι..

Συνηδητοποιημενοι εκει μεσα ηταν 1-2..Ολοι οι αλλοι...

Οι αλλοι ηταν αυτοι που το μονο που θελαν ηταν χασουμε μαθημα και να κανουν χαβαλε στο σχολειο(με οτι συνεπαγεται αυτο)..Σορυ κιολας αλλα απο ολους αυτους δεν νομιζω καποιονα να τον ενοιαζε μια καλυτερη παιδεια..Και αυτο φαινεται φετος που ολους τους νοιαζει μονο η καφετερια..αντε και τα παρτυ των παραταξεων.. ::)

Χαρακτηριστικα θυμαμαι στην ψηφοφορια για την καταληψη που οταν πηγαινες να ψηφισεις καθοντουσαν απο πανω σου 2-3 ::)..Και για να μην μου πει κανενας οτι ηταν ολα ελευθερα υπαρχει και ακτι που λεγεται αισθημα φοβου..Εγω ημουν 3η λυκειου και δεν το ειχα αλλα αν ημουν πρωτη... ::)

Τελος παντων αυτα ειναι καθαρα εμπειρικα και δεν ισχυουν φυσικα για το συνολο των καταληψεων..Απλα θελω να πω οτι δεν χρειαζεται να κανουν ολα τα σχολεια καταληψη αλλα μονο αυτα που ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ και εχουν πραγματικους λογους.Και φυσικα υπαρχουν σχολεια που πρεπει να διεκδικησουν πραγματα(δεν ξερω αν εχετε δει λυομενα πλημμυρες και αλλα ωραια) και φυσικα υπαρχουν μαθητες  συνηδητοποιημενοι!Οπως υπαρχουν και μαθητες που ειναι κατα της καταληψης με γελοια επιχειρηματα  που τους εχει περασει ο μπαμπας(αυτοι ο κωλοαριστεροι φταινε για ολα :P)

ΥΓ Αρη ειδες φετος τι εγινε στη καταληψη?...Ολοκληρο τσουβαλι χορτο ειχαν φερει..Εξωσχολικοι..Αφοδευσαν και μεσα στο σχολειο...Σπασαν και ταξεις..Για να μην τα βλεπουμε και ολα ωραια..Και αυτα με την ανοχη των υπολοιπων..(ειπαμε υπαρχει φοβος..)
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #42 στις: 23/11/07, 12:09 »
Bairn of Mosul τα παιδιά είναι "ανεύθυνα" νομικά . Αυτό εννοούσα... Από κει και πέρα το αίσθημα υπευθυνότητας ,είναι διαφορετικό από παιδί σε παιδί .Είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας.

