Αποστολέας Θέμα: Κομπρεσσορας για κιθαρα  (Αναγνώστηκε 8084 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος guitalele

• Θαμώνας
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Κομπρεσσορας για κιθαρα
« στις: 26/01/12, 23:22 »
Χρειάζομαι εναν κομπρεσσορα για την κιθαρα. Τον θελω κυριως για το clean. Θελω για να καταλαβετε να βγαλω ηχο σαν αυτον της ηλεκτρικης εδω, εδω και εδω...κατι τετοιο...τουλαχιστον να τον πλησιασω... Με τρελαινει ο ηχος τους. Εχω εναν fender fm 100W ενισχυτη, digitech digidelay,noise surpressor behringer,mxr booster και για βρωμα χρησιμοποιω του ενισχυτη μου η οποια με τρελαινει. Απ'οτι καταλαβα χρειαζομαι εναν compressora εξ'αρχης (στο μελλον ισως και καποιο reverb αν και με καλυπτει προς το παρον του ενισχυτη μου και ενα eq). Οι κομπρεσσορες για τους οποιους μου λενε ολοι ειναι οι εξης:

Marshall Ed-1

Visual Sound Comp 66

MXR Super και Dyna Comp

Και τις boss αλλα ειναι ο μονος που εχει στα μαγαζια εδω αλλα δεν μ'αρεσε καθολου.

Εσεις τι μου προτεινετε; Εγω απ'οτι ειδα πιο πολυ προς τον Marshall κλεινω γιατι εχει τις περισσοτερες επιλογες για διαμορφωση του ηχου και φυσικα ειναι και πιο κοντα στα λεφτα μου...

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Αποσυνδεδεμένος kostas80

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
Απ: Κομπρεσσορας για κιθαρα
« Απάντηση #1 στις: 27/01/12, 09:39 »
Με τι κιθάρα προσπαθείς να βγάλεις αυτόν τον ήχο ??

Υποπτεύομαι ότι με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου δεν θα λύσεις εύκολα το πρόβλημά σου  :-\ 
www.alfacor.gr  ....  http://www.facebook.com/kostas.antonakopoulos

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος Μάνος Καμπούρης (m.k.)

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Stranger in us all...
    • Skype - manos.kampouris1
    • Facebook profile
    • Προφίλ

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: 27/01/12, 11:40 »
Παράθεση
Προτείνω το: Barber Tone Press
http://www.barberelectronics.com/tonepress.htm
http://www.youtube.com/watch?v=adGgxMCKMRU
http://www.tonefactor.com/barber-tone-press.html

Μπα είναι πολύ ακριβό για μένα...

Με τι κιθάρα προσπαθείς να βγάλεις αυτόν τον ήχο ??

Υποπτεύομαι ότι με τον υπόλοιπο εξοπλισμό σου δεν θα λύσεις εύκολα το πρόβλημά σου  :-\ 

Εχω μια χαρλει μπεντον με γκίμπσον μαγνητες και μια γκιπσον στρατ...παλιό μοντέλο αλλά φυσάει...
« Τελευταία τροποποίηση: 27/01/12, 13:41 από jmiliad »

Αποσυνδεδεμένος ΡιχάρδοςΜαυροπερισσότερος

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Το να υπάρχει μονάχα, πάντα του ήταν λίγο.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 27/01/12, 16:14 »

Εχω μια χαρλει μπεντον με γκίμπσον μαγνητες και μια γκιπσον στρατ...παλιό μοντέλο αλλά φυσάει...

Ορίστε;

Αποσυνδεδεμένος gers

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 27/01/12, 17:10 »
jmliad υπάρχουν 2 τύποι κομπρέσσορα.. Οι "έντονοι" (συνήθως βασισμένοι στον παλιό Ross compressor) και οι πιο "ουδέτεροι" (π.χ. optical compressors)... Στα βιντεάκια, ο κομπρέσσορας λειτουργεί περισσότερο σαν εφφέ, παρά σαν έλεγχος των δυναμικών, έχοντας πολύ γρήγορο attack..

