Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 575114 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος s.s.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #1275 στις: 13/04/11, 18:08 »
Για αυτους τι προτεινετε που δεν εχουν χρηματα, δουλεια κτλ;
Να αρχίσουν να κατεβαίνουν σε καμιά απεργία.

Απο τι θα απεργησεις αμα δεν εχεις δουλεια?
Tην πορεία εννοώ,λάθος διατύπωση.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1276 στις: 13/04/11, 19:35 »
Για αυτους τι προτεινετε που δεν εχουν χρηματα, δουλεια κτλ;
Να αρχίσουν να κατεβαίνουν σε καμιά απεργία.

Απο τι θα απεργησεις αμα δεν εχεις δουλεια?

χεχεχε....
κι ας ήταν λάθος...καλή παρατήρηση :P

Είναι δυνατόν, να θέλεις να επιβιώσεις και η οικονομική σου κατάσταση, να επιτρέπει αγορά χρυσού και λοιπές επενδύσεις ??

και 50Ε να καταφέρω να βάλω στην άκρη....και άλλα 50 τον άλλο μήνα...κι άλλα.....
σας φαίνεται χαζό?

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1277 στις: 13/04/11, 20:28 »
Εξυπνότατο είναι φίλε μου, το οποιοδήποτε κέρδος! Τον καλό καιρό έκανες κάποια τέτοια επένδυση που να σου αποφέρει κάθε μήνα 50 σχεδόν σταθερά ευρουλάκια ?? Τι κεφάλαιο χρησιμοποιούσες-χρησιμοποίησες, ώστε να σου αποφέρει αυτό το μηνιαίο κέρδος ? Αν δεν το έκανες εσύ, μήπως πήρε το αυτί σου για κάνα γνωστό σου ? Εγώ πάντως δεν έχω καμμία τέτοια προσωπική εμπειρία, ούτε έχω ακούσει παραέξω κάτι, πιστεύω δε, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, παρά μόνο αν έχεις πολύ χοντρό κεφάλαιο ή με το παραδοσιακό τρόπο της δουλειάς. Πόσο μάλλον, σε τούτο το δύσκολο καιρό.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1278 στις: 13/04/11, 20:38 »
Επιμενω παντως πως το θεμα θυμιζει συζητηση στη Βουλη...Σουρεαλιστικα "αν" σε μια κοινωνια που εχει καταρευσει, αλλα δεν της το εχουν πει ακομα..
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1279 στις: 13/04/11, 21:18 »
Προτιμας συζητηση τυπου..''ποια ειναι η καλυτερη Ελβετικη για αν βαλω το κομποδεμα?'' ?
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος freemind

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
« Απάντηση #1280 στις: 13/04/11, 21:46 »
Προτιμας συζητηση τυπου..''ποια ειναι η καλυτερη Ελβετικη για αν βαλω το κομποδεμα?'' ?

Μα αυτη η συζητηση δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη; ;) ( μαλλον εννοεις "να" κι οχι "αν" )!

Μερικοι κρυβουν τα προβληματα ολοκληρης της ελληνικης κοινωνιας μεσα απο νεοφιλελευθερες αποψεις που αντι να λυνουν το προβλημα της ελληνικης οικονομιας, το διογκωνουν με τακτικες του "εαυτουλη" μου ;)
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #1281 στις: 14/04/11, 00:46 »

Αποσυνδεδεμένος Kosthrash

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #1282 στις: 14/04/11, 08:11 »
Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται (τα έλεγε ο Johnie Darko...):

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1956115
Life is too short for bad tone

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1283 στις: 14/04/11, 13:23 »
κι εκεί τι να πάρω? κανά δημοτικό σχολείο?

Τι να σου πω? Ότι προτιμάς. Θα σου πρότεινα την ΑΤΕ bank και μαζί της το 70% της Ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Επίσης την ΔΕΗ και μαζί της τον έλεγχο της ενέργειας.

