Ωραια Θαναση, εαν η συγκεκριμενη λεξη ηταν πραγματικα το προβλημα τοτε συγνωμη και επαναδιατυπωνω "Σε παρακαλω σταματα καθε φορα που υπαρχει θεμα για σχολειο να αναφερεις τις καταληψεις σαν να ειναι στραγαλι γιατι υπαρχουν ατομα που προσβαλονται. 2 χρονιεσ γινανε καταληψεις και το εχεις κανει λες και ειναι καθε χρονο θεσμος η καταληψη."
Δεκτη η συγνωμη
Αν και προσωπικα θεωρω οτι πολλες φορες ο τροπος που εχεις απαντησει τοσο σε μενα οσο και σε αλλους κατα καιρους ηταν απειρος προσβλητικοτερος απο αυτο που εγω σου ειπα.
Και θα τα παρω απο το τελος
"Λυπαμαι, αλλα πρεπει να κατανοησεις πως εδω ειναι το kithara.gr και οχι καποιο αλλο site, οπου μπαινουν ομοϊδεατες μιας αποψης. Εδω θα πρεπει να υποστεις και την αντιθετη αποψη και να μεταχειριστεις το λογο, οπως το kithara απαιτει."
Λυπαμαι που θα στο πω αλλα για μια ακομη φορα με προσβαλεις ιδιαιτερα, και μαλιστα χωρις εσυ ποτε να εχεις ζητησει συγνωμη. Αυτο βεβαια μπορουν να το κρινουν κι αλλοι απο εδω μεσα οι οποιοι βλεπουν οτι απο τοτε που μπηκα στο φορουμ, ΠΑΝΤΑ και σε καθε θεμα συζηταγα και δνε προσπαθησα ποτε να επιβαλλω την αποψη μου. Επισης δεδομενου οτι ξερουμε και οι 2 σε ποιο συγκεκριμενο site αναφερεσαι, δε θα μπω καν στον κοπο να το σχολιασω, ειναι αλλο ενα κολλημα το οποιο αναφερεις παντου και παντα. Εγω δεν χρειαζομαι κανεναν ομοιδεατη μου να με υποστηριξει για να συζητησω, εχω την ευθυνη των λογων μου και ως εκει. Σε παρακαλω ανακαλεσε οπως εκανα και εγω.
Ξεκινωντας απο το πρωτο σημειο του Quote, πρεπει να ειναι ξεκαθαρο πως ποτε δεν εβρισα, ουτε χρησιμοποιησα υβριστικο τροπο για να μιλησω σε οποιοδηποτε συνφορουμιτη του kithara.
Εαν εστω και μια φορα εχεις βρει να βριζω, καλως. Θα ζητησω συγνωμη γι'αυτο.
Εαν σας ενοχλει η ειρωνια της αντιθετης αποψης, τοτε καλο ειναι να τη συνηθισετε γιατι οπως και να το κανουμε..παντα θα υπαρχει η αντιθετη αποψη.
Και συγνωμη εχω ζητησει σε πολλα μελη, οπως την Fairy ή και την Μικα. Καλο ειναι να τα θυμομαστε ολα. Και προκαλω οποιοδηποτε απο αυτα τα μελη που αναφερα, να βγει και να πει πως το εκανα.
Παμε στο 2ο μερος του quote.
Ξερεις πολυ καλα πως αναφερομαι γενικα και ο μονος λογος που δεν ανεφερα καποιο site, ηταν γιατι περιμενα να πεσεις στη παγιδα να αναφερθεις στο indymedia.
Ομως, το indymedia δεν ειναι το μονο site που μπαινεις, οποτε το πρωτο πραγμα που δεν θα εκανα ποτε ηταν να κρινω μονο ΕΝΑ site στα λεγομενα μου. Εαν εσυ το βλεπεις ετσι τον "πολεμο" μεταξυ μας, καλως...Εγω μιλουσα πολυ γενικα, και εαν αισθανεσαι πως πρεπει να υπερασπιστεις μονο το indymedia, κανε το..
Βεβαια, θυμισου πως οταν μιλαμε για ΜΜΕ, προσπαθεις να επιβαλλεις την αποψη πως το indymedia ειναι ενα "φιλελευθερο" μεσο ενημερωσης. Οπως προσπαθεις να επιβαλλεις την αποψη, πως οι μαθητες που κανουν χαβαλε ειναι η μειοψηφια καθε καταληψης.
Δεν ειναι κακο, μιας και η αποψη υπαρχει για να εκφραζεται και να επιβαλλεται.
Ομως μην αυτοανακυρησεσαι αγιος, τη στιγμη που ακομα και σε αυτο το thread, προσπαθεις να επιβληθεις.
Και τελος, δεν ζητησα να σε υπερασπισει κανεις και δεν ειναι αναγκη να περιπλεκεις σε τοσο συνωμοσιολογικα ο,τι λεω. Μπορει ετσι να εμαθες στα αλλα sites, αλλα τελοσπαντων εδω μιλαω συγκεκριμενα και δεν κρυβω κανενα λογο...
Το γεγονος οτι υπαρχουν και καποια παιδια που ψηφιζουν καταληψη μονο για τον χαβαλε, σημαινει οτι παντα η καταληψη γινεται μονο για τον χαβαλε? Εγω δεν εχω αρνηθει ποτε την υπαρξη τετοιων ατομων, οπως δεν ειχα αρνηθει και το γεγονος οτι εντος της καταληψης τα παιδια κανουν πλακα. Τι περιεργο αλλωστε παιδια να παιζουν... τελος παντων. (και εμενω στην αποψη μου αυτη)
Και ξαναλεω πως η Καταληψη ειναι ενα χρησιμο και ζωτικης σημασια εργαλειο στα χερια των παιδιων.