Όσον αφορά τους κομπρέσσορες που αναφέρεις:

- Ο Marshall Ed-1 θεωρείται εξαιρετικός, πόσο μάλλον για τα λεφτά του..  Αυτός έχει και ένα control που δεν έχουν οι άλλοι, το Emphasis. Με αυτό ρυθμίζεις χοντρικά ποιες συχνότητες θες να κομπρεσσαριστούν περισσότερο (μπάσες/πρίμες). Δεν ξέρω κατά πόσο θα σου φανεί χρήσιμο, απλά το αναφέρω..

- Ο Visual Sound Comp 66 είναι κι αυτός εξαιρετικός και με πολύ καλό buffer. Δεν έχει attack knob οπότε πρέπει σίγουρα να τον ακούσεις αφού θες να πετύχεις συγκεκριμένο ήχο.. Επίσης, είναι και λίγο γκουμούτσα, αν το μέγεθος μετράει..

- Ο MXR Dyna Comp είναι από τα πλέον κλασικά μοντέλα.. Είναι η "σύγχρονη" έκδοση του Ross Compressor... Ο ήχος του δεν είναι ούτε καλός, ούτε κακός, είναι απλά πολύ συγκεκριμένος! Χρωματίζει τον ήχο (δίνοντας μια έμφαση στα πριμομεσαία) κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να μη σου αρέσει.. Επίσης, είναι "φτωχό" όσον αφορά τα ρυθμιστικά, έχοντας μόνο 2 knobs. Ακόμη, θεωρείται θορυβώδης (οι κομπρέσσορες είναι γενικότερα θορυβώδεις από τη φύση τους αλλά αυτός παραείναι). Το attack του είναι γρήγορο και αυτός είναι ένας λόγος που τον προτιμούν αρκετά όσοι παίζουν με finger-picking (π.χ. για country). Βασικά, μπορεί να τον αγαπήσεις, μπορεί να μη σου αρέσει καθόλου.

- Η Dunlop κυκλοφόρησε τον MXR Super Comp σαν έναν Dyna Comp με attack knob! Δεν ξέρω όμως αν όντως ισχύει αυτό και γενικά απ ότι έχω διαβάσει, μάλλον δεν ισχύει.. Όχι απαραίτητα ότι ο Super Comp είναι υποδεέστερος του Dyna..

- Το Boss CS-3 είναι όντως για τα μπάζα, συγκριτικά με άλλους κομπρέσσορες...

Αν πιάνει το χέρι σου και αν μπορείς να ανέβεις μέχρι λίγο πάνω από 100€ (που λογικά μπορείς για να βάζεις στο τραπέζει και τον Comp66), τσέκαρε τον B.Y.O.C. 5-knob compressor. Δεν τον έχω ακούσει προσωπικά αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα.. Είναι κι αυτός βασισμένος στο κύκλωμα του Ross compressor αλλά έχει όσα ρυθμιστικά χρειάζεσαι για να βγάλεις τον ήχο που θες... Θεωρείται και αρκετά διάφανος ως προς τον ήχο...

Αποσυνδεδεμένος Rosstrobon

• Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: 27/01/12, 18:57 »
Επίσης μπορείς να δεις και το Boss CS2.Δεν βγαίνει πλέον αλλά μπορείς να το βρεις στο ebay.Πολύ ωραίος κομπρέσορας.

Επίσης ο Black Finger της EHX.Λαμπάτος.Ακριβούτσικος αλλά πολλοί λένε για τον καλύτερο κομπρέσσορα της αγοράς.

Αποσυνδεδεμένος adr1anos

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Πάρα πολλές ιδέες, πολύ λίγος χρόνος..
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • My LinkedIN Profile
« Απάντηση #8 στις: 27/01/12, 19:59 »
..πιο "ουδέτεροι" (π.χ. optical compressors)...
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=77099.msg619836#msg619836

τσέκαρε τον B.Y.O.C. 5-knob compressor. Δεν τον έχω ακούσει προσωπικά αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα..
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=77099.msg619837#msg619837
Απλά άνοιξε τα φτερά σου!.. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

→ ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ DIY Άρθρων μου στο Kithara.gr 

Αποσυνδεδεμένος hot_sauce (φλουτσ)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 27/01/12, 20:02 »

Ορίστε;

που μπερδεύτηκες? :P

http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/Daily/News/Gibson_Unveils_Strat_Style_Jimi_Hendrix_Signature_Line.aspx