Αν εσύ επιμένεις στον χρυσό... δεν μπορώ να πω τίποτα, ελεύθερος είσαι αν και υποδουλωμένος!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1284 στις: 14/04/11, 13:38 »
γίνεται να παίρνω τμηματάκια της ΔΕΗ ή της ΑΤΕ μήνα με το μήνα?
ας πούμε καμιά καρέκλα τώρα....κανά καλώδιο μετά.....
αλλά θα έχουν διατηρήσει την αξία τους σε καμιά 10αριά χρόνια? χμμ....  ::)

ρε δεν καταλαβαίνεται πως μιλάμε για μια απλή σκέψη αποταμίευσης που δεν θα πέσει η αξία της μαζί με το ρευστό μου? :P
δεν μιλάω να πάω να αγοράσω 200 ράβδους!

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #1285 στις: 14/04/11, 14:19 »
Πράγματι, μια απλή λύση αποταμίευσης δεν προτάθηκε ακόμα. Ακούγεται μόνο: "μα υπάρχουν λεφτά για αποταμίευση;" (ναι, κάποιοι μπορεί να έχουν, έστω λίγα), ή "να αλλάξουμε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα", ή "να δοθεί ο πλούτος στον λαό", κλπ

Εγώ λέω ότι αφού το καπιταλιστικό χρήμα εξ ορισμού χάνει την αγοραστική αξία του, θα πρέπει να το "ασφαλίσουμε" κάπου που να μην την χάνει (και ει δυνατόν να την αυξάνει). Άρα πρέπει να το μετατρέψουμε σε υλικά ή άυλα αγαθά. Αυτή ήταν η σκέψη μου, αλλά τελικά η απάντηση δεν είναι απλή και θα ξεφύγουμε από το θέμα της συζήτησης.

papous,
Προτείνεις αγορά ποσοστού εταιριών του Δημοσίου εισηγμένων στο χρηματιστήριο; Δηλαδή να επενδύσουμε σε ελληνικές μετοχές; ή θα πρέπει να καταργήσουμε το χρηματιστήριο πρώτα;

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1286 στις: 14/04/11, 19:20 »
Βραζίλιε, εγώ πρότεινα έναν τρόπο και όχι μόνο, αλλά από ότι φαίνεται, οι άνθρωποι θέλουν μαγικά κόλπα για να κρατήσουν τα ευρώπουλά τους σταθερά ή να τα αυξήσουν. Μήπως μας έχει βαρέσει ηλίαση στον εγκέφαλο, ακόμη δεν μπήκε το καλοκαίρι ???

Όσο γι αυτό που λες, ότι ίσως κάποιοι έχουν ακόμα κεφάλαιο, πιστεύω ότι και σε οικονομικό σύμβουλο να πάνε, αν δεν του πούνε το κεφάλαιο, δεν θα μπορεί να τους πει που να επενδύσουνε. Εκτός και αν κάνει κάποιος εδώ μια λίστα με Υποθετικά Ποσά και λέει από τόσο μέχρι τόσο, κάντε αυτό, από τόσο μέχρι τόσο εκείνο.

Τέλος, φράγκα θα πάρεις από εκεί που υπάρχουν φράγκα. Δεν θα επενδύσεις σε αυτούς που πωλούνται και μάλιστα είναι δανεισμένοι, αλλά σε αυτούς που αγοράζουν ή όπως είπα και σε άλλο ποστ, ρίξε τα χρήματα σου σε χώρες που μετράει το ευρώ περισσότερο από το δικό τους νόμισμα, σε επιχειρήσεις. Κάνε Βραζίλη παρέα, άλλες χώρες που πουλάνε πολύ φθηνά υλικά και πούλα στην Ευρώπη με κάποιο κέρδος που θα ορίσεις. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, αν έχεις κεφάλαιο, όρεξη για τρέξιμο και πάντα το ενδεχόμενο ρίσκου.

Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1287 στις: 14/04/11, 19:59 »
Βραζίλιε, εγώ πρότεινα έναν τρόπο και όχι μόνο, αλλά από ότι φαίνεται, οι άνθρωποι θέλουν μαγικά κόλπα για να κρατήσουν τα ευρώπουλά τους σταθερά ή να τα αυξήσουν. Μήπως μας έχει βαρέσει ηλίαση στον εγκέφαλο, ακόμη δεν μπήκε το καλοκαίρι ???

Όσο γι αυτό που λες, ότι ίσως κάποιοι έχουν ακόμα κεφάλαιο, πιστεύω ότι και σε οικονομικό σύμβουλο να πάνε, αν δεν του πούνε το κεφάλαιο, δεν θα μπορεί να τους πει που να επενδύσουνε. Εκτός και αν κάνει κάποιος εδώ μια λίστα με Υποθετικά Ποσά και λέει από τόσο μέχρι τόσο, κάντε αυτό, από τόσο μέχρι τόσο εκείνο.

Τέλος, φράγκα θα πάρεις από εκεί που υπάρχουν φράγκα. Δεν θα επενδύσεις σε αυτούς που πωλούνται και μάλιστα είναι δανεισμένοι, αλλά σε αυτούς που αγοράζουν ή όπως είπα και σε άλλο ποστ, ρίξε τα χρήματα σου σε χώρες που μετράει το ευρώ περισσότερο από το δικό τους νόμισμα, σε επιχειρήσεις. Κάνε Βραζίλη παρέα, άλλες χώρες που πουλάνε πολύ φθηνά υλικά και πούλα στην Ευρώπη με κάποιο κέρδος που θα ορίσεις. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, αν έχεις κεφάλαιο, όρεξη για τρέξιμο και πάντα το ενδεχόμενο ρίσκου.

Η δικη μου αποψη, short σε ολα!
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1288 στις: 14/04/11, 20:24 »
Έ φίλε Μονόχειρα, εγώ είμαι της Ανωτάτης Μπακαλικής, δεν γνωρίζω από σύγχρονα οικονομικά και αντίστοιχους όρους. Αυτό το Σορτ το ακούω καιρό, αλλά ούτε και έχω ενδιαφερθεί να μάθω τι σημαίνει. Η τσέπη μου ακόμα δεν έχει στείλει σήμα στον εγκέφαλο!
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος monoxeiras

• Θαμώνας
  • Αγαπα με αληθινα και θα σε δανειζω
    • Προφίλ
« Απάντηση #1289 στις: 14/04/11, 21:19 »
Έ φίλε Μονόχειρα, εγώ είμαι της Ανωτάτης Μπακαλικής, δεν γνωρίζω από σύγχρονα οικονομικά και αντίστοιχους όρους. Αυτό το Σορτ το ακούω καιρό, αλλά ούτε και έχω ενδιαφερθεί να μάθω τι σημαίνει. Η τσέπη μου ακόμα δεν έχει στείλει σήμα στον εγκέφαλο!

Με λιγα λογια αυτο που λεω (γνωμη μου παντα) ειναι οτι αν υπηρχε ενα στοιχημα τυπου: "σε βαθος 5 χρονων θα παει πχ καλυτερα η οικοδομη? θα ακριβυνει το μεταχειρισμενο αμαξι μου? θα πουλιουνται ακριβοτερα απο σημερα τα ιδια σπιτια? θα προσλαμβανουν οι εταιριες κοσμο με το κιλο? θα αυξηθουν οι μισθοι? θα κανει τρελες πωλησεις το μαγαζι με τα ρουχα της γειτονιας? θα γινουν πλουσιοτεροι οι ξενοδοχοι? θα πηγαινουν τα παιδια τεσσερα ιδιαιτερα και 8 γλωσσες και μπαλετα απο την 2α Δημοτικου? θα κανουν ολες οι κυριες γαλλικο νυχι και κομμωτηριο και θα εχουν οικιακη βοηθο? θα διπλασιαστουν οι πωλησεις των τζιπ? θα μειωθουν οι φοροι? θα εχει αυξηθει το πληθος σχολειων, κλινων ανα ασθενη, γιατρων? οι συνταξεις θα ειναι μεγαλυτερες, θα εχουν μειωθει οι ανεργοι? οι τραπεζες θα κερδιζουν τρελα?" κλπ κλπ τοτε καλυτερα να παιξεις με την πεσιμιστικη αποψη (short) παρα την αισιοδοξη (long).

