Αποστολέας Θέμα: Κατάληψη...  (Αναγνώστηκε 93556 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
Απ: Κατάληψη...
« Απάντηση #75 στις: 23/11/07, 15:30 »
Λοιπον διαβασα σχεδον ολο το θεμα.Ειμαι κατα των καταληψεων στην μορφη που εχουν τωρα.Υπερ των καταληψεων οταν πραγματικα εχουν ενα ιδεολογικο υποβαθρο που αποτελει την πλειοψηφια των μαθητων.Απο οσο θυμαμαι τον εαυτο μου ποτε δεν ηθελα να παω σχολειο.Δυστυχως ομως ζωη σημαινει και συμβιβασμος..οπως οταν χρειαζεται σημαινει και αγωνας και αντιδραση.Μακαρι να γινοταν δεκτο το μετρο της αποχης χωρις απουσιες ετσι ωστε να γινοταν ετσι "αναιμακτη" διεκδικηση.

Μικα:Εχω την εντυπωση οτι το εχεις παρει λιγο προσωπικα το θεμα.ΜΠορει εσυ να εχεις πολιτικη σκεψη και ιδεολογια και πραγματικα να εισαι υπευθυνη και να πιστευεις σε αυτο που κανεις.Καμια αντιρρηση και μπραβο σου.Αυτο που οι περισσοτεροι λενε ομως..ειναι οτι πανω κατω η πλειοψηφια δεν ειναι σαν εσενα και εχει αλλα κινητρα για να κανει καταληψη.Ετσι οπως ειναι φυσικο και επομενο ειμαστε(διοτι ανηκω κ εγω σε αυτους) δυσπιστοι.Ειναι δικαιωμα του καθενα να τηρει τις αποψεις του..και να ειναι δυσπιστος ως προς αλλες..ενδεχομενως και στις δικες σου.Ειναι επισης δικαιωμα σου να διαψευδεις τον καθενα με το λογο και τις πραξεις σου αμα επιθυμεις.
    Απο κ περα..αμα εσυ εισαι μεσα σου σιγουρη για αυτο που εισαι κ κανεις θεωρω περιττο να ασχολεισαι με τους αλλους.Θετικο το να παραθετεις επιχειρηματα γιατι ετσι ειναι γονιμος ο διαλογος ..αλλα απο ενα σημειο και μετα καταλαβαινει καποιος οτι δεν πετυχαινει τπτ.Αυτο ως προς το να μην αρπαζεσαι και να μην παιρνεις τπτ προσωπικα.

Επισης θεωρω σωστο να πω οτι ανθρωποι ειμαστε..επικοινωνουμε και μεσω γραπτου λογου..ειναι λογικο να διαφωνουμε αλλα και να παρεξηγουμαστε καπως γιατι μας περιοριζουν τα γραπτα.Ομως δεν υπαρχει λογος να το παιρνει κανεις θερμα.Στην τελικη και να πετυχει κανεις καποιον χωρις παιδεια και τροπους απλα τον αγνοει.Τον αν θα επιτρεψουμε στον εαυτο να θιχτει ειναι επιλογη μας με το να του δωσουμε αξια.Τοσο απλα.
Αυτα..και συγνωμη για το μεγαλο ποστ

Υ.Γ.:Eχω συμμετασχει και εγω σε καταληψη(3 φορες) και ειμαι σε θεση να εκφερω καποια γνωμη.
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος paran0id

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: 23/11/07, 15:39 »
@Παρανοιντ
1ον Παρανοιντ, θα μπορούσα και εγω να είχα αναφερθεί σε πολλά που μου είχες πει και να σκάψω το λάκο σου πίσω από την πλάτη σου, ο οποίος θα έφθανε σε βάθος όσο το βάθος του Ατλαντικού Ωακεανού!! Οπότε μην με προκαλείς να βγάλω στην φόρα πράγματα που συζητήσαμε εμείς οι δύο πέρα από το κιθάρα...

καντο. δειχνει ελλειψη επιπεδου. εγω ουτε πισω απο την πλατη σου κανω τιποτα, ουτε σε προκαλω σε ξεκατινιασμα...

2ον ΕΛΕΟΣ!Δεν επιβάλλω την άποψη μου!!!!!! Απλώς την εκφράζω!!!! Όπως και οι υπόλοιποι!!
.

ουτε εγω διαφωνω μαζι σου τωρα. απλα σε ακουω, οπως οι υπολοιποι...  ::)

και πλην (αν υπηρχαν) προσωπικων θεματων δεν εχω προβλημα να γραψεις τις αποψεις μου απο τις συζητησεις που καναμε

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #77 στις: 23/11/07, 15:45 »

Δηλ faser, θέλεις να πεις ότι κατά την γνώμη σου οι ανώτερες τάξεις του Λυκείου είναι άχρηστες? Τότε για ποιόν λόγο κατηγορούμε τα παιδιά? Επειδή είναι ειλικρινή και δεν κρύβονται πίσω απ' το δάχτυλό τους?

Papou, δεν νομίζω να είπα ποτέ τέτοιο πράγμα.. Αυτό που εννοούσα με τις ανώτερες τάξεις του σχολείου είναι ότι η προδιάθεση (δεν θέλω να κάνω μάθημα) παραμένει, απλά η ανάγκη για να περάσεις στη σχολή που επιθυμείς σε ωθεί στο να θέλεις να διαβάσεις (γιατί έτσι είναι το σύστημα).. Δεν έβγαλα άχρηστη καμία τάξη.. Το αντίθετο.. Χρωστάω πάρα πολλά στο γεγονός ότι πήγα σχολείο και έμαθα κάποια πράγματα, έστω και αν τότε σκεφτόμουν ότι κάνω αγγαρεία..