Το ζήτημα των καταλήψεων , το' χετε παρουσιάσει όλοι πολύ ωραία και όταν λέω όλοι ,εννοώ όλοι ,μιας και ότι έχετε αναφέρει ,υπέρ ή κατά ,για μένα είτε ισχύει,είτε είναι κατανοητό. Υπάρχει μια εμπειρία 15 ετών ,η οποία μας λέει ότι δεν έχει γίνει τίποτα σημαντικό ,παρά τις καταλήψεις ,εκτός μόνο από την ευκαιρία που έδωσαν στα παιδιά να "πολιτικοποιηθούν" και να βγάλουν κάπου την επαναστατικότητά τους .Από κει και πέρα ,ο μόνος τρόπος για να αντιδράσουμε και να έχουμε μια μέρα ένα καλύτερο σχολείο ,η μια καλύτερη κοινωνία ,είναι να κάνει ο καθένας την επανάστασή του στο τομέα του . Η μεγαλύτερη πληγή είναι η νοοτροπία . Η νοοτροπία φτιάχνει νόμους , η νοοτροπία φτιάχνει σχολεία ,Δημόσιο τομέα , τα πάντα... Η Νεοελληνική νοοτροπία μας έχει δώσει όλα αυτά τα "θαύματα" της σύγχρονης Ελλάδας .Τα σχολεία ,το λάδωμα,το βόλεμα , τα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα στη τηλεόραση,τους πολιτικούς που αδιαφορούν, (όχι όλοι) και φυσικά τον ευτελισμό των τεχνών (που τελικά μας ενδιαφέρει πιο πολύ απ' όλα σ'αυτό το site). Και τέλος την "αφάνεια" των "πνευματικών ανθρώπων",που σε άλλες εποχές αυτοί δίναν το "πρόσταγμα" για οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή.
Όλα αυτά ακούγονται πολύ θεωρητικά για κάποιους ,το ξέρω,όμως εγώ είμαι πιο αισιόδοξος μιας και έχω δει και μερικές τέτοιες αλλαγές ,σε πρακτικό επίπεδο.Να σας πω ένα μικρό και ταπεινό παράδειγμα; Tις δεκαετίες των 70 και 80 , ο κόσμος πέταγε στο δρόμο ,τα πάντα ,τσιγάρα ,μπουκάλια,χαρτάκια ότι μπορείτε να φανταστείτε και μάλιστα ήταν αποδεκτό,ενώ σήμερα έχει μειωθεί στο ελάχιστο και είναι κατακριτέο.Αλλαγή νοοτροπίας λοιπόν σε όλα εκείνα που ξέρουμε ότι κάνουμε λάθος.

Οι καταλήψεις για μένα κάνανε τον κύκλο τους σαν αντίδραση και βλέπω ότι έχουν ξεκινήσει να γίνονται "μπούμερανγκ" για τους μαθητές,σε πολλά επίπεδα....
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 12:18 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #43 στις: 23/11/07, 12:53 »

σε ποιο νομοσχεδιο αναφερεσαι και τι εννοεις αδικο

Bairn of Mosul, αναφέρομαι σε κάθε νομοσχέδιο που άπτεται της παιδείας.. Όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την κατάργηση των δεσμών, πολλά σχολεία έκλεισαν γιατί θεωρήθηκε ότι το καινούργιο σύστημα αξιολόγησης και εισαγωγής στα πανεπιστήμια ήταν άδικο.. Το ίδιο γίνεται και τώρα για το περίφημο Άρθρο 16..

Όσον αφορά το σχόλιο περί πολιτικοποίησης σε μικρές ηλικίες, έχω να πω ότι ο μέσος μαθητής 15-17 ετών (δεν μιλάω για εξαιρέσεις) δεν έχει προλάβει να διαβάσει κάποια βασικά βιβλία τα οποία θα του χρειαστούν για να διαμορφώσει πολιτική γνώμη.. Κακά τα ψέμματα, η μόρφωση δεν αποκτιέται μέσα στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.. Αν ο κάθε νέος δεν θελήσει να την "ψάξει" από μόνος του, θα μείνει έρμαιο της κοινής γνώμης..
επειδη ειπες ''ενα νομοσχεδιο'' νομιζα οτι εννοουσες κατι συγκεκριμενο για να συζητουσαμε πανω στο αδικο του.απο,τι καταλαβα γενικοτερα το λες...
στο δευτερο π λες θα διορθωσω λιγο τη σκεψη σου αν και νομιζω οτι το ιδιο πραγμα σκεφτομαστε πανω κατω.οχι η μορφωση δεν αποκτιεται αλλα οι εμπειριες δεν αποκτωνται μονο απο το σχολειο.καθε στιγμη ειναι και μια νεα εμπειρια,σταδιακα φτανουμε στην ενηλικιωση και δεν γινομαστε ξαφνικα ετοιμοι να ψηφισουμε ουτε ξαφνικα μεστωνει το μυαλο μας.δλδ δεν πιστευω οτι μονο η μορφωση ευθυνεται για να εχεις ενα υποβαθρο πολιτικο και κοινωνικο αλλα και οι εμπειριες,πρωτιστως οι εμπειριες και το περιβαλλον.το παιδι 15-17 για μενα εχει πολλες παραπανω εμπειριες και ζει σε ενα περιβαλλον πολυ πιο ανταγωνιστικο απο εναν γερο σε ενα χωριο.το παραδειγμα με τον γερο το εφερα για να καταλαβεις οτι η ηλικια δεν παιζει ρολο τοσο στο να πεις οτι καποιος εχει υποβαθρο.
Bairn of Mosul τα παιδιά είναι "ανεύθυνα" νομικά . Αυτό εννοούσα...
το παιδι κατω απο τα δεκα ναι ειναι ανευθυνο νομικα απο καθε αποψη

