Δεν πειράζει φίλε μου, σίγουρα θα βρεις κάτι καλό ψάχνοντας, είτε σε καινούρια, είτε σε μεταχειρισμένα. Θα μπορούσα να σου αποστείλω την κιθάρα με κάποιο τρόπο ταχυδρομικώς-courier, αλλά δε θα ήθελα να συμβεί κάτι με την-στην κιθάρα και φυσικά πριν την αγοράσεις, να την δεις από κοντά και να την δοκιμάσεις(έστω να ακούσεις τον ήχο της και να την γρατζουνίσεις). Μη νομίζεις και εγώ ερασιτέχνης είμαι.
Όσον αφορά την αγορά ενός μουσικού οργάνου, να σου πω απλά ότι το καινούριο δεν παύει να είναι ένα καινούριο όργανο, αλλά πολύ ακριβότερο, από ένα μεταχειρισμένο πολύ καλής κατάστασης. Μπορείς να βρεις δηλαδή το ίδιο όργανο, σχεδόν στην μισή τιμή από το καινούριο και να είναι άψογο.
Το μεταχειρισμένο, έαν είναι καλώς μεταχειρισμένο, θα είναι και ένα πολύ πιο στρωμένο όργανο, μιας και όσο παίζει κάποιος και περνά ο χρόνος το όργανο βγάζει πιο ολοκληρομένο ήχο.
Όσες φορές έχει παρουσιαστεί παρόμοιο θέμα με αγορά μουσικού οργάνου, όλοι προτείνουν να πας να το δοκιμάσεις από κοντά, ηχητικά, αλλά και το πως σου κάθεται στο χέρι, το βάρος του, αν σε βολεύει.
Ο Απόλλωνας σου προτείνει μία μεγάλη γκάμα, από κιθάρες αλλά και τιμές. Σου προτείνω και εγώ, αφού δοκιμάσεις την κιθάρα σου σε κάποιο μαγαζί ή ιδιώτη στην Ελλάδα, εφόσον θες να την αγοράσεις καινούρια, να κάνεις την αγορά σου από κάποιο Site του εξωτερικού, αφού το όργανο θα σου έρθει σε πολύ καλύτερη τιμή.
Ο ίδιος δεν έχω κάνει κάποια αγορά από το εξωτερικό. Γι αυτό θα μπορούσαν να σε συμβουλέψουν πολύ άλλοι εδώ μέσα που έχουν αγοράσει κατ΄αυτό το τρόπο διάφορα πράγματα που αφορούν μουσικά όργανα και μουσικό εξοπλισμό.
Άντε να βρεθεί και κάποιος Σαλονικιός να πει περισσότερες πληροφορίες στο παλικάρι πέρι μαγαζιών στη Σαλόνικα.
ΥΓ..Μην ξεχάσεις μαζί με την κιθάρα να αγοράσεις και ένα Tuner-Κουρδιστήρι για τις χορδές, ώστε να μην ξανατρέχεις πίσω.