Μπορεί παππού, ο Βραζιλής, να πιστεύει ακόμη, τα όσα έλεγε το 2008, αλλά να πιστεύει και αυτά που είπε τώρα. Ακόμη δηλαδή να ισχυρίζεται ότι είναι ανήθικη και παράνομη, η μεταβίβαση του επικυρωμένου εισητηρίου, αλλά τα διόδια ανήκουν σε άλλη κατηγορία και ενώ είναι ανήθικο να τα πληρώνουμε, παρ΄όλα αυτά είναι νόμιμο. Θα με ρωτήσεις βέβαια πως κάνει αυτόν τον διαχωρισμό ? Αυτό θα πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος. Θα λέγαμε ας πούμε ότι σίγουρα άλλαξε ηθική, έαν για το ίδιο θέμα, είχε αντίθετη γνώμη. Εσύ βέβαια θεωρείς, ότι και οι 2 περιπτώσεις, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Τώρα βέβαια, έαν όντως έχει αλλάξει ηθική, δεν μπορούμε να πούμε ότι η ηθική ενός ανθρώπου, τη μετά ΔΝΤ εποχή, δεν έχει να κάνει και με την αλλαγή της ηθικής μιας ολόκληρης κοινωνίας, αλλά μέρους της. Όταν όμως εγώ ακούω κοινωνική ηθική, υποθέτω ότι μιλάς, για το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Επειδή λοιπόν, ξέρω ότι δεν θα έκρινες μια αλλαγή στη κοινωνία, βάση ενός ανθρώπου. Θεωρώ ότι έχεις πληροφορίες και εμπειρία, ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, άλλαξε την ηθική του, τη μετά ΔΝΤ εποχή. Εγώ πάλι, πιστεύω, ότι αν άλλαξε κάτι, αυτό είναι να δωθούν αφορμές, η ήδη υπάρχουσα ηθική, να εκδηλωθεί σε πολύ περισσότερες περιτπώσεις της ζωής, παρά να αλλάξει η υπάρχουσα ηθική. Δηλαδή σχεδόν η ίδια ανηθικότητα προυπήρχε. Δεν έγινε μεγάλη αλλαγή στην ποιότητα της, αλλά η ίδια ποιότητα έγινε πιο αποκαλυπτική.