Αποστολέας Θέμα: Κατάληψη...  (Αναγνώστηκε 93508 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Κατάληψη...
« Απάντηση #275 στις: 18/01/08, 17:26 »
Ωραια, τοτε μπορεις την επομενη χρονια Αρη, να κανεις μια "γυρα" στα σχολεια που κανουν καταληψη και να τους πεις πως δεν ειναι αναγκη να συνδυασουν το χαβαλε με την καταληψη.
Οταν το καταφερεις, μπορω κι εγω καλλιστα να ζητησω συγνωμη και να μην αναφερθω στο θεμα των καταληψεων ως..διασκεδαση για τους μαθητες.

Αληθεια, ποσοι μαθητες εχεις την εντυπωση πως εκαναν καταληψη σε ολα τα σχολεια, επειδη καταλαβαιναν απολυτως τα αιτηματα τους;
Επισης, απο αυτους, η πλειοψηφια που ψηφισε υπερ, πηγαινε καθημερινα στο σχολειο ( ενω βρισκοταν σε καταληψη ) για να υπερασπιστει αυτα τα αιτηματα, ή για να παιξει playstation, και οτιδηποτε αλλο εβρισκαν/εφερναν μεσα στο χωρο.

Εγω δεν εβρισα την αποψη σου, αντιθετως στεκομαι με 2 επιχειρηματα ( που ξερω απο τωρα πως θα πεις "Μα τα περισσοτερα παιδια εκαναν καταληψη γιατι το ηξεραν και οχι για χαβαλε" ).
Αν θεωρεις πως ο λογος σου ειναι ορθρος για να χρησιμοποιησεις τετοια γλωσσα, καλως..

Αλλα εισαι πιο εξυπνος απο αυτο και πιο καλυτερος απο τετοιες απαντησεις.

Η πραξη σημαινει κατι, οταν αυτοι που την εκπροσωπουν την σεβονται περισσοτερο απο την ιδια τους την ιδεολογια..

Και προτεινω να διαβασεις τι λεει ο MCMISIAS, γιατι μαλλον ειναι το πιο σωστο σχολιο που εγινε εδω και 2 σελιδες.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος philip the great

• Παλιός
  • ---KEEP ON ROCKING---
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: 18/01/08, 22:53 »
Ωραια, τοτε μπορεις την επομενη χρονια Αρη, να κανεις μια "γυρα" στα σχολεια που κανουν καταληψη και να τους πεις πως δεν ειναι αναγκη να συνδυασουν το χαβαλε με την καταληψη.
Οταν το καταφερεις, μπορω κι εγω καλλιστα να ζητησω συγνωμη και να μην αναφερθω στο θεμα των καταληψεων ως..διασκεδαση για τους μαθητες.

Αληθεια, ποσοι μαθητες εχεις την εντυπωση πως εκαναν καταληψη σε ολα τα σχολεια, επειδη καταλαβαιναν απολυτως τα αιτηματα τους;
Επισης, απο αυτους, η πλειοψηφια που ψηφισε υπερ, πηγαινε καθημερινα στο σχολειο ( ενω βρισκοταν σε καταληψη ) για να υπερασπιστει αυτα τα αιτηματα, ή για να παιξει playstation, και οτιδηποτε αλλο εβρισκαν/εφερναν μεσα στο χωρο.

Εγω δεν εβρισα την αποψη σου, αντιθετως στεκομαι με 2 επιχειρηματα ( που ξερω απο τωρα πως θα πεις "Μα τα περισσοτερα παιδια εκαναν καταληψη γιατι το ηξεραν και οχι για χαβαλε" ).
Αν θεωρεις πως ο λογος σου ειναι ορθρος για να χρησιμοποιησεις τετοια γλωσσα, καλως..

Αλλα εισαι πιο εξυπνος απο αυτο και πιο καλυτερος απο τετοιες απαντησεις.

Η πραξη σημαινει κατι, οταν αυτοι που την εκπροσωπουν την σεβονται περισσοτερο απο την ιδια τους την ιδεολογια..

Και προτεινω να διαβασεις τι λεει ο MCMISIAS, γιατι μαλλον ειναι το πιο σωστο σχολιο που εγινε εδω και 2 σελιδες.
θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου freemind..οντως ετσι ειναι τα πραγματα σημερα....ΔΥΣΤΥΧΩΣ........ :-\

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: 18/01/08, 23:22 »
Ωχχ εντάξει Θανάση παλι εμείς φταίμε που βγήκαμε τώρα εκτός θέματος.... Πάνε και κάνε τα σχόλια στο κατάλληλο θέμα να τελειώνουμε... Θα συμφωνήσω με τον Άρη, ναι όπως είπα και εγω είναι σαν να το γελιοποιείς το όλο θέμα..! Με την ίδια σκέψη θα μπορούσες να πεις ότι οι καθηγητές που κάνουν απεργία είναι λουφαδόροι και θελουν απλά να χάσουν μια μέρα από τη δουλειά....(ήμαρτον!!) Μας προκάλεσες και σε απαντήσαμε...That's the game, unfortunatelly...!Kαι ειδικότερα όταν μας κοροιδεύεις μέσα στα μάτια μας...

Αποσυνδεδεμένος VasilisG.J.

• Θαμώνας
  • Απο 'δώ και πέρα εγώ κ' η γάτα μου!...
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: 19/01/08, 00:13 »
Μιλάμε για επίπεδο συζήτησης...
''Με έχουν κουράσει τα ολόχρυσα κλουβιά σας...''

Αποσυνδεδεμένος Σταυροφόρος

• Παλιός
  • Fox-2 kill...
    • Προφίλ
    • Ο προσωπικός μου χώρος :p
« Απάντηση #279 στις: 19/01/08, 00:32 »
Είναι πλέων προφανές ότι η "επαναστατική" νεολαία του forum σχολιάζει επιλεκτικά τις απαντήσεις που δίνονται.
Δεν είπε κανείς τίποτα γι' αυτό:

Και εαν ξεπερασετε τα ορια του δικου σας σχολειου και της δικης σας περιοχης, θα δειτε πως εκει εξω υπηρξαν και υπαρχουν σχολεια που εκαναν καταληψεις επειδη τους λειπουν βασικα πραγματα, οπως θερμανση, βιβλια, υποδομες και καθηγητες.
Σε αυτα τα παιδια, θα βγαλω το καπελο και θα τους πω "προχωρατε οπως εισασστε".
Ομως εαν μεινετε κολλημενοι σε νομους και παραθυρακια τα οποια αυτη τη στιγμη κανεις σας δεν καταλαβαινει ( σε μεγαλη μεριδα, γιατι υπαρχουν και μερικοι μαθητες συνειδητοποιημενοι, αλλα ειναι μια χουφτα μπροστα στα 200-300 ατομα ενος σχολειου ) και κανετε γι'αυτα καταληψεις, οταν κατα παραξενο τροπο κανουν αλλα 100-200 σχολεια συγχρονως, ε, τοτε καλο ειναι να δειτε λιγο παραεξω και να σκεφτειτε μηπως υποβιβαζουν τη νοημοσυνη και την υπαρξη σας καποιοι "τριτοι" ( τους εχουμε κατονομασει σε αλλο thread, δεν ειναι αναγκη να τους κατονομασουμε κι εδω ) για να εκπληρωσουν τους δικους σας σκοπους.