Καταρχάς κανείς δεν κατηγορεί τα παιδιά.. Κανείς δεν θέλει να πάει σχολείο, αλλά ευτυχώς που είναι υποχρεωτικό γιατί αλλιώς θα καταντούσαμε ένας πλανήτης γεμάτο αμόρφωτους ανθρώπους και ίσως χειρότερα, ένας πλανήτης γεμάτο ημιμαθείς ανθρώπους.. Γύρνα λίγα χρόνια πίσω papou, και θυμίσου αν σου άρεσε να ξυπνάς στις 7:00 σκεπτόμενος ότι την 3η ώρα έχεις διαγώνισμα τριμήνου στη Φυσική.. Αλλά έλα και τώρα και σκέψου ότι αν δεν πήγαινες σχολείο, αν θα κατάφερνες να συζητήσεις ένα απλό πράγμα με κάποιον συνομιλητή σου ή αν θα καταλάβαινες αν σε "κλέψανε" στα ρέστα οι πωλητές..

Πραγματικά μερικές φορές αναλογίζομαι το πόσο ωφέλιμο θα ήταν να πήγαινα τώρα σχολείο με πιο πηγμένο μυαλό..

Μα στην υποθετική περίπτωση που οι τάξεις άδειαζαν (αν γινόταν ποτέ αυτό!) και το σύστημα λειτουργούσε κανονικά τότε δεν θα ήταν μια καθαρή απόδειξη της αποτυχίας του και της ανάγκης επανασχεδιασμού του?

Δεν το πιστεύω αυτό.. Αν papou, είχες να επιλέξεις μεταξύ διακοπών για 6 χρόνια στις Μαλδίβες και παρακολούθηση για 6 χρόνια στο σχολείο, τι θα διάλεγες; Αλλά ποιο από αυτά τα δύο θα σε ωφελούσε περισσότερο; Κανείς δεν θέλει να εξαναγκάζεται.. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το σύστημα αποτυγχάνει.. Άδεια σχολεία τα οποία προκύπτουν διότι κάποιος έδωσε την επιλογή "πήγαινε σχολείο-μην πας σχολείο" δεν σημαίνει ότι το σύστημα απέτυχε.. Είναι η εγγενής ροπή του ανθρώπου προς την αδράνεια :D..

Edit: Το δεύτερο argument
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 15:54 από faser »

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: 23/11/07, 15:46 »
@Παρανοιντ
1ον Παρανοιντ, θα μπορούσα και εγω να είχα αναφερθεί σε πολλά που μου είχες πει και να σκάψω το λάκο σου πίσω από την πλάτη σου, ο οποίος θα έφθανε σε βάθος όσο το βάθος του Ατλαντικού Ωακεανού!! Οπότε μην με προκαλείς να βγάλω στην φόρα πράγματα που συζητήσαμε εμείς οι δύο πέρα από το κιθάρα...

καντο. δειχνει ελλειψη επιπεδου. εγω ουτε πισω απο την πλατη σου κανω τιποτα, ουτε σε προκαλω σε ξεκατινιασμα...

2ον ΕΛΕΟΣ!Δεν επιβάλλω την άποψη μου!!!!!! Απλώς την εκφράζω!!!! Όπως και οι υπόλοιποι!!
.

και πλην (αν υπηρχαν) προσωπικων θεματων δεν εχω προβλημα να γραψεις τις αποψεις μου απο τις συζητησεις που καναμε
Δεν άντεξα το δημοσίευσα...
Πραγματικά έχεις χάσει τα όρια...!!
Για να δείξεις ότι έχεις επιχειρήματα χρησιμοποιείς κάθε μεσο, ακόμα και αν είναι πλάγιο όπως αυτό που έθεσες σε πλάγιο λόγο αυτά που λέγαμε στο μσν..!Δεν  έχω σκοπό να συνεχίσω να μαλώνω με κανέναν και ούτε έχω την ίδια ιδιοσυγκρασία με σενα να  δημοσιοποιω (λειψές) προσωπικές συζητήσεις....Εσύ έριξες το επίπεδο που δημοσίευσες την κουβέντα μου!! Εγω δεν εχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο!!!
 Δεν είχα σκοπό να σου απαντήσω, αλλα μου την έδωσε πραγματικα ο τρόπος σου και δείχνει ότι είσαι αριβίστας και μόνο...Μην νομίζεις ότι εσύ τεκμηρίωσες κάποια άποψη για να μπορείς τόσο εύκολα να λές ότι δεν τεκμηριώνω εγω, που στο κάτω κάτω, εαν έβλεπες τι έγραφα λίγες σελίδες πιο πριν θα έβλεπες ξεκάθαρα τις θεσεις μου.... !Τώρα εαν δεν συμφωνείς, είναι πρόβλημα σου αλλά όχι να λες ότι δεν επιχειρηματολογώ τις αποψεις μου!! ΑΠλά επειδή εσύ δεν συμφωνείς με μενα βλέπεις τα επειχειρήματα μου σαθρα όπως βλέπω εγω τα δικά σου που δεν συμφωνώ με σενα...

Αποσυνδεδεμένος paran0id

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #79 στις: 23/11/07, 15:52 »
@Παρανοιντ

.

