Με τα πρωτα μαυρισμενα διαφωνω. Πιο πολυ θα ξενερωσεις με το ηχητικο αποτελεσμα που θα σου δινει ο MG παρα θα παιρνεις θαρρος για να συνεχισεις. Και η μπαλα μοιραια θα παρει και την ακριβη κιθαρα...
Με τα δευτερα συμφωνω. Του το πα κι εγω αλλωστε να τις δοκιμασει και τις δυο αφου ειναι γεματος ο κοσμος απο δαυτες.
Δε νομιζω οτι ειναι οικονομια να συμβουλευεις ενα μαθητη τριτης γυμνασιου που εχει εμπειρια 1,5 χρονου στην κιθαρα να ξοδεψει λιγοτερα απο 1400 ευρω. Καλο να εχουμε καλες κιθαρες αλλα να μη χανουμε το μετρο.
Βεβαια αν το παιδι εχει πλουσια οικογενεια και μπορει να αντεξει τετοιο μεγαλο ποσο (γιατι ειναι μεγαλο και μαλιστα πολυ για μια μεση οικογενεια) με γεια του και χαρα του. Του ειπα αλλωστε και πιο πριν οτι δεν ειμαι αυτος που θα κανει κουμαντο στην τσεπη του.
Και νομιζω πως οταν μιλαμε σε ενα παιδι τετοιας ηλικιας καλο ειναι να του τονισουμε πως δεν κανουν τα χρηματα και τα ακριβα οργανα τον παικτη, αλλα η δουλεια και η θεληση ακομα και οταν υπαρχει πιεση χρονου.
Οσο για τον AVT. Εξαρταται. Οταν εισαι σε θεση να διαθεσεις 1400 ευρω τοτε ειναι κακη επιλογη εξοπλισμου.
Σε αλλη περιπτωση μια χαρα τιμιος ειναι (αν δε σε ενδιαφερει το καθαρο καναλι).
Είναι ξεκάθαρο ότι διαφωνούμε.
Η γνώμη μου είναι δώσε για ΟΡΓΑΝΑ (και όχι παραφερνάλια, εφέ κλπ που σε αποσπούν από το να παίζεις και σε βάζουν στο τριπάκι να ψάχνεις υπερ-ήχους) όσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις.
Η πρώτη μου κιθάρα, στα 9, με 0 χρονια εμπειρίας μου κόστισε 100.000 δρχ (που πρίν 15 χρόνια κάνανε αρκετά πράγματα). Η δεύτερη μου κιθάρα στα 12 μου έκανε 300.000 δραχμές (1997). Αργότερα πήρα μια πανάκριβη χειροποίητη κλασσική από ένα γνωστό Έλληνα κιθαροποιό που πολύ απλά δε μου έκανε και την πούλησα χάνοντας ένα σκασμό λεφτά... Και προέρχομαι από μια μέση οικογένεια που εκείνη την περίοδο είχε στεγαστικό δάνειο, 2 μαθητές με φροντιστήρια και διάφορα άλλα... Για να μπορώ να δώσω αυτά τα χρήματα έχω πεί 500χλμ κάλαντα, έχω πάρει σβάρνα θείους, παππούδες, γιαγιάδες, έχω βοηθήσει σε μαγαζιά και έχω γεμίσει κουμπαράδες με κέρματα και κατοστάρικα που δε φαντάζεσαι. Δεν είχα PC, δεν είχα Playstation, δεν είχα τηλεόραση στο δωμάτιό μου γιατί το μόνο πράγμα που επιθυμούσα να αγοράζω με τα χρήματά μου ήταν Κιθάρες, Χορδές και παρτιτούρες.
Επίσης για 10 χρόνια οι δικοί μου πλήρωναν από 10 - 25.000 κάθε μήνα δραχμές σε ωδείο, χώρια τα βιβλία, εξέταστρα κλπ.
Κοινώς το μέτρο, είναι σχετικό.
Αν το χόμπι του παιδιού σου είναι να παίζει μπάσκετ θα πληρώνεις 500-600 ευρώ το χρόνο για προπονήσεις παπούτσια κλπ.
Αν ζωγραφίζει για χρώματα, καβαλέτα και μουσαμάδες.
Είναι πολύ πιο υγειές και λογικό, αν έχει τα χρήματα, να τα δώσει να πάρει μια κιθάρα παρά να πάρει ένα μηχανάκι και να το πλένει 35 ώρες κάθε Σαββατοκύριακο ή να τα φάει παίζοντας παιχνίδια σε internet cafe, πίνοντας φραπέδες και καπνίζοντας.
Δείτε πόσο gear έχετε, δείτε πόσο χρησιμοποιείτε και πόσα λεφτά έχετε πετάξει. Επίσης αναλογιστείτε πόσα χρόνια παίζετε, σε ποια ηλικία αρχίσατε και ποιά ήταν η εξέλιξή σας.
Μετά από 17 υπέροχα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική, έχω 3 κλασσικές, μια ακουστική και μόνο ΜΙΑ, δανεική ηλεκτρική, ενώ τα μόνα εφέ μου είναι ένα looper και ένα SD-1... Και κάθε αγορά οργάνου που κάνω συνήθως αντικαθιστά κάτι άλλο και τη σκέφτομαι μήνες. Όταν γίνεται είναι event και όχι απλό πείραμα. Και έχω σπρώξει ΠΟΛΛΑ λεφτά, άλλα δικά μου, άλλα των γονιών μου που δεν τα μετανιώνει κανείς.
Δεν είναι τόσο ξεκάθαρο στην ηλεκτρική, όταν όμως ήμουν 15 χρονών και ετοιμαζόμουν να δώσω για ανωτέρα σε ένα πολύ δύσκολο ωδείο, ήταν σαν να έπαιζα μπάσκετ και να έπαιζα στα 18 στην Α1. Και όταν οι γονείς βλέπουν πόσο προσπαθείς και αγαπάς, θα σε στηρήξουν.
G.K. όλα αυτά δεν τα λέω για να σε πείσω ή να σε βγάλω λάθος. Ευτυχώς, δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη (ο διάλογος θα ήταν πολύ βαρετός). Απλά δικαιολογώ τη θέση μου, μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες που είμαι "μαθητής κιθάρας". Φυσικά ερασιτέχνης.
Τέλος, Ακόμα κι άν όλα πάνε στραβά... Αν σε 2 μήνες κολλήσεις με το Pro, τις γκόμενες, την ορειβασία και τα milkshake, τα 1100 που κάνει μια Studio ή μια αμερικάνα stratocaster δε θα γίνουν στάχτη. Τη βγάζεις μια αγγελία, παίρνεις πίσω τα 750-800 (εγώ σου δίνω και 850

) και έχεις χάσει 3 κατοστάρικα με τα οποία έχεις κάνει τη δουλειά σου, το ψώνιο και το πείραμά σου...