Βέβαια, όταν γράφει ο freemind για κατάληψη πρέπει να του την πει κιόλας. Θα γινόταν αυτό αν ερχόταν ένας άλλους και έλεγε ότι, "Περάσαμε απίστευτα στην κατάληψη! Όλη μέρα παίζαμε μουσική στην αυλή του σχολείου και πίναμε και τα καφεδάκια μας και είχαμε τους καθηγητές απ' έξω γραμμένους στα παλιά μας τα παπούτσια!"; Αυτό που είπε ήταν προσβολή ενώ κάτι σαν αυτό που μόλις έγραψα είναι αποδεκτό και μαγκιά;

Συμφωνώ ότι σε πολλά θέματα είναι αρκετά απότομος, μπορεί και ειρωνικός αλλά στο θέμα κατάληψη έχει τα πιο λογικά επιχειρήματα.

Και ναι! Όταν συμμετείχα στις καταλήψεις περνούσα καλά!
Στην πρώτη μας καθοδηγούσαν οι μεγαλύτεροι κι εμείς κάναμε μόνο χαβαλέ. Στη δευτέρα μόνο μια φορά είχε νόημα η κατάληψη και το πρόβλημα λύθηκε σύντομα. Φέτος ήταν καθαρά και μόνο λούφα η κατάληψη. Και όποιος είναι αντίθετος ας έρθει με σοβαρά επιχειρήματα και ας το πει. Είμαι παραπάνω από πρόθυμος να πιστέψω ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε την παιδεία και όχι να λουφάρουμε χαντακώνοντας τους εαυτούς μας και τους συμμαθητές μας.

Απλά παρακαλώ να μην ξεφτυλίσουμε άλλο (και) αυτό το θέμα. Για κατάληψη υπάρχει ήδη αυτό: http://forum.kithara.gr/index.php?topic=56659.0

Αποσυνδεδεμένος Joevaicci

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #280 στις: 19/01/08, 14:19 »
Απλά δε μπορείς να καταδικάζεις την κατάληψη ως πράξη διαμαρτυρίας επειδή είναι πάρα πολλοί υτοί που την εκμεταλλεύονται για να κάνουν χαβαλέ. Είναι σα να θες να καταργηθούν οι εκλογές επειδή οι ψηφοφόροι πάνε και ψηφίζουν ανενημέρωτοι, χωρίς πολιτική ταυτότητα έτσι για τη μαλ***α. Ελιναι ακραία η παρομοίωση, αλλά το θέμα είναι ότι οι πράξεις κάποιων δε μπορούν α χαρακτηρίζουν έναν τρόπο διαμαρτυρίας και κατάκτησης δικαιωμάτων.
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #281 στις: 19/01/08, 16:12 »
Παιδια, δεν ξεφτιλισα την καταληψη πρωτος...

Γινοταν ή δεν γινοταν χαβαλες απο τα περισσοτερα παιδια που συμμετειχαν στην καταληψη;

Εαν απαντησατε ναι, τοτε αποδεικνυεται πως οι μαθητες πρωτοι απαξιωσαν ενα θεσμο που κατα καιρους και με τη σωστη δυναμικη, θα μπορουσε να αποτελεσει ενα χρησιμο εργαλειο στα χερια των μαθητων.

Σκεφτειτε λιγο πριν απαντησετε Μικα και Roufous.

Και μπραβο Μικα, που επικροτεις απαντησεις σαν του Roufous..Προσωπικα, ειχα την εντυπωση πως εισασταν πολυ καλυτεροι απο αυτη την ποιοτητα που δειξατε εδω...
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #282 στις: 19/01/08, 16:18 »
Οπως ακριβως ηταν και το επιπεδο των καταληψεων στην πλειοψηφια των σχολειων :)
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Mίκα

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • We are the facilitators of our own creative evolut
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: 19/01/08, 16:31 »
Παιδια, δεν ξεφτιλισα την καταληψη πρωτος...

Γινοταν ή δεν γινοταν χαβαλες απο τα περισσοτερα παιδια που συμμετειχαν στην καταληψη;

Εαν απαντησατε ναι, τοτε αποδεικνυεται πως οι μαθητες πρωτοι απαξιωσαν ενα θεσμο που κατα καιρους και με τη σωστη δυναμικη, θα μπορουσε να αποτελεσει ενα χρησιμο εργαλειο στα χερια των μαθητων.

Σκεφτειτε λιγο πριν απαντησετε Μικα και Roufous.

Και μπραβο Μικα, που επικροτεις απαντησεις σαν του Roufous..Προσωπικα, ειχα την εντυπωση πως εισασταν πολυ καλυτεροι απο αυτη την ποιοτητα που δειξατε εδω...

Δεν επικροτώ την πρωτη απάντηση του ρούφους, αλλά έτσι όπως την εξήγησε αργότερα...
  Φριμαιντ, όταν ειρωνεύεσαι μια μαθητική δράση και γενικά κάθε προσπαθεια των μαθητών για κάτι καλύτερο, δεν μπορεις να μου κάνει μαθήματα ηθικής και καλής συμπεριφοράς..!! Πρώτα μάθε και εσύ να σέβεσαι κάποια πράγματα και να μην ρίχνεις λάσπη σε αυτά όπου βρεθείς και όπου σταθείς..! Και σου υπενθυμίζω για ακόμα μία φορά ότι εσύ το άρχισες και εσύ το προκάλεσες αυτό, οπότε έχε τουλάχιστον την στοιχειώδη αντίληψη να μην φορτώνεις το ''ρίξιμο του επιπέδου'' σε μένα και στον Άρη...Πάρε επιτέλους και εσύ την θέση σου και παραδέξου ότι εσύ το άρχισες με τα προκλήτικά λόγια σου...! Και μην αρχίζεις πάλι να λές ότι ενω είμαστε δημοκρατικοί σου κλείνουμε το στόμα επειδή έτσι γελοιοποιείσαι περισσότερο!Όταν λές κάτι κατακριτέο καλό είναι να δέχεσαι και την κριτική επίσης...!Όπως και εγω αν βγω και υποστηρίξω κάτι ακραίο οφείλω να δεχτώ και την κριτική και τα πυρά των άλλων, έτσι και οι υπόλοιποι οφείλουν να το κάνουν αυτό.Αυτό είναι δημοκρατία... Αλλιώς αυτοαναιρείς τη δίψα σου για δημοκρατια όταν από μας που είμαστε αντίθετοι με τα λεγόμενα να σου,ζητας να το βουλώσουμε και να μην εκφράσουμε τη δική μας άποψη...

Πραγματικά κουράστηκα και βαρέθηκα με αυτό το θέμα....Έχουμε ξεφύγει εντελώς και του έχουμε αλλάξει τα φώτα του τόπικ...Εγω λέω για μια φορά να συμμαζευτούμε επιτέλους...!!
« Τελευταία τροποποίηση: 19/01/08, 19:55 από Mίκα -Ireth Elendil »

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #284 στις: 19/01/08, 16:47 »
Η πλακα ειναι πως το πρωτο μου post ειναι ακριβως μια γραμμη.