Δεν άντεξα το δημοσίευσα...
Πραγματικά έχεις χάσει τα όρια...!!
Για να δείξεις ότι έχεις επιχειρήματα χρησιμοποιείς κάθε μεσο, ακόμα και αν είναι πλάγιο όπως αυτό που έθεσες σε πλάγιο λόγο αυτά που λέγαμε στο μσν..!Δεν  έχω σκοπό να συνεχίσω να μαλώνω με κανέναν και ούτε έχω την ίδια ιδιοσυγκρασία με σενα να  δημοσιοποιω (λειψές) προσωπικές συζητήσεις....Εσύ έριξες το επίπεδο που δημοσίευσες την κουβέντα μου!! Εγω δεν εχω σκοπό να κάνω κάτι τέτοιο!!!
 Δεν είχα σκοπό να σου απαντήσω, αλλα μου την έδωσε πραγματικα ο τρόπος σου και δείχνει ότι είσαι αριβίστας και μόνο...Μην νομίζεις ότι εσύ τεκμηρίωσες κάποια άποψη για να μπορείς τόσο εύκολα να λές ότι δεν τεκμηριώνω εγω, που στο κάτω κάτω, εαν έβλεπες τι έγραφα λίγες σελίδες πιο πριν θα έβλεπες ξεκάθαρα τις θεσεις μου.... !Τώρα εαν δεν συμφωνείς, είναι πρόβλημα σου αλλά όχι να λες ότι δεν επιχειρηματολογώ τις αποψεις μου!! ΑΠλά επειδή εσύ δεν συμφωνείς με μενα βλέπεις τα επειχειρήματα μου σαθρα όπως βλέπω εγω τα δικά σου που δεν συμφωνώ με σενα...

αχ ναι... η ψυχη σου δεν αντεξε και θεωρησες οτι πρεπει να το δει ο κοσμος, το θεωρησες χρεος σου απεναντι στο κιθαρα.

μαγκια σου

δημοσιευσε ομως και τι σου απαντησα   :-X

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: 23/11/07, 16:05 »
Οκ faser, παρεξήγησα τα λεγόμενά σου. (Αναφερόσουν μόνο στις δύο τελευταίες τάξεις και όχι καθ'ολοκληρίαν στην αντιμετώπιση του σχολείου από τον μαθητή).

Στα δικά μας "λίγα χρόνια πίσω" ήταν χαρά. Μια διέξοδος, κοινωνικοποίηση και μόρφωση. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει και πολύ αυτή η αντιμετώπιση απέναντι σ' ένα τίμιο σχολείο!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: 23/11/07, 16:06 »
αχ ναι... η ψυχη σου δεν αντεξε και θεωρησες οτι πρεπει να το δει ο κοσμος, το θεωρησες χρεος σου απεναντι στο κιθαρα.

μαγκια σου

δημοσιευσε ομως και τι σου απαντησα   :-X
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να εκτεθούμε περισσότερο...Ήδη είμαστε κατα πολύ εκτός θέματος...Αρκετά ρεζιλευτήκαμε μου φαίνεται...

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: 23/11/07, 18:04 »
ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ...
αν δεν μπαινουν απουσιες και οι υπολοιποι μαθητες κανουν μαθημα ποιο θα ειναι το νοημα της καταλαηψης..Το νοημα υπαρχει οταν ακουγονται καποια πραγματα..Πιο πολυ σαν απεργοσπαστικη κινησ  μου ακουγεται ::)

Freemind..Εσενα σου αρεσε το σχολειο που πηγαινες?Πηγαινε ςεκει με χαρα?Σου αρεσε ο τροπος εισαγωγης στο πανεπιστημιο?Βασικα ναι ησουν ενας χαρουμενος μαθητης ολα ηταν καλα γιατι ολα ηταν μερος του συστηματος ενα συστημα που κανεις δεν πρεπει να ακουμπησει..Τετοια εικονα μου δινεις μετα λεγομενα σου τουλαχιστον εκτος αν τα λες απλα για να πας κοντρα στους αντιθετους.. ::)

Απο τα πιο γελοια επιχειρηματα ηταν αυτο με το φροντ...Χωρις σκεψη..Αν το σκεφτεις θα βγαλεις μονο σου την απαντηση..θεληση να υπαρχει..
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 18:13 από Kiratzoharris »
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: 23/11/07, 18:17 »
Κι αν εσάς όταν ήσασταν μαθητές δεν σας ενοχλούσαν αυτά, τώρα εμάς μας πειράζουν. Άλλωστε, όταν δεν κάνουμε τίποτα, μας λέτε άχρηστους και αδιαφόρητους. Ότι το μόνο που μας νοιάζει είναι να πάμε στην καφετέρεια και να βάλουμε κάρτα στο κινητό. Κι όταν κάνουμε, πάλι άχρηστους και αδιαφόρητους μας λέτε...  ::)

Αυτοί πάλι οι "αδιαφόρητοι" ποιοι είναι? Αυτοί που δεν έχουν laptop? Εκτός αν εννούσες "αδιάφοροι".

Αδιαφόρητους λένε όχι αδιάφορους... Αυτό έχω ακούσει... Κι εμένα μ κάνει εντύπωση...
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

Αποσυνδεδεμένος bassman(4 String Suicide!)

