προσωπικα πιστευω(χωρις να εχω εμπειρια πανω σε πεταλια/πεταλιερες)οτι ολα τα εφε που φταιχνει ειναι πολυ καλα,ΕΚΤΟΣ τα distortion!
Όπως σου είπα, εγώ έχω την αντίθετη άποψη. Πιστεύω ότι το V-amp πάσχει κυρίως στα εφφέ. Αντίθετα οι προσομοιώσεις του (τόσο οι καθαρές όσο και οι παραμορφώσεις) θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον ικανοποιητικές και σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ καλές.
πιστευω οτι τους distortion ηχους δεν τους εχουν προσεξει (μπορει να κανω και λαθος) αυτο ελειπε αλλωστε!αμα ηταν να τα ειχαμε ολα με τοσα λιγα λεφτα!...
Πρέπει όμως να έχεις υπόψη σου ότι όλα σχεδόν τα πολυεφφέ έχουν μια κάποια ψηφιακή χροιά, ειδικά στις high gain προσομοιώσεις. Ακόμα και τα ακριβά πολυεφφέ δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν πλήρως αυτό το πρόβλημα. Και όπως σωστά αναφέρεις κι εσύ, εδώ μιλάμε για ένα μηχάνημα που κοστίζει λιγότερο από 100 Ευρώ, οπότε οι απαιτήσεις σου πρέπει να είναι ανάλογες.
και γενικα ρε φιλε παιρνεις εναν ηχο π.χ ενα distortion, και σου λεει 100 τροπους να τον αλλαξεις, και ουσιαστικα ειναι ολες μπουρδες αυτες οι παραμορφωσεις,πως να στο πω...δηλαδη ουσιαστικα δεν μπορεις να βρεις αυτο που θες!
Το ότι ένα πολυεφφέ έχει μεγάλη ευελιξία, δηλαδή πολλούς τρόπους για να αλλάξεις τους βασικούς ήχους ή τα presets, μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα. Για σένα όμως προφανώς δεν είναι γιατί καθιστά την πεταλιέρα δύσχρηστη και δεν ξέρεις τι να ρυθμίσεις προκειμένου να πάρεις τον ήχο που θέλεις. Οπότε πάμε στην ουσία...
συγκεκριμενα εχω αυτη τη πεταλιερα 2-3 χρονια και δεν μπορω να την μαθω ακομα!!οκ εχω μαθει νομιζω τα περισσοτερα,αν οχι, πολλα αλλα οι οδηγιες ειναι χαλια και πιστευω οτι ειναι συσχρηστη πεταλιερα.
Αν λοιπόν το κύριο πρόβλημά σου είναι με την ευκολία χρήσης της πεταλιέρας, τότε προφανώς χρειάζεσαι κάτι διαφορετικό και συγκεκριμένα κάτι πιο εύκολο στη χρήση. Αυτό μπορεί στην πράξη να σημαίνει ότι αντί για 100 τρόπους να αλλάξεις ένα distortion θα έχεις 50 ή 30. Mπορεί όμως αυτό για σένα να είναι καλύτερο, γιατί έτσι θα διαμορφώσεις τους ήχους που θέλεις πιο εύκολα, ή τουλάχιστον θα φτάσεις πιο κοντά σε αυτούς χωρίς να χρειαστεί να περάσεις ώρες κάνοντας ρυθμίσεις και πειράματα με αμφίβολα αποτελέσματα.
Με αυτό το σκεπτικό, θα σού έλεγα να κοιτάξεις την
Zoom G2.nu ή την
Zoom G2.1nu, αν θέλεις και το expression pedal. Εξαιρετικά εύχρηστη πεταλιέρα, με καλό επεξεργαστή για βελτιωμένη ποιότητα ήχου. Σού δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσεις και να ρυθμίσεις κάθε εφφέ ξεχωριστά, έχει πολλά EQ για καλύτερη ρύθμιση του ήχου, έχει πολύ περισσότερα presets από το V-amp, έχει drums (τα οποία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για εξάσκηση αντί για μετρονόμο), έχει δυνατότητα σύνδεσης στον υπολογιστή και συνοδεύεται από το Cubase LE. Γενικά για την τιμή του είναι πολύ καλό μηχάνημα, που σού επιτρέπει πιο εκτεταμένη παραμετροποίηση των ήχων απ' ό,τι παρόμοια πολυεφφέ, χωρίς όμως να μπλέκεις σε περίπλοκα μενού και ρυθμίσεις. Aν θέλεις κάτι ακόμα πιο εύκολο στη χρήση, κοίτα την
Vox Tonelab ST, η οποία είναι εξαιρετικά απλή. Έχει 33 προσομοιώσεις πολύ καλής ποιότητας και σχετικά λίγα αλλά βασικά εφφέ. Πιστεύω ότι είναι ένα πολυεφφέ που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτείς πολύ το manual. Το κύριο μειονέκτημα που βρήκα εγώ στην Tonelab είναι η έλλειψη οθόνης, που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις δίπλα σου πάντα ένα "σκονάκι" με τις θέσεις των προσομοιώσεων και των preset. Aν αυτό δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα, ίσως να είναι η ιδανική πεταλιέρα για σένα.
Πάντως επειδή μιλάμε πολύ για το πολυεφφέ, πριν κάνεις οτιδήποτε κοίταξε αν μπορείς να το δοκιμάσεις σε κάποιον άλλο ενισχυτή. Ίσως δεις κάτι διαφορετικό. Βέβαια αυτό δεν αλλάζει τα προβλήματα στην ευκολία χρήσης της πεταλιέρας, μπορείς όμως σε έναν πιο ποιοτικό ενισχυτή με καλό (δηλαδή ουδέτερο) καθαρό κανάλι οι προσομοιώσεις του V-amp να έχουν άλλο χαρακτήρα. Δοκίμασέ το.