Αποστολέας Θέμα: Lampatos enisxitis gia spiti?  (Αναγνώστηκε 11501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος p0k0

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
Lampatos enisxitis gia spiti?
« στις: 12/02/11, 19:16 »
Gia xara pedia!!
Psaxno ena lampato high gain enisxiti sta 5 watt.Ida pollous pou isos o ixos tous na ine kalos alla den exoun 2 kanalia,1 gia kathara ke ena gia overdrive.Exete tpt na mou protinete?Tora kalo tha itan na exi 12' speaker ke isos ke ena fx loop?!?Ti lete gia ton Blackstar ht-5.Dixni arketa kalos, mipos kserete ton antiprosopo edo stin ellada?

A ke kati allo.Poso asfales ine na ton paragkilo on-line?Enow an iparxi periptosi na pathi kati kata tin metafora?
« Τελευταία τροποποίηση: 12/02/11, 19:38 από Απόλλων »

Αποσυνδεδεμένος ΡιχάρδοςΜαυροπερισσότερος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Φύλο: Άντρας
  • Το να υπάρχει μονάχα, πάντα του ήταν λίγο.
    • Προφίλ
Απ: Lampatos enisxitis gia spiti?
« Απάντηση #1 στις: 12/02/11, 19:24 »
για αυτό που θες είναι από τις καλύτερες επιλογές πιστεύω ο blackstar. Τον έχει ο Τρίμης στη Χαριλάου Τρικούπη αν είσαι Αθήνα. Το ηχείο του είναι 10άρι αλλά για σπίτι σε καλύπτει κατά τη γνώμη μου. Τον άκουσα πρόσφατα και μου εκανε πολύ καλή εντύπωση, και αυτός και το αδελφάκι του με τα 20watt.

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 12/02/11, 19:30 »
Φίλε, κατ' αρχήν γράφε Ελληνικά. Τα Greeklish απαγορεύονται στο forum.

Τώρα λαμπάτοι ενισχυτές 5 Watt με δύο κανάλια, 12άρι ηχείο και FX loop είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Εκτός από τον Blackstar ΗΤ-5, μπορώ να σκεφτώ τον Laney Lionheart L5T. Mια καλή επιλογή είναι και ο Peavey JSX Mini Colossal, o oποίος όμως έχει 8άρι ηχείο και μόνο ένα κανάλι. Aν κοιτάξεις ενισχυτές με περισσότερα Watt, θα βρεις αρκετές επιλογές.

ΕDIT: Μόλις θυμήθηκα και τον Peavey Windsor o οποίος έχει όλα αυτά που ψάχνεις. Βέβαια η ισχύς του δεν είναι 5 Watt, αλλά διαθέτει attenuator το οποίο ουσιαστικά κατεβάζει την ισχύ σε ότι επίπεδο θέλεις. Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλές διαφορετικές λάμπες, κάθε μια από τις οποίες θα δώσει διαφορετική χροιά στον ήχο σου.
« Τελευταία τροποποίηση: 12/02/11, 19:35 από Απόλλων »
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος Eagle Of Kamelot

• Sworn Killer of Trolls
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Set the flag and carry on, carry on into unknown
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: 12/02/11, 19:42 »
Aπολλων, τον Windsor τον σκεφτομουν κι εγω μια περιοδο, αλλα διαβασα σεαρκετα ξενα φορουμς οτι συχνα παρουσιαζε προβληματα...εχεις παιξει με τον Windsor? Εχει παρει το αυτι σου κατι σχετικο?

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 12/02/11, 20:10 »
Eίχα παίξει με τον Windson πριν μερικά χρόνια σε μια έκθεση. Μάλιστα είχαν συνδέσει την κιθάρα μέσω ενός ABC switch σε τρεις ενισχυτές, και κάθε ένας είχε διαφορετική λάμπα. Moύ άρεσε αρκετά ο ήχος του, ειδικά με την 6L6. Όσο για τα προβλήματα που αναφέρεις, είχα διαβάσει κι εγώ σχετικές αναφορές. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν καταστήματα που δίνουν εγγύηση 3 ή 4 χρόνια, υπάρχει μια εξασφάλιση για όποιον θέλει να τον αποκτήσει.