• O Πολεμιστής του Φωτός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το μπασο ΔΕΝ ειναι μονο συνοδευτικο οργανο...
    • Προφίλ
    • Ο Πολεμιστης του Φωτος
« Απάντηση #84 στις: 23/11/07, 18:22 »
Στην περιπτωση που το ποσοστο της αποχης ειναι μεγαλο(δλδ η πλειοψηφια) αναγκαστικα θα δημιουργηθει προβλημα στο σχολειο και θα εχει αποτελεσμα-και τι καταληψη τι αποχη(χωρις απουσιες παντα) απ την στιγμη που υπαρχει πλειοψηφια?Επισης το νοημα ειναι να εισαι αποτελεσματικος κ αθορυβα χωρις να χρειαζεται να κανεις καταληψη.Υπαρχει μια μοντερνα αντιληψη στην Ψυχολογια που λεει οτι ο ανθρωπος αμα μπορει να λυσει αποτελεσματικα τα προβληματα του αθορυβα ειναι καλυτερα απο το να υπαρχουν συγκρουσεις..γιατι οχι και δω?Την "απεργοσπαστικη" κινηση που την ειδες? ??? Μηπως ηθελες να πεις οτι μαλλον θυμιζει απεργια?
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 18:25 από bassman... (Hulk smash!) »
It's all about the Groove!

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: 23/11/07, 18:31 »
Πωπω free με το ζορι κρατιεμαι να μην σου απαντησω.... ::)(γιατι ξερεις τι 8α γινει ετσι και αρχισουμε παλι :P)
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος profsokin

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ολα ειναι δρομος
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: 23/11/07, 19:19 »
Πω πόσα πράγματα γράφτηκαν δυο μέρες αφού απάντησα..
Λοιπόν εγώ έχω να πω ότι γενικά συμφωνώ με ρούξους ως επί το πλείστον αλλά εξακολουθώ να υποστηρίζω την αρχική μου άποψη.. ( βλ. σελ 1)
Δεν είμαι κατά των καταλήψεων, αλλά το κλίμα των φετινών σχολικών καταλήψεων εμένα μου'χει δώσει την εντύπωση μη συνειδητοποιημένων.. Και δεν το λέω έχοντας ως πηγή τα ΜΜΕ αλλά φίλους (και γνωστούς) που κάνουν κατάληψη.. Πολλά σχολεία ξεκίνησαν την κατάληψη επειδή τους έστειλαν στο διάλειμμα μηνύματα φίλοι τους από άλλα σχολεία ότι έκαναν κατάληψη και το'κλεισαν και την επόμενη μέρα κάθισαν και βρήκαν αιτήματα..
Άλλα παραδείγματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι να κλείνουν σχολεία, το σαββατοκύριακο ή το τριήμερο να τα ανοίγουν γιατί ούτως ή άλλως χάνουν μάθημα και από δευτέρα να ξανακάνουν κατάληψη με νέα αιτήματα..

Παιδιά συμμερίζομαι τον αγώνα σας και είμαι σίγουρος ότι εσείς συμμετέχετε από ιδεολογία και μπράβο σας, αλλά εντάξει, πρέπει να αποδεχθούμε ότι το γενικό κλίμα είναι πάνω κάτω όπως το περιέγραψα για να γίνει αντικειμενική συζήτηση πάνω στις συγκεκριμένες καταλήψεις..
Άραγε θα θυμάται κάποιος τ'όνομά μας
της ζωής μας τα εξαίσια φεγγάρια
τα πάθη μας, τις λύπες τα δεινά μας;
Άραγε υπήρξαμε ποτέ; Στα όνειρά μας!

Αποσυνδεδεμένος Σταυροφόρος

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
    • Ο προσωπικός μου χώρος :p
« Απάντηση #87 στις: 23/11/07, 19:27 »
Αφού λοιπόν διάβασα όλες τις απαντήσεις που μπήκαν μετά από την τελευταία δική μου (ουφ, επιτέλους...) επιτρέψτε μου να κρατήσω αυτό:
Παράθεση
Η παιδεία δεν αλλάζει με μια κατάληψη αλλά με μια καλύτερη κυβέρνηση.. Όμως οι μαθητές δεν ψηφίζουν, γνωστό.. Ας κρατήσουν λοιπόν τις ιδέες και όταν έρθει η ώρα ας πράξουν τα δέοντα..

Αυτοί που αποτελούν την Κυβέρνηση τώρα δεν θα ζουν για πάντα, είναι στο χέρι αυτών που πραγματικά αγωνίζονται τώρα να διεκδικήσουν μια θέση στην εξουσία όταν έρθει η ώρα και να πράξουν σωστά.

Και τώρα, νέα από το μέτωπο (το σχολείο μου)...
Μετά από τρεις εβδομάδες κατάληψης το σχολείο άνοιξε στις  19/11 και μας ανακοινώθηκε ποιος θα είναι διευθυντής.
Την επόμενη μια προσπάθεια να γίνει κατάληψη έπεσε θύμα σαμποτάζ από αγανακτησμένους μαθητές της πρώτης τάξης που αποφάσισαν (κακώς) να συμπεριλάβουν υπογραφές της της πλειοψηφίας που ήταν υπέρ στις υπογραφές με τα κατά.
Χτες η επιτροπή της κατάληψης (που ορίστηκε επιτροπή επειδή τα μήλη της ήταν μέλη της Κ.Ν.Ε. και έπαιρναν από εκεί εντολές) μας κότσαρε ένα πανό που έλεγε "2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ" και έκλεισαν την πόρτα βάζοντας μπροστά ένα κάδο σκουπιδιών (χωρίς αλυσίδα).
Οι καθηγητές όρμησαν μέσα και ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία (δε γνώριζαν τι έγινε στην προηγούμενη) όμως οι αγωνιστές μας πλαστογραφούσαν υπογραφές στις καταστάσεις των τμημάτων για να βγει ο απαιτούμενος αριθμός (κάτι που γινόταν κάθε φορά). Όταν το πληροφορήθηκε ο Λυκειάρχης ζήτησε από όσους είναι κατά να ανέβουν στις τάξεις τους και από όσους είναι υπέρ να παραμείνουν έξω και φυσικά α πάρουν απουσίες.

