Κάτι τύποι σαν και σενα βάλανε το ΛΑΟΣ στη βουλή!!!
Το ΛΑΟΣ ανόητο κοριτσακι, εχει τοση σχεση με τον καπιταλισμο, όση εχεις εσυ με την ευστροφια και την ικανοτητα αντιληψης.
Δηλαδή απολύτως καμια.
Συνηθως δεν απανταω σε ανόητα ή χαζά ατομα, αλλα κανω μια (και μοναδικη) εξαιρεση στην περιπτωσή σου.Κυριως επειδη αθελα σου μου δινεις την ευκαιρια να πω οτι ο καπιταλιστης πιστευει στην ατομικη ελευθερία και μόνο (καθώς από εκεί έρχονται τα υπόλοιπα - και φυσικά ατομική ελευθερία, σεβόμενος κ την ελευθερία του άλλου, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους...)
Και δεν τρεχει πισω απο κρατικους νταβατζήδες (κομματα,δημοσιο κτλ) για να τον σωσουν (οπως κανουν πχ οι αριστεροι, οι οποιοι ελπιζουν πως περισσοτερο κρατος θα τους σωσει! αλλο ανεκδοτο αυτό!)
Το πιο αστειο βεβαια, ειναι το πως προσπαθουν να δικαιολογησουν τις μαρξιστικες αποτυχιες.
Στη Ρωσία? ΌΟοοοοοοχιιιι, δεν ήταν σωστος κομμουνισμος εκει...
Στην Κίνα? ΌΟοοοοοοοχχχι, ούτε κι εκεί...
Στην Αλβανία? ΌΟοοοοοοχιι ρε παιδια, ούτε κι εκει ήταν κομμουνισμος...
κ.ο.κ.
Οπουδηποτε εχει παει Μαρξισμος δηλαδη και έχει αποτυχει παταγωδώς, έτοιμη η δικαιολογία.. "όοοοχι, δεν ήταν κομμουνισμος/σοσιαλισμος αυτός"
Και το τελευταιο "επιχειρημα" τους, η κουβα... Αρκει ενα ταξιδακι ως εκει, για να δει καποιος πως ζουνε, ποση πορνεια υπαρχει παντου, τι βιοτικο επιπεδο υπαρχει κτλ.
Δοκιμάστε το. Έτσι κι αλλιως, με την φτωχεια που εχουν, τα εξοδα διαμονης ειναι ελαχιστα...
Πρώτον, με το να μου μιλάς έτσι δείχνεις για ακόμα μία φορά τί άνθρωπος είσαι, έξυπνο αγοράκι...!
Θα σου απαντούσα τώρα με τον ίδιο τρόπο, αλλά δεν θέλω να πέσω στο επίπεδο σου...

Η διαφορά μου από εσένα, είναι ότι εγω βαζω πάνω από την ατομική μου ελευθερία το συνολικό καλο και τη συνολική ''ελευθερία'', και ας φάω ξύλο,ας πάω φυλακή ας ας ας, ας χαρακτηριστω κα μα** από καποιους...!Με αλλα λόγια, δεν με ενδιαφέρει το τί θα πάθω εγω εαν διακυβέυεται η συνολική ελευθερία...Έτσι μεγάλωσα, με αυτές τις αξιες και δεν πρόκειται να μου τις αλλάξει κανένας στενόμυαλος καπιταλιστής που τροφοδοτεί ο ίδιος την φτώχεια, την ανέχεια και την κοινωνική ανισότητα...!
Προλογίζοντας λοιπόν με αυτά τα λόγια, έρχομαι να σου πω ότι λάθος σου τα παν...
Καταρχάς, ο κομμουνισμός δεν εφαρμόστηκε ''έτσι όπως θα έπρεπε'' στη Σοβιετική Ένωση, διότι το φάντασμα του καπιταλισμού στοίχιωσε το κράτος απο τις απαρχές ακόμα της Κομμουνιστικής Ρωσίας...!Και εαν είχες διαβάσει κάτι πιο ουσιαστικό, θα βλεπες ότι καταρχάς αυτοί που είχαν τα ηνία της εξουσίας ήταν πολλοί υποστηρικτές του παλαιού καθεστώτος που μετανόησαν και έγιναν ''φανατικοί κομμουνιστες'', και φυσικά δεν είχαν καμία ιδέα για το τι θα πει ''κομμουνισμός''...Εαν δεν υπήρχαν αυτά τα άτομα τα οποία είχαν την εξουσία σε μία δικτατορία στην ουσία, έστω και κομμουνιστική, αλλά δικτατορία, τα οποία πλούτιζαν ασύστολα με όλους τρόπους (τρανταχτό παράδειγμα ο Τσαουσέσκου, και πολλοί άλλοι) και δεν υπήρχε ο καπιταλισμός που εισχωρούσε από παντού να διοχετεύει στα μυαλά την έννοια της ''ασύστολης κατανάλωσης'', 'ισως τότε να είχε εφαρμοστεί καλύτερα αυτό που σημαίνει ''κομμουνισμός''!Οι παραγωγικές δυνάμεις στα χέρια του λαού επιτέλους!Και όχι των 4-5 κεφαλαιούχων!! Ακόμα και στη Σοβιετική Ένωση ένας κλειστός καπιταλισμός υπήρχε!Πλούτιζαν οι ισχυροί και ο λαός πεινούσε!
