Kαλες οι φιλοσοφιες κτλ, αλλα τοσο καιρο που γραφουμε εδω μεσα, θα θελα να ακουσω πρτασεις για το τι πρεπει να γινει με το χρεος (αν πρεπει να αναγνωριστει, αν πρεπει να πληρωθει, απο ποιους, πως, ποτε) και για το τι πρεπει να γινει για την αναπτυξη, απασχοληση και ολα τα αλλα καιρια θεματα.
Καποιοι προτεινουν καποιες λυσεις, δικες τους, αντιγραμμενες απο αλλου...
Αλλοι αντιτιθενται σε αυτες τις λυσεις για τους Χ,Ψ λογους (συνηθως βεβαια χωρις σοβαρα επιχειρηματα).
Αλλα εγω θα θελα να ακουσω αυτους που ολα τα καταδικαζουν και που θεωρουν οτι οι λυσεις που προτεινονται ειναι αστοχες, να προτεινουν λυσεις ρυθμισης/διαγραφης/πληρωμης κτλ, λυσεις αναπτυξης για ΟΛΟΥΣ (και οχι μονο πχ για τους αγροτες και συνεταιρισμους κτλ), λυσεις για το πως θα ξαναερθουμε σε επαφη με την ηθικη, την δικαιοσυνη κτλ.
Γιατι το να ακουω τα γνωστα "ολοι φταιμε, χαλαγαμε λεφτα, ειχαμε γινει καταναλωτικοι, καλα να παθουμε" και αλλα γραφικα (γραφικα οχι γιατι δεν λενε ΚΑΙ ενα μερος της αληθειας, αλλα γιατι ειναι χιλιοειπωμενα και γιατι δεν προσφερουν κατι με το να επαναλαμβανονται), δεν μου λεει απολυτως τπτ.
Εγω θελω να ακουσω λυσεις. Πως θα μειωθει το χρεος, αν πρεπει να αναγνωριστει μερος του ή ολο ή καθολου, πως μπορουμε να αντιδρασουμε κτλ.
Και μην αρχισουμε με το "δουλεια, υπομονη, να μαθεις στα λιγα, να μην εισαι καταναλωτικος" κτλ.
Μια ζωη δουλευουμε και το 90% του πληθυσμου, προκοπη δεν ειδε...
Οποτε, πριν αρχισουμε να ρυθμιζουμε θεματα που σχετιζονται με συμπεριφορες που οδηγησαν το κρατος (και αρα ολους μας) στον βοθρο, οπως πχ παιδεια, υγεια, εκπαιδευση, υπηρεσιες και κοινωνικο κρατος, ας αρχισουμε απο τα βασικα:
Πως δηλαδη θα απαλαγουμε απο αυτο το εξωπραγματικο χρεος, πως θα καταστησουμε το κρατος ενα πραγματικα κοινωνικο εργαλειο για την διευκολυνση του πολιτη, πως θα καθαρισουμε τον πολιτικο-οικονομικο-δικαστικο χωρο (για αρχη) απο τα λαμογια κτλ
Πως λοιπον κυριοι μπορει να γινει αυτο;