Ομως κανεις δεν καθισε στα παιδια να εξηγησει ποτε ειναι χρησιμο και ποτε ειναι αποδοτικο.
Με το χαβαλε, μεταφερουν το μηνυμα της "λουφας", που καθε αλλο θα πρεπει να συνδεεται με την καταληψη.
Αυτος λοιπον ο οποιος θα ψηφισει καταληψη μονο για τον χαβαλε θα ειναι ο πρωτος που θα τον κατακρινω. Το γεγονος οτι κανενας στο φορουμ δεν υπαρχει που να εχει πει κατι τετοιο δυστυχως δεν μου εχει δωσει την ευκαιρια να το πω. Αλλα εαν θες το ξεκαθαριζω τωρα.
Περιμενεις να βγει κανεις τωρα και να πει
"Α, ψηφισα για το χαβαλε?"
Λεω, μηπως εχεις τετοια εντυπωση...
Αντιθετως, υπαρχει αυτο:
Και ναι! Όταν συμμετείχα στις καταλήψεις περνούσα καλά!
Στην πρώτη μας καθοδηγούσαν οι μεγαλύτεροι κι εμείς κάναμε μόνο χαβαλέ. Στη δευτέρα μόνο μια φορά είχε νόημα η κατάληψη και το πρόβλημα λύθηκε σύντομα.
Αρα, εστω και ενας ανθρωπος, παραδεχεται πως οντως...η μεγαλη μεριδα μαθητων στη καταληψη, κανει χαβαλε...
Συνεχιζοντας, δεν προκειται να βαλω βαθμιδες "ποιος απαξιωνει περισσοτερο την καταληψη". Θεωρω οτι απαξιωνεις την καταληψη, λιγο, πολυ δνε εχει σημασια, στο εχω επιχειρηματολισει και το ξανακανω αν θες.
Βεβαιως..Οταν η κυβερνηση απαξιωνει τις καταληψεις, παιρνοντας ως παραδειγμα τους μαθητες που κανουν χαβαλε, δεν ειναι ενας καλος λογος για να αντιληφθεις πως οι ιδιοι οι μαθητες δινουν ενα ετοιμο "οπλο" στα χερια του εκαστοτε κυβερνητη, για να υποβιβασει την καταληψη!
Επειδη ισως τελικα, να ειμαι ο μονος που επιμενει για τη σπουδαιοτητα της Καταληψης, πρεπει να καταλαβεις κι εσυ, αλλα και οσοι θεωρουν πως εγω υποβιβαζω την καταληψη και αυτους που συμμετεχουν, καποια πραγματα:
Η καταληψη ειναι μια αγωνιστικη μορφη που ΔΙΔΑΣΚΕΙ τα παιδια πως να διεκδικουν κατι απο αυτους που βρισκονται στα ψηλα ( και μαλιστα, εκλεγμενοι ).
Οταν η καταληψη γινει σωστα, σοβαρα και δεν δωσει κανενα λογο για να "χτυπηθει" απο τα καναλια και τους διοικουντες, ειναι επικινδυνο για τους "υψηλα" ισταμενους.
Ομως, οταν υποβιβαζεται εσωτερικα, τοτε χανεται καθε ελπιδα για την αγωνιστικη δυναμη των λιγων που κατανοουν γιατι πρεπει να γινει η καταληψη.
Εχω ξαναπει πως το συστημα, αλλαζει με τα οπλα που σου παρεχει το ιδιο.
Και το πιο σημαντικο οπλο ειναι τα ΜΜΕ αυτη τη στιγμη.
Τα σχολεια στο Ν.Κοσμο που δεν ειχαν θερμανση, εκαναν μια σοφη κινηση.
Σωστη Καταληψη, Αξιοπρεπεις λογοι και ΥΣΤΕΡΑ φωναξαν τα καναλια για να καταγγειλουν τους λογους της Καταληψης!
Ξερετε ποσοι απλοι ακροατες και τηλεθεατες, "συμπαθησαν" τα αιτηματα των παιδιων και ειδαν στο προσωπο τους ενα μικρο μερος απο τα προβληματα της εκπαιδευσης;
Ειλικρινα, οι μεχρι τωρα καταληψεις ( των τελευταιων 2 χρονων ), εχουν φερει κανενα σημαντικο καρπο;
Και δνε εννοω σε βιβλια και εκπαιδευτικους, που συνηθως εν καιρω το υπουργειο τα λυνει αναγκαστικα, αλλα μιλαω στα αλλα αιτηματα...
Σε αυτα, τα οποια παπαγαλιζονται απο κατι "λομπι" στα παιδια και αυτα με τη σειρα τους, τα παπαγαλιζουν στα καναλια!
Εγινε καμια αλλαγη πχ στο νομο περι των ιδιωτικων εκπαιδευτηριων;
Μπα!!
Ισα ισα που αναβαθμιστηκαν ΟΛΑ τα κολλεγια.
Εγινε καμια αλλαγη στον τροπο με τον οποιο διδασκονται καποια μαθηματα;
Μπα!
Τα ιδια λαμογια που επαιρναν λεφτα για εκδοσεις, τα παιρνουν και σημερα..και με τη σφραγιδα του κρατους..
Αρα...η Καταληψη δεν χανει σε ιδεες..Χανει σε μια οργανωμενη δυναμικη!