Μέχρι το τέλος της μέρας ο αγώνας είχε πάει περίπατο, είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα και για κάποιον που το παίζει αγωνιστής αλλά και για κάποιον που θέλει να αγωνιστεί!!! >:( >:( >:(

Μίκα, σε πολλά σημεία έχεις πολύ δίκιο αλλά πάνω στη φούρια σου να απαντήσεις, να αμφισβητήσεις και να κατηγορήσεις το χάνεις και αυτό είναι πολύ, μα πολύ κρίμα :-\
« Τελευταία τροποποίηση: 23/11/07, 20:50 από csd »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #88 στις: 23/11/07, 20:58 »
Ολα με τη σειρα:

Kiratzo, δεν ημουν κανενας χαρουμενος μαθητης, μ'αρεσε ο χαβαλες ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ γινοταν σωστα και τη σωστη στιγμη και ισως να ημουν απο τους μονους που την περιοδο των μεγαλων καταληψεων ψηφισε ΚΑΤΑ, αλλα σεβαστηκε την πλειοψηφια και ηταν καθε μερα στο σχολειο, μεχρι να σταματησει την καταληψη.

Επισης, ημουν ο μαθητης που ενω ολοι εκαναν αποχη, αυτος και αλλοι 30, ειχαν μαζευτει και εκαναν ενα υποτυπωδες μαθημα..Αποτελεσμα;
Μας κλειδωσαν μεσα οι υπολοιποι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ( που τωρα μιλανε για δικαιωματα και ελευθερια λογου ), μας υποβιβασαν σαν ατομα βριζοντας την οικογενεια μας και στη συνεχεια μας ελουσαν με αυγα ( που ειχαν προμηθευτει απο βανακι δημοσιογραφικου ομιλου, εν ονοματι MEGA ).
Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να γινουμε πρωτη ειδηση στο συγκεκριμενο δικτυο και αρκετα ατομα να δουν τον Θαναση, τον Γιωρο, την Ξενια, την Ολγα και λοιπους φουκαραδες μεσα στα αυγα..
Παρολαυτα, εκανα το χρεος μου ( γιατι ετσι αισθανομουν ) και μετα τις εκλογες για καταληψη, ημουν παρων στο σχολειο τα πρωινα.
Και για να μην ειμαι τελειως "ξεκαρφωτος", αναφερω πως η ιστορια εγινε επι Αρσενη στο 5ο Λυκειο Ν.Σμυρνης, επι εποχη Βακαλη, ως διευθυντη..Ρωτηστε, οσοι δεν πιστευετε λοιπον..

Περα απο αυτο δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο Kiratzo..Δυστυχως, το να μου λες πως εχεις επιχειρηματολογια για τα φροντιστηρια, αλλα ειναι τοσο γελοια που δεν την λες, εμενα δεν με γεμιζει σαν συνομιλητη. Ανελυσε την επιχειρηματολογια, για να κανουμε διαλογο και να μην αφηνεις εντυπωσεις...

Αρη, ευχαριστως να μιλησουμε για ο,τι θες.. :D

Μικα, οι ιδιοι οι μαθητες ειναι υπευθυνοι για το εαν θα γινουν ασχημα πραγματα σε ενα σχολειο. Απο τη στιγμη που παιρνετε την πρωτοβουλια να ζητησετε το πιο σημαντικο μεσο αγωνα, που ειναι η καταληψη, πρεπει να εχετε και τα κοτσια να το διατηρησετε ΚΑΘΑΡΟ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ

Επρεπε, ναι ή οχι το συντονιστικο το μαθητων ( το οποιο θεωρητικα ειναι ο εκφραστης της κοινης αποψης των μαθητων ) να σταματησει τις καταληψεις στα σχολεια που ειχαν δεχτει φιλικες επισκεψεις απο εξωσχολικους;;

Οταν καταργεις την αρχη, πρεπει να εχεις και τη δυναμη να την αντικαταστησεις..

Οταν το τηρησετε αυτο στο συνολο των σχολειων, μπορουμε να μιλαμε για εναν πραγματικο αγωνα..

Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: 23/11/07, 21:05 »
Επρεπε, ναι ή οχι το συντονιστικο το μαθητων ( το οποιο θεωρητικα ειναι ο εκφραστης της κοινης αποψης των μαθητων ) να σταματησει τις καταληψεις στα σχολεια που ειχαν δεχτει φιλικες επισκεψεις απο εξωσχολικους;;

Οταν καταργεις την αρχη, πρεπει να εχεις και τη δυναμη να την αντικαταστησεις..

Οταν το τηρησετε αυτο στο συνολο των σχολειων, μπορουμε να μιλαμε για εναν πραγματικο αγωνα..

+10.000.000

Αποσυνδεδεμένος FSL

• Αδιόρθωτη Xιονάτη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Όλα είναι στο μυαλό,πόνος και γιατρειά...
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: 23/11/07, 23:12 »
"Το σύστημα είναι τόσο χάλια που θες να το κάψεις"....
Τι να πω?Μήπως να βάλουμε μια γενική φωτιά σε όλο τον πλανήτη πλην των δασών μιας που όλα είναι χάλια και έτσι να διορθώσουμε τα πράγματα?
Μήπως να σοβαρευτούμε λίγο?
Εκτός αυτού ώρες ώρες νιώθω λες και βλέπω τα μεσημεριανά στα κανάλια που κάποιος κλαίγεται γιατί ο άλλος του την είπε ή έτσι νομίζει.
Για την πρόταση της αποχής θεωρητικά θα έλεγα ναι αλλά έχω δύο ενστάσεις...
Η μία είναι ότι 1.000.000% θα γίνει νόμιμη κοπάνα τελικά και δεύτερον αν υποθέοσουμε πως ψηφίζεται αποχή αυτοί που θα διαφωνήσουν θα μπουν στις τάξεις τους ελεύθερα?
www.ektakta.gr
μάθε άμεσα ό,τι επηρεάζει την καθημερινότητά σου...απεργίες, εφημερίες νοσοκομείων, τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, έκτακτη επικαιρότητα...

