Φίλε χοληδόχε επειδή βλέπω πως δεν..."ψήνεσαι" με τίποτα {πλάκα κάνω

}θα προσπαθήσω να στα πω κάπως πιο...απλά και καθημερινά,για να μη νομίσεις ότι προέρχονται από κανέναν...σαλονάτο (που λέει κι ο φίλος ιππέας!!!) που αμπελοφιλοσοφώντας και εκ του ασφαλούς αερορητορεύοντας δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα...Λοιπόν:
Οταν η ζωή είναι ολόκληρη μπροστά σου για να αποφασίσεις μα εσύ με το ταίρι σου δεν ξέρεις από που να...αρχίσεις
Οταν ξεκινάς περιμένοντας τις "κατάλληλες συνθήκες". Οταν μπαίνει μια μια η καρέκλα μεσα στο νοικιασμένο σπίτι, έτσι γιατί κάπου πρέπει να καθίσεις για να...φας. Οταν τα κομμάτια της οικοσκευής μπαίνουν κι αυτά σε βάθος...χρόνων και αμέτρητων δόσεων και το Εβερεστ φαντάζει ένας λοφίσκος μπροστά στην ημερομηνία του γάμου σου.
Οταν δεν ξέρεις που να ακουμπήσεις το σώμα σου από τους πόνους της κούρασης και παραπατάς απο την έλλειψη ύπνου. Οταν σε προσπερνούν τα χρόνια και οι "προυποθέσεις"που περίμενες (χα!) δεν λένε να έρθουν, παρά τους ολοένα και αυξανόμενους κόπους σου. Οταν για τις "συνθήκες" (που εσυ τις περιμένεις καλυτερες για να κάνεις παιδί) κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί (και ιδίως αυτοί που θα έπρεπε!!) ότι δε θα χειροτερεύσουν στο μέλλον. Οταν όλα "συνομωτούν" (και ειδικά οι..."αρμόδιοι" που πλουτίζουν!!) στο να πεθαίνει κάθε ελπίδα σου ( Τα περί συνωμοσίας του σύμπαντος για να...πετύχουμε αυτό που θέλουμε βρίσκονται μόνο μέσα στο κεφάλι του...Κοέλιο!). Οταν ΕΣΥ πληρώνεις από το ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΣΟΥ, με όλους αυτούς τους κόπους που αναφέρω, το 5χίλιαρο η και παραπάνω του κάθε κρατικοδίαιτου, (για να μπορεί αυτός αν γουστάρει νακάνει ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ) ΟΧΙ με ΜΟΝΑΔΙΚΟ γνώμονα την προσφορά του αλλά και με επιχείρημα ότι "έφαγε τα χρόνια του στα...θρανία" λες και ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ τον έβαλες να σπουδάσει χωρίς να είναι ΔΙΚΗ του επιλογή, ενώ κάποιοι άλλοι που τελείωσαν κάποια άλλα μη "εμπορεύσιμα" θρανία, τυλίγουν σουβλάκια, η τρέχουν με μηχανάκια για delivery, και κάποιοι άλλοι που ΔΕΝ ήταν ΔΙΚΗ τους επιλογή να μην σπουδάσουν είναι ισόβια καταδικασμένοι στον βασικό, στο δούλεμα και τη χλεύη, του κάθε μπαλκονάτου που το ΜΟΝΟ που πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική του καριέρα και φιλοδοξία, αλλά και την ειρωνία και υποτίμηση του κάθε ηλίθιου που τον κρίνει από το...επάγγελμά του!!
Οταν με όλη αυτή την πάλη ξαφνικά βλέπεις στον καθρεφτη ότι πληθύναν οι ασπρες τρίχες στους κρόταφους, και αυτό το απίστευτα απέραντο μπ....έλο που περιγράφω και σε περιβάλει ΔΕΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ, να κάνεις ίσως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα για το οποίο ΑΞΙΖΕΙ να παλεύει κάποιος πέρα απο σύζυγο γονεις αδέρφια, αυτό για το οποίο χρόνια ονειρεύεσαι εσύ και η/ο σύντροφος και πολεμάς με χίλιους κόπους να φέρεις τις συνθήκες, αυτό που λαχταράς και η ΦΥΣΗ δώρο σου έδωσε (και αυτο το εκτιμουν καλυτερα όσοι έχουν προβλήματα στο να κανουν παιδι και ξοδευουν σημαντικα ποσά), και ένα σωρο άλλα "ΟΤΑΝ" (που τι να...πρωτοθυμηθώ) τοτε ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ σου μένουν:
Η να συγκεντρώσεις όσες εγκεφαλικές ψυχικές, διανοητικές δυνάμεις η φύση σου δωσε, ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ που σαν πελώρια κραυγή θα πει: " Γ....άω και τις προυποθέσεις και τις προοπτικές, μα και τις δικές σας υποσχέσεις που δίνατε και στον...προπάππο μου, και τα ψεύτικα "καλυτερά σας αύριο" που φτιάχνετε ΜΟΝΟ για τα δικά σας παιδιά, σας χ...ω πατοκορφα, εσάς και τις φιλοδοξίες σας αν θα σας δει η όχι η καλή σας γυναικούλα πρωθυπουργό, η βουλευτή η πλανητάρχη, φτυνω καταμουτρα το υποκριτικο και προεκλογικο ενδιαφερον σας, ΔΕΝ προλαβαίνω ΔΕΝ έχω άλλο χρόνο να περιμένω, ΥΠΑΡΧΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΠΟΚΤΩ ΙΕΡΟ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΔΙΝΩ ΧΑΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΟΥ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ (γιατί μέχρι να το κάνεις σκέφτεσαι εσένα και τα δικά σου "θέλω", μετά όμως είναι αλλιώς!!)
Η ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ με ο,τι αυτό συνεπάγεται (είπαμε το να το αρνηθεις για ιδεολογικούς και ένα σωρό άλλους λόγους είναι σεβαστό αλλά είναι διαφορετικό αφου εδώ συζητάμε για υλικα εφόδια).
Ευχομαι η ΟΠΟΙΑ επιλογή να είναι με τη βαθειά σου θέληση φίλε μου.
Και κάτι τελευταίο: Ο,ΤΙ μα Ο,ΤΙ έχεις νιώσει μέχρι τώρα είτε σαν παιδί, είτε βλέποντας του αδερφού σου το παιδί η για οτιδήποτε άλλο απλά ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ μπροστά σε αυτό που θα νιώσεις ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ! Αυτα δεν περιγράφονται! Να μην πω για τι δυναμεις θα αποκτησεις...Οι πιο πολλές δυσκολιες που σε προβληματίζουν και τα ρίσκα να ξέρεις ότι ισχύουν για την πλειοψηφία, μερικά μάλιστα ενδεχόμενα ισχύουν για ΟΛΟΥς ως πιθανά.
Μονο ψαξε να δεις αν θελεις.
Αυτά φίλε μου...