Χαίρετε και πάλι,
Ποστάρω για να ενημερώσω σχετικά με την επιστροφή που έκανα (τελικά) στον thomann έτσι ώστε να ξέρει κάποιος σε περίπτωση που χρειαστεί να στείλει κάτι πίσω, τί να περιμένει.
Καταρχάς επικοινώνησα με τον κ. Αγγελόπουλο ο οποίος με ενημέρωσε πως πρέπει να απευθυνθώ στο customer service. Έστειλα λοιπόν mail σ' εκείνους με μια περιγραφή του προβλήματος, λέγοντας πως διατίθεμαι να επιστρέψω το όργανο. Μου απάντησαν το πρωί της επομένης λέγοντας μου τι πρέπει ακριβώς να κάνω για την επιστροφή. Πακετάρισμα, απαιτούμενα χαρτιά κλπ. Επιπλέον, επικοινώνησαν με την UPS για την αποστολή σε mail, των εγγράφων που χρειάζεται να συνοδεύουν την αποστολή. Συγκεκριμένα η UPS μου έστειλε σε ηλεκτρονική μορφή μια απόδειξη και της πληροφορίες αποστολής.
Η απόδειξη χρειάζεται για να μη χρεωθεί ο πελάτης τα έξοδα αποστολής. Το άλλο χαρτί επισυνάπτεται επάνω στο πακέτο.
Γενικώς το μόνο που χρειάστηκε να κάνω από την πλευρά μου ήταν να πακετάρω το όργανο (για το οποίο χρησιμοποίησα την αρχική συσκευασία και τα σακουλάκια αέρος) και να επικοινωνήσω με την UPS για να περάσουν να πάρουν το πακέτο. Υπόψη πως ζητάνε διαστάσεις του πακέτου στο τηλέφωνο για να βεβαιωθούν ότι μπορούν να το στείλουν.
Το πακέτο το έστειλα Πέμπτη και το πήρανε την επόμενη Τετάρτη. Απ' ό,τι έμαθα δεν έφτασε νωρίτερα επειδή επρόκειτο για επιστροφή, και ανήκει σε άλλη κατηγορία αποστολών.
Τετάρτη έλαβαν το πακέτο, μου στείλανε mail ότι το πήρανε και μετά από μερικές...ώρες μου στείλανε SMS ότι η αποστολή μου ξεκίνησε. Κι εδώ είναι το κορυφαίο... Εγώ νόμιζα ότι θα το στείλουν στον κατασκευαστή για επισκευή κλπ. Όπως αποδείχτηκε στείλανε νέο όργανο κατευθείαν σε 'μένα!
Να μη μακρυγορώ άλλο, το όργανο έφτασε Τρίτη, το έλαβα Τετάρτη γιατί δε με βρήκαν σπίτι.
Γενικώς παρατήρησα άμεση ανταπόκριση. Κι εκείνοι δε το ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα, δε ξέρω τί είδους έλεγχο κάνανε (βέβαια είχα συμπληρώσει και τη φόρμα επιστροφής και έγραψα κι εκεί περιγραφή του προβλήματος) αλλά στείλανε νέο όργανο. Η όλη ιστορία κράτησε κάτι παραπάνω απο 10 μέρες.
Σημείωση ότι σε περίπτωση που το πρόβλημα βρίσκεται σε μέρη με μεγάλη θνησιμότητα (λάμπες κλπ.) ή οφείλεται σε κακή μεταχείριση δε το αντικαθιστούν και πιθανώς θα χρεώσουν τον πελάτη για τα έξοδα αποστολής/ελέγχου/επισκευής.
Αυτά.