Φιλε bairn of mosul παραπανω γραφω για προπαγανδες και διαχειρηση της ιστοριας συμφωνα προς οφελος μερικων,καθως και για την ιδιωτικοποιηση των αγωνων των απλων πολιτων ανεξαρτητου κομματικων πεποιθησεων απο ορισμενους κυκλους που σκοπο ειχαν την διαστρεβλωση των ιστορικων γεγονοτων προς οφελος τους,οσο για το πολυτεχνειο , ποιοι καπηλευτηκαν την συγκεκριμενη κατασταση σε αλλο thread ισως μιλησουμε πιο ανοιχτα, οσο μας <επιτρεψουν>,οσο για το φακελο χουντα δεν ανοιγει γιατι ΑΝ ανοιξει,να το πω απλα,θα γινει χαμος.Το θεμα ειναι πως αθελα μου εφερα καποιους φιλους σε λιγο δυσκολη θεση και επικοινωνωντας τηλεφωνικα μαζι μου ,μου εξεθεσαν τα παραπονα τους , ειναι καλα φιλαρακια,ασχετα αν δεν συμφωνω με την ιδεολογια τους,αλλο ομως να πινουμε καφε και να συζηταμε περι ανεμων και υδατων και για την επομενη συναυλια και ΑΛΛΟ η ιστορικη αληθεια,αυτα τους τα ειχα,και εχω ξεκαθαρισει,λυπαμαι αν τους εφερα σε δυσκολη θεση.
Θα ηταν πανευκολο λοιπον για μενα να αρχισω να εκθετω το πολιτικο πορτραιτο του καθενος που εχει ηδη κρινει,και πολλες φορες καταδικασει, η ιστορια,θα μπορουσα πχ να εκθειασω το γερμανο διοικητη, που κατα την εισβολη οταν η ελλαδα συνθηκολογησε και οι ελληνες μαχητες βγηκαν απο τα οχυρα εστειλε στρατιωτικο τιμητικο αγημα το οποιο εκανε την υποστολη της ελληνικης σημαιας και αφου την διπλωσε ευλαβικα ο ιδιος ο γερμανος διοικητης την παρεδωσε στους ελληνες μαχητες,ενω το γερμανικο στρατιωτικο αγημα απεδιδε τις πρεπουσες τιμες στην σημαια μας ,και αφου ασπαστηκε εναν προς εναν ολους τους ελληνες μαχητες,τους αφησε να γυρισουν στα σπιτια τους,(μαρτυρια ελληνα μαχητη),η τον εντγουιν φον ρομελ ,την αλεπου της ερημου του οποιου οι τεχνικες των αρματομαχιων που εφαρμοσε διδασκονται μεχρι σημερα ,η τον Αδολφο χιτλερ ο οποιος σπουδασε στην φυλακη,οπου και βρεθηκε μετα το αποτυχημενο λεγομενο πραξικοπημα της μπυραριας το μαιν καμπφ=ο αγων μου,γραφτηκε εκει,ο οποιος παρελαβε μια γερμανια κατατσακισμενη,και την κατεστησε υπερδυναμη σε συντομο χρονικο διαστημα, και πραγματικα οτι εκανε για την πατριδα του στην αρχη οπως πληροφορουμαστε απο πολλους ηταν καλο ,ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ?,και στου οποιου την πολιτικη διαθηκη (οποιος θελει του την στελνω) πληροφορουμαστε την αγαπη του για την ελλαδα,και ο καταλογος τελειωμο δεν θα ειχε,το θεμα ειναι ομως ΜΕΤΑ τι εκαναν και ο βιος τους γενικα ,τουλαχιστον 20 post θα επρεπε να στειλω για διαφορους για να καλυψω τα πιο πολλα,μηπως τοτε ομως με κατηγορησουν ως νεοναζι και ακροδεξιο?μηπως?Τους ΑΛΛΟΥΣ τους ξερουμε και εκθειαζουμε την προσωπικοτητα και τις ικανοτητες τους σε πολιτικο και στρατιωτικο επιπεδο,τους ΔΙΚΟΥΣ μας?
