Όσοι παρανομούν στη συγκεκριμένη περίπτωση, προφανώς θεωρούν ότι διατηρούν την αξιοπρέπειά τους, όχι ως "έντιμοι πολίτες" αλλά ως άνθρωποι γενικότερα.. Εκτός αν θεωρείτε ότι με το να σας κλέβουν και να το δέχεστε δε χάνεται η αξιοπρέπειά σας αλλά ενισχύεται η εικόνα του "νόμιμου", "καθώς πρέπει", "έντιμου πολίτη.. Κι αυτός που μας κλέβει στην προκειμένη είναι το κράτος..
+1
από τις πιο ωραίες παραγράφους σε όλο το θέμα για μένα....
@xolidoxos...
πραγματικά πιστεύεις πως όσοι νόμοι υπάρχουν είναι ηθικοί και ανθρώπινοι ε?
και πως όσα γίνονται υπέρ εταιρειών...υπέρ βουλευτών που πλουτίζουν κτλ κτλ γίνονται επειδή έτσι προβλέπεται απ το νόμο κ απ το σύνταγμα ε? πως δεν υπάρχει κακία στον κόσμο....φθόνος, απληστία...ε?
και πως όλοι αυτοί που κατεβαίνουν στην πανεπιστημίου κάθε τόσο το κάνουνε επειδή δεν έχουν τι να κάνουνε ε?
δεν θεωρείς τίποτα λάθος απ αυτα που συμβαίνουν?
κι αν θεωρείς κάποτε λάθος....και ήταν να βρεθείς στο δικαστήριο κάποια μέρα...
θα ένιωθες άνετα κι ωραία.....να ήσουνα απ τη μεριά των νομικά σωστών....κι ας υποστήριζαν αυτό που εσύ ξέρεις πως είναι λάθος.....και απλά έχει ψηφιστεί ο νόμος για κάποιους λόγους....πες πως δεν μας νοιάζει γιατί....
πες μου....θα ένιωθες άνετα?
ή δεν έχεις δική σου κρίση....
και αφήνεσαι στα χέρια των νομοθετών και των δικαστών να σου πουν αυτοί τι είναι σωστό και τι λάθος στη ζωή?
@papous
χε...
είναι ειρωνικό αυτό που είπες γιατί οπως αποδεικνύεται τελευταία το σύνταγμα προσαρμόζεται για να ευνοεί κάποιος "λίγους"

όσο για το αν είναι υγιής αυτός ο τρόπος αντίδρασης....
είναι λίγο μπακαλίστικος (εγώ την αντίδραση του Γκλέτσου την θεωρώ ηθικά σωστότατη) αλλά άσε αυτόν τον τρόπο...
πες μου....με τον τρόπου του δικαστηρίου και των δικηγόρων που κάνουν χρονια και χρονια να βγαλουν ενα πορισμα τι βγαινει?
ή με το λαδωμα ενα καρο δημοσιων υπαλληλων και λειτουργων για να βγαλουν "σωστή" μια κίνηση μιας εταιρείας ή ενα εργο ή κάτι τέλος πάντων τι γίνεται? όλα είναι καλά επειδή το λένε τα χαρτιά?