σταδιακα ως τα 18 (10-18) δεν ειναι ανευθυνο αλλα περιορισμενα ικανο.αμα ητανε ανευθυνο τοτε οι φυλακες ανηλικων γιατι υπαρχουνε?τα ιδρυματα γιατι υπαρχουνε?

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
« Απάντηση #44 στις: 23/11/07, 13:01 »
[
Bairn of Mosul τα παιδιά είναι "ανεύθυνα" νομικά . Αυτό εννοούσα...
[/quote]
το παιδι κατω απο τα δεκα ναι ειναι ανευθυνο νομικα απο καθε αποψη

σταδιακα ως τα 18 (10-18) δεν ειναι ανευθυνο αλλα περιορισμενα ικανο.αμα ητανε ανευθυνο τοτε οι φυλακες ανηλικων γιατι υπαρχουνε?τα ιδρυματα γιατι υπαρχουνε?
[/quote]

Έχεις δίκιο ,εγώ δεν το εξέφρασα σωστά... :)
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος delfinaki

• Αρχόντισσα των Θαλασσών
  • Θαμώνας
  • Ουδέν κρυπτόν
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: 23/11/07, 13:23 »
Όταν πήγαινα σχολείο (Β' Γυμνασίου), τα παιδιά έκαναν κατάληψη, εγώ ήμουν η μοναδική που με ανάγκασαν οι γονείς μου να κάνω μάθημα και φυσικά έφαγα το γιουχάρισμα των υπολοίπων.

Πλέον, έχει χαθεί το νόημα γιατί κάνω κατάληψη.

Ο σκοπός πλέον είναι να χάνονται μαθήματα, να μαζεύονται τα βλαστάρια και να χαβαλεδιάζουν και όταν τους ρωτάς γιατί κάνεις κατάληψη, απαντούν: έλα μωρέ, ώρες να χάνουμε, κάνουμε τον χαβαλέ μας κλπ κλπ. Άσε που τους βλέπω με μαλλί μακρύτερο και από το δικό μου και τσαντίζομαι...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #46 στις: 23/11/07, 13:30 »
Μα τα παιδια ειναι καταπιεσμενα πλεον
Εχουν internet, PC, παιχνιδομηχανες, εξοδους, cinema, πολυχωρους αγορων, κλπ...
Ομως ειναι καταπιεσμενα... :P

Απο προσωπικη πειρα, καθε περσι και καλυτερα, τοσο σε μαθησιακο επιπεδο, οσο και σε συμπεριφορα. Απλως, μαθαμε να τα ονομαζουμε ολα δυσλεκτικα, τους δωσαμε και την εντυπωση πως ο αγωνας της ζωης ειναι ενας δρομος απαιτησεων και οχι υποχωρησεων και με τις ευλογιες μας, κανουν ο,τι θελουν..

Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: 23/11/07, 14:04 »
Μα τα παιδια ειναι καταπιεσμενα πλεον
Εχουν internet, PC, παιχνιδομηχανες, εξοδους, cinema, πολυχωρους αγορων, κλπ...
Ομως ειναι καταπιεσμενα... :P

Καλα τι καπιταλιστικό-μηδενιστικό είναι αυτό??!!!! Δηλαδή ρε φριμαιντ, η ευτυχία πάει ανάλογα με τον πλούτο του καθενός?????? Δηλαδή όποιος σε αυτή την ζωή τα έχει όλα τα υλικά αγαθά σημαίνει ότι αυτομάτως είναι και ευτυχησμένος???Το ότι τα παιδιά σήμερα βιωνουν την αδιαφορία των γονιών τους, που για να τα ''παραμυθιάσουν''  ανταλλάζουν την έλλειψη αγάπης, ενδιαφέροντος και φροντίδας με χρήματα και δώρα, και στην ουσία εξαγοράζουν την αγάπη δεν σου λέει κάτι??? Και στο κάτω κατω δηλαδή ΠΟΙΑ ευτυχία μπορεί να σου φέρει το pc, τα video games, τα ρούχα, τα εμπορικα κέντρα όταν δεν εχεις τα βασικά συναισθματικά εφόδια και το μόνο που ξέρεις είναι ότι όλα αγοράζονται, ακόμα και η αγάπη??? Επιπρόσθετα, ο άνθρωπος είναι ένα από τη φύση του δημιουργικό ον που σκέφτεται και αναζητει!Όταν οι συνθήκες δεν του επιτρέπουν αυτό και δεν έχει διδαχτεί από παιδί τον σωστό τρόπο σκέψης και την ''ανοιχτη'' κατα Μπερξόν ''ηθική'', ούτε έχει πάρει την σωστή παιδεία παρά μεγαλώνει για να γίνει ένας υλιστής με αυτοσκοπό το κέρδος και μόνο, αποβάλλοντας κάθε είδους συναισθηματος και ιδανικών δεν μπορεί ποτέ να φτάσει σε πνευματική ανάπτυξη, πράγμα που οδηγεί τη σκέψη σε σύψη!! Συνεπώς, ο άνθρωπος δεν δημιουργεί αλλά (αυτο)καταστρέφεται! Και αυτό δεν νομίζω ότι τον κανει και πολύ ευτυχσμένο, παρά καταπιέζει όλο και περισσότερο τα πραγματικα του συναισθήματα κάνοντας τον να ζεί μέσα σε μία πλάνη και την ζωή του μια βιτρίνα χωρίς ίχνος αλήθειας!!! Το ότι έχουμε μεγαλώσει μέσα στην αφθονία δεν σημαίνει ότι νιώθουμε και κορεσμένοι συναισθηματικα!! Ούτε ο υπολογιστής και τα εμπορικά κέντρα , τα ακριβά ρούχα και γενικά 'ολο αυτό το μοντέλο ζωής εμπνέουν κάποια ελευθερία παρα μας καταπιέζουν στο να κρύβουμε καλά τον πραγματικό μας εαυτό και να αυτο-μαζοποιούμαστε!!
 Επιτέλους, ας μην τα μηδενίζουμε όλα!

Απο προσωπικη πειρα, καθε περσι και καλυτερα, τοσο σε μαθησιακο επιπεδο, οσο και σε συμπεριφορα. Απλως, μαθαμε να τα ονομαζουμε ολα δυσλεκτικα, τους δωσαμε και την εντυπωση πως ο αγωνας της ζωης ειναι ενας δρομος απαιτησεων και οχι υποχωρησεων και με τις ευλογιες μας, κανουν ο,τι θελουν..