Αποσυνδεδεμένος p0k0

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 12/02/11, 20:36 »
Aπολλων αδερφε "σορι" δεν γνωριζα τα "ρουλς" του "φορουμ" ;) !!
Τον ακουσα και τον winsor αλλα μου φανηκε λιγο vintage,εγω ψαχνω για ενα high gain amp.Βασικα εμενα ο tiny terror μου αρεσε πιο πολυ αλλα εχει ενα τσανελ.Επισης ο winsor εχει νομιζω 2 inputs ενα high gain kai ενα low gian clean ,ενο εγω ψαχνω για κατι footswitchable.

Παντως σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια.

Αποσυνδεδεμένος Gabriel6th

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Are you talking to me?
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 12/02/11, 20:40 »
Για πιο blues και classic Rock ήχους και αν έχεις και κάποιο overdrive πετάλι εγώ έχω τον Lionheart L5T και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Μη φανταστείς ότι επειδή είναι 5 βατ ωστόσο τον τερματίζεις. Με την ένταση πάνω από 4 δεν αντέχω στο ίδιο δωμάτιο.

Ο Blackstar είναι καλύτερος για πιο 80s και high gain καταστάσεις με αρκετό solid state gain στο κύκλωμά του.  Δεν καθαρίζει τόσο καλά με το volume της κιθάρας όσο ο Laney  αλλά έχει περισσότερο "γκάζι" σε χαμηλότερες εντάσεις. Σύν ένα πολυ καλό line out.

Το βασικό πλεονέκτημα του Laney είναι η καμπίνα του. Είναι μεγαλύτερος από τα περισσότερα μικρά κόμπο. Είναι χτισμένος σαν τανκ κυριολεκτικά και έχει όγκο. Στις φωτογραφίες μου φαινόταν μικρότερος αλλά όταν ήρθε σπίτι σκεφτόμουν που θα τον βάλω...

Το μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει master volume. Έχει δυο κανάλια που το καθένα έχει το δικό του volume αλλά δεν έχει χωριστό master volume. Έχει ωστόσο master tone. ::)
Το EQ του είναι υπερευαίσθητο και είναι αρκετά bright. Επίσης η λούπα δεν είναι σειριακή αλλά παράλληλη. Οπότε δεν περνάει 100% του σήματος από αυτή με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τη χρησιμότητά της.

Η γνώμη μου είναι να μήν απορρίψεις κανέναν σαν vintage/modern κλπ. Καθώς ένα overdrive/distortion μπορεί εύκολα να μετατρέψει τον πιο χαρακτηριστικό blues-ενισχυτή σε καφρομηχανή. Δες ποιός σου κάνει σαν χροιά για να βάλεις τη βάση στον ήχο που θέλεις και αν λείπει λίγο gain διορθώνεται εύκολα.
Όχι άλλο Κάρβουνο.
Torrents:
19 Βιβλία για Κιθάρα

Αποσυνδεδεμένος p0k0

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 12/02/11, 20:50 »
Διστυχως το μεγαλο προβλημα του laney ειναι η τιμη του. :(

Αποσυνδεδεμένος Alexisonfire

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 13/02/11, 01:33 »
Έχω τον Blackstar Ht-5, να σου πω την αλήθεια τον περίμενα λίγο πιο high gain πριν τον ακούσω αλλά και πάλι έχει τρομερά βρώμικα.

τα +:
- Υπέροχη χροιά ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις.
- Εξεραιτική ποιότητα κατασκευής
- μαζί με footswitch
- Αρκετά δυνατος για τα watt του (με drummer με ΒΑΡΥ χέρι μέσα στο δωματιό μου ακούγομαι πεντακάθαρα και δυνατά)

τα - :
- Απουσία Master Volume
- καθόλου ευαίσθητο EQ

Αποσυνδεδεμένος p0k0

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 13/02/11, 10:50 »
Έχω τον Blackstar Ht-5, να σου πω την αλήθεια τον περίμενα λίγο πιο high gain πριν τον ακούσω αλλά και πάλι έχει τρομερά βρώμικα.

τα +:
- Υπέροχη χροιά ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις.
- Εξεραιτική ποιότητα κατασκευής
- μαζί με footswitch
- Αρκετά δυνατος για τα watt του (με drummer με ΒΑΡΥ χέρι μέσα στο δωματιό μου ακούγομαι πεντακάθαρα και δυνατά)

τα - :
- Απουσία Master Volume
- καθόλου ευαίσθητο EQ

Να σου πω την αληθεια,ψαχνωντας στο νετ και ακουγοντας γνωμες,εχω προβληματιστει πολυ καθως οι επιλογες μου εχουν γινει περισσοτερες.
Επισης τωρα εχω μια αμφιβολια για το ποσο πραγματικα καθαρο ειναι το clean channel?Μηπως σε υψηλες εντασεις 'σπαει' και το κλιν τσανελ?

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 13/02/11, 11:15 »
Yπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχεις ξεκαθαρίσει ακόμα.

Κατ' αρχήν τα χρήματα τα οποία διαθέτεις. Εφόσον λες ότι ο Laney είναι πολύ ακριβός, αλλά συμπεριλαμβάνεις τον Blackstar στις επιλογές σου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο προϋπολογισμός σου είναι τουλάχιστον 350 Ευρώ (όσο κοστίζει ο Blackheart) αλλά δεν φτάνει στα 550-600 Ευρώ του Laney; Μιλάμε δηλαδή για κάτι μέχρι 400 Ευρώ; Μέχρι 500;

Δεύτερον, τι σε ενδιαφέρει περισσότερο; Το καθαρό κανάλι ή το gain του ενισχυτή; Γιατί αν ενδιαφέρεσαι για καλό καθαρό κανάλι που δεν "σπάει" ακόμα και σε υψηλές εντάσεις, αυτό θα περιορίσει αρκετά την έρευνά σου... ίσως και να την εξαφανίσει τελείως γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ενισχυτές 5 Watt με τόσο headroom.

Τρίτον, ποιά από τα χαρακτηριστικά που ανέφερες στο πρώτο σου μήνυμα είναι τα πιο σημαντικά για σένα. Όπως σού είπα, οι ενισχυτές που τα έχουν όλα αυτά είναι ελάχιστοι. Κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς, ειδικά αν ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένος.

Αποσυνδεδεμένος p0k0

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 13/02/11, 11:44 »
Yπάρχουν πολλά πράγματα που δεν έχεις ξεκαθαρίσει ακόμα.

Κατ' αρχήν τα χρήματα τα οποία διαθέτεις. Εφόσον λες ότι ο Laney είναι πολύ ακριβός, αλλά συμπεριλαμβάνεις τον Blackstar στις επιλογές σου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο προϋπολογισμός σου είναι τουλάχιστον 350 Ευρώ (όσο κοστίζει ο Blackheart) αλλά δεν φτάνει στα 550-600 Ευρώ του Laney; Μιλάμε δηλαδή για κάτι μέχρι 400 Ευρώ; Μέχρι 500;

Δεύτερον, τι σε ενδιαφέρει περισσότερο; Το καθαρό κανάλι ή το gain του ενισχυτή; Γιατί αν ενδιαφέρεσαι για καλό καθαρό κανάλι που δεν "σπάει" ακόμα και σε υψηλές εντάσεις, αυτό θα περιορίσει αρκετά την έρευνά σου... ίσως και να την εξαφανίσει τελείως γιατί δεν υπάρχουν πολλοί ενισχυτές 5 Watt με τόσο headroom.

Τρίτον, ποιά από τα χαρακτηριστικά που ανέφερες στο πρώτο σου μήνυμα είναι τα πιο σημαντικά για σένα. Όπως σού είπα, οι ενισχυτές που τα έχουν όλα αυτά είναι ελάχιστοι. Κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς, ειδικά αν ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένος.
Μεχρι 400Ε δινω.Αλλα οχι παραπανω.

