Αποστολέας Θέμα: ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ!!!  (Αναγνώστηκε 18498 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος faser

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Life is too short for bad tone
    • Προφίλ
    • faser
Απ: ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΑΣ!!!
« Απάντηση #50 στις: 02/09/08, 02:31 »
Δεν με κατάλαβες φίλε μου. Εννοώ την φιλοσοφική θεώρηση του υποκειμενισμού και του σχετικισμού, που οδηγεί σε αδυναμία συνενόησης.
Δεν τη βλέπω και πολύ ικανή τη θεώρηση που αναφέρεις να λειτουργήσει ως κίνητρο για να κάνει τον κόσμο να συμπεριφέρεται αδιάφθορα αλλά επειδή είμαι υπεπεισμένος ότι οι παραπάνω θεωρήσεις της "ανθρωποφαγίας" και του "pret-a-porter" που ανέφερα υπάρχουν και τροφοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό θα συμφωνήσω μαζί σου (στην ιδέα και όχι στα επιμέρους) ότι δίνονται "κίνητρα" για παράνομες πρακτικές.. Το ερώτημα παραμένει γιατί εμείς "τα καταπίνουμε αμάσητα"..

Και για ποιόν λόγο είναι δεδομένο για σένα ότι είμαστε όλοι διεφθαρμένοι? Για ποιόν λόγο να πρέπει ο αδιάφθορος να βγει και να πει "είμαστε διεφθαρμένοι όλοι"? Για ποιόν λόγο ο ηθικός να δεχθεί ανηθικότητα? Όχι φίλε μου, αυτές οι γενικεύσεις και η αβεβαιότητα περί του καταμερισμού της ευθύνης είναι που οδηγούν στην παρακμή και στην έλλειψη εμπιστοσύνης. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω προσωπικά και οι οποίοι μπορεί να μην είναι άγιοι αλλά δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις ως διεφθαρμένους και ανήθικους. Μάλιστα γνωρίζω πολύ λιγότερους διεφθαρμένους.
Μπορεί βέβαια να είμαι ο μόνος πολίτης αυτής της χώρας που του συμβαίνει αυτό.
Μην παίρνεις σαν παράδειγμα τον εαυτό σου και τους φίλους σου γιατί είτε επειδή τυχαίνει να έχεις διαλέξει τους φίλους σου σωστά είτε επειδή δεν υπέπεσε στην αντίληψη σου κάτι που να τους "ενοχοποιεί" δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η διαφθορά και στα χαμηλότερα κλιμάκια των πληθυσμών.. Όταν μιλάς κοινωνιολογικά, μοιραία θα κάνεις τις γενικεύσεις που εσύ τις προσάπτεις ως υπαίτιες για παρακμή και έλλειψη εμπιστοσύνης.. Δεν μπορείς να κρίνεις ομαδικές συμπεριφορές με παραδείγματα από τον περιορισμένο κοινωνικό κύκλο σου.. Αμέσως-αμέσως ανέφερα σε προηγούμενο post 4-5 παραδείγματα που δείχνουν ότι η διαφθορά είναι παντού αν βέβαια δεν την δικαιολογήσεις σαν μικρού βαθμού (ίσως και σαν τιποτένια μπροστά σε αυτά που βλέπουμε στα κανάλια) και δεν την ανάγεις στην κοινωνική θέση εκείνου που την πράττει..
Επειδή λοιπόν δεν ζω έξω από τον κόσμο και επειδή βλέπω καθημερινά ανθρώπινες συμπεριφορές έχω φτάσει στο συμπέρασμα ότι ο μέσος άνθρωπος αν μπορεί να κάνει κάτι για να ξεγελάσει το διπλανό του ή για να "ανεβεί με τον ανελκυστήρα" ενώ όλοι οι άλλοι "ανεβαίνουν απο τις σκάλες" (μεταφορά λόγου), θα το κάνει χωρίς δισταγμό.. Μπορεί να είμαι και πεσσιμιστής και το τόσο να το κάνω ΤΟΣΟ αλλά δεν είναι λίγες φορές που όταν διορθώνω τα υπέρ μου ρέστα τους περιπτεράδες εκείνοι με κοιτάνε λες και αντικρύζουν τον ον που ήρθε από τον Άρη..
« Τελευταία τροποποίηση: 02/09/08, 02:34 από faser »

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #51 στις: 02/09/08, 10:18 »
- "Όλοι οι πολιτικοί μας κλέβουν, το κράτος μας κλέβει"
- "Να το κλέψουμε κι εμείς! Μη μας περνάνε για χαζούς"
- "Και ποιος θα πληρώσει για κοινωνικές παροχές και άλλα έξοδα του κράτους;"
- "Οι 'άλλοι', τα κορόιδα!"

