Metalmike η αναζητηση που ειχα κανει ηταν πριν αρκετα χρονια, οποτε δε μπορω να σου πω με ακριβεια το μοντελο που ακουσα. Παρολαυτα να επισημανω 2-3 πραγματα τα οποια αναφερεις:
φυσικα και τα μπασα ηταν γεματα και εννοειται πως ειναι πολλα αμα τα συγκρινεις με αλλα monitors με πιο μικρο μεγαφωνο (μην ξεχναμε οτι εχουν σχεδον 9ρι μεγαφωνο)...τα μεσαια για μενα δεν ηταν μηδενικα αλλα οντως δεν ηταν τοσο εμφανη...τα πριμα πιστευω ηταν λιγο παραπανω πιο τονισμενα απ'οτι θα επρεπε αλλα γι'αυτο υπαρχουν και τα ρυθμιστικα πισω, που μπορουν να μειωσουν και τα πολλα μπασα που ειπες πως δινουν για 'σενα.
Σε αυτο βρισκω καταρχας μια συμφωνη αποψη πως γενικα η συχνοτικη αποκριση των Behringer ειναι "αστα να πανε". Αντι να υπαρχει μια ουδετεροτητα στο αρχικο σημα που παραγουν, πρεπει να πειραξεις 2-3 διακοπτες για να πετυχεις το αποτελεσμα που "καθεται" καλυτερα στο αυτι σου. Και δε μιλαμε για διακοπτες που επηρρεαζουν τη τοποθετηση του ηχειου σε σχεση με τον ηχο, αλλα καθαρα συχνοτικες παρεμβασεις ωστε να γλυκαινει το αποτελεσμα που ακους!
Αυτο απεχει αρκετα απο τη πραγματικη φιλοσοφια των monitors, που απαιτουν ουδετεροτητα στον ηχο!
Κατα τη γνωμη μου ολα αυτα τα ρυθμιστικα που πειραζουν τοσο εντονα τον ηχο αποδεικνυουν κατασκευαστικα προβληματα του monitor, που με εμμεσα φιλτρα ( αναμφιβολου ποιοτητας πολλες φορες, διοτι ενα φιλτρο δεν ειναι παντα ψηφιακο, αλλα απαιτει και μια σειρα ηλεκτρονικων κυκλωματων ) προσπαθει να διορθωσει η εταιρια!
Για μενα το ribbon tweeter οπως και το μεγαφωνο απο kevlar των b3031a ειναι καλες αναβαθμισεις, ειδικα το πρωτο. Επισης βρηκα την κατασκευη τους παρα πολυ στιβαρη (ειναι και 15 κιλα), δεν παρατηρησα το παραμικρο τριξιμο στη καμπινα τους. Επισης τα monitors αυτα εχουν σχεδιαστει με βαση τα Mackie ΗR824 που θεωρουνται αντικειμενικα πολυ καλα monitors και η Behringer εκλεψε οχι μονο το σχεδιο αλλα πληρωσε και τους τεχνικους που εφτιαξαν τα Mackie ωστε να τα πλησιασουν οσο το δυνατον περισσοτερο. Και απ'οτι εχω διαβασει τα ηλεκτρονικα που εχουν χρησιμοποιηθει ειναι κι αυτα τα ιδια, πολυ καλης ποιοτητας δηλαδη.
Μη ξεχνας πως η τεχνολογια ribbon ειναι κλεμμενη απο αντιστοιχα monitors της Samson, τα οποια για ενα μεγαλο διαστημα ειχαν αντιμετωπισει την επιφυλαξη των ειδικων στο χωρο, ως σκληρο υλικο για να ανταποκρινεται σωστα σε λεπτεπιλεπτες αλλαγες του σηματος

Δε ξερω εαν η χρηματοδοτηση αυτων των ειδικων αλλαξε ( οποτε αλλαξε και η αποψη τους, διοτι ολα ειναι θεμα...χρηματων πια ), ομως κι εγω ειμαι ακομα επιφυλακτικος σε αυτο το υλικο, ιδιαιτερα σε low budget καταστασεις!
Τα κιλα δε συμβαδιζουν με τη καλη κατασκευη του ηχειου! Μπορει εσυ να ακους ειδη μουσικης τα οποια δεν απαιτουν τρελες αποδοσεις, ομως εαν κανεις δοκιμαστικα τεστ με πιο εντονα ειδη μουσικης ( ακομα και trance ) και φτασεις το monitor στο "οριο" του, θα παρατηρησεις πιθανον τις ατελειες του ( αναγκαστικα και τις ατελειες συντονισμου του χωρου σου ).
Τωρα τα περι κλοπης δε μου κανουν εντυπωση, αλλα πιστευω πως ειναι ψεμα η χρηση καλων υλικων για τη κατασκευη του. Διοτι εαν ειναι αληθεια αυτο, θα επρεπε η τιμη του να ειναι πολλαπλασια της τωρινης τιμης του

Και δεν ειναι τυχαιο πως ειναι απλως μια απομιμηση κι οχι ακριβως τα ιδια ηχεια
Ολα αυτα θα με εκαναν σκεπτικο. Ιδιαιτερα αυτα τα συγκριτικα τεστ "καλη αποδοση για την
τιμη του" ειναι λιγο επιφοβα...Με τι συγκριτικο μπορεις να υποβιβασεις την ποιοτητα ενος μουσικου εξοπλισμου επειδη εχει καλυτερη τιμη απ' ολα τα αλλα; Ειναι σαν να λες πως θα παρω τον προενισχυτη μικροφωνου των 200€ που εχει πανω της Παναγιας τα ματια, αλλα οκ...δε θα ειναι σαν τον προενισχυτη των 200€ που δεν εχει παρα μονο την ποιοτητα του να πουλησει
Κι αν μου λες πως με 300€ η Behringer εχει τοσες τεχνολογιες πανω...που αλλες εταιριες τις κοστολογουν παραπανω κατα πολυ, τοτε μαλλον κατι "μυριζει" εδω...και φωναζει για μετρια ποιοτητα υλικων!