Ενα καναλι με οσο το δυνατον 'ασπαστα' καθαρα, και ενα high gain chanel.Δεν ξερω κατα ποσο αυτα τα 2 μπορουν να συνυπαρχουν σε ενα ενισχυτη.

p.s
ευχαριστω ολους για την μεχρι τωρα βοηθεια.  :)

Αποσυνδεδεμένος Boogieman (του Kithara.gr!!!)

• Παλιός
  • Αυτός στο Noiz.gr είναι άλλος!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 13/02/11, 11:58 »
Έχω τον HT-5 κάνα χρόνο και μπορώ να πώ ότι ο ενισχυτάκος είναι αξιαγάπητος και ακούγεται πολύ καλά.

Σίγουρα θα τον ξαναέπερνα. Και τον μεταφέρεις και για πλάκα.

Πάθαμε πλάκα όταν τον πρωτοακούσαμε...δεν το περιμέναμε...και ασχολούμαστε πολλά χρόνια με το είδος.

Υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν όσα βλέπουν και άνθρωποι που βλέπουν όσα καταλαβαίνουν.

Αποσυνδεδεμένος vaig3

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 13/02/11, 12:23 »
Το μονιμο προβλημα!
Μιας και το παιδευω καιρο το θεμα ακουγοντας διαφορους ενισχυτες,πραγματικος λαμπατος με πολυ gain σε αυτα τα watt και χρηματα δεν υπαρχει!
Η μονη 'λυση' ειναι ο blackstar και αυτο γιατι εχει τα βασικα(για εμενα τουλαχιστον) χαρακτηριστικα ενος hi gain amp δλδ βρωμα και effect loop.
Το θεμα ομως ειναι οτι ειναι περισσοτερο πεταλι με μικρη ενισχυση παρα πραγματικος ενισχυτης!
Γενικα εμενα κανενας ενισχυτης δεν με ικανοποιησε εχοντας βαση τον dual recto του στουντιο και την προσομοιωση του pod για το σπιτι!
Μεχρι 20 watt ο μονος ενισχυτης που μου αρεσε ειναι ο koch studiotone(παρα πολυ ακριβος για εσενα :( ) φοβερα καθαρα και πολυ gain αρκετο και για death metal.
Λυσεις για εμενα ειναι 3. Η πας σε modeling η πας στην λυση καθαρος ενισχυτης και πεταλι μπροστα ωστε να εχεις καλο gain στις χαμηλες εντασεις,που ειναι και το ζητουμενο σου η πας στον Blackstar που ειναι κατι ενδιαμεσο.
Suhr Modern
Ibanez k7 2001
Fender stratocaster USA 2009
Epiphone Les Paul custom 2000
Aria Pro II explorer 1993
AxeFX ultra/Bugera G5/EVH 5150 LBXii

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

• Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 13/02/11, 12:45 »
Γενικά έχω την εντύπωση ότι για να βρεις αυτό που θέλεις, πρέπει να ψάξεις για ενισχυτές με ισχύ μεγαλύτερη από 5 Watt. Aυτό ουσιαστικά σημαίνει μεγαλύτερο headroom στο καθαρό κανάλι και περισσότερες προενισχύτριες λυχνίες για περισσότερο gain στο βρώμικο κανάλι. Με αυτό το σκεπτικό θα σού έλεγα να κοιτάξεις κάτι όπως ο Bugera V22. Τα Watt είναι πολλά, αλλά έχει διακόπτη Pentode/Triode που μειώνει την ισχύ στα 12 Watt περίπου (αν θυμάμαι καλά) και στη μέγιστη ισχύ θα σού δώσει περισσότερο headroom. Έχει full EQ και presence για καλύτερη ρύθμιση του ήχου, καθώς και master volume που θα βοηθήσει να ελέγξεις την ένταση του ενισχυτή. Επίσης υπάρχει ο Laney VC15, ακριβώς στα λεφτά σου, με δύο κανάλια εκ των οποίων το καθαρό έχει αρκετό headroom, 10άρι ηχείο και FX loop. Πάντως κανένας από τους δύο αυτούς ενισχυτές δεν μπορεί να θεωρηθεί high gain, οπότε ή παίρνεις ένα μικρό ενισχυτή με καλό καθαρό κανάλι και ένα πετάλι distortion με το οποίο θα δώσεις στον ήχο σου ακριβώς τη χροιά που θέλεις, ή πας στον Blackstar που ομολογουμένως είναι μια καλή επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος metalmike

