εαν φτιαχνεις αρκετα πεταλια η καλυτερη λυση ειναι να ακρυλικο βερνικη πολυουρεθανης νερου το οποιο κοστιζει αν θυμαμαι καλα τα 0.75L 18€ ( αναλογα με την εταιρια, η εφαρμογη γινεται με πινελο ειδικο για βερνικη και με τρεις στρωσεις ειναι σουπερ και απο εμφανιση και απο αντοχη,
στα "+" : παροτι απλωνεται με πινελο και στη πρωτη ματια λες "χαλια βγαινει" εαν το αφησεις σε επιπεδη επιφανεια οι ανωμαλιες απο το πινελιασμα εξαφανιζονται μεσα σε 5 λεπτα και η επιφανεια γινεται 100% flat και με σουπερ γυαλαδα, δεν μυριζει σχεδον καθολου, δεν θελει γυαλοχαρταρισμα τρελο μεταξυ των στρωσεων το υλικο καθεται τελεια πο μονο του πανω στην επιφανεια ...θελει ισα ισα να φτιαξεις δοντι για το επομενο χερι, μετα το τελευταιο χερι δεν θελει buffing γυαλισμα κλπ..ειναι ηδη τελειο, παροτι ειναι νερου οταν στεγνωσει δεν παθαινει τιποτα εαν βραχει παρα μονο με μπλε ασετον, διαλυτικο κτλ, δεν χρειαζεται αρεωμα, τα 0,75L φτανουν δεν ξερω και εγω για ποσα πεταλια...εχω φτιαξει περιπου 20€ και ουτε στην μεση δεν εχει φτασει ακομα με 3 χερια βερνικη στο καθε ενα και ψιλο παχιες στρωσεις, με 3 χερια (και πολλα λεω ειναι σουπερ, το πινελο καθαριζεται με γαργαρο νερακι βρυσης και σαπουνι πιατων μεσα σε μισο λεπτο.
στα μειον: θελει ειδικο πινελο που κοστιζει περιπου 7 ευρω αλλα ειναι υπερανθεκτικο και δεν χαλαει, αργει να στεγνωσει..θελει περιπου 2 ωρες για να ξαναπερασεις χερι και 5-8, αναλογα με τις συνθηκες περιβαλλοντος για να στεγνωσει εντελως 100% cure παμε για 15νθημερο...εγω εχω παρει ενα φτηνιαρικο φουρνακι με αντιστασεις και μετα απο καθε χερι το βαζω μεσα στους περιπου 75-100 βαθμους (το πολυ) και σε απο σταση περιπου 25 ποντους απο τις αντιστασεις για 20-30 λεπτα και εχω το durable αποτελεσμα που θελω.

αυτ ειναι απο τα πρωτα που ειχα χρησιμοποιησει αυτο το βερνικη και εκανα την πατατα να τα κανω wet sanding και buffing μετα το τελευταιο χερι.. παρ'ολα αυτα δεν ποσο καλο βγηκε... τα μεταγενεστερα που εφτιαξα ειχαν 100% mirror εφε στο φινιρισμα τους. Για οποιαδηποτα πληροφορια ή tutorial στην διαθεση σου.