Μιας και μιλαμε για Μακεδονια καποιον Παυλο Μελα τον θυμομαστε?ειναι αυτος που αφησε τις ανεσεις στην μεγαλουπολη Αθηνα και επεσε μαχομενος μετα απο ηρωικο αγωνα περικυκλωμενος απο τουρκικο αποσπασμα στις 13 οκτωβριου 1904 στο χωριο Στατιστα για την Ελλαδα και την Μακεδονια.Το
εργο του κεμαλ και το ποιος ηταν το γνωριζουμε παρα πολυ καλα, ας ειναι καλα οι Ιταλοι,Αγγλοι,Γαλλοι,καθως και οι Σοβιετικοι,κυριως αυτοι,(Συμφωνο Φιλιας Μαρτιος 1921)που οπλισαν και εξοπλισαν το χερι του,το εργο ομως του Παυλου Μελα και των αλλων Μακεδονομαχων το γνωριζουμε η εντεχνως το αποκρυπτουμε?
Το <αραια αραια να φαινομαστε καμια σαρανταρεα> του αρχιστρατηγου Κολοκοτρωνη,αυτης της στρατιωτικης ιδιοφυιας,μας λεει κατι?Το πολιτικο του πορτραιτο?Που ειναι?Η μηπως οι φουστανελες ειναι πολυ "μπαναλ" και "αναχρονιστικες" για να ασχοληθουμε μαζι τους?
Ποντος Αρμενια Μαρμαρας Κουρδισταν Σμυρνη (σκροφα Σμυρνη κατα την διδω σωτηριου,) για.........ρωτηστε τους για τον <πατερουλη>κεμαλ.
Ειχε βεβαια και τους καλους εκπαιδευτες του ,τους Γερμανους,τα αμελε ταπουρου(ταγματα εργασιας)δικη τους ιδεα ηταν
http://santeos.livepage.gr/wiki/348/1135_Αμελε_Ταπουρου(Ταγματα_εργασιας).
Για... διαβαστε παραπανω τις συνθηκες που βιωνε ο ελληνισμος ΠΡΙΝ την ελευση του ελληνικου στρατου.
Σκεφτειται τι μας εχει διδαξει η ΙΣΤΟΡΙΑ πριν παρετε οποιαδηποτε αποφαση για την Μακεδονια,και οτι εχει την ταση να επαναλαμβανεται σε τακτα χρονικα διαστηματα πριν πιστεψετε τους λυκους με την αμφιεση αμνου,λυκοι ηταν,λυκοι ειναι,λυκοι θα ειναι.Στο επομενο post μου βλεπω τα φιλαρακια να στεναχωρουνται παααααρα πολυ,επειδη ομως βλεπω να μου ερχεται η ταμπελα του νεοναζοακροδεξιοαρχαιολατρη κλεινω προς το παρον.....
φιλε bairn of mosul σε πολλα εχεις δικιο αλλα δυστυχως για ολους μας η ιστορια γραφεται απο τους νικητες,και την γραφουν οπως θελουν, χαιρομαι ομως που υπαρχουν ανθρωποι που δεν τρωνε την προπαγανδα απο οπου και προερχεται,stay rock.
Μακρια απο εμενα η οποιαδηποτε προσπαθεια προπαγανδας η φανατισμου,να'στε καλα.
Σε ολες τις δημοσιες,ιδιωτικες και ψηφιακες βιβλιοθηκες μπορειται να ανατρεξεται στις πηγες,δεν ειναι κατι κρυφο οπως αλλωστε οι προδοσιες, και οι γενοκτονιες.
και κατι που ξεχασα φιλη Amylo ο Γεωργιος παπανδρεου που τους αποκαλεσε προδοτες μηπως ηταν και αυτος δικτακτορας ή μαυραγοριτης ή πολιτης με χαμηλη εκπαιδευτικη μαθηση επιρεασμενος απο την προπαγανδα του προηγουμενου αιωνα?