Αποσυνδεδεμένος Rockdude

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: 27/01/12, 20:49 »
Επίσης μπορείς να δεις και το Boss CS2.Δεν βγαίνει πλέον αλλά μπορείς να το βρεις στο ebay.Πολύ ωραίος κομπρέσορας

Ο καλύτερος κομπρέσσορας που είχα ποτέ! Μακράν ο καλύτερος απο τους μεταγενέστερους που πήρα μετά(μεγάλη χαζομάρα που τον έδωσα). Συμβιβάστηκα τώρα με τον Marshall ed-1, τον οποίο τον θεωρώ εξαιρετικό για τις επιλογές του και το πολύ χαμηλό φύσιμα του όταν έχεις distortion.
Alone and again, or...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: 27/01/12, 21:26 »

Ορίστε;

Κάτι τέτοιο... σχεδόν ίδια είναι. Η κιθάρα απλά τα σπάει. Εγώ προσωπικά δεν έχω παίξει με καλύτερη για τα γούστα μου απο αυτην. Και όσοι έπαιξαν με αυτην ενθουσιάστηκαν. Στο ιντερνετ δεν μπορω να την βρω πουθενα. Δωρο ενος πιανιστα ειναι.

jmliad υπάρχουν 2 τύποι κομπρέσσορα.. Οι "έντονοι" (συνήθως βασισμένοι στον παλιό Ross compressor) και οι πιο "ουδέτεροι" (π.χ. optical compressors)... Στα βιντεάκια, ο κομπρέσσορας λειτουργεί περισσότερο σαν εφφέ, παρά σαν έλεγχος των δυναμικών, έχοντας πολύ γρήγορο attack..

Όσον αφορά τους κομπρέσσορες που αναφέρεις:

- Ο Marshall Ed-1 θεωρείται εξαιρετικός, πόσο μάλλον για τα λεφτά του..  Αυτός έχει και ένα control που δεν έχουν οι άλλοι, το Emphasis. Με αυτό ρυθμίζεις χοντρικά ποιες συχνότητες θες να κομπρεσσαριστούν περισσότερο (μπάσες/πρίμες). Δεν ξέρω κατά πόσο θα σου φανεί χρήσιμο, απλά το αναφέρω..

- Ο Visual Sound Comp 66 είναι κι αυτός εξαιρετικός και με πολύ καλό buffer. Δεν έχει attack knob οπότε πρέπει σίγουρα να τον ακούσεις αφού θες να πετύχεις συγκεκριμένο ήχο.. Επίσης, είναι και λίγο γκουμούτσα, αν το μέγεθος μετράει..

- Ο MXR Dyna Comp είναι από τα πλέον κλασικά μοντέλα.. Είναι η "σύγχρονη" έκδοση του Ross Compressor... Ο ήχος του δεν είναι ούτε καλός, ούτε κακός, είναι απλά πολύ συγκεκριμένος! Χρωματίζει τον ήχο (δίνοντας μια έμφαση στα πριμομεσαία) κι αυτό είναι κάτι που μπορεί να μη σου αρέσει.. Επίσης, είναι "φτωχό" όσον αφορά τα ρυθμιστικά, έχοντας μόνο 2 knobs. Ακόμη, θεωρείται θορυβώδης (οι κομπρέσσορες είναι γενικότερα θορυβώδεις από τη φύση τους αλλά αυτός παραείναι). Το attack του είναι γρήγορο και αυτός είναι ένας λόγος που τον προτιμούν αρκετά όσοι παίζουν με finger-picking (π.χ. για country). Βασικά, μπορεί να τον αγαπήσεις, μπορεί να μη σου αρέσει καθόλου.

- Η Dunlop κυκλοφόρησε τον MXR Super Comp σαν έναν Dyna Comp με attack knob! Δεν ξέρω όμως αν όντως ισχύει αυτό και γενικά απ ότι έχω διαβάσει, μάλλον δεν ισχύει.. Όχι απαραίτητα ότι ο Super Comp είναι υποδεέστερος του Dyna..

- Το Boss CS-3 είναι όντως για τα μπάζα, συγκριτικά με άλλους κομπρέσσορες...

