Καλημέρα συμφορουμίτες, γιορτές έρχονται και ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρω νέα κιθάρα (Χειροκροτήματα εδώ)...
Έχοντας λιώσει τα θέματα αυτού και άλλων φόρουμ θα θέσω και το δικό μου πρόβλημα προς βοήθεια των ειδικών. Λοιπόν, παίζω 7 χρόνια κιθάρα απο τα οποία τα τελευταία 3 ηλεκτρική. Μέχρι στιγμής την έβγαζα κουτσά στραβά με μια κιθάρα τύπου στρατοκαστερ που αγόρασα πιτσιρικάς (no name) η οποία ενώ στην αρχή με είχε ενθουσιαστεί τώρα μου φαίνεται σαν καυσόξυλο. Τόσο ηχητικά όσο και παικτικά (ειδικά παικτικά)... Η κιθάρα είχε πάνω τις 2 μονούς και ένα διπλό. Πέρυσι έπεσε στα χέρια μου μία δανεική Ibanez semi hollow με δύο διπλούς και για την ακρίβεια η Ibanez AS73. Αν και σχετικά φθηνή κιθάρα ο ήχος της και το touch της μου φάνηκαν υπερβολικά ωραία. (Ειδικά το touch), και οφείλω να ομολογήσω οτι όσο την είχα δανεική την είχα βολευτεί. Παρολα αυτά δεν μ άρεσε καθόλου η συνεργασία που είχε με πδιάφορα πετάλια ή εφφέ του στύλ βαρύ delay/ebow/ phaser. Το γιατί δεν έχω καταφέρει να το αναλύσω ακόμα (μάλλον λογω σκάφους? ποιός ξέρει!!!)
Η νέα κιθάρα που ψάχνω λοιπόν θέλω να έχει 3 βασικά χαρακτηριστικά:
α) Να είναι του στυλ les paul ή es335 (oxi strat/tele απο τις οποίες δοκίμασα αρκετές αλλά δεν με πολυ βόλεψαν)
β) Να κάνει για αλτερν ροκ/ indie πράγμα που κατά τις ταπεινές μου γνώσεις σημαίνει οτι θα πρέπει να αντέχει τα πολλά εφφέ και να μην γίνεται ο ήχος πιο μουντός
γ) να μην ξεπερνά η τιμή της τα 500 με 550 Ε (οικονομική κρίση

)
Επίσης λόγω του απαιχθούς μέτρου των αποδείξεων η αγορά 99% θα γίνει απο Ελλάδα (και πριν τις 31/12) οπότε αν έχετε και τιποτα μαγαζία να προτείνεται εκτός απο τα γνωστά στην αθήνα και τα περίχωρα είμαι ανοιχτός

Για να σας διευκολύνω λίγο παραθέτω μερικά μοντέλα που δοκίμασα (τόσο αυτά που μου άρεσαν όσο κ αυτά που δεν μ άρεσαν), όσο και κάποια που έχω δεί στο ιντερνετ και φάνηκαν ενδιαφέροντα:
1) Epiphone Riviera p93 limited edition (Ηχητικά ίσως η καλύτερη που έπαιξα ενώ και παικτικά φαίνεται αρκετά καλή)
2) Epiphone Les paul Custom (όχι κάτι το ιδιαίτερο, καλή κιθαρίτσα αλλά μέχρι εκεί)
3) Fender telecaster mexico (Πολύ μακρυά απο τα γούστα μου)
4) Fender stratocaster mexico (Πιο κοντά απο την τελε αλλά και πάλι μακρυά απ αυτό που θέλω)
5) Jack and Danny les paul custom (ΜΑΚΡΥΑ!!! Δε θέλω δεύτερο καυσόξυλο)
6) Ibanez AS73T TCR (Είναι σαν αυτή που ανέφερα παραπάνω με bigsby tremolo όμως)
7) Ibanez artcore les paul (Δεν θυμάμαι μοντέλο ούτε τη γενικότερη παικτική εικόνα της κιθάρας οπότε δεν θα ταν κάτι το ιδιαίτερο)

Fender Blacktop jaguar (Πολύ ιδιαίτερος ήχος αλλά παικτικά δεν μου κατσε καλά)
9) Epiphone dot es335 (Αρκετά καλή αλλά όχι και Riviera

)
10) Epiphone thunderbird studio ( Πολύ καλό και ιδιαίτερο οργανο αλλά όχι αυτό που ψάχνω)
11) Fender telecaster thinline tc90 ( Όχι τιποτα ιδιαίτερο και ξέφευγε και σε τιμή)
και σ αυτά που έχω δεί στο νετ και δεν μπόρεσα να βρώ στην αθήνα
gretsch g5435t
Σόρρυ αν έγραψα πάρα πολλά και σας κουράζω αλλά αν δεν χρειαζόμουν βοήθεια άμεσα δεν θα σας ενοχλούσα..
Υ.Γ επείδη φαντάζομαι οτι θα ρωτήσετε ο υπόλοιπος εφοπλισμός μου αποτελείται απο τα εξής: Roland cube ενισχυτής (αν και συνήθως παίζω πιο πλ σε στούντιο απο ότι σπίτι), Behringer tu300, Boss Ds1 Moded, Digitech Bad monkey ( η αγάπη μου), Artec dual booster, Electro Harmonix Memory man, Boss NS2, Behringer Chorus,)