Όλα αυτά, δεν τα θεωρείς μιαρά ?
"Στεγη εννοεις τις "περιπτωσεις" τυπου παλιου Εφετειου ή καταστασεις σε πολλες περιοχες, οπως στον αγιο Παντελεημωνα, οπου 30 ατομα προσπαθουν να ζησουν σε ενα υπερκοστολογημενο τριαρι/δυαρι κτλ. Με την δουλεια εχεις στο μυαλο σου το συστημα της Μανωλαδας; Για την "ασφαλεια και περιθαλψη" εννοεις τα εργατικα ατυχηματα για τα οποια ο εργοδοτης ουτε καν δεχεται "παρατηρηση", το καυσιμο, την καταστροφη και τις επιθεσεις σε καταυλισμους μεταναστων ή το καθημερινο κυνηγητο απο φασιστες και φασιστοειδη και τις συνεχεις επιχειρησεις σκουπα;"
Εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από το τρόπο που γράφεις. Όλα αυτά που περιγράφεις λοιπόν, είναι νόμιμα ή παράνομα ?? Η λαθρομετανάστευση είναι νόμιμη η παράνομη ?? Σε ενδιαφέρει κατά πόσο κάτι είναι νόμιμο ή παράνομο, ή έχεις φτιάξει τους δικούς σου νόμους και κάνεις ότι γουστάρεις ?? Οπότε να ξέρουμε, ότι διαφωνούμε κάθετα εμείς οι δύο, σε οποιοδήποτε θέμα και αν συζητήσουμε.
Πολυαγαπημένε μου, οι φράσεις μου αυτές, βγάζουνε πραγματικότητα. Έαν εσύ, θεωρείς την πραγματικότητα απάνθρωπη, σημαίνει ότι πολύ απλά αποδέχεσαι τα όσα εγώ λέω. Αλλιώς πολύ απλά, θα μπορούσες να μου μιλήσεις, για μία άλλη υπαρκτή κοινωνία, που έχει δεκτεί δεχτεί αναλογικά το πλήθος μεταναστών και λαθρομεταναστών, που έχει δεχτεί η Ελλάδα, με την οικονομία της Ελλάδας και τους έχει φερθεί, με τον φαντασιακό πολυτελή τρόπο, που θέλεις να τους φροντίσει και η Ελλάδα. Διότι εμένα δεν με νοιάζει, κατά πόσο εσένα η δική σου φαντασία οργιάζει και σκέφτεται όμορφες και γεναιόδωρες κοινωνίες. Διότι εμένα σίγουρα οργιάζει περισσότερο, αλλά προτιμώ να σκέφτομαι βάση πραγματικότητας. Σημειώσέ το καλά όμως, με ανεξίτηλο μαρκαδόρο και κάθε πρωί που ξυπνάς κάνε ένα έλεγχο, για το τι συμβαίνει στο μυαλό σου και τι συμβαίνει έξω από το σπίτι σου. Όταν λοιπόν, όσα φαντάζεσαι, συμβούνε και στην πραγματικότητα, έλα να μου μιλήσεις για ανθρωπιά. Μέχρι τότε όμως, μπορείς να γράψεις, ένα λογοτέχνημα για το πως θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός κόσμος. Κάποιοι θα σε θεωρήσουνε, "ανθρωπιστή", κάποιοι φαντασιόπληκτο.
Δεν σε κατηγορώ αγαπητέ. Είναι ρητορικές οι ερωτήσεις. Ακόμη και αν δεν έχεις ψάξει για δουλειά ή σπίτι, έαν ανοίξεις την πόρτα σου και ρωτήσεις θα μάθεις. Απλά σκέψου ότι η δυσκολία από την σκέψη στην πράξη είναι πολλαπλάσια. Τώρα όσον αφορά, την δεύτερη παράγραφο, στην οποία περιγράφεις και λες ότι ανήκεις, δεν βλέπω να ανήκεις σε κάποια παράνομη ομάδα ανθρώπων. Ίσα ίσα, ανήκεις σε μια δύσκολη ομάδα ανθρώπων, που θα έπρεπε να την φροντίζει ένα Κράτος Πρόνοιας. Εσύ λοιπόν αγαπητέ τι βλέπεις ? Σε φροντίζει το Κράτος ε ?? Από οικονομική βοήθεια ιδιαίτερα θα τα έχεις κονομήσει ε ? Όταν λοιπόν, δεν φροντίζουνε πρώτα από όλα την Ελλάδα και τους συμπατριώτες, όποιοι και αν είναι αυτοί, με τον τρόπο που τους αξίζει, πως το μυαλό σου κάνει λογικό άλμα 3.000 ετών φωτός και λέει....Αχχχχχ....γιατί δεν φροντίζουνε τους μετανάστες και λαθρομετανάστες ?? Δηλαδή παραλογίζεσαι στο 100%. Έπρεπε δηλαδή να έρθουν εδώ οι μετανάστες και λαθρομετανάστες για να αντιληφθείς ότι θα επικρατήσει αυτή η δυστυχία που περιγράφεις παραπάνω

Δηλαδή σου ήρθε κάτι ξαφνικό ?? Ή μήπως εγώ που το περίμενα από πριν, είμαι ευφυής ή έχω την έκτη αίσθηση ?? Αυτοί οι άνθρωποι, από τα σκατά έφυγαν και στα σκατά ήρθαν. Αρκετοί βέβαια, θεωρούν τα σκατά της Ελλάδος, πολύ καλύτερα από της χώρας τους. Όμως δεν παύει να είναι σκατά, διότι η πραγματικότητα είναι απάνθρωπη.
