p.s εγω τραβαω με μια eos d450 18-55....επειδη με τρωει η τσεπη μου ειμαι για zoom φακο λογικα 55-250...να παω για canon η sigma..εχει κανεις να προτεινει τπτ αλλο για φακο οικονομικο
Πήρες Eos τελικά, έ; Πολύ καλή επιλογή, δεν θα το μετανιώσεις..
Τώρα όσον αφορά τα τεχνικά, δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες του στυλ, ας πούμε, ότι οι φωτογραφίες σου έχουν λίγο θόρυβο ή ότι για να επιτύχεις καλύτερες βραδινές λήψεις θα πρέπει να αυξήσεις το άνοιγμα του κλείστρου ή να επιλέξεις μεγαλύτερο exposure, κ.λπ. γιατί στο κάτω-κάτω η φωτογραφία είναι hobby και πέραν τούτου δεν υπάρχει καλύτερος δάσκαλος από το trian 'n' error.. Αυτό που όμως παρατηρώ σε πολλές φωτογραφίες είναι το πολύ cluttered σκηνικό από πίσω.. Δηλαδή αν θέλεις να φωτογραφήσεις ένα συντριβάνι, καλό θα είναι να βρεις την κατάλληλη θέση έτσι ώστε να το απομονώσεις εντελώς, χωρίς να φαίνονται κτίρια, ζωάκια, άνθρωποι και άλλα διάφορα γιατί έτσι άθελα σου διασπάς τη προσοχή εκείνου που θα δει τη φωτογραφία σου.. Στην φωτογραφία ισχύει το less is more.. Η μόνη περίπτωση που μπορούμε να φωτογραφίσουμε κάτι σε μεγαλύτερη κλίμακα είναι όταν φωτογραφίζουμε ένα ομοιόμορφο σκηνικό όπως ένα μακρύ ποτάμι ή ένα δάσος.. Επίσης όμορφο αποτέλεσμα προκύπτει όταν παίζουμε με τις γωνίες, δηλαδή όταν δεν φωτογραφίζουμε κάτι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι μας, στο ύψος των ματιών μας, αλλά κάτι το οποίο είναι από πάνω μας ή από κάτω μας.. Τέλος, τα δεντράκια μπορεί να είναι όμορφο εφφέ σε μια φωτογραφία αλλά δεν θα πρέπει να κρύβουν το αντικείμενο που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, οπότε η μάχη για το κατάλληλο "πόστο" ανάβει για τα καλά σε τέτοιες περιπτώσεις..
Keep it up, all of you.. Ωραίες pics