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 13/02/11, 13:20 »
Υπομονη για τον VHT Special 6 Ultra --> http://www.youtube.com/watch?v=0PZ_L0BuPz4 που ουσιαστικα ειναι ο VHT Special 6 αλλα με ενα επιπλεον preamp gain stage για περισσοτερα γκαζια. Το βιντεο δειχνει την πρωτη εκδοση του συγκεκριμενου σε κεφαλη, θα βγει ομως και σε combo. Περισσοτερες πληροφοριες εδω --> http://www.vhtamp.com/avsp16u.html

Αποσυνδεδεμένος delus

• Θαμώνας
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • YouTube channel
« Απάντηση #16 στις: 13/02/11, 13:31 »
Πιστευω πως το γεγονος οτι ο Lionheart L5T εχει παραλληλο fx loop ειναι πολυ μεγαλο ατου οταν θα θελεις να χρησιμοποιησεις εφε οπως delay, reverb, chorus κτλ. Ομως η ελλειψη master volume δεν ειναι και ο,τι πιο βολικο.

Επισης εχω ακουσει και τον Blackstar HT-5 και μου αρεσε παρα πολυ ο ηχος του, το βρωμικο καναλι ειναι αρκετα ευελικτο με αρκετο gain το οποιο μπορεις να εμπλουτισεις με καποιο πεταλι overdrive/distortion για να φτασεις σε high gain περιοχες, αλλα ενα μειονεκτημα του για μενα ειναι οτι μεγαλο ποσοστο απο το gain του δεν προερχεται απο λαμπα αλλα απο solid state υλικα. Σαν συνεπεια, η παραμορφωση του δεν καθαριζει χαμηλωνοντας το volume της κιθαρας οπως θα συνεβαινε κανονικα σε καθαρα "λαμπατη" παραμορφωση. Αν δεν εχεις προβλημα με αυτο τοτε παρε τον HT-5. Θα εχεις και 2 καναλια, και Fx loop και θα εισαι αρχηγος.

Τελος θα σου προτινω και κατι που εχει ειπωθει ξανα αρκετες φορες αλλα ξεφευγει αρκετα απο τα χρηματα σου.
Οrange Τhunder 30
Εχει 2 καναλια, εχει Fx loop, το δευτερο καναλι μπορει να θεωρηθει κατα τη γνωμη μου high gain, και το σημαντηκοτερο ειναι οτι απο 30watt μπορει να ριξει την ισχυ του στα 15 και στα 7 watt κανοντας τον καταλληλο για χρηση σε λογικες εντασεις στο σπιτι αλλα και ικανο να σου βγαλει ζωντανες εμφανησεις με ανεση πιστευω.

Μολις ειδα και τον VHT που σου προτινει ο metalmike και φαινεται κι αυτος πολυ καλη περιπτωση, ειδικα εαν η τιμη του θα κυμαινεται στην τιμη του Special 6!
« Τελευταία τροποποίηση: 13/02/11, 18:02 από delus »

Αποσυνδεδεμένος p0k0

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 13/02/11, 22:14 »
Τελικα μαλλον θα αναβαλω την αναζητηση μου για καινουριο amp καθως δεν εχω ξεκαθαρησει τι ακριβως χρειαζομαι,Και αυτο λογο του οτι δεν γνωριζω πολλα απο ενισχυτες.Μηπως καποιος θα μπορουσε να μου δωσει καποιο link η που θα μπορουσα να βρω πληροφοριες για amps-tube amps.οχι βεβαια με πολυ τεχνικους ορους γιατι ειμαι σκραπας και στα ηλεκτρονικα.Επισης πολυ φοβαμε οτι θα αναγκαστω να παρω ενισχυτη που δεν θα τον εχω παιξει.Εδω στο Ηρακλειο η επιλογες ειναι διστυχως λιγες.

