Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσο φαίνονται

.. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πας σε ένα μάστορα (στο kithara.gr θα βρεις πολλά topics όπου μέλη συζητούν και προτείνουν καλούς μάστορες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας), να του πεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις στη κιθάρα σου και να του ζητήσεις μια εκτίμηση των επισκευών (εργατικά + ανταλλακτικά).. Δεδομένου ότι η κιθάρα που σκέφτεσαι να αγοράσεις κοστίζει περίπου € 700, προσωπικά εγώ δεν θα έδινα πάνω από το 1/3 της τιμής αυτής για την επιδιόρθωση μιας παλιάς μου κιθάρας εκτός αν συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος (π.χ. η κιθάρα που έχεις τώρα σε βολεύει πάρα πολύ, είναι ελαφριά και ευκολομεταφερόμενη, παράγει ήχο που σου αρέσει, είναι καλά φινιρισμένη, κ.λ.π.).. Όσο για την αλλαγή ενισχυτή που σκέφτεσαι, όπως καταλαβαίνεις για να περάσεις από ένα ενισχυτή τύπου modelling σε κάτι ποιοτικότερο, θα πρέπει να δαπανήσεις ένα αρκετά μεγάλο ποσό, οπότε προς το παρόν stick to one of the two (κιθάρα ή ενισχυτής).. Btw, μπορείς να βγάλεις και να μας παραθέσεις μια φωτογραφία της γέφυρας σου μήπως δεν έχει πάθει ζημιά αλλά είναι κάτι απλό, το οποίο επισκευάζεται εύκολα;
Όσο για τα € 700 του Έλληνα μεταπωλητή σε σχέση με τα € 500 του e-store, έχω να πω ότι με βάση την εμπειρία μου σε αρκετές ιντερνετικές αγορές (ευρωπαικά e-stores και ebay), πολλές φορές αξίζει να δώσουμε ένα μεγαλύτερο ποσό στον Έλληνα γιατί έτσι έχουμε αμεσότατο service.. Την Ibanez μου, την αγόρασα από γνωστό Έλληνα καταστηματάρχη, ο οποίος σημειωτέον δεν είχε μεγάλη διαφορά από thomann (νομίζω γύρω στα € 50-100) και στη πρώτη "βλάβη" που δημιουργήθηκε (την πήρα Σάββατο και την ίδια Τετάρτη ένα "μαχαιράκι" της Edge Pro χαλάρωσε και σηκώθηκε) του την πήγα, την επιδιόρθωσε, έκανα τη δουλειά μου γρήγορα και γενικά ξεαγχώθηκα.. Σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να στείλω e-mail στο e-store, να περιμένω να μου έρθει η απάντηση που θα περιλαμβάνει το postage label, να καλέσω την μεταφορική να έρθει να παραλάβει το δέμα, να περιμένω να φτάσει εξωτερικό, να επισκευαστεί και να μου σταλεί πάλι πίσω.. 1 μήνας μεσ' το νερό (minimum).. Με αυτό θέλω να πω ότι η αγορά από το internet δεν είναι πανάκεια, αλλά κρύβει αρκετές παγίδες.. Τώρα θα μου πεις € 200 διαφορά δεν είναι και αμελητέα.. Αν μπορείς και τον πείσεις και στο κατεβάσει στα € 650, νομίζω ότι θα έχεις κάνει μια σχετικά καλή αγορά, τηρουμένων των αναλογιών..
--------------------------------------------------------------------------
(off-topic σχετικά με αυτό που είπες για τις τράπεζες) Μπορεί εσύ να μην θέλεις να μπλέξεις με τράπεζες, αλλά αυτές θα μπλέξουν σίγουρα με εσένα

.. Στο εύχομαι πραγματικά αν και είναι πολύ δύσκολο.. Πάντως αν ανοίξεις ένα καταθετικό λογαριασμό θα σου δώσουν μια χρεωστική κάρτα (για να παίρνεις χρήματα από το ATM) η οποία αν είναι και Visa Electron (πολύ πιθανόν) χρησιμοποιείται σε αρκετά καταστήματα στην Ελλάδα (π.χ. καταστήματα οικιακών συσκευών, super-markets, κ.λ.π.) όπως επίσης και σε αγορές στο internet μέσω paypal.. Κοινώς δεν χρειάζεται να φτιάξεις πιστωτική κάρτα για να αγοράσεις κάτι από το internet, ενώ η χρεωστική κάρτα σε σχέση με την πιστωτική δεν σου χρεώνει προμήθειες (ετήσιες συνδρομές και λοιπές αηδίες) και τόκους υπερημερίας (γιατί πολύ απλά πληρώνεις αμέσως)..