Καθαρα προσωπικες αποψεις, δεν συμβουλευω να τις κανετε και δικες σας. Και δεν ειμαι καν πλουσιος (ωστε να εχουν μια οποιαδηποτε βαρυτητα κρινομενες εκ του αποτελεσματος)
« Τελευταία τροποποίηση: 14/04/11, 21:21 από monoxeiras »
Αλλαζουμε τον κοσμο, παιζουμε μονο με Gibson.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1290 στις: 15/04/11, 01:46 »
papous,
Προτείνεις αγορά ποσοστού εταιριών του Δημοσίου εισηγμένων στο χρηματιστήριο; Δηλαδή να επενδύσουμε σε ελληνικές μετοχές; ή θα πρέπει να καταργήσουμε το χρηματιστήριο πρώτα;

Προτείνω την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών δημόσιων εταιριών βιώσιμων ή/και στρατηγικής σημασίας, μέσω δημιουργίας λαϊκών συνεταιρικών κεφαλαίων συμμετοχών, που θα "χτυπήσουν" όταν και αν δοθεί ευκαιρία, κατά τα πρότυπα των συνεταιριστικών πιστωτικών οργανισμών (τραπεζών).

Η ευρεία βάση και το μικρό σε αξία μερίδιο τέτοιων προσπαθειών παρόλο που φαντάζει ως μειονέκτημα είναι το μεγαλύτερό τους πλεονέκτημα δίνοντας την δυνατότητα για αντληση τεραστίου ποσού κεφαλαίων. Επίσης η δυνατότητα ελέγχου από τον οποιονδήποτε μερισματούχο ανεξαρτήτως ποσοστού συμμετοχής παρέχει και την δυνατότητα άμεσης δημοκρατικής λειτουργίας.

Είναι μια πρόταση καθόλα νόμιμη και ηθική και κυρίως πολιτική.

Το χρήμα είναι "μια ιδεατή αξία ευκόλως μετατρέψιμη σε φανταστική" και όπως φαντάζομαι θα έχουν καταλάβει οι πάντες πλέον είναι παντελώς άχρηστο όταν δεν χρησιμοποιείται!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1291 στις: 15/04/11, 09:13 »
Παππου συμφωνω απολυτα με ενα τετοιο τροπο δρασης. Με οσους ομως δεν εχουνε μια στην ακρη, αντιθετως χρωστανε πολλα ή λιγα, τι τροπο δρασης θα μπορουσαν να ακολουθησουν;
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

• Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
« Απάντηση #1292 στις: 15/04/11, 09:25 »

Δεν υπονοούσα σε καμία περίπτωση να επενδύσουμε στον "Τιτανικό" (χαρακτηρισμός που έδωσε ο πρωθυπουργός), αναρωτιόμουν για το σκεπτικό του papous. Αυτό που προτείνεις είναι πολύ λογικό, προσωπικά έχω κάνει κάποια κίνηση στο εξωτερικό, με πολύ σκέψη και κόπο, και με διαρκές άγχος για τα αποτελέσματα. Προφανώς μια τέτοια λύση αποταμίευσης/επένδυσης δεν είναι για τον καθένα (που θέλει απλά ένα σωσίβιο για να σωθεί   και να σώσει ότι μπορεί άμεσα και χωρίς πολλούς προβληματισμούς).

Προτείνω την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών δημόσιων εταιριών βιώσιμων ή/και στρατηγικής σημασίας, μέσω δημιουργίας λαϊκών συνεταιρικών κεφαλαίων συμμετοχών, που θα "χτυπήσουν" όταν και αν δοθεί ευκαιρία, κατά τα πρότυπα των συνεταιριστικών πιστωτικών οργανισμών (τραπεζών).