Αυτή η νοοτροπία οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο είναι δύσκολο να διαφύγουμε.
Αντί να παλεύουμε για ένα κράτος δικαίου, παλεύουμε για να σώσουμε το τομάρι μας και ας πάνε να πνιγούν οι άλλοι.

Μερικοί δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι πληρώνετε την είσοδο στο σύστημα των ΜΜΜ, και δεν τα "νοικιάζετε" για 1½ ώρα. Σε άλλες χώρες υπάρχουν μπάρες στην είσοδο των ΜΜΜ και τα εισιτήρια είναι ηλεκτρονικά, οπότε δεν τίθεται θέμα επαναχρησιμοποίησης του εισιτηρίου.

Μια και σας αρέσουν τα παραδείγματα, πάρτε κι άλλα:
* Αν μπαίνουμε σε ταξί που έχει ήδη πελάτη, δεν θα πληρώσουμε, αφού το ταξί θα πήγαινε προς τον δρόμο μας έτσι κι αλλιώς.
* Αν βγαίνουμε από ταξί και εκείνη τη στιγμή το πάρει άλλος, δεν πρέπει να ξαναπέσει η ταρίφα αλλά το ταξίμετρο να συνεχίσει από εκεί που ήταν.
* Αν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο και πάρουμε τον σύντροφό μας στα γόνατα, δεν χρειάζεται να πληρώσει εισητήριο αφού χρησιμοποιούμε ένα κάθισμα.
* Αν ταξιδεύουμε με πλοίο της άγονης γραμμής που δεν έχει κόσμο, δεν πληρώνουμε γιατί το πλοίο θα πήγαινε έτσι κι αλλιώς και επίσης τα μερικές δεκάδες κιλά του σώματός μας δεν επιβαρύνουν τα έξοδα κίνησης του πλοίου. Άλλωστε, τα δρομολόγια επιδοτούνται.
* Σε συναυλίες/κινηματογράφο/σχολές/φροντιστήρια/κλπ, αρκεί να πληρώσει ένας και οι υπόλοιποι να παρακολουθήσουν τσάμπα.
* Στην καφετέρια/εστιατόριο αρκεί να παραγγείλει μόνο ένας από την παρέα, αφού είτε ένας είτε πολλοί, ένα τραπέζι δεσμεύουμε. Όταν φύγουμε παραχωρούμε το τραπέζι μας στον επόμενο πελάτη, ο οποίος δεν χρειάζεται να παραγγείλει τίποτα, αφού θα μπορούσαμε να είχαμε συνεχίσει να καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι για παραπάνω ώρα.
* Στον οίκο ανοχής, αν υποθέσουμε ότι διαθέτουμε 30 λεπτά, μπορούμε να "τελειώσουμε" σε 15' και μετά να καλέσουμε τον φίλο μας για να "τελειώσει" κι αυτός τσάμπα στα 15' που απομένουν. Ή να κάνουμε "τη δουλειά μας" ταυτόχρονα, πληρώνοντας μία "ταρίφα", αφού μόνο μία κοπέλα απασχολούμε.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: 02/09/08, 16:03 »
Μερικοί δεν μπορείτε να κατανοήσετε ότι πληρώνετε την είσοδο στο σύστημα των ΜΜΜ, και δεν τα "νοικιάζετε" για 1½ ώρα. Σε άλλες χώρες υπάρχουν μπάρες στην είσοδο των ΜΜΜ και τα εισιτήρια είναι ηλεκτρονικά, οπότε δεν τίθεται θέμα επαναχρησιμοποίησης του εισιτηρίου.

Εάν πληρώναμε την είσοδο τότε θα υπήρχε μία ενιαία τιμή εισιτηρίου και όχι διάφορες όπως και τώρα. Και μην συγκρίνεις σε παρακαλώ με το θέατρο όπου πληρώνεις άλλη τιμή για την πλατεία και άλλη για τον εξώστη!
Είπαμε, τέρμα στην διαφθορά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε να μας καβαλάνε κι όλας.
Για να κλείσω την συζήτηση, όλα εξαρτώνται από την σύμβαση που κάνεις πριν δεχθείς μια υπηρεσία. Για παράδειγμα, αλλά εστιατόρια χρεώνουν ξεχωριστά το κάθε ποτό, σε άλλα με ένα εισιτήριο μπορείς να πιείς όσο χωράει το στομάχι σου. Όμως το ξέρεις από πριν, πριν μπεις μέσα.

