Δεν κανουμε το δικο μας poll για πλακα;
Οκ papou, αν και αρκετα ανεξοδη δικαιολογια, μπορω να την δεχτω (δεν ειναι λιγες οι φορες που τα χω χωσει για την αριστερα σε πολλους φιλους, γνωστους και συγγενεις, για αρκετα απο οσα κι εσυ εχεις αναφερει).
Βεβαια στα σχολια σου δεν ειδα καμια επικοδομητικη κριτικη για την αριστερα ή καποια αιτηματα, απλα μια μορφη λασπολογιας.
Αν οι προθεσεις σου ειναι αυτες που λες, τοτε καλο θα ηταν να συνοδευεις τα σχολια σου με το τι θα επρεπε να κανει η αριστερα και γιατι.
Τεσπα, πλακα εχει η ολη ιστορια.
Εγω λεω να κανουμε πιο συχνα δημοψηφισματα...
Νομιζω οτι ο μονος τροπος να κανεις τον Ελληνα να αναλαμβανει ευθυνες τελικα, ειναι να του στερεις την δυνατοτητα να μενει ουδετερος και αμετοχος, υποχρεωνοντας τον να παιρνει συχνα αποφασεις για πραγματα που στο κατω κατω τον αφορουν. Να κανει πχ καθε δημος, για οποιοδηποτε σημαντικο ζητημα, δημοψηφισμα (μεσω internet ή/και μεσω τοπικων μονιμων χωρων για αυτο τον σκοπο). Να μην μπορει κανεις μετα να λεει οτι δεν ευθυνεται για οσα γινονται.
Επισης, αν και ασχετο, προσωπικα θα ηθελα να δω να αλλαζει εκ βαθρων το νομικο μας συστημα που ειναι γεματο απο παραθυρακια και τρυπες για αποποιηση ευθυνων (μαλιστα οσο πιο πολυ ζημια εχει κανει καποιος, τοσο πιο πολλα παραθυρακια βρισκει).
Γεγονος ειναι παντως (και το μονο καλο στην ολη φαση κατα την γνωμη μου), οτι επιτελους θα αρχισει να ιδρωνει οντως το αυτι μερικων μερικων...
Και τελικα ειναι πολυ ωραια να την μπαινουμε στο ματι ολου του πλανητη. Το αν θα μπορεσουμε επιτελους ομως να θυμηθουμε την καταγωγη μας και να δρασουμε αναλογα - ισως δινοντας για αλλη μια φορα τα φωτα στον υπολοιπο κοσμο - ειναι κατι που δυστυχως δεν διαφαινεται κατα την γνωμη μου.