Αποσυνδεδεμένος analogio

• Παλιός
  • Λατρεύω το Το Στέκι των Κιθαρωδών!
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: 24/11/07, 00:27 »
Παιδια μη το ψαχνετε. Λα μινορε ειναι. Ολα αυτα, μαθητες, καθηγητες, καταληψεις, κυβερνησεις ειναι εικονικα. Η ιστορια ετελειωσε. Αδικα παιδευεστε. Δηλ. δεν παιδευεστε, για να λεμε την αληθεια. Διασκεδαση ειναι. Βαλτε ροκα σε μια γλαστρα, χρειαζεται τωρα το χειμωνα για να διατηρει θερμο το σωμα. Αυτα ειχα να συμβουλευσω για την περισταση.

Αποσυνδεδεμένος bairn of mosul

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • pisteveis afto p theleis na pisteveis
    • Προφίλ
    • myspace
« Απάντηση #92 στις: 24/11/07, 12:30 »
Αφού λοιπόν διάβασα όλες τις απαντήσεις που μπήκαν μετά από την τελευταία δική μου (ουφ, επιτέλους...) επιτρέψτε μου να κρατήσω αυτό:
Παράθεση
Η παιδεία δεν αλλάζει με μια κατάληψη αλλά με μια καλύτερη κυβέρνηση.. Όμως οι μαθητές δεν ψηφίζουν, γνωστό.. Ας κρατήσουν λοιπόν τις ιδέες και όταν έρθει η ώρα ας πράξουν τα δέοντα..

δεν ξερω αν η παιδεια αλλαζει με μια καταληψη αλλα η αγωνιστικοτητα και οι πιεσεις που ασκει ειναι σιγουρα  αξιοσημειωτες.το γεγονος οτι δεν ψηφιζουν οι μαθητες δεν τους αποκλειει απο την πολιτικη δραση.η πολιτικη δραση φιλε μ δεν ειναι μονο η ψηφος.
otan oi alloi prospathoysan na paiksoyn mousikh oi P!nk Floyd aplws to ekanan

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: 24/11/07, 12:38 »
Σωστός, γι' αυτό κι εγώ μετά από αυτό το σχόλιο που παρέθεσα πρόσθεσα και ένα από τα πολλά μέσα.

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: 24/11/07, 12:55 »
Ολα με τη σειρα:

Kiratzo, δεν ημουν κανενας χαρουμενος μαθητης, μ'αρεσε ο χαβαλες ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ γινοταν σωστα και τη σωστη στιγμη και ισως να ημουν απο τους μονους που την περιοδο των μεγαλων καταληψεων ψηφισε ΚΑΤΑ, αλλα σεβαστηκε την πλειοψηφια και ηταν καθε μερα στο σχολειο, μεχρι να σταματησει την καταληψη.

Επισης, ημουν ο μαθητης που ενω ολοι εκαναν αποχη, αυτος και αλλοι 30, ειχαν μαζευτει και εκαναν ενα υποτυπωδες μαθημα..Αποτελεσμα;
Μας κλειδωσαν μεσα οι υπολοιποι "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ( που τωρα μιλανε για δικαιωματα και ελευθερια λογου ), μας υποβιβασαν σαν ατομα βριζοντας την οικογενεια μας και στη συνεχεια μας ελουσαν με αυγα ( που ειχαν προμηθευτει απο βανακι δημοσιογραφικου ομιλου, εν ονοματι MEGA ).
Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να γινουμε πρωτη ειδηση στο συγκεκριμενο δικτυο και αρκετα ατομα να δουν τον Θαναση, τον Γιωρο, την Ξενια, την Ολγα και λοιπους φουκαραδες μεσα στα αυγα..
Παρολαυτα, εκανα το χρεος μου ( γιατι ετσι αισθανομουν ) και μετα τις εκλογες για καταληψη, ημουν παρων στο σχολειο τα πρωινα.
Και για να μην ειμαι τελειως "ξεκαρφωτος", αναφερω πως η ιστορια εγινε επι Αρσενη στο 5ο Λυκειο Ν.Σμυρνης, επι εποχη Βακαλη, ως διευθυντη..Ρωτηστε, οσοι δεν πιστευετε λοιπον..

Περα απο αυτο δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο Kiratzo..Δυστυχως, το να μου λες πως εχεις επιχειρηματολογια για τα φροντιστηρια, αλλα ειναι τοσο γελοια που δεν την λες, εμενα δεν με γεμιζει σαν συνομιλητη. Ανελυσε την επιχειρηματολογια, για να κανουμε διαλογο και να μην αφηνεις εντυπωσεις...

Εκεινη τη φορα που εσυ και αλλοι 30 κανατε μαθημα ποσοι ηταν υπερ της καταληψης?Ηταν λιγοτεροι απο σας?Αν ηταν λιγοτεροι ειμαι υπερ σου αν ηταν περισσοτεροι ομως η δικια σας κινηση αρχικα δεν ηταν δημκρατικη και δευτερευοντως η δικια τους..