Ο παλιος μου μαρσαλ valvestate vs 30r μαλλον θα μεινει μαχημος για λιγο ακομα.

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #18 στις: 14/02/11, 15:06 »
Το θεμα ομως ειναι οτι ειναι περισσοτερο πεταλι με μικρη ενισχυση παρα πραγματικος ενισχυτης!

Μεχρι 20 watt ο μονος ενισχυτης που μου αρεσε ειναι ο koch studiotone(παρα πολυ ακριβος για εσενα :( ) φοβερα καθαρα και πολυ gain αρκετο και για death metal.

Λυσεις για εμενα ειναι 3. Η πας σε modeling η πας στην λυση καθαρος ενισχυτης και πεταλι μπροστα ωστε να εχεις καλο gain στις χαμηλες εντασεις,που ειναι και το ζητουμενο σου η πας στον Blackstar που ειναι κατι ενδιαμεσο.

Εχωντας δει το κυκλωμα και εχωντας ακουσει κλιπακια συμφωνω με το πρωτο!
Στα 2ο να προσθεσω και τους JetCity, Soldano ηχος απο 20 βατ και αρκετα χαμηλη τιμη, ενω αναμενετε ο 20-αρης να βγει και ως δικαναλος με fx-loop αν θυμαμαι καλα.
Προτεινω και εγω τα ιδια,  και να προσθεσω το οτι αν δεν τον εχεις αμεσα αναγκη, περιμενε λιγο καιρο ακομα και μαζεψε οτι μπορεις ακομα απο χρηματα να παρεις κατι που πραγματικα θα σου αρεσει και θα το κρατησεις για χρονια.
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος p0k0

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 14/02/11, 16:14 »

Εχωντας δει το κυκλωμα και εχωντας ακουσει κλιπακια συμφωνω με το πρωτο!
Στα 2ο να προσθεσω και τους JetCity, Soldano ηχος απο 20 βατ και αρκετα χαμηλη τιμη, ενω αναμενετε ο 20-αρης να βγει και ως δικαναλος με fx-loop αν θυμαμαι καλα.
Προτεινω και εγω τα ιδια,  και να προσθεσω το οτι αν δεν τον εχεις αμεσα αναγκη, περιμενε λιγο καιρο ακομα και μαζεψε οτι μπορεις ακομα απο χρηματα να παρεις κατι που πραγματικα θα σου αρεσει και θα το κρατησεις για χρονια.
Μαλλον αυτο πρεπει να κανω.Θα περιμενω λιγο καιρο και θα κανω και μια ψιλοσυντηρησουλα και στον amP που εχω τωρα.

Αποσυνδεδεμένος vaig3

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 14/02/11, 16:29 »
Ο jetcity ειναι πραγματικα ενας καλος ενυσχητης(εχει το crunch tou SLO αν δεν κανς λαθος)αλλα δεν ειναι hi gain.Βεβαια επεξα μονο 2-3 λεπτα.Επισης ειναι μονοκαναλος πραγμα που για εμενα ειναι μειον οταν θες να εισαι σε hi gain καταστασεις!
Suhr Modern
Ibanez k7 2001
Fender stratocaster USA 2009
Epiphone Les Paul custom 2000
Aria Pro II explorer 1993
AxeFX ultra/Bugera G5/EVH 5150 LBXii

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρίστας της κακιάς ώρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 14/02/11, 16:38 »
Θα μπορούσες να πάρεις ένα μικρό λαμπάτο με καλό καθαρό και crunch για τους πιο μαλακούς ήχους σου και να χρησιμοποιείς για high gain προενίσχυση κάποιον προενισχυτή-κλώνο της ΑΜΤ μέσα από τo FX loop:

Αυτός ο Laney έχει και Celestion μεγάφωνο:
http://www.thomann.de/gr/laney_cub12.htm

Αυτός ο προενισχυτής είναι βασισμένος σε ENGL Fireball/Powerball:
http://www.thomann.de/gr/amt_e1.htm

Και με τα καλώδια για τη σύνδεσή του στη loop, είσαι κομπλέ από άποψη μπάτζετ!
If music be the food of love, play on,
Give me excess of it; that surfeiting,
The appetite may sicken, and so die...