Και μιας και το 'φερε η κουβέντα για τις πιστωτικές, θα ήθελα να σας πω μια ιστορία.. Πριν κανά χρόνο μου είχε ζητηθεί να αγοράσω μια PRS για ένα φίλο μου από ένα κατάστημα στο Luton.. Τους παίρνω τηλέφωνο και μου είπαν ότι προτιμούν την πιστωτική από το paypal (μάλιστα έκαναν και μια μικροέκπτωση για την πιστωτική).. Όπερ και εγένετο, συμπληρώνω τη φόρμα στο internet με την πιστωτική μου και η κιθάρα μετά από 2 περίπου εβδομάδες αποστέλλεται στο φίλο μου.. Μετά από περίπου 1,5 μήνα, μου έρχεται το χαρτί της πιστωτικής με το υπόλοιπο μου (€ 1980 για την ακρίβεια) για να το πληρώσω (μόνο το ποσό αυτής της αγοράς ήταν μέσα, τίποτε άλλο, γιατί δεν χρησιμοποιώ πιστωτικές για άλλους λόγους).. 2 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, την εξοφλώ μέσω web banking.. Κάτι γίνεται στη διαδικασία και η πληρωμή δεν γίνεται.. Βέβαια εγώ δεν το κατάλαβα αυτό γιατί στο τέλος της διαδικασίας μου εμφανίστηκε το μύνημα "η πληρωμή σας καταχωρήθηκε".. Αφού διάβασα αυτό το μήνυμα ήμουν σίγουρος ότι η πληρωμή εξοφλήθηκε.. Για να μην σας τα πολυλογώ, το βράδυ που έληγε η προθεσμία πληρωμής της πιστωτικής, μπαίνω εντελώς τυχαία στο web banking όπου παρεπιμπτόντως ρίχνω και μια ματιά για να δω αν πληρώθηκε και παρατηρώ ότι ακόμα εκκρεμούσε.. Παίρνω τηλέφωνο στη τράπεζα του web banking που έκανα τη πληρωμή και μου λένε ότι αφού καταχώρησα και το extra pin και εν τέλει η πληρωμή δεν έγινε, κάτι θα συνέβη στα συστήματα τους εκείνη την ώρα και η διαδικασία ακυρώθηκε (να τραβάς τα μαλλιά σου!!!).. Μου προτείνανε να πάω σε ένα ΑΤΜ να την αποπληρώσω εκεί, αλλά δεν είχα κάρτα ΑΤΜ της τράπεζας (μόνο τη πιστωτική) και επιπλέον δεν φαντάστηκα ότι ο τόκος θα ήταν κανένα ποσό άξιο λόγου, τόσο έτσι ώστε να με κάνει να τρέχω βραδυνιάτικα.. Την άλλη μέρα, κατεβάζω από τη Τράπεζα της Ελλάδας, τη λίστα με τα επιτόκια και βλέπω ότι το ετήσιο επιτόκιο αγορών της συγκεκριμένης πιστωτικής ήταν 17%.. Πολλαπλασιάζω λοιπόν 17% *(1/365) * €1980 = € 1 περίπου.. Πηγαίνω να πληρώσω στο γκισέ της τράπεζας τα € 1980 και το € 1 (τόκος) και η ταμίας μου ζήτησε € 65 για τόκους.. Όταν την ρώτησα γιατί, μου απάντησε ότι αν δεν πληρωθεί η πιστωτική την τελευταία μέρα της προθεσμίας, ο τόκος δεν μετράει από την μέρα εκείνη αλλά από τη μέρα που έγινε η αγορά!!! Όπως καταλαβαίνεται είχαν μεσολαβήσει κοντά 2,5 μήνες από την αγορά οπότε ο πολλαπλασιαμός ήταν πλέον: 17% *(70/365) * € 1980 = € 65.. Έτσι εξηγείται και το γιατί πολλές φορές αργεί να έρθει το γράμμα με το υπόλοιπο της πιστωτικής.. Ευελπιστούν ότι θα το ξεχάσουμε και θα πληρώσουμε τόκους 2 και 3 μηνών..
Και κάτι άλλο για τις τράπεζες που έχω παρατηρήσει.. Όταν παίρνετε χρήματα από ένα ΑΤΜ με κάρτα άλλης τράπεζας, χρεώνεστε μια προμήθεια.. Γνωστό.. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι χρεώνεται και η ερώτηση υπολοίπου!!!! Μια φορά χρειάστηκε να κάνω ερώτηση υπολοίπου με κάρτα άλλης τράπεζας και την άλλη μέρα είδα ότι χρεώθηκα προμήθεια για αυτό.. Παιδιά, προσοχή με τις κάρτες γιατί πολλές φορές δεν συμβαίνει πάντοτε ότι μας ακούγεται λογικό..