Δεν ξέρω αν το'χετε καταλάβει, αλλά προφανώς κανένας δεν νοιάζεται για μια επανάσταση, τουλάχιστον απ'αυτά που βλέπω στη χώρα μας, μια και δεν υπάρχει λόγος, όταν κυριαρχεί μια ωραιότατη κεκαλυμμένη "αναρχία". Και με το αναρχία εννοώ το εξής:
- Δεν υπάρχουν νόμοι. Ότι μπορεί να γίνει παράνομα (σχεδόν τα πάντα δηλαδή), γίνεται.
- Δεν υπάρχει δημόσια τάξη. Και μ'αυτό εννοώ την αστυνομία, κατά κύριο λόγο. Μερικά παραδείγματα. Ο τυπάς που πέρασε με κόκκινο, ο τυπάς που κάνει κόντρες, ο τυπάς που τρέχει με 200 όταν το όριο (και ο κατσικόδρομος) λέει 90, μέχρι τους πυροβολισμούς σε ώρα αιχμής στην Αριστοτέλους, όπου η αστυνομία αποφάσισε να επέμβει αφού είχε τελειώσει το πανηγύρι. Με συγχωρείτε αλλά δεν νιώθω προστατευμένος.
- Το αιώνιο βύσμα. Πολύ απλά πράγματα, αλλά εξηγώ. Πλέον το πολυπόθητο δημόσιο, και η πρόσληψη σ'αυτό, είναι καθαρά θέμα γνωριμιών, φιλιών και γλυψίματος. Αξιοκρατία? ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ ! ! !
- Παραπληροφόρηση/Απόκρυψη-θάψιμο σημαντικών θεμάτων/Απόλυτα εξαγορασμένα ΜΜΕ. Ότι θέλει προβάλλει ο καθένας, ή μάλλον ότι τον πληρώνουν να προβάλλει, και κατά τ'άλλα ο κόσμος τα γράφει όλα εκεί που το μελάνι έχει την τιμητική του, κι αισθανόμαστε και ωραία. Περαιτέρω δεν λέω, και δεν θα πώ.
- Η νοοτροπία του τύπου "όλη βδομάδα δουλειά σαν το σκυλί, το σάββατο τα σπάμε στα μπουζούκια, την κυριακή ξεκούραση και πάλι απ'την αρχή". Όταν το μόνο πράγμα που φαίνεται να απασχολεί ένα λαό, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, είναι τα μπουζούκια, το φαί, το ποτό και το ξύσιμο, καταλαβαίνεις πως μια επανάσταση, αναίμακτη ή όχι, είναι απλά ανέφικτη.
- Παιδεία. Όταν αναγκάζεται ο κάθε γονιός να πληρώνει από 3500€ το χρόνο για να μάθει το παιδί αυτά που υποτίθεται θα'πρεπε να μαθαίνει στο σχολείο, τότε καταλαβαίνουμε πως από αυτόν τον τομέα δεν πρόκειται να δούμε προκοπή. Πόσο μάλλον όταν τα κριτήρια για την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η άπταιστη παπαγαλία, και όχι η πραγματική γνώση.
- Τέλος (έχει κι άλλα απλά δεν θέλω να εμβαθύνω), είναι η ειδήσεις γνωστού καναλιού, που μόνο σε ειδησεις δεν φέρνουν. Όχι πως και τα άλλα κανάλια προβάλλουν κάτι της προκοπής, αλλά το αντιπαρέρχομαι. Αν προσέξετε τις συγκεκριμένες ειδήσεις, μάλλον θα καταλάβετε τι ακριβώς έχει καταντήσει να είναι η ελλάδα. Και ο νοών νοήτω.
Έχοντας, λοιπόν, υπ'όψιν τα άνωθι, για μένα επανάσταση δεν παίζει. Κι επειδή καθ'όπως φαίνεται η κατάσταση είναι "κάθε πέρσι και καλύτερα", τη γνώμη μου την ξέρετε.
Όσον αφορά παραέξω, χωρίς να έχω την, ίσως τυφλή, "εισαγόμενη" ελπίδα ότι όλα είναι τέλεια, ουτοπικά κλπ., πιστεύω πως η κατάσταση των πιο ανεπτυγμένων (σε κάθε τομέα) χωρών, δεν δίνει στον εκάστοτε λαό την αφορμή να ξεκινήσουν ν'αυτομολούν και να επαναστατούν. Στο κάτω κάτω, ότι δίνεις παίρνεις. Και πάλι, ο νοών νοήτω. Κατ'εμέ πάντως, χώρες όπως Σουηδία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική κλπ. κλπ. κλπ. δεν έχουν καμία μα ΚΑΜΙΑ σχέση με την ελλάδα. Τέλεια ΔΕΝ είναι σίγουρα, αλλά είναι σαφώς καλύτερα.
Και τώρα το disclaimer, γιατί δεν έχω καμία όρεξη να διαπληκτίζομαι με κανέναν. Τα άνωθι γραφόμενα είναι καθαρά η άποψή ΜΟΥ, και όποιος δεν την πιστεύει/ενστερνίζεται είναι ελεύθερος να το κάνει. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους έλληνες στο κείμενο από πάνω, αλλά σε μια, κατά τη γνώμη μου, τεράστια μερίδα τους. Αυτά! Peace!