Μεσα σε αυτη τη γραμμη, ανεφερα 3 πραγματα:

Α) καταληψεις
β) 5μερες
γ) 3μερες

Ειλικρινα, πιστευεις πως αυτο το post μπορει να θεωρηθει "χλευαστικο"?
..μην ξεχνατε πως σας παρεχει και πολλα ειδη διασκεδασης!

Καταληψεις....5μερες...3μερες...Ε, μην ειστε και αχαριστοι! Μονο απο το 1ο, δικαιουται να θεωρειται ενας τοπος χαρας!

Και εαν αυτο το post, σου φαινεται "ανηθικο", κλπ κλπ, τοτε τι να πω...

Νομιζω πως κριθηκατε αρκετα Μικα..
Ο MCMISIAS ειπε το καλυτερο και ειτε σας αρεσει, ειτε οχι, ειναι αληθεια:

Εδώ δεν ταιριάζει γιατί κάποιοι χάνουν το χιούμορ τους πολύ εύκολα ,όταν πρόκειτε για τα πολιτικά τους πιστεύω,βρίζουν , ειρωνεύονται και κάποιες φορές μετατρέπονται σε Ταλιμπάν.

Καλη μερα να εχετε...

Κι ευχαριστω που δεν απαντατε ξεκαθαρα στην ερωτηση:

Ουτε βεβαια που δεν καταδικαζεις τον τροπο απαντησης του Roufous, που προφανως το υπσοστηριζεις, γιατι εχετε παντα τη ψευδαισθηση πως ολοι ειναι εχθροι σας και πρεπει να φωναζετε και να συμπεριφεριστε επαναστατικα παντου και παντα!
ΥΓ:

Και τελοσπαντων, εαν εγω τωρα απαντουσα
"Τι μαλακιες ειναι αυτες που λες Μικα", θα ημουν κακος...
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Aλχημιστής

• Θαμώνας
  • Μια μερα ολα αυτα θα μοιαζουν με χρωματιστες ευχες
    • Προφίλ
    • το myspace μας....
« Απάντηση #285 στις: 19/01/08, 17:45 »
Απλά δε μπορείς να καταδικάζεις την κατάληψη ως πράξη διαμαρτυρίας επειδή είναι πάρα πολλοί υτοί που την εκμεταλλεύονται για να κάνουν χαβαλέ. Είναι σα να θες να καταργηθούν οι εκλογές επειδή οι ψηφοφόροι πάνε και ψηφίζουν ανενημέρωτοι, χωρίς πολιτική ταυτότητα έτσι για τη μαλ***α. Ελιναι ακραία η παρομοίωση, αλλά το θέμα είναι ότι οι πράξεις κάποιων δε μπορούν α χαρακτηρίζουν έναν τρόπο διαμαρτυρίας και κατάκτησης δικαιωμάτων.
Aυτο ειναι το πιο σωστο σχολιο εδω και 2 σελιδες..
Κ συ που καποτε να κοιμηθεις φοβοσουνα...
Τωρα φοβασαι να ξυπνησεις...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #286 στις: 19/01/08, 17:48 »
Ζητησα καταργηση πουθενα;
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: 19/01/08, 19:47 »
Freemind μπορεις να σταματησεις τωρα να εντυπωσιολογεις περι καταληψεων και λεγομενων.

Η θεση μου ειναι απολυτα ξεκαθαρη. Πιστευω οτι εχεις φαει ενα κολλημα με την καταληψη, δεν ξερω για ποιο λογο και δεν με αφορα κιολας, και αυτο το κολλημα σε οδηγει στο να την αναφερεις παντου και να λες οτι να ναι.

Να το ξεκαθαρισω  μια και καλη. Με τα λογια σου απαξιωσες απολυτα την καταληψη. Το εθεσες ως κατι δεδομενο, ως εναν θεσμο του ελληνικου σχολειου που εχει ως μονη λειτουργια την ευχαριστηση των παιδιων και ειναι κατι σαν εκδρομη οπως η 5ημερη και η 3ημερη. Προσωπικα θεωρω οτι απαξιωνεις την καταληψη ως μεσω αγωνα, και οταν μαλιστα το εχεις ηδη κανει παμπολλες φορες και δεν μπορεις να καταλαβεις απο κοσμια επιχειρηματα αλλα θες να προκαλεσεις, θα απαντησω ετσι.

Επισης γιατι διαστρευλωνεις τα λεγομενα μου. Εγω δεν ειπα ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ οτι δεν γιενται χαβαλες μεσα στην καταληψη. Αντιθετα εχω πει οτι και στο δικο μου σχολειο ειχαμε κουβαλησει τηλεοραση και playstation και παιζαμε. Δεν καναμε καταληψη ομως με σκοπο τον χαβαλε, μεσα στην καταληψη καναμε ΚΑΙ χαβαλε. Δηλαδη επρεπε να ειμαστε 3 βδοαμδες που ρκατησαμε περσυ την καταληψη, κλεισμενη μεσα, να μην μιλαμε να μην γελαμε, να μην κανουμε τι? Εσυ δηλαδη τι θεωρεις οτι πρεπει να γινεται μεσα σε μια καταληψη?

Ξαναματαλεω. Δεν ειπα ποτε οτι δεν εγινε χαβαλες μεσα στην καταληψη. Αυτο δεν σημαινει ομως οτι η καταληψη ειχε ως στοχο της τον χαβαλε. Εαν δεν θες να το καταλαβεις τι να κανουμε. Εαν παλι θεωρεις οτι εντος της καταληψης δεν πρεπει ποτε να γινεται χαβαλες, τοτε πες το, στηριξε το και ξεκααθρισε και τι πιστευεις οτι πρεπει να γινεται μεσα στην καταληψη (γιατι ειναι κατι που δεν εχεις πει ποτε).

ΥΓ1:εγω προσωπικα δεν εχω καμια τετοια ψευδαισθηση, και νομιζω ουτε και η Μικα αλλα δεν μπορω να απανταω εκ μερος αλλου.
ΥΓ2:Το οτι αν το ελεγες εσυ θα ησουν κακος μπορει αν σε κανει να σκεφτεις οτι θα υπηρχε και καποιος λογος, πιθανως προηγουμενες ή συνεχεις τετοιες συμπεριφορες σου.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #288 στις: 19/01/08, 21:56 »
Freemind μπορεις να σταματησεις τωρα να εντυπωσιολογεις περι καταληψεων και λεγομενων.
Το οτι ειμαι ο μονος που σεβαστηκε αποψεις και απλως εξεφρασε τη δικια του, δεν ειναι εντυπωσιασμος. Αλλο, εαν οι αντιθετοι στην αποψη μου, συμπεριφερθηκαν σαν Ουνοι. Και δεν κρυβω πως αναφερομαι σε σενα.

Η θεση μου ειναι απολυτα ξεκαθαρη. Πιστευω οτι εχεις φαει ενα κολλημα με την καταληψη, δεν ξερω για ποιο λογο και δεν με αφορα κιολας, και αυτο το κολλημα σε οδηγει στο να την αναφερεις παντου και να λες οτι να ναι.