Περιμένεις να αλλάξουν τα πάντα μόνο και μόνο επειδή οι μετοχές θα δοθούν σε μικροεπενδυτές;
Για να πετύχει αυτό που λες, πρέπει:
- να θελήσουν να πουλήσουν τις μετοχές τους οι τρέχοντες επενδυτές, ή να τις αγοράσει με τη βία το κράτος (με λεφτά των πολιτών)
- να γίνουν οι εταιρίες βιώσιμες: να διαγραφεί το χρέος τους (δηλ να το πληρώσει το κράτος (με λεφτά των πολιτών)), να εκμηδενιστεί το έλλειμα και να αρχίσει να εμφανίζεται πλεόνασμα (πιθανότατα και με μείωση προσωπικού), να αλλάξει η οργανωτική δομή και να ξεριζωθούν οι συνδικαλιστές, να δίδονται επιχορηγήσεις ή/και δάνεια αν χρειαστεί, κλπ
- να αποσυνδεθούν από το χρηματιστήριο, ή να αλλάξει κανόνες το χρηματιστήριο και να μην επηρεάζεται από την εγχώρια και παγκόσμια αγορά (αδύνατο βέβαια)
- να απαγορευτεί η αγορά μεγάλου ποσού μετοχών από οποιονδήποτε (για να μην έχει κανείς μεγάλο δικαίωμα ψήφου)
- να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες
- να βρεθεί ένα σχήμα διοίκησης που να οργανώσει το χάος (γιατί όπου λαλούν πολλά κοκκόρια αργεί να ξημερώσει)
- να αλλάξει το πολιτικό σύστημα έτσι ώστε να ξεκινήσει και να συντηρήσει αυτήν την κίνηση, και να εγγυηθεί την μακρόχρονη ύπαρξή του (κανείς δεν έχει όρεξη για επισφαλείς επενδύσεις)
- κλπ (που δεν μπορώ να σκεφτώ τώρα γιατί είναι πρωί...)

Δηλαδή, καθόλου άμεση και απροβλημάτιστη λύση (για να μη πω ότι είναι σχεδόν αδύνατη) για να σώσουμε το κομπόδεμά μας.

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1293 στις: 15/04/11, 11:03 »
Johnie, η ύπαρξη χρέους οποιασδήποτε μορφής είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Αλλά όμως έχουμε χρέος να ενεργήσουμε. Μια τέτοια κίνηση έχει τέτοια δομή ώστε δεν αποκλείεται κανείς. Άνεργοι, χρεωμένοι, πλούσιοι, φτωχοί, όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Άλλωστε όλοι είμαστε ΔυΝιΤικά χρεωμένοι. Το ζητούμενο είναι να βρούμε τρόπο ώστε το χρέος να μην μας επηρεάζει στην καθημερινότητά μας.

Βραζίλη, μάλλον δεν κατάλαβες την δομή μιας συνεταιριστικής ΕΚΕΣ. Τα μερίσματα δεν "παίζουν" στο χρηματιστήριο. Αντιθέτως η αύξηση κεφαλαίου της γίνεται με μια απλή πρόσκληση, δεν είναι αναγκαίες οι χρηματιστηριακές δομές. Αυτό προσφέρει ευελιξία και πρόσθετη σιγουριά για την αποφυγή παιχνιδιών σε βάρος της.
Τα κεφάλαια που μπορούν να συγκεντρωθούν είναι τεράστια αν καταφέρει να έχει 1 ή και 2 ή και 3 ή και παραπάνω εκατομύρια ανθρώπους και η πολιτική της δύναμη είναι επίσης ανυπολόγιστη.

Όσο για το κομπόδεμα, δεν έχει καμμιά αξία όταν η κοινωνία γύρω σου έχει καταστραφεί. Οι επενδύσεις στο εξωτερικό έχουν αξία όταν μπορείς να μείνεις στο εξωτερικό και όποιος το έχει κάνει ή προτίθεται να το κάνει δεν υπάρχει λόγος να λαμβάνει μέρος σε τέτοιες αναζητήσεις.

