Όταν κάνεις 45.000-50.000 χιλιόμετρα το χρόνο όπως εγώ (όχι δεν είμαι ταξιτζής) είναι δύσκολο να πεις "δεν χρειάζομαι αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις μου..."

Παρ' όλα αυτά συμφωνώ με όσους προσπαθούν να το χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερο και ειδικά σε μεγάλες πόλεις.
Ο Έλληνας είναι γνωστό "ψώνιο" όσον αφορά το αυτοκίνητο και πολλές φορές βγάζει όλα τα κόμπλεξ που κουβαλάει εκεί. Γι' αυτό και έχει χαρακτηριστεί προέκταση του ανδρικού μορίου (και ειδικότερα του μικρού σε μέγεθος...).
Πέρα όμως από πλάκα, το αυτοκίνητο για πολλούς είναι πάθος, όπως για κάποιους άλλους είναι η κιθάρα (ονόματα δεν λέμε), το κυνήγι, ο αθλητισμός, κλπ. Όταν το πάθος είναι "υγιές" δεν με χαλάει καθόλου. Το αντίθετο. Όταν όμως συνδυάζεται με τη βλακεία, όπως πχ ο κάφρος που αρπάζει το τιμόνι στο χέρι του και μαζί του βγαίνει κι ο χάρος παγανιά (βλέπε και θέμα με τον ποδηλάτη που σκοτώθηκε στη Βαρυμπόμπη) τότε με ενοχλεί και είμαι κάθετα αντίθετος.
Οδηγώ 23 χρόνια και έχω οδηγήσει ότι μπορείτε να φανταστείτε μέχρι αξίας ας πούμε 70-80.000 €.
Θα διαφωνήσω με το φίλο ότι η άνεση ενός SUV στην κατηγορία που αναφέρει είναι καλύτερη από αυτή ενός σεντάν στα ίδια χρήματα. Πίστεψέ με δεν συγκρίνονται! Ακόμη και ακριβότερα SUV, πχ BMW X3 (το οδηγούσα όλο το καλοκαίρι) δεν έχουν την άνεση πολύ φθηνότερων σεντάν.
Εγώ οδηγώ ένα "γερμανικό" σεντάν γιατί η ασφάλεια που νιώθω με αυτό το αυτοκίνητο δεν συγκρίνεται με όποια άλλα έχω οδηγήσει. Και έχοντας δει πάρα πολλά τα ματάκια μου στους δρόμους τόσα χρόνια, είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι τα αυτοκίνητα είναι απλά και μόνο ΚΩΛΟΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!