Η θεση μου ειναι επισης ξεκαθαρη στο θεμα των Καταληψεων. Παρολαυτα, εδω μιλαμε για διασκεδαση και ειπα την αποψη μου. Εαν σε ενοχλησε, μπορεις απλως να την αντικρουσεις. Δεν με ενοχλει μια χιουμοριστικη απαντηση. Στο τομεα διασκεδαση ειμαστε.

Εαν περιμενεις ομως να δικαιολογησεις τη συμπεριφορα σου και τον τροπο που απαντησες ( υβριστικος ), λυπαμαι.
Και νομιζω πως δικαιουμαι μια συγνωμη για τον τροπο που απαντησες και οχι για τη διαφωνια μας, η οποια ειναι λογικη να υφισταται.

Να το ξεκαθαρισω  μια και καλη. Με τα λογια σου απαξιωσες απολυτα την καταληψη. Το εθεσες ως κατι δεδομενο, ως εναν θεσμο του ελληνικου σχολειου που εχει ως μονη λειτουργια την ευχαριστηση των παιδιων και ειναι κατι σαν εκδρομη οπως η 5ημερη και η 3ημερη. Προσωπικα θεωρω οτι απαξιωνεις την καταληψη ως μεσω αγωνα, και οταν μαλιστα το εχεις ηδη κανει παμπολλες φορες και δεν μπορεις να καταλαβεις απο κοσμια επιχειρηματα αλλα θες να προκαλεσεις, θα απαντησω ετσι.
Ωραια Αρη.

Πες μου λοιπον.
Ποιος απαξιωνει περισσοτερο ενα ΔΙΚΑΙΩΜΑ της καταληψης. Αυτος που το κρινει σαν Γ παρατηρητης ( πλεον ) ή αυτος που αντι να το χρησιμοποιησει για ενα επικοδομητικο λογο, το βλεπει ως "χαβαλε" και ψηφιζει "ναι" με πληρη αγνοια του τι ψηφιζει

Εσυ εισαι ο ενημερωμενος για τη νεολαια ( αφου εγω αποκλειστηκα προφανως ), και μπορεις να μου απαντησεις στο παραπανω ερωτημα. Οταν απαντησεις, δες ποιος απαξιωνει πραγματικα την εννοια της καταληψης!

Και η δικαιολογια "μα ειναι παιδια, χαβαλε θα κανουν", δεν στεκει.
Αυτη τη στιγμη τα περισσοτερα παιδια εχουν προσβαση σε 1000 πηγες και μπορουν, εαν θελουν, να μαθουν για ποιο λογο κανουν καταληψη και με ποιο τρπο μπορουν να την αξιοποιησουν σαν μορφη αγωνα.

Υποψιν, ο σημερινος χαβαλετζης μαθητης της καταληψης, θα ειναι και ο αυριανος χαβαλετζης της πορειας, που απλα θα βρισκεται εκει για την παρεα!

Επισης γιατι διαστρευλωνεις τα λεγομενα μου. Εγω δεν ειπα ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ οτι δεν γιενται χαβαλες μεσα στην καταληψη. Αντιθετα εχω πει οτι και στο δικο μου σχολειο ειχαμε κουβαλησει τηλεοραση και playstation και παιζαμε. Δεν καναμε καταληψη ομως με σκοπο τον χαβαλε, μεσα στην καταληψη καναμε ΚΑΙ χαβαλε. Δηλαδη επρεπε να ειμαστε 3 βδοαμδες που ρκατησαμε περσυ την καταληψη, κλεισμενη μεσα, να μην μιλαμε να μην γελαμε, να μην κανουμε τι? Εσυ δηλαδη τι θεωρεις οτι πρεπει να γινεται μεσα σε μια καταληψη?

Δεν αναφερομαι στο χαβαλε που γινεται μονο κατα τη διαρκεια της καταληψης, αλλα στο χαβαλε που γινεται κατα τη διαρκεια του ψηφισματος της καταληψης. Στο κατα ποσο ειναι ενημερωμενοι και συνειδητοποιημενοι οι μαθητες για να πουν το "ΝΑΙ" σε μια καταληψη και εαν καταλαβαινουν τι ευθυνη κουβαλανε εαν δεχτουν να χρησιμοποιησουν αυτη τη διαδικασια.

Ποτε μα ποτε δεν ζητησα καταργηση της καταληψης.
Αυτο ειναι ενα σημειο που εσεις "διεστρευλωνετε" και "χανετε", επειδη νομιζετε πως οποιος λεει κατι ειναι και εναντιον σας.
Η Καταληψη ειναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ της κοινωνιας του σχολειου και ως τετοιο πρεπει να χρησιμοποιειται!
Οταν οι ιδιοι οι μαθητες "χανουν" το νοημα της, τοτε πρεπει οι μεγαλυτεροι να επισημαινουν τι ειναι καταληψη και πως πρεπει να γινεται.
Βεβαια, θα μου πεις πως στην Ελλαδα γενικα, η επαναστατικοτητα ειναι τοσο συνηθισμενη που τα παιδια παιρνουν λαθος πρωτυπα..Κυριως απο φοιτητες και φοιτητικες καταληψεις.

Εχω ξεκαθαρισει 10000δες φορες την αποψη μου, ομως δεν σας αρεσουν οι ερωτησεις που κανω και ετσι παμε ξανα σε ενα φαυλο κυκλο απο διαμαχες

Και αυτη τη φορα Αρη, ξεπερασες το οριο που θετει το forum.
Την ευπρεπεια στις απαντησεις. Μπορουσες να απαντησεις με πιο ευπρεπη τροπο, ομως επελεξες ενα βρωμικο τροπο.,
Προσωπικα και το λεω δημοσια, εαν ηταν αλλος θα ειχα κανει αναφορα. Ομως επειδη σε ξερω, εχουμε συνεργαστει και εχουμε μιλησει, πιστευω πως ηταν μια ατυχη στιγμη ο τροπος που απαντησες. Ελπιζω σε μια συγνωμη, αλλιως χανω πασα ιδεα.

Λυπαμαι, αλλα πρεπει να κατανοησεις πως εδω ειναι το kithara.gr και οχι καποιο αλλο site, οπου μπαινουν ομοϊδεατες μιας αποψης. Εδω θα πρεπει να υποστεις και την αντιθετη αποψη και να μεταχειριστεις το λογο, οπως το kithara απαιτει.

DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Mrs Brightside

• Illusion User
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ...as we kiss goodbye the sun sets...
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: 19/01/08, 21:58 »
Δεν έχω καμία όρεξη να συμμετάσχω στο θέμα, αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι διαβάζοντας όλα τα ποστ κατέληξα στο ότι:

Ελα μωρε ισχυρογνομονες κ ξερολες γιναμε. Τιποτα δεν ειμαστε, τιποτα δε ξερουμε

+1
...when the hardest part is over we'll be here and our dreams will break the boundaries of our fear...

http://www.facebook.com/TheKillersGreekFanClub
https://www.facebook.com/killersnerdia

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: 20/01/08, 00:25 »

Ναι όντως δε ζήτησες κατάργηση. Αλλά επειδή βαριέμαι να διαβάσω όλο εκείνο το 6455643416σέλιδο θέμα για τις καταλήψεις, μπορείς πολύ συνοπτικά να μου πεις τι θες να γίνει με τις καταλήψεις? Ή απλά κατακρίνεις την παρούσα κατάσταση και δεν προτείνεις τίποτα συγκεκριμένο? (ειλικρινά αυτό το τελευταίο δε το λέω με αρνητικό τρόπο 8))
« Τελευταία τροποποίηση: 20/01/08, 02:36 από Joevaicci »
''My advice to aspiring guitarists? -Always wear sunblock and use a condom!'' - Steve Vai

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: 20/01/08, 03:04 »
Μα το θέμα δεν είναι η διενέργηση των καταλήψεων, αλλα το αίτιο για το οποίο γίνονται...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #292 στις: 20/01/08, 12:02 »

Ναι όντως δε ζήτησες κατάργηση. Αλλά επειδή βαριέμαι να διαβάσω όλο εκείνο το 6455643416σέλιδο θέμα για τις καταλήψεις, μπορείς πολύ συνοπτικά να μου πεις τι θες να γίνει με τις καταλήψεις? Ή απλά κατακρίνεις την παρούσα κατάσταση και δεν προτείνεις τίποτα συγκεκριμένο? (ειλικρινά αυτό το τελευταίο δε το λέω με αρνητικό τρόπο 8))
Μια περιληψη μπορω να κανω ευχαριστως. Ισως ξεκαθαρισει λιγο και τα πραγματα για το τι λεω και πως παρερμηνευεται!

Η αποψη μου χωριζεται σε 2 μερη.
α) Στην καταληψη κατα τη διαρκεια της ενημερωσης των μαθητων και τη διεξαγωγη ψηφισματος
β) Στην καταληψη, κατα τη διαρκεια της και στη χρησιμοποιηση της, ως μεσο αγωνα

Ας ξεκινησω με το (α).
Ειναι γνωστο πως οι μαθητες του Λυκειου, βρισκονται αντιμετωποι με ενα στυγνο και ανελεητο συστημα εξετασεων, το οποιο καθοριζει την επαγγελματικη σταδιοδρομια τους.
Λογικο ειναι λοιπον, να αγωνιουν τοσο για το υπαρχον συστημα, οσο και για το τι θα συναντησουν στην Ανωτατη Εκπαιδευση.
Ενα μεγαλο προβλημα ειναι πως οι μαθητες δεν ενημερωνονται σωστα σε αυτη τη χωρα. Οι καθηγητες, που ειναι οι αμεσα υπευθυνοι γι'αυτο, δεν γνωριζουν ή δεν εχουν την ορεξη να "ψαξουν" το συστημα και να το εξηγησουν στα παιδια, τα ΜΜΕ κανουν την προπαγανδα του εκαστοτε ιδιοκτητη τους και ακολουθουν την πολιτικη της παραταξης που υποστηριζουν, ενω ορισμενοι "καλοθελητες" που γυριζουν απο σχολειο σε σχολειο, δινουν στα παιδια μια οψη του νομισματος, αναγκαζοντας τα να χρησιμοποιησουν την καταληψη.

Παρολαυτα, μονο μια μικρη μεριδα μαθητων, συνειδητοποιει για ποια αιτηματα πρεπει να παλεψει και θεωρει την καταληψη ως το μεγιστο "εργαλειο" που εχουν γι'αυτον τον αγωνα. Η μεγαλυτερη μεριδα μαθητων ομως, πανε στο ψηφισμα με ενα "χαβαλε" και μια διαθεση "αντε να χασουμε και λιγο σχολειο", με αποτελεσμα η διαδικασια της ψηφοφοριας να ειναι τυπικη, απαξιωτικη και χαβαλετζιδικη.

Ας δουμε τωρα και το (β).
Τα περισσοτερα σχολεια που εκαναν καταληψη, βρεθηκαν εκτεθειμενα σε εξωσχολικους και σε μικρες καταστροφες μεσα στο σχολικο χωρο.
Σιγουρα, επειδη πολλες φορες ειπωθηκε και καλο ειναι να τονιστει και απο μενα, υπηρχαν σχολεια τα οποια ηταν υποδειγματα καταληψης, ομως ηταν τοσο λιγα μπροστα σε αυτα που υπεστησαν ζημιες, ωστε το γενικο τοπιο ηταν απογοητευτικο.
Απο την αλλη, οι ιδιοι μαθητες που ειχαν ψηφισει για την καταληψη, συμπεριφερονταν τελειως "χαβαλετζιδικα" ( στα περισσοτερα σχολεια, σημειωνω ), με αποτελεσμα οι συλλογοι γονεων και ορισμενες φορες οι καθηγητες να κανουν καταγγελιες ή να περνανε ωρες απ'εξω απο το σχολειο φωναζοντας στους μαθητες να βγουν εξω.

Δεν θα σταθω στις μεγαλες καταστροφες που υπεστη ενα σχολειο, μιας και ευτυχως μονο ενα σχολειο βρεθηκε σε τετοια μανια απο τους εξωσχολικους.
Θα σταθω στις μικρες καταστροφες, καθως και στην ανυπαρξια καποιου σχεδιασμου.

Και τωρα, γενικα για την καταληψη.
Η καταληψη ειναι ενα χρησιμο εργαλειο στα χερια των μαθητων.
Μακαρι να το χρησιμοποιουσαν πιο συνετα και πιο δυναμικα. Κακα τα ψεμματα, μπροστα στα ματια των γονεων και των ανθρωπων που ασχολουνταν με την εκπαιδευση, οι μαθητες αποδειξαν πως δεν ειναι ικανοι να διαχειριστουν εναν αγωνα.
Ναι, δεν φταινε οι μαθητες, αφου στην Ελλαδα η επαναστατικοτητα εχει γινει "πιπιλα" και το νοημα της εχει χαθει.
Ακολουθωντας τη λογικη των μεγαλων, τα παιδια προσπαθουν να δειξουν πως κατι δεν παει καλα με την εκπαιδευση, με το σχολειο, με τους καθηγητες, με το συστημα..Ομως, απαξιωνοντας την καταληψη, απαξιωνουν και το μονο θεσμο που τους επιτρεπει να δειξουν στον "εξω" κοσμο, τι ακριβως συμβαινει.

Ελπιζω να εγινα κατανοητος πως υποστηριζω την καταληψη, οταν αυτη γινεται με ορισμενα πλαισια. Ξερω πως για να γινει αυτο, θα πρεπει να αλλαξει ολοκληρη η κοινωνικη λογικη του Ελληνα, ομως εαν αυτο ειναι απαραιτητο, ωστε να αποτελεσουν παραδειγματα οι μεγαλυτεροι στους μικροτερους, τοτε ειναι ενα αναγκαιο κακο!

