Αποστολέας Θέμα: Ευρωπαϊκή καπνο-απαγόρευση και ελληνικό άβατο  (Αναγνώστηκε 120357 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stergios Kourou

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Άλλο κουτουρού, άλλο του Κουρού
    • Προφίλ
    • Wardrum Official Website
Αν και καπνιστής, την καπνοαπαγόρευση τη βλέπω πολύ θετικά... και μακάρι να το έχω κόψει κιόλας ως τότε να γλυτώσω μια και καλή...

Αποσυνδεδεμένος The common cunning linguist

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
The common cunning linguist,
Μπράβο για τον σεβασμό που δείχνεις στους συνανθρώπους σου, μπράβο και σε όσους σκέφτονται παρομοίως. Για τους υπόλοιπους αναγκαστικά θα πρέπει να φτιαχτούν νόμοι, όπως έχουν φτιαχτεί και για άλλα πράγματα που δεν είναι καλό να γίνονται δημοσίως αλλά μπορούν να γίνονται ιδιωτικώς.

Υπάρχει ήδη η τηλ. γραμμή που ανέφερες, δες εδώ: http://el.help-eu.com/pages/index-8.html

Ευχαριστώ Βασίλη, αλλά μπα... και εγώ υπήρξα στο παρελθόν κάφρος ως προς αυτό το θέμα, και μάλιστα με δικούς μου ανθρώπους (συγγενείς κλπ) που δεν κάπνιζαν...  :-\

Μπράβο για το λινκ, συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει pinned αν είναι δυνατόν ένα θέμα με σχετικά links.

Το μόνο που δε μου άρεσε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ήταν ότι πρέπει απαραιτήτως να δώσεις προσωπικά στοιχεία για να γραφτείς στο (ευρωπαϊκό) πρόγραμμα online βοήθειας. Θα έπρεπε να υπάρχει και η δυνατότητα ανώνυμης συμμετοχής.

Τέλος συμφωνώ με το φίλο qrusticks μακάρι να μπορέσουμε να το κόψουμε όλοι το συντομότερο και να τελειώνουμε μ'αυτό το βάσανο.  ;)
Jesus loves you; I personally think you're a cunt.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
Πιστεύω ότι όποιος δεν είναι υπερβολικά εθισμένος (δηλαδή το πολύ μισό πακέτο την ημέρα) μπορεί να το κόψει άνετα αρκεί να θέλει και να μην αγοράσει.. Αν δεν έχεις πακέτο στη τσέπη σου, απλά δεν καπνίζεις.. Για τις πιο "βαριές" περιπτώσεις φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει..

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Βλέπω απαντήσεις από άτομα που δεν καπνίζουν ούτε κάπνισαν ποτέ, στις οποίες διαφαίνεται μια επακριβώς ''λογική'' εξήγηση για όλα.
Βλέπω μη καπνιστές να χρησιμοποιείτε κουβέντες και καλά των καπνιστών χωρίς να ξέρετε πώς είναι να είσαι καπνιστής.

Αν όλα αυτά που λέτε σας τα είπαν καπνιστές, τότε με συγχωρείτε αλλά αυτοί που σας τα είπαν κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο έχουν.
Οπότε καλό θα ήταν να μιλάτε άμα γνωρίζετε και όχι επειδή προσπαθείτε απλά να επιβάλετε τη γνώμη σας.
Βλέπεις οτι αυτά που γράφεις στέκουν μόνο στη φαντασία σου. Απάντησαν τοοοοοόσοι καπνιστές στο θέμα και έρχονται σε αντίθεση με τα δικά σου λεγόμενα.

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
Αν θυμάμαι καλα από κάποιο άλλο τόπικ, έλεγε οτι η αθήνα είναι 66η ανάμεσα στις οικολογικές χώρες (???).