Και επιτέλους ας μας πει κάποιος νομικός αν αυτή η πρακτική είναι παράνομη. Και αν είναι παράνομη ας διωχθεί και ας μην επαφίεστε στο ηθικό μέρος του ζητήματος διότι όπως έχετε κατ' επανάληψη πει, αυτά τα πράγματα είναι υποκειμενικά, ο καθένας έχει και μια διαφορετική άποψη οπότε κάθε συζήτηση είναι περιττή.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος MechMech

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: 02/09/08, 16:33 »
Να μας πει καποιος νομικος αν ειναι παρανομη αυτη η πρακτικη...?

Μην με κανετε και γελαω ρε παιδια....

Εσυ τι λες να ναι, νομιμη?

Οπως πολυ ωραια το εθεσε ο Βραζιλης, το εισητηριο παραχωρει σε εναν το δικαιωμα να ΜΠΕΙ στο ΜΜΜ, και του επισημαινει οτι μπορει να παραμεινει μεχρι 1,5 ωρα.
Δεν ειναι "χρονος ομιλιας" το εισητηριο, να μιλησει μ αυτο οποιος θελει για μιαμιση ωρα....

ΥΓ @ FSL:
Το ποστ του Βραζιλη θελει πειραγμα.... ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 02/09/08, 16:35 από MechMech »

Αποσυνδεδεμένος schizm

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: 02/09/08, 18:32 »
Έχω συγκινηθεί από αυτήν την άδολη υπεράσπιση των κρατικών μέσων μεταφοράς και κατ' επέκταση από το γενικότερο καλό που τόσο απροκάλυπτα ζημιώνουν ορισμένοι Ρομπέν Των Δασών. Πραγματικά ο ΟΑΣΑ έχει μπει μέσα από τους μυριάδες ανήθικους παραβάτες/επαναστάτες που ακολουθούν τέτοιες πολιτικές κι όχι από τα λαμόγια που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα, που χτίζουν θέρετρα αναψυχής και τροφοδοτούν παχυλούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Προφανώς αυτά συνιστούν κίβδηλους λαϊκισμούς.

Αυτό που μάρανε την Ελλαδίτσα είναι οι αμαρτωλές νοοτροπίες όσων διαμοιράζονται τα εισιτήριά τους, τρέφοντας την λογική ή παράλογη πεποίθηση πως χτυπάνε το σύστημα. Αφού λοιπόν το λύσαμε κι αυτό, ας ασχοληθούμε και με τα ασήμαντα των άνωθεν κρατικοδίαιτων.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: 02/09/08, 18:51 »
Τα πράγματα στην Ελλάδα θέλουν ριζική αλλαγή επειδή όπως προείπαν οι τακτικές "μασήματος" δημόσιου χρήματος και η λογική του ωχαδερφισμού είναι ένας φαύλος κύκλος....
μπορεί να γίνει όμως ποτέ αυτό?

Αποσυνδεδεμένος Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • So much to think, and so little beer....
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: 02/09/08, 20:18 »
Έχω συγκινηθεί από αυτήν την άδολη υπεράσπιση των κρατικών μέσων μεταφοράς και κατ' επέκταση από το γενικότερο καλό που τόσο απροκάλυπτα ζημιώνουν ορισμένοι Ρομπέν Των Δασών. Πραγματικά ο ΟΑΣΑ έχει μπει μέσα από τους μυριάδες ανήθικους παραβάτες/επαναστάτες που ακολουθούν τέτοιες πολιτικές κι όχι από τα λαμόγια που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα, που χτίζουν θέρετρα αναψυχής και τροφοδοτούν παχυλούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Προφανώς αυτά συνιστούν κίβδηλους λαϊκισμούς.

Αυτό που μάρανε την Ελλαδίτσα είναι οι αμαρτωλές νοοτροπίες όσων διαμοιράζονται τα εισιτήριά τους, τρέφοντας την λογική ή παράλογη πεποίθηση πως χτυπάνε το σύστημα. Αφού λοιπόν το λύσαμε κι αυτό, ας ασχοληθούμε και με τα ασήμαντα των άνωθεν κρατικοδίαιτων.
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ!!!
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!!!