Ο ατραπός της ζωής είναι δύσκολος και αυτό όλοι το ξέρουμε!!Και για χαλάρωσε λίγο, δεν τα ονομάζουμε όλα δυσλεκτικά!! Και αν θες να ξέρεις, οι περισσότεροι καθηγητές γραμμένους τους έχουν τους δυσλεκτικούς!!Όλοι κουτσοί στραβοί γιαυτούς την ίδια μοιρα έχουμε!! Αυτό και αν είναι αίσχος!! Πέρυσι σήκωσε ο μαθηματικός μας ένα παιδί που είχε πρόβλημα δυσλεξίας στον πίνακα ενώ το ήξερε, μόνο και μόνο για να τον ταπεινώσει!!! Πω πω!!! Μα τι ελεύθερη παιδεία είναι αυτή που έχουμε!! Που δεν προσβάλλει καθόλου τα δικαιώματα των μαθητών!!!
 Μην νομίζεις πως δεν ξέρουμε τις υποχρεώσεις μας και ότι απλά την έχουμε δει επαναστάτες χωρίς αιτία! Έτσι, για την ιστορία και μόνο, αυτοί που έκαναν την κατάληψη στο σχολείο μας ήταν αριστούχοι...οπότε δεν ήταν κάτι ''υποκείμενα'' που απλά ήθελαν να χάσουν μάθημα....!!!! Και αν αισθανεσαι ότι μας δίνεις τις ευλογίες σου να κάνουμε ό,τι θέλουμε τότε μάλλον έχεις πάρει λάθος ρότα....Διότι μάλλον με αυτές τις απόψεις σας μας δυσκολεύετε... Έτσι και αλλιώς, κακοί καλοί όλοι για κάποιους στο ίδιο καζάνι βράζουμε..

« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 14:12 από Mίκα ! »

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: 23/11/07, 14:11 »

Όσον αφορά το σχόλιο περί πολιτικοποίησης σε μικρές ηλικίες, έχω να πω ότι ο μέσος μαθητής 15-17 ετών (δεν μιλάω για εξαιρέσεις) δεν έχει προλάβει να διαβάσει κάποια βασικά βιβλία τα οποία θα του χρειαστούν για να διαμορφώσει πολιτική γνώμη.. Κακά τα ψέμματα, η μόρφωση δεν αποκτιέται μέσα στα πανεπιστήμια και τα σχολεία.. Αν ο κάθε νέος δεν θελήσει να την "ψάξει" από μόνος του, θα μείνει έρμαιο της κοινής γνώμης..

Τα νέα παιδιά δεν έχουν πολλές εμπειρίες αλλά έχουν ένα αξιοζήλευτο κοινωνικό αισθητήριο. Ανεπηρέστο στην πλειονότητά τους, αυθεντικό και σκληρό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν την ικανότητα να αρθρώσουν λόγο για να υποστηρίξουν και να διαμορφώσουν τις θέσεις τους.

Οι καταλήψεις σχολικών κτιρίων από μαθητές είναι ένα αντιαισθητικό γεγονός, κατ' εμέ, πιθανώς να είναι και παράνομη πράξη (αυτό είναι θέμα νομικών). Δεν λύνεται όμως αυτό το πρόβλημα με κατασταλτικά μέτρα. Η καταστολή σε τέτοιες περιπτώσεις φέρνει αντίθετα αποτελέσματα.

Για την πρόληψη των καταλήψεων προτείνω να εφαρμοστεί το εξής μέτρο: Όταν τα συλλογικά όργανα των μαθητών αποφασίζουν αποχή από τα μαθήματά τους να μην εγγράφεται αυτή η αποχή ως απουσία και να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αξιολόγηση των μαθητών που λαμβάνουν μέρος σ' αυτή, ακόμα κι αν τα μαθήματα συνεχίζονται. Εξ' άλλου έχω την γνώμη ότι αυτή η πρακτική είναι αυτονόητη.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #49 στις: 23/11/07, 14:22 »
ΜΙκα, παρα πολυ ωραια η εκθεση σου..
Εαν λοιπον ειχες μαθει την υποχρεωση να διδασκεσαι, θα ειχες μαθει πως η σηψη γραφεται με "η" και οχι με "υ"...

Αλλα μας εφαγε η επανασταση και τα δικαιωματα του αγωνα...Συγνωμη, αλλα αυτα περι καπιταλισμου και σηψης και παρακμης, δεν μου λενε τιποτα..Μου λενε οι κατεστραμμενοι τοιχοι, τα καμμενα θρανια, οι εξωσχολικοι και η αγνοια των περισσοτερων μαθητων τι ειναι αγωνας και ποια ειναι τα αιτηματα...

Συμφωνω με τον papou.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher