Δυστυχως, πριν μια εβδομαδα πηγα και Ιωαννινα ( παραλαβη ξαδελφου απο στρατοπεδο τεθωρακισμενω

) μεσω Ριου Αντιριου και περα απο τη κλασσικη ελλειψη αριστερης λωριδας στην Κοριθνου Πατρας ( εκει δεν πληρωσα διοδια, μη ανεχομενος τη κατασταση του δρομου ), η προσπεραση μεχρι και ΚΤΕΛ με 160 ( διοτι πηγαινα με 90-100Km/h ) ηταν η πιο απλη δυσκολια που συναντησα!
Απο την αλλη, θα συμφωνησω με αυτο που λες για τη κεντρικη και δεξια λωριδα, ομως θα εχω και ενα μικρο ενδοιασμο για την κατασταση των δεξιων λωριδων στις εθνικες οδους.
Ενδεικτικα, σε οσες εχω ταξιδεψει μεχρι τωρα ( Κορινου-Πατρας, Κορινθου-Τριπολης, Αθηνων-Λαμιας, Λαμιας-Βολου ) οι δεξιες λωριδες ειναι γεματες λακουβες και προβληματικη ασφαλτοστρωση, ενω στην Αθηνων-Λαμιας η δεξια λωριδα ειναι μιση με κλιση προς τα μεσα και μιση με κλιση προς τα εξω ( με αποτελεσμα, σε ταχυτητες ανω των 100Km/h το αμαξι να μην εχει καλη πεδηση και σταθεροτητα στο δρομο ).
Επισης μπορω να φερω το προσφατο παραδειγμα μου απο τα Γιαννενα, οπου αναγκαστηκα να κανω 4 στασεις για να ελεγξω την αρτιοτητα των αναρτησεων μου, γιατι απο τη μια στην Κορινθου-Πατρων δεν μπορουσα να παω κατω απο 90-100Km/h ( οταν 2 φορτηγα σσου σφυρανε σε ολη τη διαδρομη, ειναι ενα μικρο σοκ ) με αποτελεσμα οι αναρτησεις να υποφερουν τα πανδεινα απο τις συνεχομενες λακουβες του δρομου, κι απο την αλλη στη διαδρομη προς Πρεβεζα με ελλειψη επαρκους φωτισμου, οι λακουβες ηταν "βουβες" και μεσα στις στροφες δεν μπορουσα να τις αποφυγω!
Αρα, ενας οδηγος που θελει να οδηγησει στα 80-90Km/h δε μπορει να παει στην δεξια λωριδα ευκολα. Απο την αλλη, το κρατος δεν εχει δωσει αρκετους παραδρομους για οσους δεν μπορουν να τηρησουν το οριο ταχυτητας