Με τόσα "μπράβο" και τόσα χαϊδέματα στα αυτιά, τη Δευτέρα, δε περιμένω κάτι λιγότερο απο Ρωμαϊκό όργιο...

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: 02/09/08, 22:06 »
Να μας πει καποιος νομικος αν ειναι παρανομη αυτη η πρακτικη...?

Μην με κανετε και γελαω ρε παιδια....

Εσυ τι λες να ναι, νομιμη?

Δεν γνωρίζω, νομίζω πως το ξεκαθάρισα. Προτιμώ να μην εκφέρω γνώμη σε άγνωστα θέματα και να ζητάω την γνώμη ειδικών.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω: Ας υποθέσουμε πως δεν άφηναν τα εισιτήρια στα ακυρωτικά μηχανήματα και τα πέταγαν έξω από το σταθμό. Αν κάποιος μάζευε αυτά τα εισιτήρια και τα χρησιμοποιούσε θα ήταν παράνομος ή θα συνείσφερε στην προσπάθεια για την αναστροφή του φαινομένου του θερμοκηπίου? (Καταλαβαίνετε: Λιγότερα εισιτήρια, λιγότερο χαρτί, λιγότερα κομμένα δένδρα κοκ)

Κάθε σύστημα έχει την εγγενή του αδυναμία. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι σχεδιαστές του, δεν είναι κουτοί βέβαια. Μέσα λοιπόν στο κόστος του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται και το κόστος αυτής της πρακτικής. Όπως ακριβώς μέσα στο κόστος του επώνυμου προϊόντος συμπεριλαμβάνεται το κόστος διαφήμισης.
Οι σχεδιαστές γνωρίζουν πολύ καλά - με μικρές αποκλίσεις - από πριν, ποιό ποσοστό των χρηστών θα ακολουθήσει αυτήν την πρακτική. Όπως ακριβώς γνωρίζουν οι εταιρίες στοιχημάτων το ποσοστό των άνθρώπων που θα κερδίσουν και ποιά θα είναι τα κέρδη τους. Και βέβαια μέσα στο κόστος των τυχερών παιχνιδιών - λαχείων για παράδειγμα - συμπεριλαμβάνεται και το κόστος πληρωμής, από την εταιρεία στοιχημάτων, αυτών που θα κερδίσουν.

Αν λοιπόν κάποιος προτείνει σ' αυτόν που έχει την έφεση να ακολουθήσει αυτήν την πρακτική, να μην το κάνει για μην να ζημιωθεί το κράτος, είναι ανάλογο με το να προτείνει στον πρώτο τυχερό του κρατικού λαχείου να μην πάρει τα λεφτά του για να μην ζημιωθεί το κράτος, ή σ' αυτόν που κέρδισε το τζακ ποτ στο λοττο να δωρίσει τα κερδισμένα για να μην ζημιωθεί ο ΟΠΑΠ (Είναι ακόμα κρατικός ή έχει ιδιωτικοποιηθεί?)

Μια πολύ απλή πρακτική της μετρο θα ήταν να έχει μπάρες στην έξοδο και να βγαίνεις μόνο αν παραδώσεις το εισιτηριό σου. Μια πολύ απλή μέθοδος, πολύ εύκολη στην εφαρμογή της, και θα μας γλύτωνε από το να βαυκαλιζόμαστε.

Δεν το κάνουν όμως, γιατί? Πολύ απλά διότι έχουν το δέλεαρ της σύμβασης με τον πελάτη των πολλαπλών διαδρομών με ένα εισιτήριο σε ελκυστική τιμή σε σχέση με πολλά απλά. Από αυτό κερδίζουν περισσότερα και διαφημίζουν και το μέσον ανέξοδα.
Απλά πράματα.
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: 02/09/08, 22:19 »
Δεν το κάνουν όμως, γιατί? Πολύ απλά διότι έχουν το δέλεαρ της σύμβασης με τον πελάτη των πολλαπλών διαδρομών με ένα εισιτήριο σε ελκυστική τιμή σε σχέση με πολλά απλά. Από αυτό κερδίζουν περισσότερα και διαφημίζουν και το μέσον ανέξοδα.
Απλά πράματα.

μήπως επειδή θα κόστιζε πολλά περισσότερα από τα ελλείματα (πολλών χρόνων) που έχουν από αυτή την τακτική??