Πρώτα από όλα παππού, δεν σου πρόσαψα καμμία μομφή αοριστίας. Ίσα ίσα που συμφωνώ ότι όλοι αγνοούμε, αλλά διαφωνώ ως προς τι αγνοούμε. Μπορεί ακριβώς με τον τρόπο που το λες εσύ "Οι φορολογούμενοι του αναπτυγμένου κόσμου, αγνοούν ότι "αγορές" είναι αυτοί οι ίδιοι" και με τον τρόπο που το διαβάζω εγώ, δηλαδή περισσότερο οικονομολογικά, ο κόσμος ναι, να αγνοεί αυτό το οποίο λες με τον τρόπο που το λες! Όμως πρακτικά, με απλά λόγια, απλές σκέψεις και αν γίνεται με ευαισθησία, ο κόσμος γνωρίζει, ποιους υποστηρίζει με τον τρόπο ζωής του και τις πράξεις του (τους κονόμες και έκαστος τον εαυτό του - την ομάδα του, όσο βρίσκεται στα ανάλογα standards) και ποιους πετάει στον βαθύ λάκο της λάσπης και του θάνατου (τους συνανθρώπους του που βρίσκονται σε μια πιο δύσκολη κατάσταση, επιβίωση και κάτω). Οι απλοί άνθρωποι, γνωρίζουν πολύ καλά, τι σημαίνει σπατάλη, υπερβολή, ανταγωνισμός για το ποιος έχει το καλύτερο, το ομορφότερο, το δυνατότερο, τα περισσότερα, αδιαφορία για τον διπλανό τους και για περιβάλλον τους. Χώρια, ότι μιας και λες για αγορές, βγαίνοντας έξω στην αγορά βλέπεις ένα κάρο στραβά!! Από το να δουλέψεις μέχρι να αγοράσεις και να πουλήσεις! Όλη αυτή η σκατά νοοτροπία, δεν είναι παρά ένας τρόπος, κάποιοι να κοιτάζουν από ψηλά κάποιους άλλους! Δεν είναι ψάχνω το καλύτερο και προσπαθώ το καλύτερο, με σκοπό το καλύτερο αλλά με σκοπό την έπαρση! Ο ένας κοιτάει να εκμεταλλευτεί με άσχημο και άνισο τρόπο τον άλλο! Κλεψιά. Σίγουρα δεν κλέβουν όλοι το ίδιο και καθώς κάποιοι να μην κλέβουν και καθόλου. Όμως ο περισσότερος κόσμος κλέβει! το ξέρει ότι κλέβει! υπερηφανεύεται όταν κλέβει ή λέει έτσι είναι η ζωή αδιαφορώντας για οτιδήποτε πέρα από το άτομο του ή την ομάδα του. Το κλέβει στο ζύγι! Αυτό εννοώ όταν λέω κλέβει! Ακόμη λοιπόν και αν αγνοείς τον τρόπο με τον οποίο σε κλέβουνε κάποιοι, όταν εσύ ο ίδιος κλέβεις! Άσχετα με το ότι θα τους βρίσεις, είναι το μεγάλο πρότυπό σου! Λες ρε γ**ώτο, γιατί να μην ξέρω και εγώ το κόλπο τους! Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που βρίζουνε συνεχώς για τα άσχημα και τα στραβά και στην πρώτη ευκαιρία, χρησιμοποιούνε το στραβό και το άσχημο για να κονομήσουνε και να καλοπεράσουνε και οι ίδιοι! Θα μου πεις βέβαια, ο άνθρωπος είναι άνθρωπος και κάνει λάθη. Ναι αλλά εδώ μιλάμε ότι ο άνθρωπος το έχει παραγαμ.....ει.
Συμφωνώ λοιπόν "Ναι Johnie? αντί δηλ να μάθεις την λειτουργεία της μηχανής του τρένου, το οποίο είναι και κουραστικό, ν' αλλάξεις απλώς τον οδηγό." Γιατί παππού δεν θέλουν να κάνουν κάτι πιο κουραστικό

Γιατί πολύ απλά το γνωρίζουν ότι είναι πιο κουραστικό!
Εχτές λοιπόν έκατσα και είδα τηλεόραση! Είχε έναν τύπο σε ένα κανάλι που εξηγούσε, την ισορροπία μεταξύ πολιτικών και Δημοσίου, μιας και κανένας άλλος λέει δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτή τη σχέση σε ότι αφορά το έργο που κάνουν.
Εξήγησε λοιπόν , ότι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αποκρύπτουν μεταξύ τους πληροφορίες, ώστε ο ένας να μην ξέρει την δουλειά του άλλου, οι δε επιτροπές των δημοσίων υπαλλήλων, αποκρύπτουν πληροφορίες από τους ανώτερους και οι δε ανώτεροι αποκρύπτουν πληροφορίες από τους μηχανοδηγούς! Με αποτέλεσμα, ότι απόφαση και αν είναι να παρθεί, θα πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος - οι άνθρωποι κλειδιά, που να τυχαίνει να γνωρίζουν την αλήθεια, να μην θέλουν να την αποκρύψουν και να παρθεί μία σωστή απόφαση!
Ακόμη όμως και αν ακολουθηθεί η κουραστική μάθηση της λειτουργίας του τρένου, δεν εγγυάται κανείς ότι αυτό θα γίνει για καλό σκοπό!
Έαν ο άνθρωπος, δεν εκπαιδευτεί να είναι καλός, από μικρός, δεν βλέπω φως στο τούνελ! Ότι και να του μαθαίνεις, θα το χρησιμοποιεί εναντίον του συνανθρώπου του!
Βέβαια παππού οι Γύπες είναι οι ίδιοι! Δεν μπορεί 50-100-500-1000-2000 γύπες να κάνουνε κουμάντο σε μερικά δισεκατομμύρια γύπες!! Σίγουρα κάποιοι είναι πιο προνομιούχοι ίσως και κάποιοι από αυτούς πιο έξυπνοι, αλλά το καθεστώς του ΓΥΠΑ, το έχουν εγκαθιδρύσει και αυγατίζουν οι δισεκατομμύρια Γύπες! Έτσι το βλέπω εγώ!
Βεβαίως και πατάω τον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά υπάρχουν φοβερές διαβαθμίσεις σε αυτό!! Άλλος πατάει το δάχτυλο του και άλλος έχει αφήσει απέξω μόνο το δάχτυλό του!
Στην ερώτηση που μου κάνεις, μιας και δεν είμαι γνώστης, θα σου απαντήσω προς το βραδάκι, όπως μπορώ. Με όσα έχω διαβάσει, όχι όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικά.