Νομίζω παίδες ότι το θέμα υγρασία, υψηλές θερμοκρασίες, απότομες αλλαγες θερμοκρασίας, υγρασία δωματίου - υγρασία μέσα στη θήκη, έχουνε να κάνουνε με τον χωρό του καθενός. Υπάρχουνε σπίτια, που έχει τόση υγρασία, που μάλλον είναι προτιμότερο μέσα σε θήκη με ότι βοηθητικό μπορεί να βρει κάποιος, παρά να την έχεις έξω, να υγραίνετε και όχι να αερίζετε. Μάλλον όλα αυτά λύνονται μόνο με τεχνολογικές λύσεις, αλλά για να είσαι τόσο ψείρας πρέπει να έχεις ένα πολύ ακριβό όργανο.
Νομίζω ότι το καλύτερο είναι, να την προσέχεις όσο γίνεται καλύτερα, χρησιμοποιώντας και όλα τα παραπάνω που είπατε, βλέποντας και κάνοντας και με πιο συχνές επισκέψεις στον οργανοποιό όταν βλέπεις ότι κάτι δεν πάει καλά ή απλά θέλεις να κάνεις ένα check up.
Τέλος δεν χρειάζεται και να το παρακάνουμε...γιατί τυχαίνει να έχω 2 όργανα 10+ χρόνων (το ένα πουλήθηκε) που με λίγη προσοχή και φροντίδα, όταν τα πήγα κάποια στιγμή στο μάστορα, το μόνο που χρειαζόντουσαν ήταν ένα setup. To 1 πάντα εκτός θήκης, το άλλο μέσα σε μαλακή αδιάβροχη θήκη. Το σπίτι μου βέβαια δεν μπορώ να πω ότι έχει και τις καλύτερες συνθήκες. Πάντα όμως είναι κουρδισμένα, καθαρά, σε όρθια ή οριζόντια θέση.