Αποσυνδεδεμένος p0k0

• Επισκέπτης
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: 14/02/11, 17:00 »
Θα μπορούσες να πάρεις ένα μικρό λαμπάτο με καλό καθαρό και crunch για τους πιο μαλακούς ήχους σου και να χρησιμοποιείς για high gain προενίσχυση κάποιον προενισχυτή-κλώνο της ΑΜΤ μέσα από τo FX loop:

Αυτός ο Laney έχει και Celestion μεγάφωνο:
http://www.thomann.de/gr/laney_cub12.htm

Αυτός ο προενισχυτής είναι βασισμένος σε ENGL Fireball/Powerball:
http://www.thomann.de/gr/amt_e1.htm

Και με τα καλώδια για τη σύνδεσή του στη loop, είσαι κομπλέ από άποψη μπάτζετ!
Εχω το metalzone της boss,αλλα σκεφτομαι να παρω το distortion 3 της mxr.to metazone mou φενεται ψιλοψευτικο μεσα απο το marshall valvestate 30 που εχω τωρα.Εχεις αποψη για το πεταλι αυτο ή το ds-2 Της boss?Mηπως φτεει ο ενισχυτης που δεν μου αρεσει και τοσο?Επισης λαβε υποψην σου οτι δεν πεζω πολυ μεταλ.

Αποσυνδεδεμένος Μητσάκος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Κιθαρίστας της κακιάς ώρας...
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 14/02/11, 17:06 »
Τα ΑΜΤ δεν είναι ακριβώς πετάλια. Μπορείς να συνδέσεις ένα πάνω σε κονσόλα και να βγάλεις ήχο από τα ΡΑ σε ένα live. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα, δεν είναι όλα προσανατολισμένα στο high gain.
If music be the food of love, play on,
Give me excess of it; that surfeiting,
The appetite may sicken, and so die...

Αποσυνδεδεμένος Kosthrash

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Guitarholic
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 15/02/11, 08:38 »
Το μονιμο προβλημα!
Μιας και το παιδευω καιρο το θεμα ακουγοντας διαφορους ενισχυτες,πραγματικος λαμπατος με πολυ gain σε αυτα τα watt και χρηματα δεν υπαρχει!
Η μονη 'λυση' ειναι ο blackstar και αυτο γιατι εχει τα βασικα(για εμενα τουλαχιστον) χαρακτηριστικα ενος hi gain amp δλδ βρωμα και effect loop.
Γενικα εμενα κανενας ενισχυτης δεν με ικανοποιησε εχοντας βαση τον dual recto του στουντιο και την προσομοιωση του pod για το σπιτι!

+1

Εναλλακτικα στον Blackstar σου προτεινω να ακουσεις στο youtube τον Tech21 Trademark 30 (ναι, δεν ειναι λαμπατος), o οποιος διαθετει για μενα το (τα) καλυτερο(α)  high gain σε μη λαμπατο ενισχυτη ως τα 500 ευρω - και βγαζει τον "καλο" ηχο απο χαμηλη ενταση - .

http://www.tech21nyc.com/products/amps/guitar/trademark30.html
http://www.thomann.de/gr/tech_21_trademark_30.htm
http://www.ultimate-guitar.com/reviews/guitar_amplifiers/tech_21/trademark_30/index.html

edit: Εδω τον εχει πιο φθηνα... http://www.dv247.com/guitars/tech21-trademark-30-guitar-amp-combo--34885

Φτου!!! Τωρα προσεξα οτι ψαχνεις για δικαναλο ::) Παντως ΟΛΑ τα αλλα που ψαχνεις τα εχει  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: 15/02/11, 09:15 από Kosthrash »
Life is too short for bad tone