Βεβαια μου αρεσε η κλιμακα που το εθεσες. Ειπες εκατονταδες ευρω! Αν ελεγες χιλλιαδες θα απαιτουσα μαλλον κορυφαια υλικα σε ολο το μηκος του κυκλωματος. Αν και παλι επρεπε να εχει και ενα φτηνο silicon κυκλωμα για να βγαλει τον ταδε ηχο που θα με τραβουσε μεσα ε τι να κανουμε.
Και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.
Θα σου πω γιατί αναφέρθηκα στην κλίμακα των εκατοντάδων ευρώ και όχι των χιλιάδων, καθώς και το γιατί δεν συμφωνώ πάντα, με το σκεπτικό -"μου αρέσει ο ήχος του, όλα καλά τον παίρνω".
Λέμε πολλές φορές, -άκουσε τον και αν σου αρέσει εσένα, πάρτον, μην ακούς τίποτε άλλο.
Παιδιά δεν είναι έτσι..
Εγώ θα ρωτήσω:
Με τί αυτί και τι εμπειρία ακούει αυτός και κρίνει? Από που προέρχεται?
Βλέπω/ακούω παιδιά που έχουν δουλέψει σερβιτόροι, ντελίβερι και βενζινάδικο για να μαζέψουν 200-300 ευρώ και να πάρουν τον πρώτο τους "λαμπάτο".
Πριν είχαν κανένα τρανζιστοράτο της φωτιάς, προχθές ακούσαμε και έναν που είχε κόλλημα με τους crate.. τι να πω..
Αυτός λοιπόν με ποιά εμπειρία θα τον ακούσει τον "λαμπάτο"?.. δεν θα ξετρελαθεί?
Μπορεί να κρίνει τον ήχο και να δώσει τα λεφτά σου σε έναν καλό πραγματικά λαμπάτο χωρίς να έχει ακούσει 3-4 λαμπάτους, δεν λέω των €2000, αλλά έστω του χιλιάρικου?
Σε αυτό λοιπόν, ότι και να δώσεις, θα το πάρει. Από το σκοτάδι, καλή είναι και η συνεφιά. Γιατί όμως να μην έχεις την λιακάδα αν μπορείς?
Πάνε λοιπόν αυτά τα παιδιά και τα δίνουν τα λεφτά τους για "ημι-λαμπάτους" με πεταλάκια μέσα, γιατί ακριβώς τους ακούστηκαν πολύ καλοί με την ελάχιστη εμπειρία που είχαν.
Τον τύπο που θα δώσει €2000-€3000 για κεφαλή, δεν με απασχολεί να τον καθοδηγήσω, ούτε να τον προστατέψω από λάθος αγορά. Εάν παίζεις με τους καρχαρίες, καλό είναι να έχεις και εσύ δόντια, αλλιώς πήγαινες γυρεύοντας.
Εσύ και εγώ τυχαίνει να έχουμε μία επαφή με το αντικείμενο..
Τον φίλο όμως με τα 200-300 ευρώ και χωρίς εμπειρία, θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να του πούμε δύο λόγια παραπάνω, πέρα από το τι "του ακούει που του αρέσει να πάρει"..
Και σαφώς το κάνουμε και εγώ, και εσύ που συχνά αναφέρεσαι σε πολύ χρήσιμα τεχνικά στοιχεία, γιατί απλά, πέραν από το υποκειμενικό που στην μουσική σίγουρα είναι σημαντικό, υπάρχει και το αντικειμενικό που είναι και αυτό εξίσου σημαντικό.