Κατ'αρχάς να πω ότι το θέμα είμαι σίγουρος ότι θα μεταφερθεί στο " Άνθρωπος και ζωή". Συμφωνώ κι εγώ με τον φίλο το Στέργιο ότι σαν ποίημα έχει τα ...χάλια του!

Πως σου'ρθε φίλε Χοληδόχε να το βάλεις εδώ;

4 λόγοι λοιπόν να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί, ακόμα και με αυτές τις προυποθέσεις που αναφέρεις...
Να πω ότι οι λόγοι μπορεί να φανούν εγωιστικοί, αλλά τι να κάνουμε και ο εγωισμός είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής...
1) Η ανάγκη της διαιώνισης των γονιδίων. Υπάρχει σε κάθε άνθρωπο, είναι φυσικά ανάγκη και όσο εγκεφαλικός ή επιφανειακός να είναι κάποιος, είναι κάτι που αργά ή γρήγορα το αντιμετωπίζει. Ο άνθρωπος μην ξεχνάμε ότι βασικά παραμένει ένα ζώο, όσο και αν αισθάνεται "ανώτερος" από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο...
2) Η ανάγκη του να δημιουργήσεις έναν άνθρωπο που θα τον αγαπάς απόλυτα, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς προυποθέσεις. Πιστεύω ότι μόνο αυτή η σχέση μπορεί να σε κάνει να βιώσεις την εμπειρία της αγάπης ολοκληρωτικά.Και αυτό είναι κάτι που όλοι το ζητάμε, είτε το λέμε, είτε το παραδεχόμαστε, είτε όχι.
3) Η ανάγκη του να επεκτείνεις τα όρια της σχέσης σου με τον/την συντροφό σου ως εκεί που μπορούνε να φτάσουνε. Το ότι φαντασιωνόμαστε με τη συγκεκριμένη γυναίκα ή άντρα μιά οικογένεια. Ουσιαστικά η ανάγκη της οικογένειας δηλαδή, αυτής της μικρής αγέλης, που είναι δική σου και σου προσφέρει ένα σωρό χαρές και κάποιες λύπες βέβαια , αλλά και ένα αίσθημα δύναμης και ασφάλειας.
4) Η ανάγκη του να αφήσεις το "στίγμα'" σου σε αυτή τη γή. Μιά μορφή "αθανασίας" λοιπόν που δημιουργείτε με την ψευδαίσθηση, ότι όταν θα έχεις πεθάνει , θα συνεχίσεις να υπάρχεις μέσα από τα γονίδια, αλλά και την ανάμνηση των απογόνων σου.
Ζήτησες 4 λόγους λοιπόν. Θα μπορούσα να γράψω κι άλλους. Ξέρω ότι το σχόλιό σου πιθανότατα ήταν για να ξεκινήσει μιά συζήτηση περί κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων αυτής της ιστορίας που λέγεται τεκνοποίηση. Και υπαρχουν σίγουρα τέτοιοι παράμετροι. Πιστεύω όμως ότι τα ανθρώπινα ένστικτα, τελικά επικρατούν και του χαμηλού εισοδήματος και της όποιας κοινωνικής αδικίας. Κι αυτό φυσικά συμβαίνει για να υπάρχει ο άνθρωπος και για να μην "αυτοκτονήσει", επιλέγοντας κατ'όπιν "ωρίμου σκέψεως" να μην ξαναφέρει κανένα παιδί σε αυτό το "παλιόκοσμο"