Η Αθηνα ειναι πολη οχι χωρα  ;)
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Δεν Μασάω τίποτα εκτός από φαγητό!!!
    • Προφίλ
    • Myspace
Βλέπω απαντήσεις από άτομα που δεν καπνίζουν ούτε κάπνισαν ποτέ, στις οποίες διαφαίνεται μια επακριβώς ''λογική'' εξήγηση για όλα.
Βλέπω μη καπνιστές να χρησιμοποιείτε κουβέντες και καλά των καπνιστών χωρίς να ξέρετε πώς είναι να είσαι καπνιστής.

Αν όλα αυτά που λέτε σας τα είπαν καπνιστές, τότε με συγχωρείτε αλλά αυτοί που σας τα είπαν κάποιο πρόβλημα στον εγκέφαλο έχουν.
Οπότε καλό θα ήταν να μιλάτε άμα γνωρίζετε και όχι επειδή προσπαθείτε απλά να επιβάλετε τη γνώμη σας.
Βλέπεις οτι αυτά που γράφεις στέκουν μόνο στη φαντασία σου. Απάντησαν τοοοοοόσοι καπνιστές στο θέμα και έρχονται σε αντίθεση με τα δικά σου λεγόμενα.

Ξέρεις ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις συζητήσεις στα φόρουμ, είναι ότι πολλοί δεν διαβάζουν καλά τι έχει γράψει ο άλλος και πετάγονται απλά να πουν τα δικά τους.

Σου προτείνω λοιπόν (που δεν ξέρω γιατί μου επιτίθεσαι αν και δεν καίγομαι κιόλας), να διαβάσεις τι έγραψα. Θα δεις λοιπόν ότι είναι η δικιά μου γνώμη χωρίς να ονοματίσω κανέναν. Οταν κάποιος λέει, ''κάποιοι εδώ μέσα'' ή ''μερικοί εδώ μέσα'', στην απλή ελληνική γλώσσα σημαίνει ότι δεν απευθύνεται σε όλους και συ ήσουν ένας απ'αυτούς αγαπητέ. Αν τώρα ό,τι ακούς το ανάγεις σε κανόνα και πλήρως εφαρμόσιμο σε όλους, λυπάμαι αλλά κάπου κάνεις λάθος.

Επίσης διάβασε ακόμα καλύτερα και εκτός από τον Βασίλη (Common cunning) θα δεις ότι δεν πολυαπέχω πχ από τον chorrer.
Ξαναλέω όμως ότι είναι η δικιά μου άποψη επί του θέματος όντας 16 χρόνια καπνιστής. Αν δεν την δέχεσαι το σέβομαι, το να με μειώνεις ως φαντασιόπληκτο κλπ νομίζω είναι αγενές εκ μέρους σου και χωρίς να σου έχω δώσει παρόμοιο δικαίωμα για κάτι τέτοιο.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Γιατί εσύ διαβάζεις τα επιχειρήματα των άλλων?

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
Γιατί εσύ διαβάζεις τα επιχειρήματα των άλλων?

Βεβαίως και τα σέβομαι, απλά διαφωνώ πού είναι το πρόβλημα?
Επαναλαμβάνω κανένα δικαίωμα δεν έχεις να ρίχνεις επίθετα.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Εσύ δεν είπες ρε Παρλατς στην απάντηση 92, οτι δεν έχω επιχειρήματα. Αρα τα προηγουμενα ποστ μου τα περασες στο ντουκου.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
Επιχειρήματα του στυλ "δεν κάπνισες άρα δεν ξέρεις", και "τόσο νέφος υπάρχει στο καπνό μου κολλάς?" είναι τουλάχιστον για γέλια

Για αυτό το πράγμα έγραψα!