Οσο για τα φροντιστηρια δεν εχω κατι εγω να πω.Εσυ πεταξες την ατακα(απλοποιημενα) 'γιατι δεν κανετε καταληψη και στα φροντιστηρια?'Και αν δεν θελω να σου δωσω ευχαριστηση να σου απαντησω...Ειναι πολυ απλο.1)Τα φροντιστηρια ειναι ο τροπος για να περασουμε στο πανεπιστημιο.Κανουν καλα τη δουλεια τους.Οπως ξερεις τη δουλεια που επρεπε να κανει το δημοσιο σχολειο.
2)Και πες οτι καναμε καταληψη στα φροντιστηρια(τον λογο δεν καταλαβαινω..)..Ειναι ιδιωτικα φερνουν την αστυνομια μας μπαγλαρωνει και καλα κανουν ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ!!!
Η μηπως θες να πεις οτι θα καναμε καταληψη στα φροντ. ωστε να εξαλειψουμε την παραπαιδεια?..αν εννοεις αυτο παλι δεν εχει νοημα γιατι πες οτι κλεινουν ολα τα φροντ.Πως θα περνουσαμε στο πανεπιστημιο ετσι οιπως ειναι το συστημα...Περιμενω απαντηση στο ατοπο.. ::)

Βασικα μαλλον συμφωνω με τον profsokin.Οτι δηλαδη η καταληψη εχει λογο υπαρξης αλλα καπου εχει χαθει η μπαλα και τα κινητρα δεν ειναι τοσο αγαθα..(διψα παιδιων για μαθηση.. ::))
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος paran0id

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: 24/11/07, 13:55 »
δε θα μπορουσα να προσθεσω τιποτα σε αυτα που λεει ο κιρατζος. με καλυπτουν πληρως. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ αυτο:

"Εκεινη τη φορα που εσυ και αλλοι 30 κανατε μαθημα ποσοι ηταν υπερ της καταληψης?Ηταν λιγοτεροι απο σας?Αν ηταν λιγοτεροι ειμαι υπερ σου αν ηταν περισσοτεροι ομως η δικια σας κινηση αρχικα δεν ηταν δημκρατικη και δευτερευοντως η δικια τους.."

δηλαδη ετσι ειναι η δημοκρατια? η μειοψηφια μοκο? τον πουλο και στο μπαουλο?
 δε νομιζω. πρεπει να υπαρχει ελευθερια αποψεων, και σε τετοιες καταστασεις δεν υπαρχει

γιατι πλεον το πραμα σε εμας τουλαχιστον ηταν ως εξης:
δεν κανεις καταληψη? εισαι κατα? ΞΥΛΟ! ΚΟΡΟΪΔΕΜΑ! ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ!
 ::)

Αποσυνδεδεμένος Spell@lchemist!

• Ο Γιόκας του Σατανούλη
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ουτε καν..
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: 24/11/07, 14:00 »
καλα paran0id,το γ**ησες και συ...ελεος.
ρε παιδι μου,εχουμε και καλα "δημοκρατια",εσυ που εισαι στην μειοψηφια δεν οφειλεις να σεβαστεις την πλειοψηφια?
ετσι δεν παει?  ;) γιατι αν δεν το κανεις αυτο,τοτε δεν δρας δημοκρατικα...
πολυ σωστα τα λεει το κιρατζοπαιδι!
« Τελευταία τροποποίηση: 24/11/07, 14:02 από Spell@lchemist! »
Το Πέπλο του Χθες, Σου Φέρνει Το Σήμερα, Μέσα Απ'τις Στάχτες του Πουθενά...Μήπως Σου Περισσεύει λίγο Ψωμί??

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: 24/11/07, 14:03 »

γιατι πλεον το πραμα σε εμας τουλαχιστον ηταν ως εξης:
δεν κανεις καταληψη? εισαι κατα? ΞΥΛΟ! ΚΟΡΟΪΔΕΜΑ! ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ!
 ::)
Oχι οχι..Αλλο δεν κανω καταληψη και αλλο καταστρεφω την καταληψη..Καταληψη σημαινει σχολειο κλειστο.Αν δεν συμφωνεις μενεις σπιτι κανεις δεν μπορει ν σ πει τπτ..
Αλλα για σκεψου το και αλλιως..σε ενα εργοστασιο κανουν απεργεια οι 150 απο τους 200 εργαζομενους για κακες συνθηκες εργασιας..οι αλλοι 50 διαφωνουν αλλα οχι μονο δεν συμμετεχουν αλλα πανε να μπυν στο εργοστασιο και να δουλεψουν..Αυτη ειναι απεργοσπστικη κινηση..Εντελως αντιδεοντολογικο..
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος paran0id

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: 24/11/07, 14:07 »
κιρατζο ετσι συμφωνω. δε συμφωνω ομως με το να ειμαι αναγκασμενος να ψηφισω "ναι"

οφειλεις να σεβαστεις τη γνωμη της πλειοψηφιας αλλα οφειλουν και να σεβονται και τη δικη σου γνωμη
σε αυτη την περιπτωση δε το εκαναν
και στην τελικη στο σχολειο μου ΔΕΝ ηταν πλειοψηφια. 25 ατομα ηταν.

και ο φρι δηλωσε για αποχη, οχι για καταληψη. αποχη σημαινει σχολειο ΑΝΟΙΧΤΟ και κανει μαθημα οποιος θελει

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
« Απάντηση #99 στις: 24/11/07, 14:19 »
Παράθεση

δεν ξερω αν η παιδεια αλλαζει με μια καταληψη αλλα η αγωνιστικοτητα και οι πιεσεις που ασκει ειναι σιγουρα  αξιοσημειωτες.το γεγονος οτι δεν ψηφιζουν οι μαθητες δεν τους αποκλειει απο την πολιτικη δραση.η πολιτικη δραση φιλε μ δεν ειναι μονο η ψηφος.

