#15 Review DIY Pedal KITs 2009-10Όνομα: Wah-wah GCB-95
Link: http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm
http://www.wah-wah.co.uk/
Είναι κλώνος του: Δεν είναι κλώνος, είναι αυθεντικό, τροποποιημένο
Ρυθμιστικά: Volume, Midrange, Bass/Gain, Vocal, Sweep range, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά: Έβαλα ένα trim pot στο led που πρόσθεσα γιατί ακόμα και τώρα δεν έχω αποφασίσει πόσο έντονα θέλω να φέγγει το led. Πιστέψτε με είναι αρκετά δυνατό σε σημείο να κλείνω το φως στο στούντιο και πάλι να βλέπω έστω και αχνά τους στίχους στο αναλόγιο. Τραγικό αλλά πολύ ξεφεύγα!!!
Διακόπτες: Το sweep range είναι διακόπτης μεταξύ πυκνωτών 6 θέσεων
Αιτία αλλαγής: Μου είχε χαλάσει το Hot pot εδώ και λίγο καιρό με αποτέλεσμα να μην το χρησιμοποιώ και πολύ ενώ το λατρεύω το συγκεκριμένο πετάλι. Οπότε έκανα υπομονή μέχρι να βρω πόσο καλύτερο μπορώ να το κάνω και απέδωσε όλος ο χρόνος.
Mods που έκανα: Το πετάλι μόνο mods έχει. Το κλασικό GCB-95 δεν έχει καμία ρύθμιση, ενώ υπάρχουν της ιδίας εταιρείας modifications τα οποία τα βγάζει σαν signature πετάλια όπως είναι του Slash κ.α. Η λογική πίσω από αυτές τις αλλαγές είναι ακριβώς η ίδια. Προχώρησα όμως και σε μια ακόμα αλλαγή του inductor τον οποίο από stock τον έκανα red phasel. Άλλαξα τον ποδοδιακόπτη από SPDT σε 3PDT για να μπορέσω να το κάνω true bypass ενώ συγχρόνως να προσθέσω και ένα led (καλά μαντέψατε ultrabright blue led). Πρόσθεσα ποτενσιόμετρα τα οποία ελέγχουν την ένταση του πεταλιού που είναι πολύ σημαντικό γιατί τα περισσότερα wah-wah το χρειάζονται και δεν το έχουν. Ποτενσιόμετρο για ρύθμιση των μεσαίων συχνοτήτων πολύ σημαντική μιας και στην θέση heel (δηλαδή με πατημένη τη φτέρνα) πολλές φορές χάνετε η διαύγεια του εφέ, όχι πλέον! Ποτενσιόμετρο για την περιοχή μπάσων η οποία είναι σημαντική για τη θέση toe (δηλαδή με πατημένη την πλευρά των δακτύλων του ποδιού), η οποία μπορεί να είναι συριστική. Αυτό το mod επηρεάζει και την προενίσχυση του σήματος με αποτέλεσμα όσο πιο πολύ μπάσο τόσο πιο έντονη και η προενίσχυση. Πρόσθεσα ποτενσιόμετρο (vocal) που επηρεάζει την ίδια τη φύση του Wah-wah σε weh-weh, woh-woh μη πω ακόμα και γουωχ με ωμέγα
Πρόσθεσα επίσης ένα διακόπτη rotary 6 θέσεων που επηρεάζει το sweep range, οσο μεγαλύτερο πυκνωτή, τόσο περισσότερο μπάσο εύρος έχουμε και το αντίθετο. Εννοείτε ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι σχετικές για τον καθένα. Για μένα οι πρώτες 5 θέσεις είναι για χρήση με κιθάρα μιας και κατά βάση κιθαρίστας (Publius Enigma) προσπαθώ να είμαι . Η τελευταία όμως θέση είναι αποκλειστικά για μπάσο και μιας και παίζω μπάσο με το συγκρότημα του adr1anou τους Once Upon A Week, είναι αρκετά χρήσιμο. Ακόμα δεν τους το έχω δείξει από κοντά αλλά επιφυλάσσομαι για την πρόβα της επόμενης εβδομάδας.