Μάλλον τελικά δεν συνεννοούμαστε ή βάλθηκες από την αρχή να μου τη λες  ;)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Έ συγγνώμη για γέλια είναι. Όποιος πχ. δεν έχει δοκιμάσει ναρκωτικά, δεν μπορεί να ξέρει αν είναι καλό να κάνει ή όχι? Πρέπει να γίνουμε πρεζάκια για να έχουμε άποψη? (και μη μου πεις τι σχέση έχει το τσιγάρο με τα ναρκωτικά) Και στο άλλο, οκ να αρχίσουμε να φυσάμε όλοι να φύγει το νέφος, και μετά μόλις καθαρίσει ο ουρανός, να στρωθούμε στη συζήτηση για το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
Αν πιστεύεις ότι αυτό εννοούσα στα ποστ μου, λυπάμαι. Ναι τα ναρκωτικά δεν είναι το ίδιο με το κάπνισμα χωρίς να έχω αναφέρει πουθενά τπτ το θετικό στο κάπνισμα. Το ότι προσπαθείς να προλάβεις την απάντηση δε πάει να πει ότι η τοποθέτηση σου είναι έγκυρη.

Επιμένω ότι πάρα ταύτα, δεν έχεις δικαίωμα να ονοματίζεις που ακόμα περιμένω να μου εξηγήσεις το λόγο.
Δεν είδα πουθενά εγώ να βρίζω ή να ρίχνω επίθετα ''στολίδια'' σε κανέναν. Εσύ με ποιο δικαίωμα?

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Η νικοτίνη δεν είναι ναρκωτικό? Τεσπα δεν ασχολουμαι αλλο

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
Η νικοτίνη δεν είναι ναρκωτικό? Τεσπα δεν ασχολουμαι αλλο

Οχι, η νικοτίνη είναι δηλητήριο αν το ψάξεις έστω και λίγο.

Να περιμένω απάντηση ή θα αλλάζεις θέμα συνέχεια?

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Φυσικά και όλοι μπορούν να έχουν γνώμη στο τι είναι καλό ή κακό.Βαρύνουσα γνώμη όμως για το πόσο δύσκολο είναι να απεξαρτηθεί κάποιος ,φοβάμαι ότι μπορεί να έχει μόνο ο εξαρτημένος και φυσικά οι ειδικοί.Το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία και αυτό το παραδέχονται όλοι.Όμως αν για παράδειγμα έχετε τη συνήθεια να τρώτε συχνά κρέας σκεφτείτε ότι μια νηστεία την Μεγ.Βδομάδα δυσκολεύεσται να κάνετε ,πόσο μάλιστα να γίνετε χορτοφάγοι.Και μη μου πείτε άλλο το ένα ,άλλο το άλλο ,γιατί και το κρέας θέλει μέτρο ,ανεβάζει τη χοληστερίνη,τα τριγλυκερίδια,τα λιπίδια κλπ. και μακροπρόθεσμα ,όπως και το τσιγάρο κάνει ζημιά στον οργανισμό...Όμως παρ'όλο που τα ξέρουμε αυτά κάθε λίγο και λιγάκι με junk food στο χέρι είμαστε.Οπότε λίγη κατανόηση και από τη μεριά σας φίλοι μη-καπνιστές...Εγώ πάντως είμαι υπέρ της απαγόρευσης σε κλειστούς χώρους ακόμα και εάν χρειαστεί να τροποποιήσω τη διασκέδασή μου.
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Παράθεση
Οχι, η νικοτίνη είναι δηλητήριο αν το ψάξεις έστω και λίγο.
Οκ σ' αυτό έχεις δίκιο. Όμως προκαλεί την ίδια μορφή εξάρτησης με την κοκκαίνη και την ηρωΐνη. Οπότε το παράδειγμα που έφερα, δεν είναι καθόλου άκυρο, όπως είπες εσύ!
Ακόμα περιμένω κάποιο πειστικό επιχείρημα σχετικά με την μη απαγόρευση του τσιγάρου στους δημόσιους χώρους.

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
Η νικοτίνη από πολλές έρευνες όταν διακόψεις το τσιγάρο είναι για άλλες 10 μέρες εθιστική. Επιμένεις να μην μελετάς το μάθημα σου  ;)
Το παράδειγμα άρα είναι άκυρο καθώς ένας ηρωινομανής δεν απεξαρτιέται σε 10 μέρες.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Αυτό που είπα το διάβασα στη wiki οπότε μην είσαι τόσο σίγουρος για τα "μαθήματά" σου...

