Johnie, να με συγχωρείς, αλλά ενώ συμφωνώ σε αρκετά πράγματα μαζί σου, όσον αφορά την νοοτροπία των ανθρώπων...κάνεις σε πολλές σκέψεις σου, τεράστια λογικά άλματα, αφήνωντας κενά. Το ύφος του παππού φαίνεται να είναι ειρωνικό, στην πραγματικότητα όμως, μιλάει ακριβώς όπως εσύ, αλλα χρησιμοποιεί διαφορετικά λόγια. Κατά κάποιο τρόπο σου δείχνει τα λογικά άλματα που κάνεις.
Εγώ θα σου πρότεινα, πριν συνεχίσεις να λες για κάποια πράγματα...να τα αποδείξεις μαθηματικά. Δεν είναι κακό να λες, να μοιραζόμαστε όλοι να έχουμε όσο γίνεται τα απαραίτητα, να βοηθάμε, να προσφέρει ο ένας στον άλλο συμφωνώ και εγώ!!Όμως σε αρκετά πράγματα, κάνεις λογικά άλματα, τα οποία είτε δεν θες να τα δεις, γιατί θα προκαλέσουν κακό σε πολλούς ανθρώπους, είτε γιατί χωρίς να έχεις μετρήσει πόσα υπάρχουν, νομίζεις ότι υπάρχουν για όλους αλλά και για όσους γεννηθούν. Εγώ θα σε πίστευα, μόνο έαν μου παρουσίαζες όλα αυτα τα πράγματα, με μαθηματικό τρόπο. Πιστεύεις δηλαδή ότι έαν μοιραστούνε τα υπάρχοντα, θα φτάνουν ? Γιατί νομίζεις ότι το χρήμα δεν έχει πια αντίκρυσμα σε χρυσό και λέμε ότι είναι φούσκες ?
Εγω τουλάχιστον δεν παίρνω την ειρωνεία πάντα αρνητικά, εφόσον ευσταθεί και έχει κάτι να μου δώσει. Η ειρωνεία είναι μία αντίδραση που πολλές φορές, είναι αυτόματη σε κάποια πράγματα που βλέπεις. Σίγουρα όμως μετά την ειρωνεία, χρειάζεται και η εξήγηση, για να καταλάβει ο συνομιλητής σου.
Εγώ ας πούμε στην παραπάνω απάντηση που μου έδωσες, σε αυτό που σε ρώτησα, είδα πάρα πολλά λογικά άλματα και μάλιστα μεγάλα λογικά άλματα, με αποτέλεσμα, ενώ ήθελα να συζητήσω διέκοψα την συζήτηση, μην απαντώντας στην ανάλυση που μου έκανες.Διότι δεν ξέρω αν θα είχε νόημα.
Κάνε μερικές μαθηματικές πράξεις, αν μπορείς, να δεις, τι σημαίνει αυτή η μοιρασιά που λές...και ποιες είναι οι συνέπειές της, έστω ακόμη και αν είμασταν το μόνο υπαρκτό κράτος και ο πλανήτης γή ήτανε μόνο μια Ελλάδα και μετά δυσκόλεψέ το, προστίθοντας ένα ή περισσότερα υπαρκτά κράτη. Το ζουμί από αυτά που λες, είναι πάρα πολύ καλό. Αλλά η μαθηματική πολιτική σου χοροπηδάει από εδώ εκεί και από εκεί εδώ, ανεβάζει θερμοκρασία ο παππούς και απαντάει "αντανακλαστικά".