To πώς ακούγεται μια ηλεκτρική κιθάρα όταν παίζεις "ακουστικά" (χωρίς ενισχυτή δηλαδή) δεν εξαρτάται μόνο από το τρέμολο αλλά από ένα σωρό άλλες παραμέτρους. Αν ήταν έτσι, τότε όλες οι κιθάρες που έχουν σταθερή γέφυρα θα ακούγονταν καλύτερα, πράγμα που δεν ισχύει. Και ο ήχος που παράγει ένα αρμόνιο δεν επηρρεάζεται καθόλου από τα υλικά ή την ποιότητα κατασκευής του, οπότε ο παραλληλισμός είναι μάλλον άκυρος.
κι όμως Απόλλων απ το τρέμολο εξαρτάτε και αυτές με σταθερή γέφυρα παίζουν πάντα καλύτερα οταν μιλάμε για unplug. Να σκεφτείς οτι αν σε μια κιθάρα με floyd κάνεις μια πατέντα να το μπλοκάρεις όπως έκανα εγω με ενα κομμάτι ξύλο απο πίσω τοτε βελτιώνεται απίστευτα ο ακουστικός ήχος της και η ένταση αλλα σχεδόν καμιά διάφορα στον ενισχυτή πράγμα που αποδεικνύει για άλλη μια φορά οτι τα ξυλα δεν.......... να μην τα ξαναλέμε Οσο για τον παραλληλισμό που έκανα δεν ειναι καθόλου άκυρος αλλα λίγο υπερβολικός για να δώσω έμφαση οτι δεν μπορεί να δοκιμάζεις ηλεκτρικές κιθάρες χωρίς ρεύμα οταν αυτές θα παίζουν πάντα με ρεύμα, ειναι άκυρο πώς να το κάνουμε.
Spyros θα ήθελα καταρχήν να μην βγάζεις λάθος συμπεράσματα και να μην διαστρεβλώνεις αυτο που θέλω να πω!
Στο παράδειγμα που δίνω επιβεβαιώνω αυτό που υποστηρίζω εγω και οχι αυτά ου λες εσυ, ξαναδιάβασε το. Εσυ πάλι απ την πλευρά σου επιβεβαιώνεις έμενα λέγοντας τελικά οτι και στις 2 κιθάρες ο ηχος προέρχεται απο τους μαγνήτες και πουθενά δεν αναφέρεις το ξύλα. Στην μια λες οτι φταίνε οι μαγνήτες λες και στην άλλη οτι όλος ο χαρακτήρας προέρχεται απο τους EMG. Που ειναι λοιπόν τα ξύλα?

??
Θα ήθελα πολυ να συνεχίσω αυτήν την συζήτηση (αν και καθε φορά που ανοίγω το στόμα μου για ξύλα το μετανιώνω) αλλα οταν εγώ πιστεύω οτι τα ξύλα δεν παίζουν κανένα ρόλο (ακραίος ας πούμε) και εσυ απ την άλλη γράφεις σε άλλο θέμα οτι:
Ασε το οργανο να "χωνευει" συχνοτητες απο τον περιβαλλοντα χωρο (ιδιως αν το οργανο ειναι ακουστικο (ακραίος απ την άλλη πλευρά) ε νομίζω δεν έχει νόημα να συζητάμε και κανένας δεν θα πείσει τον άλλο.!
Σταματαω εδω εγω..............
σιγά σιγά θα μου πείτε οτι και τα φαντάσματα που είναι στον χώρο επηρεάζουν το βερνίκι και δεν βγάζει αρμονικές η σολ, έλεος δηλαδή