According to the American Heart Association, "Nicotine addiction has historically been one of the hardest addictions to break."

http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine
Πέρα απ' αυτό, χέστη νικοτίνη, θα πούμε κανένα επιχείρημα για το παθητικό κάπνισμα στους δημόσιους χώρους ?
« Τελευταία τροποποίηση: 05/05/08, 15:49 από moonchild* »

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
Δεν είπα ότι δεν εθιστική η νικοτίνη είπα ότι δεν είναι το ίδιο με τα ναρκωτικά. Βεβαίως είναι πολύ εθιστική αλλά καθαρίζει γρήγορα από τον οργανισμό καθώς οι νικοτεινικοί υποδοχείς άμα δεν προσλαμβάνουν νικοτίνη για περίπου 10 μέρες, ατροφούν και η σωματική εξάρτηση σταματάει.
Η ψυχολογική εξάρτηση από την άλλη είναι διαφορετική ιστορία και έγγειται στον καθέναν πόσο αντέχει ψυχολογικά όχι σωματικά.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Μια τελευταία ερώτηση. Είσαι γιατρός?

Αποσυνδεδεμένος parlats

• Μουσικοπαρμένος
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
    • Myspace
Οχι είμαι φυσιοθεραπευτής και ναι είμαι γαιδούρι που καπνίζω!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
Έχω την γνώμη ότι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία είναι παράλογη και καλώς κάνει η Ελλάδα που το μελετά. Διότι η Ελλάδα προσπαθεί να σταθμίσει αν το σχετικώς κακό των καρκινοσωλήνων υπερτερεί του σχετικού καλού τους!
Εάν δε λάβουμε υπόψιν μας ότι η σύμβαση για το καλό διαμορφώνεται από την άποψη που έχει η πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου, δεδομένου ότι η πλειοψηφία είναι καπνιστές, το τσιγάρο είναι σχετικώς καλό για την Ελληνική κοινωνία και δεν έχει το δικαίωμα η ΕΕ να εφαρμόζει επάνω μας σχετικώς φασιστικούς νόμους.

Εύγε λοιπόν στους Έλληνες, τους μόνους αντιστεκόμενους στην απολυτότητα πολίτες της ΕΕ!!!

ΥΓ. Για την ιστορία αναφέρω ότι έχει εφευρεθεί καπνοσωλήνας που εισάγει στον οργανισμό συγκεκριμένες δόσεις διεγερτικών - κατασταλτικών ουσιών που προσομοιάζουν κατά πολύ στην γεύση και δράσεις του "φυσικού" καρκινοσωλήνα χωρίς να προκαλεί όμως καρκινογέννεση, κρίθηκε όμως ασύμφορος οικονομικά και θάφτηκε.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος King Lui

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • "Have two bananas!!"
    • Προφίλ
    • King Lui
Και μη μου πείτε άλλο το ένα ,άλλο το άλλο ,γιατί και το κρέας θέλει μέτρο ,ανεβάζει τη χοληστερίνη,τα τριγλυκερίδια,τα λιπίδια κλπ. και μακροπρόθεσμα ,όπως και το τσιγάρο κάνει ζημιά στον οργανισμό...Όμως παρ'όλο που τα ξέρουμε αυτά κάθε λίγο και λιγάκι με junk food στο χέρι είμαστε.Οπότε λίγη κατανόηση και από τη μεριά σας φίλοι μη-καπνιστές...

