Γαβριηλ ισως να εριχνες μια ματια στην Tremonti (αν δεν την εχεις δει ηδη) που πιστευω οτι ειναι ποιοτικα λιγο καλυτερη απο τις υπολοιποιες της SE σειρας....δε ξερω αν εχει τα ιδια θεματα σε nut/κλειδια αλλα μου αφησε την καλυτερη εντυπωση σε σχεση με τις ''αδελφες'' της....κατα τ'αλλα τα 'χουμε πει... 
Κώστα είδα την Tremonti και ο ήχος της SG-ίζει αρκετά. Αν ήταν πιο χοντρό το σώμα της ίσως να την προτιμούσα. Επίσης για κάποιο λόγο προτιμώ την unbound ταστιέρα της SE. Τα κλειδιά και το nut είναι όντως για τα πανηγύρια.
Επειδή δεν είμαι Αθήνα, να σε ρωτήσω σε ποιό μαγαζί πήγες και δοκίμασες τη Studio γιατί σκέφτομαι σοβαρά να πάρω??
Επίσης έχει βγει η Studio με single coils σε silverburst, αλλά είναι διαθέσιμη μόνο στην Αμερική....
http://guitars.musiciansfriend.com/product/Gibson-Les-Paul-Studio-Electric-Guitar?sku=582657
(απλά το αναφέρω ως στατιστικό!)
Πήγα στο Guitar Store και τις είχε και τις δύο. Λεςπολ με single coils είναι μόνο αυτές με P90 αν αυτό εννοείς...
Γιώργο, είναι μεγάλο το post και δεν το κάνω quote

Είδα Kelly στον Κουρμπή χτες το πρωί. For the love of god, που λέμε και στο χωριό μου, αυτό το headstock είναι τεράστιο

Επίσης το neck joint κατεβαίνει πολύ χαμηλά και αν και επιτρέπει πάρα πολύ καλή πρόσβαση στα κάτω τάστα κάνει την κιθάρα να φαίνεται ακόμα πιο βαριά στον πάτο. Παρόμοια συναισθήματα με τη Washburn που δοκίμασα. Πολύ καλή, τρομερός ήχος αλλά δεν...
woodaki (Παναγιώτης?)
The real thing is really expensive. Σίγουρα θα πάρω κάποια στιγμή μια Les Paul Std. ή κάποια ρέπλικα, όχι απαραίτητα φτηνότερη. Απλά δε θελω να είναι η πρώτη που θα βρώ μπροστά μου και να έχω την ευκαιρία να διαλέξω. Είναι πολλά τα λεφτά...
Για μενα καλο θα ειναι να τσεκαρεις και προς ESP, LTD μεριά σε αυτα τα λεφτα...
π.χ. http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec1000_fm_asb.htm
Αν ανεβεις λιγο ακομα παιρνεις και ESP (αλλα δε σου προτεινα γιατι θα μπεις στη διαδικασια να βγαλεις τους EMG και να βαλεις μαγνητες που να αρμοζουν σε classic rock παιξιματα).
Αν βεβαια εχεις υπομονη αξιζει!
Καταπληκτικές κιθάρες οι Eclipse. Απίστευτες ταστιέρες κλπ. Δεν αντέχω το cutaway και τα σημαιάκια. Κομπλεξικός, I know.
[/quote]
..δεν θα μιλούσα,αλλά αναφέρθηκε το όνομά μου 
Από τις 2 θα διάλεγα την SE.
Aν όμως έχεις να διαθέσεις τα 1300,πες μου να βρεθούμε να την δοκιμάσεις και θα ξεχάσεις και τις 2. 
Και όχι,δεν ισχύει ούτε για μένα το "only a gibson blah blah",αλλά είμαι της άποψης πως για να βρείς κάτι καλύτερο πρέπει να δώσεις και περισσότερα,όχι λιγότερα,με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις.
Είναι κούκλα και ματώνω. Αλλα θα πέσει πείνα για κανα δυο μήνες μετά

Θέλοντας να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, αναφέρεις αρκετές και όντως πολύ καλές αλλά επίσης πολύ διαφορετικές κιθάρες που δεν έχουν μεγάλη σχέση με Les Paul. Μια σύγκριση της αυθεντικής Gibson Les Paul με κάποια από τα πολλά μοντέλα Les Paul που κυκλοφορούν από διάφορες μάρκες ίσως να ήταν πιο δόκιμη. Ειδικά αυτά για τα οποία όπως λες έχει αναπτυχθεί η όποια φιλολογία και παραφιλολογία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως ο φίλος Γαβριήλ ανέφερε ότι θέλει μια κιθάρα με "ήχους Les Paul", όχι απαραίτητα Les Paul και μάλιστα Gibson. Γι αυτό και είναι λογικό να γίνονται διάφορες προτάσεις, ειδικά από τη στιγμή που φαίνεται ότι το budget του ίσως να μην επιτρέπει μια Gibson...
Και όχι,δεν ισχύει ούτε για μένα το "only a gibson blah blah",αλλά είμαι της άποψης πως για να βρείς κάτι καλύτερο πρέπει να δώσεις και περισσότερα,όχι λιγότερα,με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις.
Εγώ θα έλεγα ότι οι εξαιρέσεις είναι τουλάχιστον αρκετές και αξίζει να τις ψάξει κανείς. Και μιλάω ως κάποιος που το όνειρό του μέχρι και πριν λίγα χρόνια ήταν να αποκτήσει μια Gibson Les Paul Custom... 
Ά μπράβο. Γενικά το budget μου φτάνει μέχρι τα 1200-1300. Αλλά όπως το τράβηξα από τα μαλλιά για να φτάσει μεχρι εκεί, ε του ρίχνω άλλη μια και φτάνει στα 1500 και μπαίνουν στο παιχνίδι οι PRS Singlecut USA και αρχίζει το ολοκαύτωμα.