Μεχρι τοτε, οι καταληψεις θα υποδαυλιζονται απο "εξωσχολικους", τα παιδια θα μεταφερουν το μηνυμα του χαβαλε και του "χασε κανα μαθημα" μεσα στην καταληψη και οι καθηγητες θα τριβουν τα χερια τους, γιατι μεσα στο διαστημα των καταληψεων κανουν διακοπες και πληρωνονται κανονικα!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: 21/01/08, 20:14 »
Ωραια Θαναση, εαν η συγκεκριμενη λεξη ηταν πραγματικα το προβλημα τοτε συγνωμη και επαναδιατυπωνω "Σε παρακαλω σταματα καθε φορα που υπαρχει θεμα για σχολειο να αναφερεις τις καταληψεις σαν να ειναι στραγαλι γιατι υπαρχουν ατομα που προσβαλονται. 2 χρονιεσ γινανε καταληψεις και το εχεις κανει λες και ειναι καθε χρονο θεσμος η καταληψη."

Αν και προσωπικα θεωρω οτι πολλες φορες ο τροπος που εχεις απαντησει τοσο σε μενα οσο και σε αλλους κατα καιρους ηταν απειρος προσβλητικοτερος απο αυτο που εγω σου ειπα.

Και θα τα παρω απο το τελος

"Λυπαμαι, αλλα πρεπει να κατανοησεις πως εδω ειναι το kithara.gr και οχι καποιο αλλο site, οπου μπαινουν ομοϊδεατες μιας αποψης. Εδω θα πρεπει να υποστεις και την αντιθετη αποψη και να μεταχειριστεις το λογο, οπως το kithara απαιτει."

Λυπαμαι που θα στο πω αλλα για μια ακομη φορα με προσβαλεις ιδιαιτερα, και μαλιστα χωρις εσυ ποτε να εχεις ζητησει συγνωμη. Αυτο βεβαια μπορουν να το κρινουν κι αλλοι απο εδω μεσα οι οποιοι βλεπουν οτι απο τοτε που μπηκα στο φορουμ, ΠΑΝΤΑ και σε καθε θεμα συζηταγα και δνε προσπαθησα ποτε να επιβαλλω την αποψη μου. Επισης δεδομενου οτι ξερουμε και οι 2 σε ποιο συγκεκριμενο site αναφερεσαι, δε θα μπω καν στον κοπο να το σχολιασω, ειναι αλλο ενα κολλημα το οποιο αναφερεις παντου και παντα. Εγω δεν χρειαζομαι κανεναν ομοιδεατη μου να με υποστηριξει για να συζητησω, εχω την ευθυνη των λογων μου και ως εκει. Σε παρακαλω ανακαλεσε οπως εκανα και εγω.

Τωρα επι των καταληψεων.
Το γεγονος οτι υπαρχουν και καποια παιδια που ψηφιζουν καταληψη μονο για τον χαβαλε, σημαινει οτι παντα η καταληψη γινεται μονο για τον χαβαλε? Εγω δεν εχω αρνηθει ποτε την υπαρξη τετοιων ατομων, οπως δεν ειχα αρνηθει και το γεγονος οτι εντος της καταληψης τα παιδια κανουν πλακα. Τι περιεργο αλλωστε παιδια να παιζουν... τελος παντων. (και εμενω στην αποψη μου αυτη)

Αυτος λοιπον ο οποιος θα ψηφισει καταληψη μονο για τον χαβαλε θα ειναι ο πρωτος που θα τον κατακρινω. Το γεγονος οτι κανενας στο φορουμ δεν υπαρχει που να εχει πει κατι τετοιο δυστυχως δεν μου εχει δωσει την ευκαιρια να το πω. Αλλα εαν θες το ξεκαθαριζω τωρα.

Συνεχιζοντας, δεν προκειται να βαλω βαθμιδες "ποιος απαξιωνει περισσοτερο την καταληψη". Θεωρω οτι απαξιωνεις την καταληψη, λιγο, πολυ δνε εχει σημασια, στο εχω επιχειρηματολισει και το ξανακανω αν θες.

Τελος πες μου καποια ερωητηση που δεν σου εχω απαντησει και ευχαριστως να σου απαντησω.
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: 21/01/08, 21:04 »
Παρολαυτα, μονο μια μικρη μεριδα μαθητων, συνειδητοποιει για ποια αιτηματα πρεπει να παλεψει και θεωρει την καταληψη ως το μεγιστο "εργαλειο" που εχουν γι'αυτον τον αγωνα. Η μεγαλυτερη μεριδα μαθητων ομως, πανε στο ψηφισμα με ενα "χαβαλε" και μια διαθεση "αντε να χασουμε και λιγο σχολειο", με αποτελεσμα η διαδικασια της ψηφοφοριας να ειναι τυπικη, απαξιωτικη και χαβαλετζιδικη.

Τωρα επι των καταληψεων.
Το γεγονος οτι υπαρχουν και καποια παιδια που ψηφιζουν καταληψη μονο για τον χαβαλε, σημαινει οτι παντα η καταληψη γινεται μονο για τον χαβαλε? Εγω δεν εχω αρνηθει ποτε την υπαρξη τετοιων ατομων, οπως δεν ειχα αρνηθει και το γεγονος οτι εντος της καταληψης τα παιδια κανουν πλακα. Τι περιεργο αλλωστε παιδια να παιζουν... τελος παντων. (και εμενω στην αποψη μου αυτη)

Εφόσον και οι 2 αποδέχεστε το γεγονός οτι υπάρχουν και τα 2 είδη μαθητών (ενημερωμένοι-χαβαλετζήδες) και διαφωνείτε μόνο στην αναλογία τους, γιατι στην επόμενη κατάληψη δεν παίρνετε ένα καφεδάκι ανα χείρας έκαστος, και να πατε να ρωτήσετε αυτοπροσώπως στα σχολεία "Παιδιά, γιατί κάνετε κατάληψη?", να κρατήσετε και ένα σκόρ, αν όχι τίποτα άλλο να ησυχάσετε...

Παρόλα αυτά, να ρίξω το σχόλιό μου..
...γεγονος οτι εντος της καταληψης τα παιδια κανουν πλακα. Τι περιεργο αλλωστε παιδια να παιζουν... τελος παντων. (και εμενω στην αποψη μου αυτη)
Διαφωνώ κάθετα με απόψεις του στύλ "Τα παιδιά είναι αρκετα μικρά για να παίζουν, αλλα αρκετά μεγάλα για να κάνουν κατάληψη".. Πραγματικά, αν μου έλεγες οτι τους βάρεσε το κρύο και το άδειο σχολείο στο κεφάλι, και κάνουν πλάκα, θα το δεχόμουνα.. Απο κει και πέρα, πρέπει να μπούν τα όρια μεταξύ πλάκας και βλακείας...
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: 22/01/08, 00:20 »
Εγω δεν μιλησα για βλακεια. Αλλα συγνωμη κιολας, ειναι παραλογο σε εναν χωρο οπως αυτος της καταληψης στον οποιο εισαι αναγκασμενος να βρισκεσαι πολλες ωρες να μην κανεις και πλακα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας φαινεται περιεργο. Δηλαδη με την ιδια λογικη δεν θα επρεπε να κανουμε πλακα και στην δουλεια? Η στο σπιτι? Ζεις σ εενα χωρο καποιες ωρες (αρκετες) για καποιες μερες, παραλογο ειναι να κανει και καποιος πλακα? Και οταν μιλαμε για παιδια ακομα πιο λογικο να κανουν και πλακα καποια στιγμη. Ειναι τοσο κακο?