Αν πιάνει το χέρι σου και αν μπορείς να ανέβεις μέχρι λίγο πάνω από 100€ (που λογικά μπορείς για να βάζεις στο τραπέζει και τον Comp66), τσέκαρε τον B.Y.O.C. 5-knob compressor. Δεν τον έχω ακούσει προσωπικά αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα.. Είναι κι αυτός βασισμένος στο κύκλωμα του Ross compressor αλλά έχει όσα ρυθμιστικά χρειάζεσαι για να βγάλεις τον ήχο που θες... Θεωρείται και αρκετά διάφανος ως προς τον ήχο...

Καταρχην να σ'ευχαριστήσω. Κοιτα το DynaComp το εχω ψιλο-βγαλει απο την λιστα. Απ'οτι βλεπω θα παω η για τον marshall ή για το v2... Και μάλιστα αν παω για το v2 θα παρω του route 66 γιατι το βρηκα 115 ευρω απο το ebay. Οποτε παιρνω και το extra bass boost και το τελειο του overdrive. Απλα δεν ξερω αν αξιζει να τα δωσω τοσα λεφτα αντι να παρω τον marshall και ενα eq π.χ. Πιστευεις οτι θα μπορω να κανω με τον Marshall αυτο που θελω και αυτο που μπορει να κανει το route 66?

Επίσης μπορείς να δεις και το Boss CS2.Δεν βγαίνει πλέον αλλά μπορείς να το βρεις στο ebay.Πολύ ωραίος κομπρέσορας

Ο καλύτερος κομπρέσσορας που είχα ποτέ! Μακράν ο καλύτερος απο τους μεταγενέστερους που πήρα μετά(μεγάλη χαζομάρα που τον έδωσα). Συμβιβάστηκα τώρα με τον Marshall ed-1, τον οποίο τον θεωρώ εξαιρετικό για τις επιλογές του και το πολύ χαμηλό φύσιμα του όταν έχεις distortion.

Τον βρηκα στο e-bay μεταχειρισμενο μονο αλλα ειναι χτυπημενος σε 50 μεριες...δεν το πολυεμπιστευομαι...

Αποσυνδεδεμένος Rockdude

• Παλιός
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: 27/01/12, 23:28 »
Παράθεση

Παράθεση
Τον βρηκα στο e-bay μεταχειρισμενο μονο αλλα ειναι χτυπημενος σε 50 μεριες...δεν το πολυεμπιστευομαι...

Γιατί εγώ σε καλύτερη κατάσταση το βρήκα; Χίλιοχτυπημένο ήταν. Λογικό είναι, διότι αναφερόμαστε σε ένα πετάλι το οποίο φτιάχτηκε την δεκαετία του '80. Κατα τ'άλλα σε άψογη λειτουργική κατάσταση ήταν.  Απλά μίλα με το άτομο που το πουλάει για να έχεις ένα είδος εγγύησης,όπως επίσης και για την επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που θέλεις να το επιστρέψεις.  ;)
Alone and again, or...

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: 28/01/12, 01:52 »
Παράθεση

Παράθεση

Γιατί εγώ σε καλύτερη κατάσταση το βρήκα; Χίλιοχτυπημένο ήταν. Λογικό είναι, διότι αναφερόμαστε σε ένα πετάλι το οποίο φτιάχτηκε την δεκαετία του '80. Κατα τ'άλλα σε άψογη λειτουργική κατάσταση ήταν.  Απλά μίλα με το άτομο που το πουλάει για να έχεις ένα είδος εγγύησης,όπως επίσης και για την επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που θέλεις να το επιστρέψεις.  ;)

Ναι εχεις δικιο θα το ψαξω. Αλλα αλλιως ειναι να παρεις καινουριο απο μαγαζι με τις εγγυησεις του και ολα και αμα παθει κατι (ηλεκτρονικο ειναι πολλα γινονται) να το πας να στο φτιαξουν. Παντως θα στειλω ενα μηνυμα να ρωτησω.

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: 11/02/12, 14:30 »
Καλησπέρα παιδιά.

Πήγα σήμερα και δοκίμασα τον Boss Cs-3.

Δεν μπορώ να πώ είναι ωραίος. Έχει καλές ρυθμίσεις και βγάζει ωραίο ήχο αλλά είναι τραγικά θορυβώδες. Μόλις πήγαινα να ανεβάσω λίγο το attack πάνω από την μέση άρχιζε τα βοοουυυυ σσσσσσσσσζζζζζζζζ τρελένονταν. Οπότε για να βγάλεις κάτι καλό πρέπει να αποδεχτείς οτί θα ακούγεται σαν να έχεις shaker percussion απο πίσω.

