Ως κατοχος ενος αρκετα παλιου αμαξιου ( Nissan Almera 1.400cc του 1996 ) και λογω της απουσιας ηλεκτρικονικου ψεκασμου του καυσιμου μεσα στον κινητηρα, πληρωνω αρκετα στη βενζινη. Και τωρα που ειναι ηδη 1.45€ περιπου, σκεφτομαι πολυ σοβαρα τροπους που μπορω να βελτιωσω τοσο τη καυση του κινητηρα, οσο και τη λιγοτερη χρηση καυσιμου.
Το αμαξι συντηρειται κανονικα στα προβλεπομενα Km ( λαδια, φιλτρα αερος, βενζινης, μπουζι, κλπ ), η καρτα καυσαεριων βγαινει αψογη, εχω αλλαξει καταλυτη και προσφατα εκανα και καθαρισμο του ρεζερβουαρ για καταλοιπα βενζινης ( δε μπορειτε να φανταστειτε τι εβγαλαν απο εκει οι ανθρωποι ). Με εξαιρεση τα ταξιδια οπου ανεβαινω και στις 3000 στροφες ( 110Km/h περιπου ), μεσα στην πολη κινουμαι μεχρι τις 2.500 στροφες που θεωρειται η οικονομικη χρηση του κινητηρα!
Παρολαυτα με ενδιαφερει να μειωσω ακομα περισσοτερο τους ρυπους και τη καταναλωση καυσιμου, αφενος μεν γιατι ειναι οντως παλιας τεχνολογιας το αμαξι ( αρα βγαζει αρκετους ρυπους εκ φυσεως ), αφετερου γιατι το πορτοφολι στεναζει απο τον καθε εξυπνακια βενζινοπωλη που κανει προσαυξησεις οπως το συμφερει!
Εχω βρει στην αγορα καποια προϊοντα που τοποθετεις στη μηχανη και προσφερουν ολα τα παραπανω ( συν καποια ιπποδυναμη εξτρα που για μενα ειναι αχρηστη μιας και δεν ειμαι "τρεχουλακιας" ).
Ενα απο αυτα ειναι το Fuel Max (
http://www.fuelmax.gr/sfm.html ) το οποιο θεωρητικα προσφερει εξοικονομηση μεχρι 27% καυσιμου και μεχρι 44% λιγοτερες εκπομπες ρυπων!
Με μια προχειρη ματια βλεπω πως προκειται για 2 μαγνητες που τοποθετουνται κοντα στην εγχυση καυσιμου και συμβαλλουν στον ιονισμο των υδρογονανθρακων, οποτε εχουν καλυτερη αποδοση και καυση!
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι πως γενικα οι υδρογονανθρακες δε ξερω εαν ιονιζονται σε τετοιο βαθμο απο 2 ισχυρους μαγνητες, ενω η ελλειψη εγγυησης για το "απο" ποσο ξεκιναει η εξοικονομηση καυσιμου με κανει γενικα υποπτο!
Το εχει δοκιμασει κανεις σας; Εχει να προτεινει καποιος ενα αντιστοιχο συστημα, το οποιο να μην παρεμβαινει δραστικα μεσα στο συστημα διακινησης καυσιμων ( ειδα και καποια μηχανηματα που παρεμβαινουν μεσα στην εγχυση με φιλτρα ) και να κανει δουλεια;
Ευχαριστω εκ των προτερων!
( ΥΓ: οχι, δεν προκειται να παρω νεο αμαξι, γιατι το συγκεκριμενο ειναι αυθεντικο γιαπωνεζικο, οι ζημιες του ειναι τραγικα γελοιες για την ηλικια του και η συντηρηση του ειναι εξισου ιδια με ενα καινουριο αμαξι ).