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

• Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1294 στις: 15/04/11, 15:54 »
Oi ανεργοι οι χρεωμενοι και οι φτωχοι ας ακουμπησουν τις ελπιδες τους πανω στους αλλους..Κατα τα αλλα ολοι εχουν την ιδια ευθυνη κλπ.
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Venceremos
    • Προφίλ
« Απάντηση #1295 στις: 16/04/11, 14:28 »
Να ρωτήσω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου.... Αυτά που ξανάλεμε, δεν είναι σχετικά ευκώλος εννοούμενα ?? Τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει από το επίπεδο των συμμετέχοντων στο θέμα. Ακόμη αν δεν διαφωνώ με την επανάληψη ή την πιο αναλυτική επανάληψη, τις παραπάνω απαντήσεις, δεν τις έχουμε ξαναδώσει και παλαιότερα - πολύ παλαιότερα σχεδόν αναλυτικότατα.
Προσθέσαμε και την λέξη ΕΚΕΣ παπού ΜΕΚΑΙΣ. Παρακαλώ σε να με απολύσεις από το κόλπο διότι τώρα τελευταία είμαι συνεχώς μαθιασμένος.

Κιράτζο θα σου έλεγα ότι προσγειώθηκες στη πραγματικότητα, αλλά γνωρίζω ότι είσαι ήδη προσγειωμένος, απλά θεωρητικά, την προσεγγίζεις σε κάποια σημεία διαφορετικά από εμένα. Διαφορετικό κολύμπι κάνουμε, αλλά και οι δυο στη θάλασσα βουτάμε, δεν πήγε κάποιος να βουτήξει στα χωράφια του παπού.

Βραζίλη, αφού τα ξέρεις τα κόλπα και είσαι μέσα σε αυτά, τι ψάχνεις γρήγορες και εύκολες λύσεις ?? Αυτές είναι για μετά το ελαφρύ βραδυνό σε φάση οριζοντίοσης.

Ότι θεωρηθεί τραύλινγκ από όσα λέω, παρακαλώ να αφαιρεθεί από τους Συντονιστάς, κατά τας Γραφάς. Συγχωρήστε την περιορισμένη ή προσωπική μου κρίση.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1296 στις: 16/04/11, 14:31 »
Κάποιοι δεν έχουν καμμία ευθύνη Κιρατζο αλλά όλοι μπορούν να συμμετέχουν!

Λόγω του ότι σε αρκετούς όλα αυτά που λέμε εδώ φαίνονται ως Κινέζικα θα πρέπει να πω ότι δεν ανακαλύφθηκε ο τροχός. Η ιδέα αποτελεί μια τροποποίηση της τοποθέτησης του Schulz από τον 19ο αιώνα στην οποία στηρίχθηκε η δημιουργία των συνεταιριστικών τραπεζών. Παραδείγματα τέτοιων τραπεζών είναι η Γαλλική Credit Agricole, ή η Ελληνική Παγκρήτια συνεταιριστική τράπεζα.

Aς δούμε τώρα ένα - ένα τα προβλήματα που τίθονται:

Περιμένεις να αλλάξουν τα πάντα μόνο και μόνο επειδή οι μετοχές θα δοθούν σε μικροεπενδυτές;
Για να πετύχει αυτό που λες, πρέπει:
- να θελήσουν να πουλήσουν τις μετοχές τους οι τρέχοντες επενδυτές, ή να τις αγοράσει με τη βία το κράτος (με λεφτά των πολιτών)

