Η δική μου ψήφος πάει στην PRS SE Mike Akerfeldt, η οποία φοράει τους καταπληκτικούς HFS Treble & Vintage Bass Humbucker Pickps, δοκιμασμένους στα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλλα, ίσως και εδώ να είναι η πραγματική διαφορά του signature. Μου αρέσουν οι Opeth, δεν θα επεδίωκα προσωπικά επί τούτω μία signature δική τους, αλλά αν το δείς αλλιώς, λίγο πιο αποστασιοποιημένα, το logo τους είναι πολύ όμορφο και προσθέτει στην κιθάρα.
Το τρέμολο για μένα προσωπικά είναι επιθυμητό, προσφέρει την δυνατότητα για vibrato ακόμα και σε string bends, ή για dive bomb όταν θέλεις να βαβουριάσεις στο τέλος κάποιου δυνατού κομματιού, που κάνει πάντα εφέ στο ακροατήριο (με μέτρο..). Το συγκεκριμένο σύστημα της PRS είναι πανομοιότυπο με τις ακριβές Custom και δεν ξεκουρδίζεται με τίποτα. Η δική μου εμπειρία είναι εξαιρετικά θετική.
Καταπληκτικό design, πανέμορφη κιθάρα, και τα πουλιά μαγνητίζουν τα βλέματα πάντα!.. Κάθε πουλί στην PRS είναι διαφορετικό είδος, μπορώ να σας γράψω περισσότερα αν κάποιος ενδιαφέρεται.
Εξαιρετικά ευέλικτοι μαγνήτες, με πολλές εφαρμογές, παίζουν από blues με quack τύπου Stratocaster έως metal με full-on Humbucker distortion. Η μόνη μου διαφωνία, στην συγκεκριμένη δεν σπλιτάρουν.. μπορείς όμως να το κάνεις μόνος σου στο μέλλον, τις γνώσεις τις έχεις!
Εξαιρετική μεταπωλητική αξία, σύν μία κιθάρα με το σωστό βάρος, το σωστό feel, που κάθεται και ταιριάζει στα χέρια σου σαν να είναι μέρος του σώματος σου.
Για μένα προχώρα το, ξέρουμε όλοι ότι ένα τέτοιο όργανο δύσκολα θα το βρεις στην Ελλάδα να το δοκιμάσεις, απλά κάνε το leap of faith και κοπάνα το, τα λεφτά είναι πολύ λογικά, δεν πρόκειται να το μετανιώσεις, παρά θα αρχίσει να μαζεύεις λεφτά για την επόμενη.
Εγώ θα προτιμούσα να την πάρω από το DV, λίγο πιο φθηνά και γενικά τελευταία το προτιμώ:
http://www.dv247.com/guitars/prs-se-mikael-akerfeldt-electric-guitar-tortoise-shell--70816