Γεια χαρά,
ξεκίνησα πριν λίγο καιρό να καταπιάνομαι με δύο πεταλάκια.
Το ένα είναι το MXR 45 Phaser και το άλλο είναι το Tight Metal της Amptweaker, για δύο φίλους.
Τα layouts προέρχονται από το tagboardeffects.blogspot.com αλλά μιας και δεν βρήκα άλλο ελληνικό site να παραθέσω τις ερωτήσεις μου, ελπίζω πως εδώ είναι το κατάλληλο μέρος.
Καταρχίν, όσων αφορά το phaser. Το κύκλωμά μου το ολοκλήρωσα και κάνοντας μια πρόχειρη καλωδίωση χωρίς διακόπτη και led (ακολούθησα την καλωδίωση που κάναμε στο booster στην αρχή του θέματος). Ενώ έχω ήχο στο output από την κιθάρα μου κανονικά, δεν ακούω πουθενά phase effect. Δοκίμασα να παίξω με το BIAS trimmer αλλά δεν βρήκα σε καμία θέση διαφορά. Τα JFETS μου είναι ταιριασμένα και δοκίμασα δύο διαφορετικά ζευγάρια χωρίς διαφορά.
Έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να φταίει, και από που να ξεκινήσω να το ψάχνω?
Οι κολλήσεις μου δεν έχουν γεφυρώσει πουθενά και οι διακοπές μου είναι εντάξη (το λέω γιατί είναι το πιο σύνηθες και γιαυτό τα ξεψύρισα).
Όσων αφορά το TightMetal, πρόκειται για ένα verified layout (
http://guitar-fx-layouts.42897.x6.nabble.com/AmpTweaker-Tight-Metal-td9212.html;cid=1399988409705-371 ).
Αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα. Κάπου στην μέση της πλακέτας (θεωρώ πάνω στα ολοκληρωμένα) χανόταν το σήμα και από τις δύο πλευρές (input-output). Τελικά ίσως το είχα τοποθετήσει ανάποδα το 074.
Κάτι τέτοιο μπορεί να ξάψει το ολοκληρωμένο έτσι δεν είναι?
Επίσης ψάχνωντας για το τι δεν μου έκανε κύκλωμα έκανα το εξής.
Κούμπωσα στον ενισχυτή το input του πεταλιού, πήρα μια κομμένη χορδή και ακουμπούσα κάθε κόλληση από το input προς το output για να δω που δεν θα έχω βόμβο στον ενισχυτή (σαν να ακουμπάς την άκρη του καλωδίου στο χέρι σου με ανοιχτό ενισχυτή).
Το ίδιο και για το output. Στο τέλος αφού έφαγα λίγη ώρα, και ψάχνωντας τα schematics ανακάλυψα πως ίσως είναι λάθος το TL074, ξεκούμπωσα τα πάντα από την μπαταρία. Πιάνω όμως την μπαταρία να ζεματάει. Την μετράω και βγάζει 0Volt ενώ την είχα αγοράσει την προηγούμενη μέρα και πριν το τεστ αυτό ήταν γεμάτη.
Είναι πιθανό με την τεχνική μου να έκανα κάποια γεφύρωση και να την έκαψα?
Μπορεί να έχω κάποιο λάθος στο κύκλωμα και να έγινε?
Αν έχει κανείς καμία ιδέα θα την εκτιμούσα, ευχαριστώ πολύ.