Η προταση του Απόλλων πολυ σωστη, δοκιμασε την να δεις αν σου κανει.
Επισης πολυ σωστα και αυτα που σου λεει ο Αδριανός.
Υπαρχουν ενισχυτες που κανουν αυτα που θελεις, μειων 1-2 πραγματακια, τα οποια μπορεις να τα κανεις με μια εξωτερικη συσκευη.
Π.χ. Line In πολυ σπανιο να βρεις σε ενα τετοιο ενισχυτη, αλλα με ενα πεταλακι/εξαρτηματακι στη λουπα μπορεις να εχεις και αυτη τη λειτουργια, αν και πραγματικα δεν νομιζω οτι θα ηθελα ποτε να ακουσω backing track περασμενο απο τον τελικο και τα μεγαφωνα τετοιου λαμπατου ενισχυτη, υπαρχουν μικροι modeling φθηνοι ενισχυτες για να κανεις αυτη τη δουλεια σπιτι σου, δεν χρειαζεται να το κανεις μεσα απο τον λαμπατο.
Επισης Line Out εχουν καποιοι, αλλα δεν συνηθιζεται, και εξοδο ακουστικων επισης δυσκολο (εως ακατορθωτο) πραγμα να βρεις. Καταρχην αυτο μπορεις να το κανεις με τον μικρο μοντελινκ ενισχυτη οπως ειπαμε και πιο πανω, ή με την πεταλιερα σου οπως ειπε και ο Αδριανός. Απο την αλλοι οι λαμπατοι ενισχυτες πρεπει να εχουν ενα φορτιο συνδεμενο στην εξοδο τους παντα, αλλιως ο μετασχηματιστης εξοδου κτλ παει βολτα (εκτος αν εχουν καποια προστασια). Επισης στο λαιν-αουτ πρεπει να εχουν και καποια πολυ καλη προσομοιωση καμπινας, αλλιως το σημα που περνεις απο το λαιν-αουτ σου ειναι πραγματικα αχρηστο για να το βαλεις σε ΡΑ οπως θελεις.
Αν τωρα θελεις τοσο πολυ να εχεις εξοδο ακουστικων και εξοδο λαιν απο τον ενισχυτη, συνδεεις πανω ενα Attenuator που να στα δινει αυτα (π.χ. Palmer, Two-Notes Torpedo κτλ). Για ΡΑ προτεινω μικροφωνο.
Γενικα σε καστομ ενισχυτες ειναι δυσκολο να βρεις τον ηχο σου, επειδη εχω παιξει με καποιους μπορω να σου πω οτι οσο πιο περιπλοκο τον κανεις, τοσο πιο πολυ ανεβαινει το κοστος και τοσο πιο πολλα υπαρχουν που μπορουν να πανε στραβα. Τωρα αν εξαιρεσεις την αξοδο ακουστικων και το λαιν-ιν (τα οποια μπορεις να τα παρεις με 1-2 εξτρα εξαρτηματακια αν το θελεις τοσο πολυ οπως ειπαμε), τοτε υπαρχουν πολυ ενισχυτες που κανουν αυτο που θελεις. Π.χ. παλια ειχα αυτον τον ενισχυτη (τον ανταλλαξα με μια κιαθαρα και ακομα το μετανιωνω), ο οποιος σε μεγαλο βαθμο ειναι αυτο που περιγραφεις:
http://www.the-valve.com/3100.htmlΔεν ειναι 30 βατ, αλλα 100, με διακοπτη για 50 αν 8υμαμαι καλα, αλλα επαιζε τελεια σε εντασεις ακομα και ψυθιρου, ακομα και οταν τον ειχες στα 100 βατ. Απο την αλλη οπως εχω ξαναπει εχω και ενισχυτη 30 βατ που πρεπει να τον ανοιξω σε αρκετη ενταση για να βρωμισει και να ακουστει, οποτε μην κοιτας τα βατ, αλλα την συμπεριφορα του ενισχυτη σε ολες τις εντασεις. Οπως επισης εχω πει (και λεει o tech21man συνεχεια, και εχει πολυ δικιο), αν θελεις να βγεις λαιβ, και θες να εχεις πεντακαρα καθαρα στις εντασεις που απαιτουντε, τοτε ακομα και τα 50 βατ ισως να σου ειναι λιγα, αναλογα ποσο γρηγορα βρωμιζει και ποσο κοβει συχνοτικα αναμεσα στα αλλα οργανα ο ενισχυτης.
Απο την αλλη αυτος ο ενισχυτης (υπαρχουν και αλλοι στο ιδιο στυλ να προτεινουμε, παρα πολλοι) εχει ολα οσα περιγραφεις-
Πεντακαθαρα καθαρα, ειτε για να παιζεις, ειτε για να βαζεις την πεταλιερα σου (αν και με τετοιο ενισχυτη ισως σιγα-σιγα να παρατησεις την πεταλιερα, ή να την εχεις μονο για τα εφε στη λουπα, εχει και μιντι ο ενισχυτης που μπορεις να κανεις θαυματα).
Κραντς καναλι, το οποιο μαλιστα εχει δυο επιλογες ηχου, ενα για πιο Vox ηχο, και ενα για πιο hot-rod Marshall ηχο.
Lead καναλι, επισης με πολλες επιλογες (δυο ηχους αν θυμαμαι καλα), για σολο και για βαρια ρυθμικα.
Boost, το οποιο μπορεις να ενεργοποιεις/απενεργοποιεις σε καθε καναλι, αλλα ζωντας και τον χαρακτηρα του.
Ξεχωριστα ρυθμιστικα για καθε καναλι.
Δυο ρυθμιστικα Presence (για καθαρα και βρωμικα, επισης αν θυμαμαι καλα

).
Μιντι προγραμματιζομενο, που εχεις και προγραμματιζομενη εξοδο για αν θελεις να εχεις στανταρ ηχο σε καθε καναλι χωρις να κουβαλας μιντι πεταλιερα.
Εξοδο direct-out, για να συνδεσεις σε ΡΑ ή οπου αλλου θες, Ρυθμιστικο Depth που ρυθμιζει αποκριση μπασων στον τελικο, Σειρα'ι'κο/παραλληλο fx-loop, διακοπτες για αν θελεις να εχεις το μπουστ παντα αναμενο σε καποιο καναλι και πολλα αλλα. Και απο ηχο ειναι διαμαντι.
Και οπως ειπαμε υπαρχουν και αλλα μηχανηματα τρικαναλα με παρομοιες λειτουργιες. Γενικοτερα αν το ψαξεις λιγο το θεμα θα βρεις ενα μηχανημα που να εχει τον ηχο σου (πολυ βασικο) και τις περισοτερες βασικες λειτουργιες που θελεις, και για τα 1-2 που ειπαμε πιο πανω (εισοδο για jam tracks, akoyστικα) μπορεις ειτε να βολευτεις με την πεταλιερα, ειτε να χρησιμοποιησεις 1-2 μηχανηματακια και να λυσεις το προσβλημα σου.