Δεν ισχύει. Το κράτος έχει τον έλεγχο των Δημόσιων επιχειρήσεων άρα και το πλειοψηφικό πακέτο.
Παράθεση
- να γίνουν οι εταιρίες βιώσιμες: να διαγραφεί το χρέος τους (δηλ να το πληρώσει το κράτος (με λεφτά των πολιτών)), να εκμηδενιστεί το έλλειμα και να αρχίσει να εμφανίζεται πλεόνασμα (πιθανότατα και με μείωση προσωπικού), να αλλάξει η οργανωτική δομή και να ξεριζωθούν οι συνδικαλιστές, να δίδονται επιχορηγήσεις ή/και δάνεια αν χρειαστεί, κλπ
Πολλά από αυτά έχουν βεβαιωθεί ότι θα γίνουν πχ. παραγραφή χρεών. Οπότε γιατί να μην καρπωθεί το πλεονέκταημα αυτό ο κάτοικος της Ελλάδας?
Παράθεση
- να αποσυνδεθούν από το χρηματιστήριο, ή να αλλάξει κανόνες το χρηματιστήριο και να μην επηρεάζεται από την εγχώρια και παγκόσμια αγορά (αδύνατο βέβαια)
Καμία σχέση. Θα αγοραστεί μια υπάρχουσα εταιρεία με όλους τους κανόνες που διέπουν την Παγκόσμια οικονομία. Το ότι ο ιδιοκτήτης δεν θα είναι ένας αλλά 4 εκ. δεν αλλάζει τους κανόνες!
Παράθεση
- να απαγορευτεί η αγορά μεγάλου ποσού μετοχών από οποιονδήποτε (για να μην έχει κανείς μεγάλο δικαίωμα ψήφου)
Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο
Παράθεση
- να κρατικοποιηθούν οι τράπεζες
Για ποιόν λόγο? Θα δημιουργηθεί μια νέα συνεταιριστική τράπεζα με ίδια κεφάλαια - και σε ρευστό - όσα θέλουν οι συμμέτοχοι και κυρίως χωρίς δάνεια. Μια τράπεζα άνευ δανείων δεν κλείνει με τίποτα ακόμα και αν πτωχεύσει το κράτος στο οποίο εδρεύει.
Παράθεση
- να βρεθεί ένα σχήμα διοίκησης που να οργανώσει το χάος (γιατί όπου λαλούν πολλά κοκκόρια αργεί να ξημερώσει)
To χάος εδρεύει εκτός συνεταιρισμού όχι εντός. Είναι στο χέρι των μελών να το κρατήσουν απ' έξω.
Παράθεση
- να αλλάξει το πολιτικό σύστημα έτσι ώστε να ξεκινήσει και να συντηρήσει αυτήν την κίνηση, και να εγγυηθεί την μακρόχρονη ύπαρξή του (κανείς δεν έχει όρεξη για επισφαλείς επενδύσεις)
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Απλά είναι παντελώς άχρηστο για τέτοιου τύπου επενδύσεις.
Παράθεση
Δηλαδή, καθόλου άμεση και απροβλημάτιστη λύση (για να μη πω ότι είναι σχεδόν αδύνατη) για να σώσουμε το κομπόδεμά μας.
Οπωσδήποτε σ' έναν πολέμο πρέπει να πολεμήσεις. 

Αποσυνδεδεμένος YmiRLinG

• Μπασίστας
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • A.C.A.B.=Always Carry A Banana
    • Προφίλ
« Απάντηση #1297 στις: 16/04/11, 17:26 »
Πωπω, έχουμε πήξει στην μπακαλίστικη επιχειρηματικότητα, αν είναι δυνατόν. Γιατί δεν βάζουν υποψηφιότητα για τις εκλογές τα επιχειρηματικά μυαλά του kithara μπας και σωθούμε από την κρίση?
Over large parts of the continent other people prefered to make money without working at all, and since the Disc had yet to develop a music recording industry they were forced to fall back on older, more traditional forms of banditry

Αποσυνδεδεμένος papous

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #1298 στις: 16/04/11, 17:51 »
Και για να προλάβω τον Χόλι που θα με ρωτήσει: "Καλά βρε παπούκα, ως μακροπρόθεσμη λύση καλή είναι θεωρητικώς. Αλλά ποιά θα είναι τα βραχυπρόθεσμα κέρδη? Εδώ είπαμε πως θέλουμε επενδύσεις, θέλουμε να κινηθεί το χρήμα, θέλουμε και κέρδος θέλουμε και ασφάλεια. Πως θα τα πετύχουμε όλα αυτά?"

