Καλημέρα σας,
δε ξέρω αν έχει τεθεί παλαιότερα κανένα άλλο θέμα σχετικό με φορητούς ενισχυτές, οπότε συγχωρέστε με αν επαναλαμβάνομαι.
Πρόσφατα αγόρασα τον microamp Marshal MS-2 ισχύος 1watt,
http://www.marshallamps.com/product.asp?productCode=MS-2%20and%20MS-4&pageType=OVERVIEW, τον οποίο συνδέω σε μια Fender Double Fat Stratocaster.
Ρισκάρισα να τον αγοράσω, παρά τις διάφορες αντικρουόμενες απόψεις που είχα διαβάσει στο internet σχετικά με τους micro amplifiers. Επιπλέον, η τιμή του δεν ήταν σε καμία περίπτωση απαγορευτική.
Τον χρησιμοποιώ για πάνω απο ενάμιση μήνα τώρα και έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος. Θα έλεγα οτι σε πολλά σημεία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου.
θα γίνω περισσότερο συγκεκριμένος και θα προσπαθήσω να δώσω μια αξιολόγηση (υποκειμενική πάντα):
Α. Ποιότητα ήχου: 7/10
1. στο κανονικό κανάλι (Normal) η ποιότητα του ήχου σε όλη την έκταση (πρίμα-μέσα-μπάσα) είναι αρκετά καλός και καθαρός, χωρίς παρηχήσεις. ιδανικός για Blues-Classic rock
2. στο κανάλι Overdrive προσφέρει αρκετές δυνατότητες για πειραματισμούς και αυξανει τις επιλογές για στυλ παιξίματος. Ωστόσο, σε πολύ μεγάλη ένταση (σχεδόν στο τέρμα) παρουσιάζει κάποιες ανεπιθύμητες απώλειες ήχου και ηχοχρώματος.
B. Ένταση ήχου: 7/10
έχοντας πάντα κατά νου οτι είναι ένας φορητός ενισχυτής προορισμένος για εξάσκηση στο σπίτι σε κλειστό ήσυχο χώρο με/χωρίς ακουστικά, βρίσκω την ένταση του ήχου να είναι επαρκής για το Normal channel και υπεραρκετή στο Overdrive. Θα έλεγα οτι το θέμα της έντασης του ήχου μου προκάλεσε αντικρουόμενα συναισθήματα. Απο τη μία έχουμε το Normal channel το οποίο για να ακουστεί επαρκώς σε κλειστό χώρο χωρίς ακουστικά πρέπει να το βάλεις στο τέρμα τα Volume και Tone. Το γεγονός αυτό είναι κάπως δεσμευτικό (ειδικά με το Tone) και προσωπικά με ενόχλησε, όπως και άλλους ενδεχομένως. Μάλιστα η ένταση του ήχου στο κανονικό κανάλι είναι αρκετά πιο αδύνατη απο αντίστοιχα προϊόντα άλλων εταιρειών, που δεν κρατούν καν το όνομα Marshall.
Απο την άλλη έχουμε το Overdrive στο οποίο τα πράγματα αλλάζουν εντελώς καθώς η ένταση και το εύρος του ήχου είναι σαφέστατα πιο ενισχυμένα, δίδοντας μεγαλύτερη ελευθερία. Μπορώ να πω μάλιστα οτι πριν καν φθάσεις το volume στο 50% (γύρω στο 40%) η ένταση του ήχου είναι τέτοια που είσαι σε θέση να παίξεις άνετα όχι μόνο σ κλειστό ήσυχο χώρο (δωμάτιο) αλλά και σε ανοικτό (π.χ. μπαλκόνι) και να ακούγεσαι μια χαρά. Ούτε λόγος να τερματίσεις την ένταση του OD σε κλειστό χώρο

!
To καλό είναι οτι αν κρατήσεις το Tone σε κάποιο συγκεκριμένο εύρος (στα χαμηλά) και την ένταση έως το 25% μπορείς να πλησιάσεις αρκετά τις αποδόσεις του Normal Channel. Αυτό όπως καταλαβαίνετε καθιστά το Normal Mode/Channel πρακτικά άχρηστο. Εγω προσωπικά το έχω μόνιμα σε OD, εφόσον με κατάλληλη ρύθμιση μπορώ να παίζω μέχρι και ελληνικές μπαλάντες!!!
Γ. Ποιότητα κατασκευής 9/10
Πολύ καλή. Δε δίνει την αίσθηση του προχειροφτιαγμένου και της πλαστικούρας (παρ'ότι πλαστικό στο μεγαλύτερο ποσοστό του).
Δ. Αντοχή μπαταρίας/Φορητότητα 9/10
Η 9V μπαταρία κρατάει αρκετά. Έχουν αναφερθεί 24 ώρες παιξίματος, αλλά δε το έχω τσεκάρει προσωπικά.
Στη φορητότητα συμβάλει και το κλιπάκι ζώνης που υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευής.
Γενικά η φορητότητα της συσκευής θα σας βάλει συχνά στο δίλημμα να πάρετε μαζί σας την ηλεκτρική/ηλεκτρακουστική κιθάρα αντί της ακουστικής/κλασικής σας. Αυτό βέβαια, μόνο θετικό μπορεί να είναι.
Ε. Αναλογία ποιότητα/τιμής 8/10
-----
Τελική Βαθμολογία 8/10
Γενικά είναι μια συσκευή που επιτελεί στο σκοπό της στο έπακρον (mini ενισχυτής προσωπικής εξάσκησης - φορητότητα) και σε αρκετά σημεία ξεπερνά τα προσδοκώμενα (π.χ. Overdrive mode), το 1Watt ισχύος που είναι μικρότερο απο άλλες συσκευές τις κατηγορίας που μπορεί να είναι στα 2 Watt.
Γενικά για τους mini amplifiers
Προφανώς, δε μπορούν σε καμιά περίπτωση να συγκριθούν με κάποιον (έστω και αδύναμο) κανονικό ενισχυτή (άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός), ωστόσο αποτελούν μια χρήσιμη αγορά για τους λάτρεις της ηλεκτρική κιθάρας καθώς βελτιώνουν αισθητά τη φορητότητα της.
Περιμένω τις απόψεις/απορίες σας, γενικώς ή ειδικώς.
Φιλικά
Δημήτρης