Εγω δεν ξερω ποιες ειναι αυτες οι προηγμενες χωρες τις οποιες συναγωνιζομαστε...
Εντάξει Άρη που δεν ξέρεις για ποιες χώρες μιλάμε...
Ακόμα και αν δεν συμφωνούμε πολιτικά και ιδεολογικά με την πλειοψηφεία των κατοίκων μια Δυτικής χώρας και προ πάντων, ακόμα και αν κατα γενική ομολογία η σημερινή καπιταλιστική και κεφαλαιοκρατική πολιτική των εν λόγω χωρών ευθύνεται για τις περισσότερες καταστροφές σε όλα τα πεδία παγκοσμίως, αυτό δεν πρέπει να σταθεί αρνητικός παράγοντας ως πρός το ότι αυτές οι χώρες έχουν μακράν ανώτερη και πιο ανεπτυγμένη Παιδεία από εμάς.
Οι δυτικές χώρες, ακόμα και αν κάποιοι διαφωνούν, έχουν καταφερει να κρατήσουν την Παιδεία τους σχετικά αμόλυντη από το πολιτικό και προπαγανδιστικό δηλητήριο. Και αυτό είναι φανερό, καθώς σε χώρες όπως πχ η Ιταλία που πριν κάποια χρόνια τύχαινε να αλλάζει κυβέρνηση κάθε 6μηνο, το Εκπαιδευτικό και Υγειονομικό σύστημα της έμεναν ανέγγιχτα από τις πολιτικές αλλαγές διότι ήταν σταθερά εδω και δεκαετίες. Μπορεί να μη διδάσκεται αυτούσια η Μαρξιστική φιλοσοφία, αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην τα θεωρήσουμε πολύ πιο προοδευτικά από τα δικά μας

.
Πέραν αυτού, τα ποσά που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση για το Εκπαιδευτικό Σύστημα δεν αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο τα ποσά που δίνονται ετησίως για τη Δημόσια Παιδεία σε ανεπτυγμένες δυτικές χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία ή η Γερμανία.Τα κρατικά σχολεία και πανεπιστήμια αυτών των χωρών δεν συγκρίνονται ως προς την οργάνωση, το επίπεδο αλλά και το βενηλεκές με τα εγχώρια πανεπιστήμια μας.
Και για να το πω εντελώς στεγνά, στην Ελλάδα προτιμάμε να κατατρώμε τον κρατικό προυπολογισμό με μίζες και ξέπλυμμα χρήματος και όχι να επενδύουμε σε φορείς και τομείς που θα αναπτύξουν εμάς, τη ζωή μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο. Πάει πολύ στο σπίτι του κρεμασμένου να μιλάμε για σκοινί και να σχολιάζουμε με στόμφο και πομπώδες ειρωνικά σχόλια τα κακώς κείμενα της Ελληνικής Εκπαίδευσης αλλά και τους Ελληνικού κρατικού μηχανισμού γενικότερα, όταν χάρη σε μας, τους πολίτες, αναπτύχθηκε και εδραιώθηκε ο δικομματισμός και η κληρονομική εξουσία.
Πάντα στα λόγια ως Έλληνες ήμασταν καλοί, και στους ευαγγελισμούς και σε κάθε λογής παροχολογίες, βρωμοδουλειες και κουτοπονηρίες. Και αυτό είναι η βασική μας διαφορά με τις ''ανεπτυγμένες'' δυτικές χώρες. Ότι μπορεί εκεί να είναι το κέντρο της παγκόσμιας εξουσίας, αλλά τουλάχιστον και οι κυβερνώντες και οι ψηφοφόροι και γενικά οι κάτοικοι των χωρών έχουν μάθει να μην είναι υπηρέτες του σήμερα, του καθημερινού και τρωτού μικρόκοσμου. Κάτι που ολοφάνερα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τη δική δμας φιλοσοφία ζωής, που κορυφώνει το παρόν, καταπατώντας και ασελγώντας στο παρελθόν, αδιαφορώντας παντελώς για το μέλλον.
Τελειώνοντας, καταλήγω ότι μόνο στραβός και άσχετος θα πρέπει να είναι καποιος για να μη βλέπει ότι το Εκπαιδευτικό μας σύστημα μπάζει από παντού και είναι γαγγραινιασμένο.Οπότε το να αναφέρουμε απλά τα προβήματα για ακόμα μία φορά δεν πρόκειται να βγάλει κάπου όπως δεν έβγαλε και τις άπειρες προηγούμενες φορές που τα συζητήσαμε στο φόρουμ αλλά και γενικά. Μήπως ήρθε καιρός να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να σταματήσουμε να αδολεσχούμε για πράγματα χιλιοειπωμένα παίρνοντας λίγο πιο σοβαρά το ζήτημα και κάνοντας πρακτικότερα πράγματα

Λέω εγω τώρα...