μια αντερώτηση έχω να κάνω και εγώ!
ο ήχος που θες ειναι:
1-απο κάποιον ενισχυτή που τον έχεις ακούσει με τα δικά σου αυτιά ;
2-απο κάποια συναυλία ;
3-ή απο κάποιο δίσκο ;
Αν η απάντηση είναι το :
1- είσαι σε καλό δρόμο. αν εμπιστευθείς τα αυτιά σου θα το βρεις (ανεξαρτητως χρημάτων!)
2-Η περίπτωση να βρεις τον ήχο βάσει του ενισχυτή που παιζόταν στη συναυλία κάνει τα πράματα πιο δύσκολα γιατί έχουμε τις παραμέτρους :μικρόφωνα,συνδεσμολογία,έξτρα εφε,dummy amps/promoting δηλαδή -όπου ο πραγματικός ενισχυτής και ηχεία βρίσκονται αλλού στον χώρο, και φυσικά την ακουστική του χώρου.
3-ότι και να πιστεύεις σχετικά με την χροιά του ενισχυτή εδώ ισοπεδώνεται απο τόσες πολλές παραμέτρους όπου αν αρχίσεις το ταξίδι θα καταλήξεις να πουλήσεις ότι άλλο έχεις για να φτιάξεις τον ήχο.
ξεφεύγω λίγο απο το θέμα αλλα θέλω να ενημερώσω τους επίδοξους κιθαρίστες που θέλουν να έχουν παντού τον δικό τους τέλειο ήχο σε λάιβ στούντιο κλπ ότι με το να πάρεις τα κιθαριστικά είδη δεν σε κάνουν holy grail of sound παρά μόνο για όταν είσαι στο δωματιό σου και ακους το ηχείο να πάλλει τα αυτιά σου.
Τον ήχο σου με το δικό σου χαρακτήρα θα τον έχεις παντού με τον εύκολό δρόμο (modelling ) ,ή με τον σκληρό. ο τελευταίος περιλαμβάνει μικρόφωνα (και 2 λίγα είναι

), προενισχυτές, τυχόν επεξεργαστές σήματος και πολύ μεράκι.
παράδειγμα: ωραίος έσκασες το μαρούλι για εναν γ**άτο budda και πας για συναυλία. εσυ θα γουστάρεις, αλλά πιστεύεις ότι ο ηχολήπτης θα κάτσει να βρει τον συνδιασμό τοποθετήσεων μικροφώνων κλπ για να αναδείξει τον ήχο σου; Οι περισσότεροι καρφώνουν ενα 57άρι επάνω αλφαδιά με τον κώνο και άλλοι χειρότεροι που κάνουν το 57αρι αλφάδι και αντί να ρουφάει δονήσεις απο το ηχείο,χαζευει το πάτωμα .
εν κατακλείδι..... οχι κύριος ,με το τάδε σεταπ δεν θα βγάλεις κιθάρες φράχτες τύπου meshuggah ..
στο θέμα σου chaouse.
αν ένας ενισχυτής είναι desirable/reputable/famous/easy to get rid of with good return/ δεν έχει να κάνει με την πραγματική του δουλειά. με αυτή σου την ερώτηση είναι σαν να θες να χρησιμοποιήσεις τον ενισχυτή για 1-2 χρόνια.
πιστεψε στα αυτιά σου, όχι στα μάτια σου