Σχετικά με την V100, έχουμε ξαναπεί ότι πολλές φορές οι Vintage υστερούν στο θέμα του σεταρίσματος. Αυτό δεν είναι πρόβλημα κατασκευής του οργάνου, αλλά λειτουργικό και μπορεί να διορθωθεί εύκολα. Σχετικά με το μεγαλύτερο βάρος και το πιο χοντρό μπράτσο, αυτά μάλλον παραπέμπουν στα χαρακτηριστικά των αυθεντικών Les Paul, οι οποίες ηταν εξ ορισμού βαριές κιθάρες με χοντρά μπράτσα. Αυτό δεν αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, όλα εξαρτώνται από τα γούστα του κάθε κιθαρίστα. Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι κιθαρίστες προτιμούν λεπτά μπράτσα, τα οποία κάποιοι άλλοι βρίσκουν εντελώς άβολα, ενώ για πολλούς φανατικούς των Les Paul το αυξημένο βάρος είναι απαραίτητο στοιχείο της συγκεκριμένης κιθάρας. Τέλος το πρόβλημα με την ταστιέρα εγώ προσωπικά δεν το έχω εντοπίσει σε όσες Vintage έχω δοκιμάσει. Μπορεί πράγματι να έπεσες σε άσχημο κομμάτι, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί σε κιθάρες αυτής της κατηγορίας (και όχι μόνο).
Σε ότι αφορά τα πολυσυζητημένα chambers σε κάποια μοντέλα της Gibson, εγώ προσωπικά θα καλωσόριζα οτιδήποτε έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους μιας Les Paul. Οι επιπτώσεις στον ήχο είναι και πάλι θέμα προτίμησης. Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα (αν είχα τη δυνατότητα) διάφορα μοντέλα για να δω ποιό αρέσει σε εμένα από πλευράς ήχου και αίσθησης. Ό,τι κι αν λέγεται στα κιθαριστικά fora, αν εσένα σού αρέσει η κιθάρα οι γνώμες των άλλων είναι περιττές. Πάντως, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, αναρωτιέμαι αν αυτοί που υπερθεματίζουν υπέρ ή κατά θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν μια τέτοια κιθάρα σε ένα τυφλό τεστ...