Λοιπόν, επειδή το σχόλιο περί καλύτερης κυβέρνησης και παιδείας ήταν δικό μου, οφείλω να κάνω μια παρατήρηση.. Όσο και να διαφωνούν μερικοί, η παιδεία δεν είναι από τα πράγματα που διαμορφώνονται στους δρόμους και στα οδοφράγματα.. Θέλει συντονισμένο σχεδιασμό, παράθεση πολλών απόψεων, γνωμοδότηση από αυθεντίες του θέματος και γενικά ανοικτομυαλιά.. Ο όχλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό.. Ο όχλος μπορεί να ρίξει μια κυβέρνηση, ένα καθεστώς, να ταρακουνήσει, αλλά μέχρι εκεί.. Εκτός βέβαια, αν συμβούν καταστάσεις τύπου Οκτωβριανής Επανάστασης αλλά με το φραπέ στο ένα χέρι και το Wii χειριστήριο στο άλλο δεν νομίζω να γίνεται τίποτα..

Παιδιά, ειλικρινά σας χαίρομαι όταν μιλάτε για επαναστάσεις γιατί και εγώ τα ίδια πράγματα οραματιζόμουν λίγα χρόνια πίσω.. Όμως για να σταθεί μια επανάσταση πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες.. Τι εννοώ συνθήκες; Απαριθμώ μερικές..

1) Πραγματική απόκλιση μεταξύ των τάξεων.. Παλιότερα υπήρχαν οι τσιφλικάδες, οι μεγάλοι εμποροβιομήχανοι, η αριστοκρατία.. Ο landlord διακρινόταν από μακριά έναντι όλων των άλλων κατοίκων ενός χωριού από μια σειρά πράγματα (ρουχισμός, συμπεριφορά, απομόνωση).. Σήμερον ημέρα, η απόκλιση των τάξεων υπάρχει (πλέον οι τσιφλικάδες έχουν αντικατασταθεί από τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες) αλλά δεν είναι εύκολα διακριτή όταν όλοι μας αγοράζουμε ακριβά ρούχα γνωστών μαρκών και σχεδιαστών και συχνάζουμε στο Guzel γιατί εκεί θα πετύχουμε τον Πέτρο τον Κόκκαλη..

2) Την ύπαρξη κάποιου ζωτικού ζητήματος κοινωνικής αντιπαράθεσης.. Η παιδεία μπορεί να είναι σημαντικότατη αλλά δεν είναι ζωτικής σημασίας.. Τις εποχές των μεγάλων επαναστάσεων πέθαινε κόσμος από ασιτεία σε καθημερινή βάση, δεν υπήρχε κράτος δικαίου, η αγανάκτηση ήταν έκδηλη.. Σήμερον ημέρα, υπάρχουν οι άστεγοι, αλλά από ασιτεία (εκτός από μεμονωμένες περιπτώσεις) δεν πεθαίνει κόσμος..

3) Το κοινωνικό βάρος του προλεταριάτου.. Εκείνες τις εποχές της βιομηχανικής επανάστασης, δημιουργούνταν μια καινούργια τάξη, εκείνη των εργατών, η οποία σιγά-σιγά συσπειρώθηκε.. Σήμερα, δεν υπάρχει ενωμένο προλεταριάτο όταν οι μισοί εργάτες είναι Έλληνες και οι άλλοι μισοί Αλβανοί, Ρουμάνοι, Πολωνοί και Πακιστανοί..

Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες γι'αυτά τα θέματα, αλλά σέβομαι ότι το forum είναι μουσικό..

Ένα από τα (αρκετά ίσως) πράγματα που δεν μας μαθαίνουν στα σχολεία και στις σχολές είναι η επανάσταση του 1848.. Εγώ την "πέτυχα" τυχαία διαβάζοντας ένα βιβλίο του Hobsbaum.. Πρόκειται για μια πολύ συγκινητική ιστορία διότι άνθρωποι από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, χωρίς ΜΜΕ και καμιά απολύτως πληροφόρηση, επαναστάτησαν κατά των κυβερνήσεων τους ταυτόχρονα.. Τι θέλω να πω με αυτό; Οι επαναστάσεις ωριμάζουν μόνο αν υπάρχουν οι συνθήκες.. Το 1848 υπήρχαν.. Τώρα δεν υπάρχουν..

Οπότε ως κατακλείδα, αντιπαρέρχομαι το σχόλιο περί πολιτικής δράσης.. Δυστυχώς, σήμερα, εναλλακτική της ψήφου πολιτική δράση νοείται μόνο ως τα τραπεζάκια στις σχολές και οι κλαδικές των κομμάτων στα οποία συμμετέχουν άτομα με την πεποίθηση ότι αν βγει το κόμμα τους θα βολευτούν κάπου στο δημόσιο..
Αν υπάρχει κάποιο άλλο είδος πολιτικής δράσης (η οποία να επιφέρει αποτελέσματα) ας τεθεί.. Και σας προλαβαίνω, οι απεργίες 2-3 μερών δεν δημιουργούν πλέον καμία αίσθηση στις "χονδρόπετσες" κυβερνήσεις μας ενώ οι μεγαλύτερες απεργίες κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές.. Το ίδιο και οι πορείες.. Και για να κλείσω κυκλικά, η παιδεία δεν αλλάζει με 10 καταλήψεις, 5 αποχές και 2 συλλαλητήρια.. 
« Τελευταία τροποποίηση: 24/11/07, 14:20 από faser »