Υπάρχει μια υπερτεράστια διαφορά ότι αν κάποιος τρώει κρέας δεν ανεβάζει και τη χοληστερίνη του διπλανού του αλλά μόνο τη δική του άσχετα αν μυρίσει λίγη τσίκνα. Αυτό νομίζω είναι και το νόημα όλης της κουβέντας.
"Experience is the name someone gives to his mistakes" - Oscar Wilde

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
Υπάρχει μια υπερτεράστια διαφορά ότι αν κάποιος τρώει κρέας δεν ανεβάζει και τη χοληστερίνη του διπλανού του αλλά μόνο τη δική του άσχετα αν μυρίσει λίγη τσίκνα. Αυτό νομίζω είναι και το νόημα όλης της κουβέντας.

[offtopic]
Είναι το ίδιο πράγμα...

Στην αρχή, θα σου έρθει μια υποψία τσίκνας...

ΜΕτά θα είναι εντονότερη...

Θα σου σπάσει τη μύτη....

Είναι ζήτημα λεπτών να πάρεις σβάρνα τη γειτονιά ψάχνοντας για λίγο κρέας.... Χειρότερα είναι, εθίζεσαι και απο απόσταση...
[/offtopic]
Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Και μη μου πείτε άλλο το ένα ,άλλο το άλλο ,γιατί και το κρέας θέλει μέτρο ,ανεβάζει τη χοληστερίνη,τα τριγλυκερίδια,τα λιπίδια κλπ. και μακροπρόθεσμα ,όπως και το τσιγάρο κάνει ζημιά στον οργανισμό...Όμως παρ'όλο που τα ξέρουμε αυτά κάθε λίγο και λιγάκι με junk food στο χέρι είμαστε.Οπότε λίγη κατανόηση και από τη μεριά σας φίλοι μη-καπνιστές...

Οπότε εσύ αυτό θέλησες να καταλάβεις από όλα αυτά που έγραψα...Το γυρνάω και εγώ στο χαβαλέ λοιπόν.
Υπέθεσε ότι εγώ έχω τέλεια ανεπτυγμένο το αίσθημα της αισθητικής.Εσύ πάλι ότι ντύνεσαι εντελώς κακόγουστα.Θα πρέπει να σου απαγορευθεί η είσοδος από όλους τους δημόσιους χώρους ,μέχρι να μάθεις να ντύνεσαι,γιατί μπορεί να μην κάνεις κακό στον εαυτό σου ,αλλά βλάπτεις εμένα που σε βλέπω.Μου ανεβάζεις την αρτηριακή πίεση και μακροπρόθεσμα ,αυτό θα είναι η αιτία για καρδιακές παθήσεις ή ακόμα και εγκεφαλικό.
Το νόημα της όλης υπόθεσης είναι ότι αμέσως βρήκες τη δικαιολογία για κάτι που κάνεις και είναι λάθος.Στη πυραμίδα της διατροφικής αλυσίδας το κρέας είναι κάτω κάτω.1 φορά τη βδομάδα το πολύ.Όμως εσύ με την απάντησή σου μίλησες ακριβώς σαν τον καπνιστή."Έλα μωρέ,φταίει ο εξαερισμός,φταίει το νέφος κλπ,κλπ.Έβγαλες την ουρά σου απ'έξω ,ότι η τσίκνα δεν βλάπτει τον διπλανό.Μπορεί να έχεις δίκιο στο συγκεκριμένο(παρ'όλο που βλάπτει γιατί καπνός είναι και αυτή και απελευθερώνονται καρκινογόνες ουσίες με την καύση),αλλά με το τρόπο ζωής σου επηρρεάζεις και τους άλλους να κάνουνε το ίδιο.Πως λέει "καλά αφού όλοι καπνίζουν" ,ισχύει και το "καλά ,αφού όλα τα παιδάκια πηγαίνουν στα goody's μαμά..."Το νόημα της παρέμβασής μου ήταν για να σας πω ότι εκτός από τις απαγορεύσεις υπάρχει και η κατανόηση και οι καλές συμβουλές.Όπως αυτή του Βραζίλη στην απάντηση που δίνει το link για βόηθεια σε όποιον θέλει να κόψει το τσιγάρο.
« Τελευταία τροποποίηση: 05/05/08, 19:11 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/