Επίσης αφαίρεσα το input buffer του πεταλιού μιας και ήταν πλέον true bypass κάτι που δεν ήταν αναγκαίο να κάνω αλλά ο ήχος ήταν τελείως διαφορετικός με input buffer. Προτίμησα άνευ.
Τι μου άρεσε: Σίγουρα το ταξίδι όλου αυτού του modification ήταν εκπληκτικό και έμαθα πολλά. Όσο αφορά το ίδιο το πετάλι, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, σίγουρα όλοι κάπου βρίσκουμε τις αγαπημένες μας ρυθμίσεις και τις αφήνουμε εκεί, ε εγώ δεν είμαι έτσι μπορώ σε κάθε τραγούδι να κάθομαι και να κάνω διαφορετικές ρυθμίσεις σε αυτό το πετάλι, άλλωστε πάντα το λάτρευα αλλά ήταν μονόπλευρο το original. Φαντάσου να τρως κάθε μέρα μακαρόνια με σάλτσα ακόμα και να τα λατρεύεις τα μακαρόνια, τα βαριέσαι. Με αυτές τια αλλαγές που έκανα δεν έχω την δυνατότητα να αλλάξω μόνο τη σάλτσα στα μακαρόνια αλλά και τα ίδια τα μακαρόνια τη μια σπαγγέτι την άλλοι rigatoni.
Μάλλον την πήγα αλλού τη συζήτηση και μου άνοιξε και η όρεξη.
Τι δεν μου άρεσε: Μερικές σάλτσες μου χαλούν το στομάχι Έτσι και το wah ενώ είχε πολλούς ενδιαφέροντες ήχους, είχε και αρκετούς που πολλοί δεν θα τους χρησιμοποιούσαν ποτέ μιας είναι αρκετά “πειραματικοί”. Εμένα μου άρεσαν και αυτοί οι ήχοι μιας και μου αρέσουν οι πειραματισμοί αλλά πρέπει να είμαι αντικειμενικός για την παρουσίαση/αξιολόγηση.
Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Τον εαυτό του ή τον άλλο του εαυτό που κρυβόταν! Its true, the wah came out of the closet!!!
Πως ακούγεται:Μάλλον πρέπει να φτιάξω κάποια samples αλλά και πάλι μόνο αν παίξεις με το εν λόγω πετάλι θα καταλάβεις τις δυνατότητες του.
Αναλυτικότερη περιγραφή:http://forum.kithara.gr/index.php?topic=78510.0Βαθμολογία
Volume: ######### (9...Όλα τα wah το χρειάζονται IMHO και το συγκεκριμένο λειτουργεί εξαιρετικά)
Midrange ####### (7…Αν και το χρησιμοποιώ αρκετά μπορώ πω ότι είναι αρκετά συριστικό και τείνω να το λειτουργώ αφαιρετικά)
Bass/Gain ####### (7…Το mod είναι υπέροχο απλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να τα είχα ξεχωριστά, επίσης ενώ η bass πλευρά είναι ότι πρέπει για κιθάρα, η gain είναι ότι πρέπει για να βρωμίσεις λίγο το μπάσο)
Vocal ###### (6…Το mod είναι επίσης υπέροχο αλλά θα είμαι αντικειμενικός, οι περισσότεροι θα το αφήνατε σε μια ρύθμιση και τέλος, εγώ από την άλλη μου αρέσουν τα μπλιμπλίκια και οι όποιες αλλαγές μπορώ να κάνω σε κάθε τραγούδι)
Sweep range ###### (6…Τα ίδια με το vocal το χρησιμοποιώ συνέχεια αλλά οι περισσότεροι θα το έβαζαν σε μια ρύθμιση και τέλος)