Όλα πετυχαίνονται μ' αυτήν την λύση Χόλι μου. Πρώτα απ' όλα έχεις ασφάλεια διότι τοποθετείς τα χρήματά σου σ' ένα σχήμα που αποκλείεται να πτωχεύσει ακόμα και αν πτωχεύσει η χώρα, αν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, αν γίνει παύση πληρωμών, αν γίνει επανάσταση κοκ.
Κατά δεύτερον, περιμένοντας ν' αρπάξεις την ευκαιρία για τις δημόσιες επιχειρήσεις δεν μένεις με σταυρωμένα τα χέρια. Συμμετέχεις στην ίδρυση νέων εταιριών από ανθρώπους που έχουν εμπνευσμένες ή/και καινοτόμες ιδέες και αυτήν την στιγμή έχουν εκβληθεί από την υπάρχουσα χρηματοδότηση. Πχ. θέλει ο Βραζίλης να ιδρύσει μια εταιρεία στα ηλεκτρονικά που θα φέρει πολλά κέρδη? Μπαίνεις συμμέτοχος. Θέλει ο Χοληδόχος να φυτεύει αγγούρια πρώιμα και να τα πλασάρει στην Ευρωπαϊκή αγορά πρώτος απ' όλους? Μπαίνεις συμμέτοχος. Θέλει ο Γιώργος να κάνει ένα άλμα στην βιοτεχνολογία? Μπαίνεις συμμέτοχος. Θέλει ο Johnie να τεστάρει αν η αντιπραγματευτική οικονομία μπορεί να τρέξει στην Ευρώπη? Μπαίνεις συμμέτοχος. (διότι δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για την ύλη αλλά και για τις ιδέες ).
Κατά τρίτον? δεν δανείζεις, συμμετέχεις. Οπότε και ο επιχειρηματίας δεν έχει τον βραχνά του χρέους, και εσύ κερδίζεις μέσω της υπεραξίας που θα αποκτήσει η επιχείρηση, και η οικονομία κινείται, και θέσεις εργασίας δημιουργούνται, και καλή καταναλωτική ψυχολογία δημιουργείται.
Κατά τέταρτον? οι συμετοχές μιας συναιτεριστικής Εταιρικού Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών δεν είναι ανώνυμες, όπως συμβαίνει σε μια ΑΕ αλλά επώνυμες. Οπότε ο πρόεδρος της όπου κι να πάει έχει τις υπογραφές των συμμετεχόντων 4εκ ανθρώπων. Με 1εκ υπογραφές αλλάζουν νόμοι της ΕΕ, ως γνωστόν...

Τι πρόβλημα έχεις λοιπόν? Αυτό που έλεγες: "Ρίξτε τα φράγκα στον διπλανό σας" εκπληρώνεται μ' αυτόν τον σχεδιασμό, με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εξασφαλισμένος και ο διπλανός και εσύ.

Βέβαια κανένα πρόβλημα να σε βγάλω απ' το κόλπο. Το 99,9% είναι υπέρ! Μόνο ένας στους χίλιους αρνείται!!!

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
« Απάντηση #1299 στις: 16/04/11, 18:10 »
Καλα αυτα παππου. Ξαναλεω ομως, εγω πχ, που δεν εχω μια στην ακρη και χρωσταω και κατι ψηλα, που καθε μηνα βγαινω με εναντι απο τον επομενο, εγω τι κανω; Γιατι οπως κι εγω, υπαρχουν πολλοι περισσοτεροι σαν και μενα (και πολυ χειροτερα οικονομικα) απο οσους εχουν να επενδυσουν σε δημοσιες επιχειρησεις και συνεταιρισμους.
Οποτε η λυση σου ουσιαστικα παλι δεν αφορα μια μειοψηφια;
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...