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #296 στις: 22/01/08, 00:46 »
Ωραια Θαναση, εαν η συγκεκριμενη λεξη ηταν πραγματικα το προβλημα τοτε συγνωμη και επαναδιατυπωνω "Σε παρακαλω σταματα καθε φορα που υπαρχει θεμα για σχολειο να αναφερεις τις καταληψεις σαν να ειναι στραγαλι γιατι υπαρχουν ατομα που προσβαλονται. 2 χρονιεσ γινανε καταληψεις και το εχεις κανει λες και ειναι καθε χρονο θεσμος η καταληψη."
Δεκτη η συγνωμη

Αν και προσωπικα θεωρω οτι πολλες φορες ο τροπος που εχεις απαντησει τοσο σε μενα οσο και σε αλλους κατα καιρους ηταν απειρος προσβλητικοτερος απο αυτο που εγω σου ειπα.

Και θα τα παρω απο το τελος

"Λυπαμαι, αλλα πρεπει να κατανοησεις πως εδω ειναι το kithara.gr και οχι καποιο αλλο site, οπου μπαινουν ομοϊδεατες μιας αποψης. Εδω θα πρεπει να υποστεις και την αντιθετη αποψη και να μεταχειριστεις το λογο, οπως το kithara απαιτει."

Λυπαμαι που θα στο πω αλλα για μια ακομη φορα με προσβαλεις ιδιαιτερα, και μαλιστα χωρις εσυ ποτε να εχεις ζητησει συγνωμη. Αυτο βεβαια μπορουν να το κρινουν κι αλλοι απο εδω μεσα οι οποιοι βλεπουν οτι απο τοτε που μπηκα στο φορουμ, ΠΑΝΤΑ και σε καθε θεμα συζηταγα και δνε προσπαθησα ποτε να επιβαλλω την αποψη μου. Επισης δεδομενου οτι ξερουμε και οι 2 σε ποιο συγκεκριμενο site αναφερεσαι, δε θα μπω καν στον κοπο να το σχολιασω, ειναι αλλο ενα κολλημα το οποιο αναφερεις παντου και παντα. Εγω δεν χρειαζομαι κανεναν ομοιδεατη μου να με υποστηριξει για να συζητησω, εχω την ευθυνη των λογων μου και ως εκει. Σε παρακαλω ανακαλεσε οπως εκανα και εγω.

Ξεκινωντας απο το πρωτο σημειο του Quote, πρεπει να ειναι ξεκαθαρο πως ποτε δεν εβρισα, ουτε χρησιμοποιησα υβριστικο τροπο για να μιλησω σε οποιοδηποτε συνφορουμιτη του kithara.
Εαν εστω και μια φορα εχεις βρει να βριζω, καλως. Θα ζητησω συγνωμη γι'αυτο.
Εαν σας ενοχλει η ειρωνια της αντιθετης αποψης, τοτε καλο ειναι να τη συνηθισετε γιατι οπως και να το κανουμε..παντα θα υπαρχει η αντιθετη αποψη.

Και συγνωμη εχω ζητησει σε πολλα μελη, οπως την Fairy ή και την Μικα. Καλο ειναι να τα θυμομαστε ολα. Και προκαλω οποιοδηποτε απο αυτα τα μελη που αναφερα, να βγει και να πει πως το εκανα.

Παμε στο 2ο μερος του quote.

Ξερεις πολυ καλα πως αναφερομαι γενικα και ο μονος λογος που δεν ανεφερα καποιο site, ηταν γιατι περιμενα να πεσεις στη παγιδα να αναφερθεις στο indymedia.

Ομως, το indymedia δεν ειναι το μονο site που μπαινεις, οποτε το πρωτο πραγμα που δεν θα εκανα ποτε ηταν να κρινω μονο ΕΝΑ site στα λεγομενα μου. Εαν εσυ το βλεπεις ετσι τον "πολεμο" μεταξυ μας, καλως...Εγω μιλουσα πολυ γενικα, και εαν αισθανεσαι πως πρεπει να υπερασπιστεις μονο το indymedia, κανε το..

Βεβαια, θυμισου πως οταν μιλαμε για ΜΜΕ, προσπαθεις να επιβαλλεις την αποψη πως το indymedia ειναι ενα "φιλελευθερο" μεσο ενημερωσης. Οπως προσπαθεις να επιβαλλεις την αποψη, πως οι μαθητες που κανουν χαβαλε ειναι η μειοψηφια καθε καταληψης.
Δεν ειναι κακο, μιας και η αποψη υπαρχει για να εκφραζεται και να επιβαλλεται.
Ομως μην αυτοανακυρησεσαι αγιος, τη στιγμη που ακομα και σε αυτο το thread, προσπαθεις να επιβληθεις.

Και τελος, δεν ζητησα να σε υπερασπισει κανεις και δεν ειναι αναγκη να περιπλεκεις σε τοσο συνωμοσιολογικα ο,τι λεω. Μπορει ετσι να εμαθες στα αλλα sites, αλλα τελοσπαντων εδω μιλαω συγκεκριμενα και δεν κρυβω κανενα λογο...

Και ξαναλεω πως η Καταληψη ειναι ενα χρησιμο και ζωτικης σημασια εργαλειο στα χερια των παιδιων.
Ομως κανεις δεν καθισε στα παιδια να εξηγησει ποτε ειναι χρησιμο και ποτε ειναι αποδοτικο.
Με το χαβαλε, μεταφερουν το μηνυμα της "λουφας", που καθε αλλο θα πρεπει να συνδεεται με την καταληψη.

Αυτος λοιπον ο οποιος θα ψηφισει καταληψη μονο για τον χαβαλε θα ειναι ο πρωτος που θα τον κατακρινω. Το γεγονος οτι κανενας στο φορουμ δεν υπαρχει που να εχει πει κατι τετοιο δυστυχως δεν μου εχει δωσει την ευκαιρια να το πω. Αλλα εαν θες το ξεκαθαριζω τωρα.

Περιμενεις να βγει κανεις τωρα και να πει
"Α, ψηφισα για το χαβαλε?"
Λεω, μηπως εχεις τετοια εντυπωση...
Αντιθετως, υπαρχει αυτο:

Και ναι! Όταν συμμετείχα στις καταλήψεις περνούσα καλά!
Στην πρώτη μας καθοδηγούσαν οι μεγαλύτεροι κι εμείς κάναμε μόνο χαβαλέ. Στη δευτέρα μόνο μια φορά είχε νόημα η κατάληψη και το πρόβλημα λύθηκε σύντομα.

Αρα, εστω και ενας ανθρωπος, παραδεχεται πως οντως...η μεγαλη μεριδα μαθητων στη καταληψη, κανει χαβαλε...

Συνεχιζοντας, δεν προκειται να βαλω βαθμιδες "ποιος απαξιωνει περισσοτερο την καταληψη". Θεωρω οτι απαξιωνεις την καταληψη, λιγο, πολυ δνε εχει σημασια, στο εχω επιχειρηματολισει και το ξανακανω αν θες.