Απλά τώρα μου μπήκαν ιδέες. Φοβάμαι μην μου τα κάνει αυτά ο Marshal! Εσείς που τον έχετε τί έχετε να πείτε σχετικά με τον θόρυβο; Έχω βέβαια noise reducer αλλά και πάλι όταν πέσω θα έρχεται το φύσημα ξανά.

Αποσυνδεδεμένος sta.papad

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: 17/02/12, 11:31 »
Γεια σου jmiliad πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξεις για ένα καλό eq όπως το  http://www.jimdunlop.com/product/m108-10-band-graphic-eq της mxr η το  http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=144 της boss.. Είναι πολύ δύσκολο να βγάλεις τον ήχο που θες μόνο με τον compressor.  :-\  Ένα καλό eq θα σου έλυνε τα χέρια και θα ήταν επένδυση..

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #16 στις: 23/02/12, 19:59 »
Μεχρι ποσα θελεις να διαθεσεις? και τον θελεις μονο για σπιτι, οποτε δεν σε πειραζει το μεγεθος, η θελεις να ειναι πεταλακι και να τον κουβαλας?
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

Αποσυνδεδεμένος vagtanplan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • My name is TONIC.....Pentatonic .....!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: 23/02/12, 21:07 »
Απο τους καλυτερους που κυκλοφορουν πιστευω

http://www.youtube.com/watch?v=CWTrbPEInfI

http://www.jampedals.com/dancomp/

Χαου μπλου κεν γιου γκετ.....

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: 23/02/12, 21:20 »
πάντως...που το κοίταξα...παίζουν τεράστιες διαφορές τιμής στα πετάλια του Jam...

το συγκεκριμένο το βρήκα σε ένα μαγαζί 140 λίρες και σε ένα άλλο 220Ε....

το είχες Βαγγέλη?

Αποσυνδεδεμένος vagtanplan

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • My name is TONIC.....Pentatonic .....!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: 23/02/12, 23:13 »
Το εχω και είναι ποοοοολυ καλο, το είχα πάρει κάπου στα 150 ευρω καινούριο απο το Εσωτερον στούντιο !!
Χαου μπλου κεν γιου γκετ.....

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: 24/02/12, 14:57 »
Παιδιά κατέληξα στο Route 66 μαζί με το overdrive. Θα το έχω την Τετάρτη!

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας! :)

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: 24/02/12, 16:15 »
το ζαχάρωνα παλιά αυτό (προ Tonelab) και μου κανε για πολύ καλό...ειδικά ο συνδυασμός των δύο πεταλιών....
« Τελευταία τροποποίηση: 24/02/12, 16:17 από hot_sauce »

Αποσυνδεδεμένος Jezus

• Εδώ είναι το σπίτι μου
  • Got G.A.S. ???
    • Προφίλ
    • www.High-Gain.com
« Απάντηση #22 στις: 24/02/12, 22:42 »
Ενας φιλος χρησιμοποιει και ενα ρακ μπερινγκερ λαμπατο, στη λουπα του ενισχυτη, μια χαρα!  ;)
Got G.A.S. ?
http://old.high-gain.com/myequip.htm

My equipment

http://myspace.com/cerberarec

Join me on Myspace

• Θαμώνας
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: 25/02/12, 09:55 »
το ζαχάρωνα παλιά αυτό (προ Tonelab) και μου κανε για πολύ καλό...ειδικά ο συνδυασμός των δύο πεταλιών....

Ήταν θορυβώδες;

Ενας φιλος χρησιμοποιει και ενα ρακ μπερινγκερ λαμπατο, στη λουπα του ενισχυτη, μια χαρα!  ;)

Rack ε; Καλό δεν λέω απλά δεν θέλω τώρα να μπλέξω με Rack ας περιοριστώ στα πεταλάκια. Εγώ δοκίμασα έναν alesis ενως φίλου μου. Δεν μου έκανε εντύπωση απ'ότι κατάλαβα ήταν καθαρά για έλεγχο των δυναμικών και όχι για εφέ...

• Συντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: 25/02/12, 20:33 »
Ήταν θορυβώδες;

δεν το είχα δοκιμάσει....λόγω χαρακτηριστικών το κοιτούσα...