Καλησπέρα!
Σήμερα το πρωί βρήκα λίγο λάσκα και έκανα ένα πρώτο test drive στις υποψήφιες κιθάρες...
Δυστυχώς δεν πήγε καλά, όχι από άποψη ποιότητας, αλλά από άποψη ποσόστητας, καθώς οι μόνες κιθάρες που κατάφερα να τεστάρω ήταν οι εξής:
Michael Kelly Patriot Supreme & Custom και η Schecter Solo 6 Custom.
Η πρόθεση ήταν να δοκιμαστούν επίσης οι: PRS SE singlecut (για να αποκτήσω εικόνα θεωρώντας ότι θα μοιάζει με την SE 245, τουλάχιστον σέ ότι έχει να κάνει με το neck), LTD EC-400 & 1000 (με SD μαγνήτες), Hagstrom Select Swede & Super Swede.
Για τις PRS μάλλον θα πρέπει να κατέβω Πειραιά, διότι δεν τις βρήκα κάπου στο κέντρο, ενώ για τις LTD, Hagstrom δε ξέρω τί να κάνω. Όποιος γνωρίζει που μπορώ να τις βρω, θα παρακαλούσα να με ενημερώσει....
Τώρα σχετικά με αυτές που δοκίμασα, έχω να πώ τα εξής:
Και οι 3 είχαν πολύ βαθύ cutaway με αποτέλεσμα η πρόσβαση χαμηλά να είναι πολύ άνετη. Γενικά στα μπράτσα δεν εντόπισα μεγάλες διαφορές, ωστόσο νομίζω ότι της Sch. είναι λίγο παχύτερο, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος, καθώς η μια δοκιμή από την άλλη είχαν περίπου 1 ώρα διαφορά οπότε η σύγκριση δεν ήταν τύπου "δίπλα-δίπλα". Ειδικά οι ΜΚ έχουν πολύ smooth ένωση του λαιμού με το σώμα σαν neck through!!
Η Schecter είναι και φαίνεται πολύ βαρύτερη και για να είμαι ειλικρινής νομίζω ότι είναι βαρύτερη από LP Standard....
To φινίρισμα της Schecter ήταν απίστευτο (ξύλα, βάρος, maple καπάκι, controlers, locking tuners, burst finish και στην πίσω πλευρά...) και γενικά η αίσθηση που σου δίνει όταν την κρατάς είναι αυτή ενός high end οργάνου. Από την άλλη οι ΜΚ έχουν και αυτές καλό φινίρισμα για τα λεφτά τους, αλλά σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με την Schecter...
H Schecter επίσης μου φάνηκε καλύτερη με τους μαγνήτες σπλιταρισμένους (έβγαζε πιο Tele ήχο), αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται και στους μαγνήτες (πέρα από τα ξύλα). Η Sch. φοράει τους Seymour Duncan Custom SH-11/'59 SH-1N, ενώ οι ΜΚ φοράνε τους Rockfield SWC.
Γενικά δεν μπορώ να πω ότι καμία από τις τρεις έβγαζε πολύ vintage ήχους (ίσως οι ΜΚ ήταν καλύτερες σε αυτόν τον τομέα), αλλά σε αυτό μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι δοκιμάστηκαν κυρίως σε τελείως clean κατάσταση.
Σε high gain κατάσταση η Schect. είχε περισσότερα γκάζια, αλλά σε αυτό δε δίνω πολύ βάση γιατί σίγουρα επηρεάζουν πολύ και οι ενισχυτές. Για την ιστορία η Schect δοκιμάστηκε σε λαμπάτο koch αγνώστων Watt. Για τις ΜΚ δυστυχώς δε συγκράτησα τον ενισχυτή...
Δεν ξέρω αν προσφέρω κάτι με τις παραπάνω απόψεις διότι σίγουρα είναι σε τελείως ερασιτεχνικό επίπεδο, αλλά μιας και άνοιξα το thread είπα να συσεισφέρω σε όποιον μπορεί να έχει παρόμοιες αναζητήσεις...
Για να κλείσω πάντως ομολογώ ότι η SCHECTER μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις!!! Σίγουρα όμως η σημερινή σύγκριση δεν είναι δίκαιη, διότι η διαφορά τιμής είναι σημαντική (500,00€ οι ΜΚ, ενώ η Sch. 750,00€).
Αναμένω σχόλια και ζητώ ξανά από όποιον γνωρίζει να μου πει που μπορώ να βρώ LTD και Hagstrom...!
Υ.Γ. το headstock της Schecter είναι μια χαρά από κοντά....