Βεβαιως..Οταν η κυβερνηση απαξιωνει τις καταληψεις, παιρνοντας ως παραδειγμα τους μαθητες που κανουν χαβαλε, δεν ειναι ενας καλος λογος για να αντιληφθεις πως οι ιδιοι οι μαθητες δινουν ενα ετοιμο "οπλο" στα χερια του εκαστοτε κυβερνητη, για να υποβιβασει την καταληψη!

Επειδη ισως τελικα, να ειμαι ο μονος που επιμενει για τη σπουδαιοτητα της Καταληψης, πρεπει να καταλαβεις κι εσυ, αλλα και οσοι θεωρουν πως εγω υποβιβαζω την καταληψη και αυτους που συμμετεχουν, καποια πραγματα:

Η καταληψη ειναι μια αγωνιστικη μορφη που ΔΙΔΑΣΚΕΙ τα παιδια πως να διεκδικουν κατι απο αυτους που βρισκονται στα ψηλα ( και μαλιστα, εκλεγμενοι ).
Οταν η καταληψη γινει σωστα, σοβαρα και δεν δωσει κανενα λογο για να "χτυπηθει" απο τα καναλια και τους διοικουντες, ειναι επικινδυνο για τους "υψηλα" ισταμενους.
Ομως, οταν υποβιβαζεται εσωτερικα, τοτε χανεται καθε ελπιδα για την αγωνιστικη δυναμη των λιγων που κατανοουν γιατι πρεπει να γινει η καταληψη.

Εχω ξαναπει πως το συστημα, αλλαζει με τα οπλα που σου παρεχει το ιδιο.
Και το πιο σημαντικο οπλο ειναι τα ΜΜΕ αυτη τη στιγμη.
Τα σχολεια στο Ν.Κοσμο που δεν ειχαν θερμανση, εκαναν μια σοφη κινηση.
Σωστη Καταληψη, Αξιοπρεπεις λογοι και ΥΣΤΕΡΑ φωναξαν τα καναλια για να καταγγειλουν τους λογους της Καταληψης!
Ξερετε ποσοι απλοι ακροατες και τηλεθεατες, "συμπαθησαν" τα αιτηματα των παιδιων και ειδαν στο προσωπο τους ενα μικρο μερος απο τα προβληματα της εκπαιδευσης;

Ειλικρινα, οι μεχρι τωρα καταληψεις ( των τελευταιων 2 χρονων ), εχουν φερει κανενα σημαντικο καρπο;
Και δνε εννοω σε βιβλια και εκπαιδευτικους, που συνηθως εν καιρω το υπουργειο τα λυνει αναγκαστικα, αλλα μιλαω στα αλλα αιτηματα...
Σε αυτα, τα οποια παπαγαλιζονται απο κατι "λομπι" στα παιδια και αυτα με τη σειρα τους, τα παπαγαλιζουν στα καναλια!

Εγινε καμια αλλαγη πχ στο νομο περι των ιδιωτικων εκπαιδευτηριων;
Μπα!!
Ισα ισα που αναβαθμιστηκαν ΟΛΑ τα κολλεγια.
Εγινε καμια αλλαγη στον τροπο με τον οποιο διδασκονται καποια μαθηματα;
Μπα!
Τα ιδια λαμογια που επαιρναν λεφτα για εκδοσεις, τα παιρνουν και σημερα..και με τη σφραγιδα του κρατους..

Αρα...η Καταληψη δεν χανει σε ιδεες..Χανει σε μια οργανωμενη δυναμικη!
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: 22/01/08, 00:52 »
Δεδομενης της κουρασης και της ωρας θα απαντησω μονο σε ενα αυτη τη στιγμη και θα επανλεθω αυριο,

"Εαν σας ενοχλει η ειρωνια της αντιθετης αποψης, τοτε καλο ειναι να τη συνηθισετε γιατι οπως και να το κανουμε..παντα θα υπαρχει η αντιθετη αποψη."

Αλλο η ειρωνια της αντιθετης αποψης και αλλη η αντιθετη αποψη, τεκμηριωμενη με τα πολιτικα της επιχειρηματα.

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #298 στις: 22/01/08, 00:53 »
Θα ηθελα να δεις και τα σχολια της καταληψης Αρη, γιατι νομιζω πως η διαφωνια μας τελικα ειναι στο μεγεθος του χαβαλε, σε σχεση με το μεγεθος της σοβαροτητας των μαθητων.

Οσο για την ειρωνια στην αποψη, πρεπει να προσεξεις πως ερχεται υστερα απο την πληρη αδιαφορια για την επιχειρηματολογια.
Δεν ειμαι δα και τοσος καινουριος σε συζητησεις..Οχι τουλαχιστον, οσο θελεις να φανταζεσαι :D

ΥΓ: Και καλο ειναι καποια στιγμη, να ξεχασετε μονο τους πολιτικους λογους μιας συζητησης και να δειτε και τους ανθρωπινους. Ειναι πιο αμεσο αυτο..Ισως εκει να χανουν ( ή τουλαχιστον να εχαναν ), οι παλαιομενες αριστερες αποψεις..Στη θεωρητικη προσεγγιση των παντων.
« Τελευταία τροποποίηση: 22/01/08, 00:56 από freemind »
DreamCatcher

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Τα πάντα Riff...
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: 22/01/08, 01:25 »
Για το χαβαλέ: Άλλο να κάνεις γενικά χαβαλέ ή να κάνεις κάποιον χαβαλέ στην κατάληψη κιάλλο να κάνεις μόνο χαβαλέ. Όταν διατυμπανίζεις ότι αγωνίζεσαι για την ποιότητα της παιδείας οφείλεις να δράσεις σοβαρά. Να γράψεις κείμενα, να οργανώσεις ομιλίες των μαθητών προς τους γονείς για να τους εξηγήσεις τις θέσεις σου, αλλά και προς τους μαθητές και άμα θες μπορείς να βρεις και άλλους αξιόλογους ττρόπους δράσης. Άμα παράλληλα μ αυτές τις ενέργειες κάνεις και το χαβαλέ σου είναι οκ. Για να το πω αλλιώς, και στη δουλεία σου δικαιούσαι να κάνεις λίγο χαβαλέ, αλλά άμα κάνεις και τη δουλεία σου. Δε μπορεί να σπας πλάκα απ το πρωί ως το βράδυ και μετα να πληρώνεσαι. Η κατάληψη είναι μορφή αγώνα και διαμαρτυρίας και οφείλεις να δείξεις και μια ανάλογη στάση.

Για την ανόητη, αιώνια, αυτοτροφοδοτούμενη κόντρα σας: αφού συμφωνείτε πως ο στείρα καλοπέραση στις καταλήψεις είναι αρνητική στάση κι αφού ξεκαθαρίσατε το θέμα με την ειρωνία και τις ύβρεις κι αφού έχετε εκθέσει τις απόψεις σας πολλάκις και ποικιλοτρόπως για ποιο λόγο συνεχίζετε τις  ''λογομαχίες''? Είναι ξεκάθαρο πλέον σε τι συμφωνείτε και σε τι όχι...

ΥΓ. Εξηγείς το σχόλιο για την αριστερά?