Και έτσι για την ιστορία όμως, όταν έπεσε η Ένωση, οι άνθρωποι βρέθηκαν σε πιο άσχημη θέση από πριν διότι έχασαν τις δουλείες τους και αναγκάστηκαν σύσσωμοι πληθυσμοί να μεταναστεύσουν...!
Επίσης, οι καπιταλιστικές χώρες που τοσο εξυμνείς, ξέρεις τί ποσοστά φτώχειας έχουν? Στην θεοποιημένη σου Αμερική υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι, χιλιάδες άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας γιατί έχασαν τις δουλειές τους ή γιατί δεν μπόρεσαν να βρουν ποτέ λόγω μη πληρότητας των απαραίτητων προυποθεσεων..!Έτσι με αυτό τον τρόπο διαιωνίζεται η φτώχεια και η ανέχεια!Το καλό του καπιταλισμού ήταν ότι έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους!Ακόμα, εξασθένησε την κοινωνική συνοχή επειδή τα άτομα έχοντας ως αυτοσκοπό το κέρδος χάνουν τις ανθρώπινες αισθήσεις τους και δεν σκέφτονται με ανθρωπιστικό πνεύμα αλλά με υπερπαραγωγικό...!Το περιβάλλον καταστρέφεται από τις αυξανόμενες παραγωγικές μονάδες, από τους επεκτατικούς καπιαλιστικούς πολέμους για τα πετρελαια και για τα άλλα ορυκτα, από την υπερκατανάλωση που μας διεπει...!
Και σε ρωτω, από πότε το
Cogito ergo sum έδωσε την θέση του στο
Consumo ergo sum??
Δηλαδή από πότε το ''σκέφτομαι άρα υπάρχω'' μεταστράφηκε σε ''καταναλώνω άρα υπαρχω''?? Γιατί εγω που δουλευώ σαν το σκυλί σε ένα εργοστασιο/πολυκατάστημα/γραφείο/ χωράφι να θρεφω κυφήνες καιφαλαιούχους που επειδή έχουν τα μέσα παραγωγής μισθώνουν την εργασία μου και παίρνω εγω 20 ενω δουεύω για 200? Γιατί να υπάρχει υπεραξία?Γιατί να μην παίρνω για όσα δουλεύω ?
Γιατί, ο καπιταλισμός φίλε μου μέχρι στιγμής μόνο τη φτωχεια έχει τροφοδοτήσει επαρκώς...!Το ότι εγω μπορώ να πάρω ένα αυτοκίνητο χρωστώντας τα άντερα μου σε δάνεια, δεν με κάνει ούτε πλουσιο ούτε ανεβάζει ουσιαστικά το βιοτικό μου επίπεδο, παρα με κάνει να εξαρτώμαι ακόμα περισσότερο από το αφεντικό μου και να τον πλουτίζω περισσότερο, χωρίς να πλουτίζω και εγω μαζί του.....!!!
Αυτά λοιπόν είναι τα ''καλά'' του καπιταλισμού σου! 1)Ανοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στον δυτικό κόσμο και στις χώρες του 3ου κόσμου 2)Αύστολη και αδυσώπητη καταστροφή του Περιβάλλοντος 3)Πόλεμοι 4) Ανικητοποίηση και ύπνωση μάζας με χορήγηση καταναλωτικών προτύπων
Θέλεις και άλλα?
Αυτους τους Μακαρθισμούς που προσπαθείς να μας περάσεις ως πρότυπο ζωής εγω τους πετάω στο κάλαθο των αχρήστων οταν γνωριζω ότι στην ουσία με τον καπιταλισμό δεν έχω καν βιοτικό επίπεδο, γιατί καταστρέφεται συνεχώς...!!