Κατά φαντασία φίλε μου, η πραγματικότητα, στηρίζεται σε διάφορα ιδανικά, το οποία όμως είναι στην κεφάλα μας, έξω από την πόρτα μας όμως, υπάρχουν Α-ΝΑ-ΓΚΕΣ και ΟΡΙΑ τα οποία ορίζει η ίδια η φύση και δεν έχει ιστορίες, αν είσαι καλός, αν είσαι παιδί, αν είσαι μετανάστης αν είσαι δεν ξέρω γω τι. Όταν τα ξεπεράσεις, ξεκινάει ο πόνος. Τώρα μέσα σε όλα αυτά, έχουν βάλει και οι άνθρωποι όρια και ανάγκες, δευτερεύουσας ίσως σημασίας, τα οποία επίσης όταν τα ξεπεράσεις, ξεκινάει ο πόνος. Δείξε μου εσύ μια άλλη πραγματικότητα, πάνω στο πλανήτη γη, που να δουλεύει διαφορετικά και θα ξεκινήσω να σε παίρνω στα σοβάρα.
Σου εξηγιέμαι λοιπόν ξανά. Ο μετανάστης είναι νόμιμος, ο λαθρομετανάστης παράνομος. Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με τα παράνομα. Όταν δηλαδή, πρώτα αποκτήσουνε οι Έλληνες αυτά που ζητάνε, θα πιάσω να ασχοληθώ με τους μετανάστες και όταν αποκτήσουνε και οι μετανάστες αυτά που ζητάνε, θα κάτσω να ασχοληθώ και με τους λαθρομετανάστες. Την ευαισθησία μου στο θέμα, δεν την ξέρεις. Απλά υποθέτεις διάφορα με το μυαλό σου. Από αυτό που έγραψα παραπάνω όμως, έαν θελήσεις θα καταλάβεις την ευαισθησία μου. Που σημαίνει πρώτα, βάζω τη μπουκιά στο στόμα μου, μετά καταπίνω, μετά ακολουθεί η διαδικασία της πέψης και στο τέλος τα κάνω. Πώς μερικοί άνθρωποι, έχουν την εντύπωση, ότι μπορούν να τα κάνουν, χωρίς να ακολουθήσει ένα από τα προηγούμενα στάδια, αδυνατό να το καταλάβω. Απάνθρωπο θα μου πεις......Λογικό θα σου πω. Δεν είσαι ευαίσθητος θα μου πεις, δεν είμαι ονειροπόλος θα σου πω.
Δεν υπάρχει λόγος να μην σε γουστάρω. Το αντίθετο, για να συζητάω μαζί σου, σε γουστάρω. Απλά ο τρόπος μας, διαφέρει. Εγώ σου λέω σταδιακά, κατάφερε κάποια πράγματα και η ευαισθησία, θα "αυξάνεται" από μόνη της. Εσύ μου λες, πρέπει να είμαι ευαίσθητος, πριν ακόμα καταφέρω σταδιακά κάποια πράγματα και όλα αυτά, θα αντιμετωπίστουνε όλα μαζί, τουρλού τουρλού. Ακριβώς όμορφε, επειδή αντιμετωπίζονται όλα αυτά τουρλού τουρλού και επικρατεί ένα μπέρδεμα και ένα χάος, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία από πολύ κόσμο, στην πράξη όμως, σαπουνόφουσκες.