Ναι, περισσότερο το πρώτο, με παραδείγματα, ότι εσύ θέλεις.. πχ Οδηγός για Effects Μπάσου.. (πετάω σκόρπιες ιδέες..)- τι κάνει το καθένα για το μπάσο
- ποια είναι τα πρώτα που αξίζει να πάρεις
- πως συνδυάζονται βέλτιστα
- ποια δεν συνδυάζονται, ποια δεν κάνουν για μπάσο, λάθη που γίνονται συνήθως
- σειρά στην αλυσίδα
- είδη εφε για ποια είδη μουσικής
- κλπ..
Έχουν περάσει πάρα πολλά από τα χέρια σου και θα ήταν σημαντικό κέρδος για τους ενδιαφερόμενους. Προσάρμοσε το όπως εσύ θέλεις αναλογα με τον χρόνο που διαθέτεις.
Καταρχήν χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Θα κάνω κάτι για το παραπάνω, απλά ήθελα να το κάνω με ένα φίλο σε μορφή βίντεο για να γίνει πιο κατανοητό το τι κάνει το καθένα. Αλλά αυτή τη στιγμή είμαι με άσχημη τενοντίτιδα (& πιθανώς και άλλη ζημιά) από υπερκόπωση στον δεξί καρπό από την δουλειά. Επειδή έχει και πολύ όρεξη ο φίλος ελπίζω μόλις γίνει καλά το χέρι να το κάνουμε σύντομα, θα ξεκινήσω άλλο θέμα.
Προς τα παρ'ον 2-3 βιντεάκια για το πως ακούγοντε αυτά που έχω σε συνδιασμό.
Μαζευόμαστε που και που με δύο φίλους, τον Δημήτρη στα ντραμς και τον Γεράσιμο στην κιθάρα και τζαμάρουμε. Ποτέ κάτι συγκεκριμένο, ανάλογα με τα κέφια μας, άλλες φορές με περίεργους ρυθμούς, άλλες φορές με εφέ σε post rock μονοπάτια, άλλες φορές πιο hard rock ριφάκια, post metal, ανάλογα...
Συνήθως πιάνω εγώ ένα ή δύο ριφ που μου κατεβαίνουν εκείνο το δευτερόλεπτο (μετά από μισή ώρα δεν θυμάμαι τι έχω παίξει, χααχχα!), ακολουθούν τα παιδιά και αυτοσχεδιάζουν για κανένα πεντάλεπτο, μετά πιάνουμε κάτι άλλο. Άλλες φορες πάει μέτρια, που και που δεν πολυβγαίνει, και 2-3 φορές έχει πάει τόσο καλά που χτυπούσαμε τα κεφάλια μας γιατί δεν είχαμε κάμερα να το γράψουμε να κρατήσουμε τις ιδέες.
Τα παραακάτω βίντεο είναι γραμμένα με GoPro του κιθαρίστα, η οποιά είναι βασικά για action sports, ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε κάποιο Zoom Q3 HD ή κάτι τέτοιο.
Στο πρώτο δεν ακούγεται στην αρχή η κιθάρα γιατί τον είχα κάνει stand-by και μολις ειχε παρει τον ενισχυτη, πρώτη φορά λαμπάτο, και έψαχνε να δει τι έκανε, ενώ του την είχα κάνει εγώ. Τα ριφ οπως είπα είναι στην τύχη, και τη συνδεσμολογία στα πετάλια μόλις την είχα κάνει και είναι η παραπάνω. Ο κιθαρίστας είχε μόνο το Dime Crybaby που έχω αν θυμαμαι καλα.
Συγνωμη και παλι για τον κακο ηχο, οι εντασεις ηταν απιστευτες (παιζουμε με ear plugs) και η καμερα για αλλη χρηση.
jesusa122713jesusb122713jesusc122713